Läsarnas bästa pizzarecept

Kök

Här är vinnarna i Stenbolagets pizzatävling - och vinnarrecepten.

Annons

Tre stycken personer vann varsitt kit med pizzasten och en bakspade från Stenbolaget. Här är de tre vinnarrecepten som även är provbakade av Stenbolaget. Betyget på pizzorna hittar du här. 

Lammfärspizza med kalamataoliver och halloumi

Ingredienser:
2½ dl ljummet vatten
25 g jäst
1 tsk havssalt
1 tsk socker
½ dl olivolja
200 g fullkornsdinkelmjöl
220 g vetemjöl
300 g lammfärs
2 vitlöksklyftor
2 krm salt
1 krm malen svartpeppar
2 dl pizzasås
1 liten rödlök
400 g Halloumi 60 g
kalamata oliver
1 tsk oregano
40 g ruccola

Så här gör du:
1. Sätt ugnen på 225 grader.

2. Blanda vatten, jäst, salt, socker, olivolja och mjöl till en smidig deg. Bearbeta i 8-10 minuter och låt jäsa under en bakduk 30 minuter.

3. Stek lammfärsen tillsammans med finhackad vitlök, salta och peppra.

4. Skiva rödlöken i tunna klyftor. Riv en grilloumi grovt och skär den andra i cm stora bitar.

5. Dela degen i 4 och forma till runda bullar. Platta ut eller kavla till ½ cm tjocka bottnar.

6. Bred ut tomatsåsen och fördela lammfärsen och osten över pizzorna. Grädda pizzorna i 15 minuter eller tills de fått en fin gyllenbrun färg. Strö över oliver, oregano och ruccola.

Anna Lundqvist, Ljungby

Dessertpizza med bär och vit choklad

Ingredienser:
Smördeg
Blåbär
Jordgubbar
mango
Vit choklad

Så här gör du:
1. Kavla ut smördegen och lägg på en plåt.

2. Skiva jordgubbar och mango.

3. Lägg på bären och skivad mango på mördegen.

4. Riv vit choklad och strö över bären.

5. Sätt in pajen i ugnen och grädda tills pajen fått en lätt gyllenbrun färg. 

5. Servera pajen med några klickar rörd vaniljglass.

Annika Nilsson, Mellbystrand


Surdegspizza med parmaskinka och ruccola

Ingredienser:
Pizzadeg gjord på surdeg
Tomatsås
Mozzarella
Parmaskinka 
Ruccola

Så här gör du:
1. Kavla ut en surdeg.
2. Koka en god tomatsås och lägg på den utkavlade degen.
3. Toppa med mozzarella och lägg in pizzan i ugnen.
4. Toppa med parmaskinka och ruccolasallad vid servering.

Annika Andersson, Liatorp





Annons
6 augusti 2015

0 Kommentarer

6

20 smarta saker du kan använda kaffefilter till

Ett kaffefilter är briljant! Använd filtret för att borsta dina skor, som muffinsform eller för att ta bort korken från vinet. Här är 20 smarta tips på...

I samarbete med Ica

5 smarta mattips för en enklare vardag

Storhandlar du också alltid hem fel saker? Eller köper för mycket mat som till slut hamnar i papperskorgen? Här är fem tips för en enklare matvardag!

0

Johanna Westman: "Inspirera barnen att våga i köket"

Höstlovet är här – dags att göra roliga aktiviteter! Vi frågade författaren Johanna Westman, som skrivit flera kokböcker för barn, om hennes bästa...

0

VIDEO: Så rengör du mikron på 4 minuter

Vi testar knepet som trollar bort den ingrodda smutsen i mikrovågsugnen på bara några minuter. Allt du behöver är en citron!

1

7 geniala saker du kan använda våffeljärnet till

Visste du att det finns fler användningsområden för ditt våffeljärn än bara vanliga våfflor. Ta del av 7 genialiska tips här.

0

Superknepet: Knäck en nöt utan nötknäckare

Visste du att du kan knäcka en nöt utan nötknäckare? Här är superknepet som bara tar några sekunder!

1

Har huset gjort mig huslig? Krönika Annika Marklund

Oj – plötsligt står hon där och syltar och saftar! Eller är det hela bara ett skådespel? Vår krönikör Annika Marklund är mån om att husligheten inte...

0

Kalender för en skönare jul

I december är det mycket som ska hinnas med. Julmat, julhandling, städning och allt annat som behöver göras och ses över. Men med en dag-för-dagkalender...

0

Ledaren: Tack alla härliga läsare!

Ni bidrar verkligen med att göra vår tidning. I det här numret mer än någonsin.