Läsarnas bästa pizzarecept

Kök

Här är vinnarna i Stenbolagets pizzatävling - och vinnarrecepten.

Annons

Tre stycken personer vann varsitt kit med pizzasten och en bakspade från Stenbolaget. Här är de tre vinnarrecepten som även är provbakade av Stenbolaget. Betyget på pizzorna hittar du här. 

Lammfärspizza med kalamataoliver och halloumi

Ingredienser:
2½ dl ljummet vatten
25 g jäst
1 tsk havssalt
1 tsk socker
½ dl olivolja
200 g fullkornsdinkelmjöl
220 g vetemjöl
300 g lammfärs
2 vitlöksklyftor
2 krm salt
1 krm malen svartpeppar
2 dl pizzasås
1 liten rödlök
400 g Halloumi 60 g
kalamata oliver
1 tsk oregano
40 g ruccola

Så här gör du:
1. Sätt ugnen på 225 grader.

2. Blanda vatten, jäst, salt, socker, olivolja och mjöl till en smidig deg. Bearbeta i 8-10 minuter och låt jäsa under en bakduk 30 minuter.

3. Stek lammfärsen tillsammans med finhackad vitlök, salta och peppra.

4. Skiva rödlöken i tunna klyftor. Riv en grilloumi grovt och skär den andra i cm stora bitar.

5. Dela degen i 4 och forma till runda bullar. Platta ut eller kavla till ½ cm tjocka bottnar.

6. Bred ut tomatsåsen och fördela lammfärsen och osten över pizzorna. Grädda pizzorna i 15 minuter eller tills de fått en fin gyllenbrun färg. Strö över oliver, oregano och ruccola.

Anna Lundqvist, Ljungby

Dessertpizza med bär och vit choklad

Ingredienser:
Smördeg
Blåbär
Jordgubbar
mango
Vit choklad

Så här gör du:
1. Kavla ut smördegen och lägg på en plåt.

2. Skiva jordgubbar och mango.

3. Lägg på bären och skivad mango på mördegen.

4. Riv vit choklad och strö över bären.

5. Sätt in pajen i ugnen och grädda tills pajen fått en lätt gyllenbrun färg. 

5. Servera pajen med några klickar rörd vaniljglass.

Annika Nilsson, Mellbystrand


Surdegspizza med parmaskinka och ruccola

Ingredienser:
Pizzadeg gjord på surdeg
Tomatsås
Mozzarella
Parmaskinka 
Ruccola

Så här gör du:
1. Kavla ut en surdeg.
2. Koka en god tomatsås och lägg på den utkavlade degen.
3. Toppa med mozzarella och lägg in pizzan i ugnen.
4. Toppa med parmaskinka och ruccolasallad vid servering.

Annika Andersson, Liatorp





Annons
06 augusti 2015
 
Annons
Mer om Kök

Stora viner för en mindre peng

Kök Stefan Saidac på Vinbetyget.se tipsar om de mest prisvärda vinerna på Systembolaget. Efter en jul med för mycket av allt, känns det bra med sex fyndviner som dessutom borde kosta mer. Vinerna har mer gemensamt – Alla har fått höga betyg och har kvalat in på Vinbetygets topplistor. 

Medlems-
innehåll

Bästa bubblet till nyår – 7 vintips

Kök Varför är Champagne så glamorös och dyr? Och vad är skillnaden mellan Cava, Prosecco och Crémant? Stefan Saidac på Vinbetyget.se berättar om...

Medlems-
innehåll

Godare helg: 7 mat- och vintips!

Kök Vad ska man äta för gott i helgen? Och vilka viner passar bäst till? Här är sju middagar med matchade viner – alla prisvärda och med högsta...

Medlems-
innehåll

Bästa vinerna till julens alla rätter

Kök 8 vintips: Den här tiden på året står mer tid högt upp på önskelistan. Frågetecken kring klappar, maträtter och drycker är många. Vilka viner är goda till den traditionella julmaten? Och vilka viner passar till skaldjur & vegetariska nykomlingar? Här är matchande vintips med höga betyg från topplistorna – hoppas att du vinner lite tid. 

VIDEO: Så gör du strykjärns-toast!

Kök Sugen på toast men brödrosten har gått sönder? Lugn, här är lösningen!

(Avslutad) Quiz: Frukt eller grönsak?

Kök Har du koll på vad som är en grönsak och vad som är en frukt? Gör vårt snabba quiz här och tävla om två biobiljetter!

Premiär: Veckans vintips!

Kök Stefan Saidac på Vinbetyget.se tipsar om de bästa vinerna just nu! Du hittar nya vintips varje vecka. 

Har huset gjort mig huslig? Krönika Annika Marklund

Kök Oj – plötsligt står hon där och syltar och saftar! Eller är det hela bara ett skådespel? Vår krönikör Annika Marklund är mån om att husligheten inte...

Kalender för en skönare jul

Kök I december är det mycket som ska hinnas med. Julmat, julhandling, städning och allt annat som behöver göras och ses över. Men med en dag-för-dagkalender...