Annons

Skapa en personlig bricka

Kök- och matsalsmöbler

Vid uppvaktning på sängen, lata söndagsmorgnar på samma plats eller för transporter mellan kök och tevesoffa. En fin bricka kan man använda till mycket. Här får du tips om hur du skapar en personlig bricka.

Annons

<!-- title -->.

Varje gång det är dags att fika påminns vi om det härliga skymningsfisket i somras. Det tog inte mer än en timme (exklusive färgens torktid) att göra den personliga brickan. Färgen är Beckers Syntem Aqua, grå 553
Idén att förse standardbrickan med en egen bild fick när jag gick igenom foton från semestern. Några bilder väckte så fina minnen att jag inte bara ville sätta in dem i albumet, jag ville titta på dem ofta! Men väggarna är redan ganska fulla så det gällde att hitta på något nytt. Det blev en bricka, och jag gjorde två stycken av bara farten. En med en härlig fiskebild från i somras och en med sommarblommor som verkligen piggar upp i höstmörkret.

För att göra det enkelt för mig utgick jag från en färdig, lackad träbricka ”Klack”, 69 kronor på ikea. Till blombrickan har jag kört ut bilderna på A4a fotopapper på min vanliga, enkla skrivare, den stora bilden är i A3 format. Det kan du få hjälp med till exempel på ett kopieringsställe eller i fotoaffären.

Du behöver för att skapa en personlig bricka:

Bricka (”Klack” från Ikea. 69 kr). Bild/bilder, här cirka
40 kr. Akrylplastglaset tog jag från en ikearam, ”Ram” 50x70 cm 39 kronor. Karlssons Klister, spraylim/limstift samt mattkniv. Ev. sandpapper och lackfärg.

Gör så här

Skriv ut en bild, (eller gör ett collage av till exempel vykort, tidningsutklipp, tapeterstuvar…) Måla eventuellt trädetaljerna på brickan – sandpappra lätt innan och låt torka.

Skär till akrylplasten i storlek 51,3 x 32,3 centimeter.(Kontrollmät gärna, måtten kan skilja sig lite) Använd en kraftig mattkniv.

Limma fast bilden/bilderna. Jag använde spraylim, men ett tunt lager med limstift i hörnen fungerar också. Kontrollera att allt är rakt.

Limma fast akrylglasskivan med en tunn sträng Karlssons Klister längs kanterna. Kontrollera noga att ingen smuts kommer mellan. (Blås rent med hårtork!). Klart!


Collage blir fint även när du har mindre bilder.

 

Söker du köpinformation, klicka här för att komma till Vi i Villas Köpguide!
Söker du hantverkare, klicka här för att komma till Vi i Villas hantverksguide!
Annons
12 september 2005

0 Kommentarer

0

Lätthanterade vitlökspressar - Vi i villatestet

Är det besvärligt att få vitlökspressen ren efter användning? Vi har testat 6 olika vitlökspressar och tittat på rengöring, ergonomi och spill. Vinnaren...

0

25 Kökstips

Goda råd kan vara allt i från gratis till billiga och lite dyra. Här kommer flera stycken till köket. Hoppas det smakar.

0

100 kökstips - Hitta ditt kök, färgglatt

Satsa på vitt, svart eller riktigt färgglada kulörer i ditt kök!

7

Rätt temperatur för köttet med stektermometer - Vi i villatestet

Trådlös, manuell, digital – vilken stektermometer passar dig bäst? Vi i Villa testar stektermometrar och får väldigt olika resultat!

0

Piffa upp ditt vita kök!

Visst är det vilsamt och vackert med vitt som bas, men ibland känner man för lite färgklickar! Här får du tips på små, enkla och relativt billiga sätt...

2

PotAid - Smarta prylen

Fiffigt i köket. PotAid är slevhållaren som håller ordning på spisen.

0

Smarta prylen - kom hem till lagad mat

Tillhör du dem som har ångest över vardagsmaten som alltför ofta blir för snabblagad? Läraren Annica Ingemarsson har tagit fram en gryta som lagar...

0

Miljöskribentens kök: - Vi gillar vintage

Det viktigaste för att få ett miljösmart kök är vad du gör i det, säger Johan Tell. Själv satsar han på vego och vintage – det är dubbelt miljövänligt!

0

Vi i Villa-testet: Jakten på en god kopp kaffe

Vi testar fyra olika espressomaskiner, och de bjuder på något för varje smak. Oavsett om du gillar läcker formgivning, smarta funktioner eller vill att...

Vi i Villas policy
Avbryt

Här kan du bli medlem i Vi i Villa genom att logga in med ett befintligt konto från sociala medier eller genom att skapa ett nytt konto, kopplat till din e-postadress nedan.

Som medlem får du tillgång till erbjudande och rabatter från våra leverantörer. Du kan också enkelt deltaga i våra tävlingar och forum när du är inloggad som medlem på webbplatsen.

Läs mer om medlemskapet och hur vi hanterar dina personuppgifter.

 

Annons