Läsarnas bästa pizzarecept

Kök

Här är vinnarna i Stenbolagets pizzatävling - och vinnarrecepten.

Annons

Tre stycken personer vann varsitt kit med pizzasten och en bakspade från Stenbolaget. Här är de tre vinnarrecepten som även är provbakade av Stenbolaget. Betyget på pizzorna hittar du här. 

Lammfärspizza med kalamataoliver och halloumi

Ingredienser:
2½ dl ljummet vatten
25 g jäst
1 tsk havssalt
1 tsk socker
½ dl olivolja
200 g fullkornsdinkelmjöl
220 g vetemjöl
300 g lammfärs
2 vitlöksklyftor
2 krm salt
1 krm malen svartpeppar
2 dl pizzasås
1 liten rödlök
400 g Halloumi 60 g
kalamata oliver
1 tsk oregano
40 g ruccola

Så här gör du:
1. Sätt ugnen på 225 grader.

2. Blanda vatten, jäst, salt, socker, olivolja och mjöl till en smidig deg. Bearbeta i 8-10 minuter och låt jäsa under en bakduk 30 minuter.

3. Stek lammfärsen tillsammans med finhackad vitlök, salta och peppra.

4. Skiva rödlöken i tunna klyftor. Riv en grilloumi grovt och skär den andra i cm stora bitar.

5. Dela degen i 4 och forma till runda bullar. Platta ut eller kavla till ½ cm tjocka bottnar.

6. Bred ut tomatsåsen och fördela lammfärsen och osten över pizzorna. Grädda pizzorna i 15 minuter eller tills de fått en fin gyllenbrun färg. Strö över oliver, oregano och ruccola.

Anna Lundqvist, Ljungby

Dessertpizza med bär och vit choklad

Ingredienser:
Smördeg
Blåbär
Jordgubbar
mango
Vit choklad

Så här gör du:
1. Kavla ut smördegen och lägg på en plåt.

2. Skiva jordgubbar och mango.

3. Lägg på bären och skivad mango på mördegen.

4. Riv vit choklad och strö över bären.

5. Sätt in pajen i ugnen och grädda tills pajen fått en lätt gyllenbrun färg. 

5. Servera pajen med några klickar rörd vaniljglass.

Annika Nilsson, Mellbystrand


Surdegspizza med parmaskinka och ruccola

Ingredienser:
Pizzadeg gjord på surdeg
Tomatsås
Mozzarella
Parmaskinka 
Ruccola

Så här gör du:
1. Kavla ut en surdeg.
2. Koka en god tomatsås och lägg på den utkavlade degen.
3. Toppa med mozzarella och lägg in pizzan i ugnen.
4. Toppa med parmaskinka och ruccolasallad vid servering.

Annika Andersson, Liatorp





Annons
6 augusti 2015

0 Kommentarer

0

8 fantastiska våfflor att inspireras av

Våffeldagen är här! Vi på redaktionen älskar en klassisk våffla med sylt och grädde, men det finns andra tillbehör som gör en minst lika god våffla....

0

VIDEO: Knep för smart påsförvaring!

Trött på kaoset med alla påsar i kökslådan? Vi i Villa har testat supersmarta knepet som skapar ordning och reda. Allt du behöver är en kartong!

15

20 smarta saker du kan använda kaffefilter till

Ett kaffefilter är briljant! Använd filtret för att borsta dina skor, som muffinsform eller för att ta bort korken från vinet. Här är 20 smarta tips på...

3

VIDEO: Så gör du rent ugnsplåten

Smutsig plåt? Så här får du bort den ingrodda smutsen på ugnsplåten med ett superenkelt knep!

0

VIDEO: Så här undviker du att pastavattnet kokar över

Är du trött på att pastavattnet alltid kokar över? Med det här superenkla knepet slipper du det.

I samarbete med Ica

5 smarta mattips för en enklare vardag

Storhandlar du också alltid hem fel saker? Eller köper för mycket mat som till slut hamnar i papperskorgen? Här är fem tips för en enklare matvardag!

0

Johanna Westman: "Inspirera barnen att våga i köket"

Höstlovet är här – dags att göra roliga aktiviteter! Vi frågade författaren Johanna Westman, som skrivit flera kokböcker för barn, om hennes bästa...

0

VIDEO: Så rengör du mikron på 4 minuter

Vi testar knepet som trollar bort den ingrodda smutsen i mikrovågsugnen på bara några minuter. Allt du behöver är en citron!

1

Har huset gjort mig huslig? Krönika Annika Marklund

Oj – plötsligt står hon där och syltar och saftar! Eller är det hela bara ett skådespel? Vår krönikör Annika Marklund är mån om att husligheten inte...