Annons

25 Kökstips

Kök- och matsalsmöbler

Goda råd kan vara allt i från gratis till billiga och lite dyra. Här kommer flera stycken till köket. Hoppas det smakar.

Annons

25 smarta kökstips!
Trött på allt vitt?
Pigga upp med en chiliröd kaffebryggare från OBH Nordica. ”Chilli” King of Coffee, cirka 1 295 kronor.


Designad disktrasa.
”Bloom”, design Ulrika Elofsson, kostar cirka 25 kronor, Bluebox.

Metall ger känsla av rymd
Är köket trångt ger vitvaror och bänkar i rostfritt eller aluminium en känsla av att rummet är större.

Städa och spar energi
Att dammsuga bakom kyl och frys tillhör knappast vardagssysslorna men kan faktisk göra så att de drar mycket mindre energi.


Servera snyggt. Serveringsfat i porslin, 98 kronor på Rusta.


Flytta finporslinet
till ett vitrinskåp. Pris 3 995 kronor Ikea.

Gammaldags charm
Var inte rädd för att plocka in mormors gamla köksstolar i ett modernt kök med lantlig design. Det kan bli pricken över i som skapar rätt känsla.

Kalka av vattnet
Bor du i ett område med kalkhaltigt vatten kan du förlänga livslängden på diskmaskinen genom att installera ett avkalkningsfilter.

Ät snyggt till vardags. Romantiska tallrikar från Indiska, 249 kronor/4 st.

Säkrare el i köket
Placera aldrig eluttag precis bredvid spisen eller ovanför blandaren och diskhon.

Sälj gamla köket
Ett omodernt, men fullt funktionellt kök passar ofta bra på landet eller i garaget. Har du inte plats för det själv, sätt ut en annons. Det är mycket troligt att du både tjänar en slant och dessutom slipper åka till soptippen.


För trendkänsliga tevetittare. Kyl- och frysskåp från LG Electronics med inbyggd 15-tums LCD-teve. Kan även anslutas till video och dvd. Pris 40 000 kronor.


Vitvaror i miljöklass A
spar betydligt mer energi än gamla. Tufft svart Side-by-sideskåp från Whirlpool cirka 21 000 kronor.

Annons

Välj rätt färg i köket

Vad vill du göra i ditt kök, vilken stämning vill du ha? Vill du ha fart och energi – satsa på rött. Vill du skapa känsla av vänskap och fest – välj orange. Sitter du oftast trött i köket på morgonen – måla en fondvägg grön! Vill du att köket ska kännas svalt och lugnt är blå accenter eller luckor att föredra. Behöver humöret få en skjuts uppåt, tankeverksamheten kickas igång till exempel vid kreativ matlagning – då ska du ha gult i köket! Allt enligt läran om färgernas helande egenskaper, färghealing. För att läsa mer om detta, klicka här.

Undvik ho i hörn

Placera aldrig spisen eller diskhon i ett hörn, då slår du lätt i armbågarna i väggen när du jobbar och har ingen plats för avställning.

Köpinformation

Bluebox, www.bluebox.se
Corian DuPont, www.corian.se
Ellos, www.ellos.se
Ikea, www.ikea.com
Indiska, www.indiska.se
Kvänum, www.kvanum.se
Lampgustaf, www.lampgustaf.se
LG Electronics, www.lge.com
LVI Produkter, www.lviprodukter.se
Miele, www.miele.se
OBH Nordica, www.obhnordica.se
Trelleborg, www.trelleborg.com/rubberflooring
Velux, www.velux.se
Vipp, www.vipp.comWhirlpool, www.whirlpool.se

 

Söker du köpinformation, klicka här för att komma till Vi i Villas Köpguide!
Söker du hantverkare, klicka här för att komma till Vi i Villas hantverksguide!
28 november 2007

0 Kommentarer

0

Hotta upp morgonkaffet med en kaffemaskin

Kaffemaskiner med pod- och kapselfunktion i annorlunda färger och former livar upp köket.

0

Så fixar du stilen i köket

Ge köket ett ansiktslyft! En stil som alltid håller måttet är den rustikt romantiska.

0

Lätthanterade vitlökspressar - Vi i villatestet

Är det besvärligt att få vitlökspressen ren efter användning? Vi har testat 6 olika vitlökspressar och tittat på rengöring, ergonomi och spill. Vinnaren...

1

Fiffig hållare för grytlocket - Smarta prylen

Vad gör du av det varma och kladdiga kastrullocket när du ska röra i en gryta?

0

Fixa stilen i köket!

Hur vill du ha det i köket? Modernt högblankt eller lantligt lulligt? Här är prylarna som ger köket den karaktär du vill.

7

Rätt temperatur för köttet med stektermometer - Vi i villatestet

Trådlös, manuell, digital – vilken stektermometer passar dig bäst? Vi i Villa testar stektermometrar och får väldigt olika resultat!

0

Smarta prylen - kom hem till lagad mat

Tillhör du dem som har ångest över vardagsmaten som alltför ofta blir för snabblagad? Läraren Annica Ingemarsson har tagit fram en gryta som lagar...

0

Kökshjälp!

Nya prylar i köket piggar upp.

0

Miljöskribentens kök: - Vi gillar vintage

Det viktigaste för att få ett miljösmart kök är vad du gör i det, säger Johan Tell. Själv satsar han på vego och vintage – det är dubbelt miljövänligt!

Vi i Villas policy
Avbryt

Villkor för Vi i Villas tävlingar och policy

Användarvillkor som medlem på Viivilla.se 

Som medlem i Vi i Villa-klubben får du tillgång till exklusiva artiklar, tävlingar och quiz samt kan ta del av unika erbjudanden från våra samarbetspartners. Du kan även diskutera i forumet där du får tips och råd från andra villaägare.

Allt om användarvillkoren som medlem, som vett och etikett samt hur ditt uppladdade material behandlas kan du läsa här.

 

Tävlingsvillkor

Tänk på att ange en giltig e-postadress för att kunna kontaktas vid eventuella tävlingsvinster, få erbjudanden och nyhetsutskick. För att vara med i tävlingar behöver du vara inloggad och ange adress och telefonnummer i din profil, så att vi kan kontakta dig vid en eventuell vinst. När du fyllt i denna information första gången behöver du bara logga in nästa gång du vill vara med i en ny tävling, så finns dina kontaktuppgifter sparade.

Anställda inom Vi i Villa/Bonnier Publications AB och företag som utgör samarbetspartners i aktuell tävling kan inte delta i Vi i Villas tävlingar.

Vid alla tävlingar gäller 18 års åldersgräns för att delta - alternativt målsmans medgivande.

Endast ett pris per familj/hushåll och tävling.

Vinnaren kan inte byta ut vinsten mot ekonomisk ersättning eller överlåta vinsten till någon annan.

Alla eventuella avgifter och/eller skatter som uppstår i samband med vinstutdelning betalas av vinnaren. Om inte annat anges, ansvarar Vi i Villa/Bonnier Publications AB inte för extra kostnader i samband med vinsten.

Vi i Villa/Bonnier Publications AB är inte ansvariga för tekniska fel rörande webb, telefon, e-post eller brev.

Vinnarens namn, ort och motivering kan komma att användas i marknadsföringssyfte på Vi i Villas hemsida, sponsorernas hemsidor eller annan annonsplats.

Om inte Vi i Villa har fått tag på vinnaren genom de kontaktuppgifter som lämnats av deltagaren i tävlingen inom 20 dagar kommer juryn att utse en ny vinnare. Deltagaren i tävlingen ansvarar själv för att kontaktuppgifterna är korrekta. 

Juryn består av representanter från Vi i Villa/Bonnier Publications AB om inte annat anges. Juryns beslut kan inte överklagas. Bonnier Publications AB ansvarar inte för extraordinära händelser och omständigheter som ligger utanför vår kontroll, till exempel konkurser eller förändringar hos våra samarbetspartners i tävlingen.

Tävlingsbidrag med stötande innehåll som till exempel personliga påhopp eller som inte följer tävlingstemat kan komma att raderas utan förvarning.

  

Behandling av personuppgifter 

Bonnier Publications AB ( 556105-0351)  är ansvarig för personuppgiftsbehandlingen för Vi i Villa. Personuppgifter kan lämnas ut till Vi i Villas samarbetspartners, efter ditt samtycke i varje enskilt fall. Personuppgifter lämnas ut till myndighet endast där så krävs med stöd av lag eller myndighetsbeslut.

Företagen inom Bonnierkoncernen driver ett gemensamt kund- och användarregister. Genom att samtycka till Vi i Villas villkor samtycker du till personuppgiftsbehandling inom Bonnierkoncernen. Läs mer på www.kunddata.bonnier.se.

Du har rätt att utan kostnad återkalla samtycke, begära rättelse/radering av eventuellt felaktiga uppgifter eller skriftligen begära ett registerutdrag.

 

Kontakt

Kontakta i första hand kundtjänsten för Vi i Villa på e-post [email protected] 

Bonniers personuppgiftsombud kan nås via brev till ”Personuppgiftsombudet, Bonnier AB, 11390 Stockholm”, eller E-post [email protected]

 

Annons