Annons

Möbler för kök och matsal

Tänk att ha ett helt nyrenoverat kök att fylla med nya härliga matsalsmöbler. Eller att ge sitt befintliga kök en uppdatering genom att köpa nytt matbord och nya stolar. Här har vi samlat tips, tricks och inspiration för dig som letar nya köksmöbler.

Matbord för många matgäster

Letar du efter ett matsalsbord med plats för många så att du kan ordna långa härliga middagar? Eller en praktisk och tålig matplats där hela familjen kan samlas, med möbler som tål kladd, spill och småbarnsår? Att göra om sitt kök med nya köksmöbler är ett roligt projekt. Här får du tips på vad du ska tänka på när du köper nya köksmöbler eller gör om dina nuvarande möbler.

Vill du kanske ha ett avlångt rustikt matbord med grova plankor och rejäla ben? Ett matbord i bokfanér, ekfanér eller massiv ek? Eller kanske ett plåtbord i industriell stil som passar industriköket? Inspireras av olika sorters matbord och hitta ett som passar ditt kök.

Drömmer du om att samlas vid ett runt bord, där alla matgäster kan se varandra och där ni slipper onödiga hörn som skärmar av? Förvandla ditt avlånga matbord till ett runt. Se här hur du kan såga ut en rund bordsskiva från ditt nuvarande bord.

Sidobord för förvaring och servering

När du ska duka upp till buffé är det smart att låta gästerna ta maten från ett sidobord. En skänk eller ett sideboard med lådor och plats för förvaring är ett bra alternativ om du har ont om bänkytor i köket. Kanske har du hellre ett gammalt bondebord eller ett högt barbord att mingla runt eller äta frukost vid. Se olika modeller från budget till lyx här!

Att välja köksstolar och kökssoffa

Ett par snygga färgglada köksstolar kan verkligen pigga upp köket. Varför inte matcha stolar i olika färger, eller hålla dig till en enhetlig färg men variera stolarnas modeller? Oavsett vilken stil du vill ha är det roligt att välja sittplatser till matbordet. Det finns olika modeller, material och storlekar, som pinnstolar, designstolar, stolar i teak, karmstolar, plaststolar och höga barstolar. 

Priset på köksstolar kan variera väldigt och stolar kan kosta i princip hur mycket som helst om det är en viss designer eller märke. Här får du koll på olika stolar, modeller och prisklasser.

Stolar kan också ersättas av en kökssoffa eller en köksbänk. Det finns snygga pinnsoffor eller kökssoffor med lock och förvaring, där flera personer får plats att sitta. Kanske vill du också ha en praktisk köksbänk som kan tas fram när du får många gäster. Se olika exempel i olika priskategorier här – budget, mellan och lyx.

Måla om köksbord och stolar

Ge dina gamla slitna köksmöbler en ny fräsch stil. Med målarfärg, vax och lack förvandlar du snabbt och enkelt ditt bord och dina stolar. I vår köksspecial kan du se hur du steg för steg målar med kalkfärg och hur snyggt resultatet blir.

Läs mer Göm
Sortera på:
Filtrera efter typ:
Annons
Kök
0
Tröttnat på ditt gamla kök? Med en vit, kaklad bas byter du lätt stil. Här är tre varianter på samma kök.
Kök
1
I sista delen av vårt köksspecial tittar vi på hur du målar köksbord och stolar med en ny färg för att passa in i det nya köket med industristil.
Kök- och matsalsmöbler
0
Kaffemaskiner med pod- och kapselfunktion i annorlunda färger och former livar upp köket.
Kök- och matsalsmöbler
0
Ge köket ett ansiktslyft! En stil som alltid håller måttet är den rustikt romantiska.
Artikel
0
Snygga lantkök finns i olika priser på marknaden. Glöm inte att det är detaljerna som skapar känslan.
Kök- och matsalsmöbler
3
Vi har skivat nybakade fullkornsbröd och limpor och blev positivt överraskade av att så många av brödknivarna i testet var bra.
Kök- och matsalsmöbler
0
Är det besvärligt att få vitlökspressen ren efter användning? Vi har testat 6 olika vitlökspressar och tittat på rengöring, ergonomi och spill. Vinnar...
Kök- och matsalsmöbler
1
Vad gör du av det varma och kladdiga kastrullocket när du ska röra i en gryta?
Kök- och matsalsmöbler
0
Hur vill du ha det i köket? Modernt högblankt eller lantligt lulligt? Här är prylarna som ger köket den karaktär du vill.
Kök- och matsalsmöbler
0
Stanna längre i köket. Puttra till det med färg, spännande design och smarta lösningar.
Kök- och matsalsmöbler
2
Ibland behövs det bara små medel för att både underlätta och göra jobbet i köket roligare. Det behöver inte heller vara speciellt kostsamt.
Kök- och matsalsmöbler
0
November månad bjuder på nya och nyttiga saker inom inredning och energi!
Vi i Villas policy
Avbryt

Här kan du bli medlem i Vi i Villa genom att logga in med ett befintligt konto från sociala medier eller genom att skapa ett nytt konto, kopplat till din e-postadress nedan.

Som medlem får du tillgång till erbjudande och rabatter från våra leverantörer. Du kan också enkelt deltaga i våra tävlingar och forum när du är inloggad som medlem på webbplatsen.

Läs mer om medlemskapet och hur vi hanterar dina personuppgifter.

 

Annons