Annons

Skapa en personlig bricka

Kök- och matsalsmöbler

Vid uppvaktning på sängen, lata söndagsmorgnar på samma plats eller för transporter mellan kök och tevesoffa. En fin bricka kan man använda till mycket. Här får du tips om hur du skapar en personlig bricka.

Annons

<!-- title -->.

Varje gång det är dags att fika påminns vi om det härliga skymningsfisket i somras. Det tog inte mer än en timme (exklusive färgens torktid) att göra den personliga brickan. Färgen är Beckers Syntem Aqua, grå 553
Idén att förse standardbrickan med en egen bild fick när jag gick igenom foton från semestern. Några bilder väckte så fina minnen att jag inte bara ville sätta in dem i albumet, jag ville titta på dem ofta! Men väggarna är redan ganska fulla så det gällde att hitta på något nytt. Det blev en bricka, och jag gjorde två stycken av bara farten. En med en härlig fiskebild från i somras och en med sommarblommor som verkligen piggar upp i höstmörkret.

För att göra det enkelt för mig utgick jag från en färdig, lackad träbricka ”Klack”, 69 kronor på ikea. Till blombrickan har jag kört ut bilderna på A4a fotopapper på min vanliga, enkla skrivare, den stora bilden är i A3 format. Det kan du få hjälp med till exempel på ett kopieringsställe eller i fotoaffären.

Du behöver för att skapa en personlig bricka:

Bricka (”Klack” från Ikea. 69 kr). Bild/bilder, här cirka
40 kr. Akrylplastglaset tog jag från en ikearam, ”Ram” 50x70 cm 39 kronor. Karlssons Klister, spraylim/limstift samt mattkniv. Ev. sandpapper och lackfärg.

Gör så här

Skriv ut en bild, (eller gör ett collage av till exempel vykort, tidningsutklipp, tapeterstuvar…) Måla eventuellt trädetaljerna på brickan – sandpappra lätt innan och låt torka.

Skär till akrylplasten i storlek 51,3 x 32,3 centimeter.(Kontrollmät gärna, måtten kan skilja sig lite) Använd en kraftig mattkniv.

Limma fast bilden/bilderna. Jag använde spraylim, men ett tunt lager med limstift i hörnen fungerar också. Kontrollera att allt är rakt.

Limma fast akrylglasskivan med en tunn sträng Karlssons Klister längs kanterna. Kontrollera noga att ingen smuts kommer mellan. (Blås rent med hårtork!). Klart!


Collage blir fint även när du har mindre bilder.

 

Söker du köpinformation, klicka här för att komma till Vi i Villas Köpguide!
Söker du hantverkare, klicka här för att komma till Vi i Villas hantverksguide!
Annons
12 september 2005

0 Kommentarer

0

Trendigt för tallrikar

En tallrikshylla är utmärkt för förvaring av stora tallrikar som inte får plats i skåpen. Den här modellen har en ny, lite modernare, form.

0

Bygg en köksö

Råd och tips inför köksö-bygget.

2

Smarta grejer för köket

Ibland behövs det bara små medel för att både underlätta och göra jobbet i köket roligare. Det behöver inte heller vara speciellt kostsamt.

0

Nytt & Nyttigt, november -07

November månad bjuder på nya och nyttiga saker inom inredning och energi!

0

Snickra bästa kökshjälpen

För att nå högst upp och längst bak i köksskåpen behövs en bra stege. En pall med uppfällbar stegdel kan vara lösningen.

0

Köpa kaffemaskin

Ska du köpa ny kaffemaskin? Här finns fler tips bra bra kaffemeskiner (fler kaffemaskiner från artikeln Så hittar du rätt kaffemaskin).

0

Detaljerna gör det!

Jo visst är det så! Det är de små detaljerna som gör det! När de är på plats - det är först då köket är klart. Smart smartare smartast! Här har du en...

0

Kökets smartaste hjälpredor

Här är tips på några nya smarta hjälpredor som kan förenkla köksarbetet betydligt.

0

Flytta skåpen och få ett nytt kök

Att få ett nytt kök behöver inte alltid innebära en stor investering. Ibland kan faktiskt det räcka med att flytta om skåpen och göra en yttre ansiktsly...

Vi i Villas policy
Avbryt

Här kan du bli medlem i Vi i Villa genom att logga in med ett befintligt konto från sociala medier eller genom att skapa ett nytt konto, kopplat till din e-postadress nedan.

Som medlem får du tillgång till erbjudande och rabatter från våra leverantörer. Du kan också enkelt deltaga i våra tävlingar och forum när du är inloggad som medlem på webbplatsen.

Läs mer om medlemskapet och hur vi hanterar dina personuppgifter.

 

Annons