Annons

Nytt kök - Sparsmakat modernt

Köksinspiration

Nytt kök - Sparsmakat modernt med proffskänsla Först ut är ett sparsmakat modernt. Raka enkla linjer, inga onödiga detaljer och hög funktionsfaktor är ledorden.

Annons

I köket hemma hos familjen Jonsson utanför Stockholm är det rena ytor, rymd och ljus som gäller. Kicki har ett brinnande intresse för inredning och design så det var med stort engagemang hon satte igång att planera det nya köket tillsammans med sin man Lasse.

- Ett vitt kök var en självklarhet för oss, berättar de. Det känns fräscht och passar den övrigt rena stilen. Det är dessutom den mest hållbara färgen i längden, vi tröttnar aldrig på vitt.
- En annan sak vi är glada att vi prioriterade var gott om förvaringsutrymmen så att man kan hålla rent på bänkarna, säger Kicki.
- Köket kommer från Vedum, luckor och lådfronter är helt släta och till dem valde Kicki långa raka handtag i aluminium från Ikea. Dessa matchades med socklar i aluminium.

På väggen framför diskbänken sattes kakel ända upp till taket. En raffinerad detalj i det vita köket är den kritvita kakelfogen. Är man rädd att den ska bli smutsig finns effektiva tvättmedel för just kakelfog.

Den stora praktiska köksön med både diskho och spis gör det lätt att arbeta i köket. Den snygga fläktkåpan mitt över ön gör att man nästan får en känsla av ett riktigt proffsigt restaurangkök. Fläkten kommer från Thermex.

Bänkskivor i kalksten blir en läcker kontrast till allt det vita. Golvet i oljad ek är både skönt att gå på och dessutom slitstarkt.
Möbleringen är enkel, matbord från Ikea och stolar med klädd rygg från Mio är vad som behövs och lämnar stora öppna ytor.


Gott om skåp och lådor gör det lättare att hålla ytorna rena från prylar.


Snygg design på kranen från Mora armatur.


Köksön är hjärtat i köket. Här kan alla hela familjen samlas när middagen ska l


Bänkskivor i kalksten skapar kontrast och känns levande.


En hel vägg med inbyggda skåp rymmer det mesta.

Köpställen:

Ikea 020-43 90 50
Mio 0504-412 00
Mora armatur 0250-940 00
Thermex Scandinavia 031-340 82 00
Vedum 08-564 849 90

 

Annons
Söker du köpinformation, klicka här för att komma till Vi i Villas Köpguide!
Söker du hantverkare, klicka här för att komma till Vi i Villas hantverksguide!
21 januari 2005

1 Kommentarer

2008-09-02
Designintresserad
1

Läsarnas smarta köksideer

Smart belysning, bänk med förvaring, inbyggt kaffeskåp och rymlig köksö. Spana in de här 9 smarta läsaridéerna för köket.

0

Piffa till tedrickandet

Vi har samlat fyra DIY-tips att inspireras av till dina tebjudningar. Här hittar du egengjorda tepåsar, de tjusigaste kakorna och handmålade tekoppar.

0

Köken som alla älskar – köksinspiration med 11 fina kök just nu

Lantlig köksdröm, rustikt modernt, retrorätt kök i 1950-talsstil eller varför inte pasteller i köket? Här är 11 fina kök att inspireras av just nu!

0

Roliga dekorationer för en lyckad kräftskiva

Leta du efter fina och roliga dekorationer till din kräftskiva? Här är 10 roliga idéer du enkelt kan fixa själv – från bordsplaceringar till servering,...

0

Charmiga och skräddarsydda kök

I vårt stora köksreportage visar vi både nyheterna från köksleverantörerna och två personligt inredda kök i olika stil. Massor av flärd och funktion...

0

3 nya kök - lantlig charm i grönt

Ett nytt kök behöver inte kosta en förmögenhet. Det går att få ett både funktionellt och snyggt kök under 50 000 kronor.

0

3 nya kök - fräckt i vitt

Ett nytt kök behöver inte kosta en förmögenhet. Det går att få ett både funktionellt och snyggt kök under 50 000 kronor.

0

3 nya kök - flott i grått

Ett nytt kök behöver inte kosta en förmögenhet. Med kreativitet och stilkänsla kan du få ett både funktionellt, personligt och snyggt kök för under 50...

0

Smarta idéer för härligare kök

Helrenovera, fixa lite lagom eller bara drömma en stund om det perfekta köket? I vår stora köksspecial får du de tips och idéer du behöver.

Vi i Villas policy
Avbryt

Här kan du bli medlem i Vi i Villa genom att logga in med ett befintligt konto från sociala medier eller genom att skapa ett nytt konto, kopplat till din e-postadress nedan.

Som medlem får du tillgång till erbjudande och rabatter från våra leverantörer. Du kan också enkelt deltaga i våra tävlingar och forum när du är inloggad som medlem på webbplatsen.

Läs mer om medlemskapet och hur vi hanterar dina personuppgifter.

 

Annons