Annons

Nytt kök - Sparsmakat modernt

Köksinspiration

Nytt kök - Sparsmakat modernt med proffskänsla Först ut är ett sparsmakat modernt. Raka enkla linjer, inga onödiga detaljer och hög funktionsfaktor är ledorden.

Annons

I köket hemma hos familjen Jonsson utanför Stockholm är det rena ytor, rymd och ljus som gäller. Kicki har ett brinnande intresse för inredning och design så det var med stort engagemang hon satte igång att planera det nya köket tillsammans med sin man Lasse.

- Ett vitt kök var en självklarhet för oss, berättar de. Det känns fräscht och passar den övrigt rena stilen. Det är dessutom den mest hållbara färgen i längden, vi tröttnar aldrig på vitt.
- En annan sak vi är glada att vi prioriterade var gott om förvaringsutrymmen så att man kan hålla rent på bänkarna, säger Kicki.
- Köket kommer från Vedum, luckor och lådfronter är helt släta och till dem valde Kicki långa raka handtag i aluminium från Ikea. Dessa matchades med socklar i aluminium.

På väggen framför diskbänken sattes kakel ända upp till taket. En raffinerad detalj i det vita köket är den kritvita kakelfogen. Är man rädd att den ska bli smutsig finns effektiva tvättmedel för just kakelfog.

Den stora praktiska köksön med både diskho och spis gör det lätt att arbeta i köket. Den snygga fläktkåpan mitt över ön gör att man nästan får en känsla av ett riktigt proffsigt restaurangkök. Fläkten kommer från Thermex.

Bänkskivor i kalksten blir en läcker kontrast till allt det vita. Golvet i oljad ek är både skönt att gå på och dessutom slitstarkt.
Möbleringen är enkel, matbord från Ikea och stolar med klädd rygg från Mio är vad som behövs och lämnar stora öppna ytor.


Gott om skåp och lådor gör det lättare att hålla ytorna rena från prylar.


Snygg design på kranen från Mora armatur.


Köksön är hjärtat i köket. Här kan alla hela familjen samlas när middagen ska l


Bänkskivor i kalksten skapar kontrast och känns levande.


En hel vägg med inbyggda skåp rymmer det mesta.

Köpställen:

Ikea 020-43 90 50
Mio 0504-412 00
Mora armatur 0250-940 00
Thermex Scandinavia 031-340 82 00
Vedum 08-564 849 90

 

Annons
Söker du köpinformation, klicka här för att komma till Vi i Villas Köpguide!
Söker du hantverkare, klicka här för att komma till Vi i Villas hantverksguide!
21 januari 2005

1 Kommentarer

2008-09-02
Designintresserad
1

Budget eller lyx: 14 trendiga köksprylar

Sätt guldkant på tillvaron med snygga köksprylar. Budget eller lyx? Du väljer! Här är redaktionens favoriter just nu.

1

Istället för kakel

De flesta av oss väljer kakel som stänkskydd i köket av bara farten, men ibland kan det vara kul att testa något nytt.

0

100 kökstips - Hitta ditt kök, traditionellt och trivsamt

Lantköksromantik, retrovibbar eller trä? Följ ditt hjärta - hitta stilen på ditt nya kök.

0

100 kökstips - Smarta finesser

Med fyra barn i familjen och en matglad pappa så blir det både finess och elegans i det nya köket. Kopiera idéerna du gillar och gör dem till dina!

0

Renovera köket - Vitaste vitt!

Tid för att renovera köket? Vi i Villa tittar in i tre avslutade köksrenoveringsprojekt som alla renoverats med stor entusiasm - och med respekt för...

1

Citronpress - Smarta prylen

Timothy Houle i Michigan i USA hade en idé. Det borde gå att uppfinna en produkt som kan spreja saften direkt ur citronen.

1

Köket som arbetsplats

Maskin som diskar på två minuter och golvbrunn. Detta är inte ett kök som alla andra. Men så är det också ett riktigt proffskök. Här bor och arbetar...

2

Bagarens kök: - Min dröm är en elstenugn

Martin Johansson är formgivaren som började surdegsblogga och blev framgångsrik bakboksförfattare.

0

Ulf och Åse vann ett nytt kök!

”Har du Sveriges fulaste kök? ” Det frågade vi våra läsare i början av året. Många tyckte att de hade det. Juryn valde efter svårt arbete ett hårt...

Vi i Villas policy
Avbryt

Här kan du bli medlem i Vi i Villa genom att logga in med ett befintligt konto från sociala medier eller genom att skapa ett nytt konto, kopplat till din e-postadress nedan.

Som medlem får du tillgång till erbjudande och rabatter från våra leverantörer. Du kan också enkelt deltaga i våra tävlingar och forum när du är inloggad som medlem på webbplatsen.

Läs mer om medlemskapet och hur vi hanterar dina personuppgifter.

 

Annons