Annons

Inspiration och tips för köksö

En köksö är en härlig plats att samlas runt, en chans till extra förvaring och ett trevligt inslag i köket. Funderar du också på att utöka ditt kök med en köksö? Här får du tipsen och inspirationen du behöver.

Planera, rita och bygg din egen köksö

Är du sugen på att bygga en köksö? Härligt, då kan du få en köksö precis i din stil som passar just ditt kök. Här får du tips på hur du bygger en köksö och vad du ska tänka på. Det är bra att inte göra en för stor köksö som tar över ditt kök. Håll koll på måtten och tänk på att köksön bör anpassas efter just ditt kök så att det smälter in, både praktiskt och designmässigt.

Du kan också ta hjälp av en arkitekt eller köksplanerare när du planerar din köksö. Då kan du få hjälp att göra en budget och räkna ut hur mycket en köksö kostar beroende på vilka material, bänkskivor och förvaringslösningar du väljer.

Förvaring i köksö

Se köksön som full av extra möjligheter att utöka förvaringen i ditt kök. Här kan du planera in den förvaring du tidigare har saknat i ditt kök. Extra hyllor, överskåp, underskåp, utdragbara lådor. Kanske vill du bygga ett extra skafferi eller ett platsbyggt vinställ? Vill du ha en spis på köksön med köksfläkt och ugn? Eller varför inte lyxa till det med den där vinkylen du alltid har drömt om? Inspireras av olika köksöar och planlösningar här.

Avgränsar mot vardagsrummet

Har du ett stort kök med en öppen planlösning är köksön en snygg och smart rumsavdelare. Här kan du också få plats med extra sittplatser, kanske i form av barstolar, där familjen och matgästerna kan vara delaktiga i matlagningen. Köksön är också en socialt trevlig plats att mingla runt om du har middagsbjudning eller fest. Du kan också duka upp och servera maten på köksön. Köksön kanske även blir din nya frukostplats, där du snabbt kan sätta dig vid på en barstol och samtidigt ha nära till köket och kylskåpet.

Flyttbar köksö på hjul

Idag finns en mängd olika köksöar att välja mellan – från budget till lyx, från stora till smidigt små. Vill du inte bygga en själv kan du satsa på att köpa en enklare färdig modell. Det finns till exempel mindre mobila köksöar på hjul som du kan flytta runt i ditt kök och placera där den passar för stunden. Se olika modeller och prisklasser här!

Läs mer Göm
Sortera på:
Filtrera efter typ:
Annons
Köksö
1
Vill du bygga en köksö med bra förvaring? Här är Hemmafixarna Carro och Karin guide till att bygga en egen, steg för steg.
Köksinspiration
1
Smart belysning, bänk med förvaring, inbyggt kaffeskåp och rymlig köksö. Spana in de här 9 smarta läsaridéerna för köket.
Bygga och renovera kök
0
Drömmer du om att bygga ett nytt kök? Kom igång med köksbygget redan i dag – här är vår stora guide med checklistor, köksmått och smarta tips på...
Köksö
2
Bygg en egen köksö i rustik stil! Här är Lisa Lemkes instruktion för att bygga en köksö inspirerad av slaktarblock.
Kök
1
Med en helkaklad vägg kan du få ett nytt kök med trendig industrikänsla. I vår artikelserie visar vår inredare Tone hur du med enkla medel kan få ett...
Kök
1
Vi fortsätter vår artikelserie med att kolla på hur du förnyar en sliten bänkskiva på bästa sätt. Vår inredare Tone Rörseth guidar.
Köksinspiration
0
Stort, öppet och med många rejäla arbetsytor. Så inreder matexperten sitt eget kök.
Vi i Villas policy
Avbryt

Här kan du bli medlem i Vi i Villa genom att logga in med ett befintligt konto från sociala medier eller genom att skapa ett nytt konto, kopplat till din e-postadress nedan.

Som medlem får du tillgång till erbjudande och rabatter från våra leverantörer. Du kan också enkelt deltaga i våra tävlingar och forum när du är inloggad som medlem på webbplatsen.

Läs mer om medlemskapet och hur vi hanterar dina personuppgifter.

 

Annons