Läsarnas bästa pizzarecept

Kök

Här är vinnarna i Stenbolagets pizzatävling - och vinnarrecepten.

Annons

Tre stycken personer vann varsitt kit med pizzasten och en bakspade från Stenbolaget. Här är de tre vinnarrecepten som även är provbakade av Stenbolaget. Betyget på pizzorna hittar du här. 

Lammfärspizza med kalamataoliver och halloumi

Ingredienser:
2½ dl ljummet vatten
25 g jäst
1 tsk havssalt
1 tsk socker
½ dl olivolja
200 g fullkornsdinkelmjöl
220 g vetemjöl
300 g lammfärs
2 vitlöksklyftor
2 krm salt
1 krm malen svartpeppar
2 dl pizzasås
1 liten rödlök
400 g Halloumi 60 g
kalamata oliver
1 tsk oregano
40 g ruccola

Så här gör du:
1. Sätt ugnen på 225 grader.

2. Blanda vatten, jäst, salt, socker, olivolja och mjöl till en smidig deg. Bearbeta i 8-10 minuter och låt jäsa under en bakduk 30 minuter.

3. Stek lammfärsen tillsammans med finhackad vitlök, salta och peppra.

4. Skiva rödlöken i tunna klyftor. Riv en grilloumi grovt och skär den andra i cm stora bitar.

5. Dela degen i 4 och forma till runda bullar. Platta ut eller kavla till ½ cm tjocka bottnar.

6. Bred ut tomatsåsen och fördela lammfärsen och osten över pizzorna. Grädda pizzorna i 15 minuter eller tills de fått en fin gyllenbrun färg. Strö över oliver, oregano och ruccola.

Anna Lundqvist, Ljungby

Dessertpizza med bär och vit choklad

Ingredienser:
Smördeg
Blåbär
Jordgubbar
mango
Vit choklad

Så här gör du:
1. Kavla ut smördegen och lägg på en plåt.

2. Skiva jordgubbar och mango.

3. Lägg på bären och skivad mango på mördegen.

4. Riv vit choklad och strö över bären.

5. Sätt in pajen i ugnen och grädda tills pajen fått en lätt gyllenbrun färg. 

5. Servera pajen med några klickar rörd vaniljglass.

Annika Nilsson, Mellbystrand


Surdegspizza med parmaskinka och ruccola

Ingredienser:
Pizzadeg gjord på surdeg
Tomatsås
Mozzarella
Parmaskinka 
Ruccola

Så här gör du:
1. Kavla ut en surdeg.
2. Koka en god tomatsås och lägg på den utkavlade degen.
3. Toppa med mozzarella och lägg in pizzan i ugnen.
4. Toppa med parmaskinka och ruccolasallad vid servering.

Annika Andersson, Liatorp





Annons
6 augusti 2015

0 Kommentarer

0

Grilltips från stjärnkocken Johan Jureskog

Kocken Johan Jureskog driver bland annat köttrestaurangen AG i Stockholm. Här är hans bästa tips för hur du fixar en saftig köttbit på grillen...

0

8 fantastiska våfflor att inspireras av

Våffeldagen är här! Vi på redaktionen älskar en klassisk våffla med sylt och grädde, men det finns andra tillbehör som gör en minst lika god våffla....

0

VIDEO: Så här undviker du att pastavattnet kokar över

Är du trött på att pastavattnet alltid kokar över? Med det här superenkla knepet slipper du det.

0

Gäster i köket

Nu är det verkligen höst. Det känns mysigt! Jag tillhör dem som älskar den här årstiden, när man med gott samvete kan sitta inne och hänga.

1

Har huset gjort mig huslig? Krönika Annika Marklund

Oj – plötsligt står hon där och syltar och saftar! Eller är det hela bara ett skådespel? Vår krönikör Annika Marklund är mån om att husligheten inte...

0

Köket i centrum!

Den här månaden sätter vi fokus på köket. Många av oss tycker att det är villans viktigaste rum. Där träffas vi för både vardagsliv och fest. Men så...

0

Jul på traditionellt vis

Julen är en högtid som många föredrar att fira på ett traditionellt vis. I årets juldekoration är svensk tradition ett viktigt ledord...

0

Ledaren: Tack alla härliga läsare!

Ni bidrar verkligen med att göra vår tidning. I det här numret mer än någonsin.