Annons

Nytt kök - Gammaldags charm i modern tappning

Köksinspiration

Nytt kök - inriktning gammaldags charm. Det nya köket i den nybyggda villan är skapat helt i en gammaldags stil. Allt från det stora, som skåp och golv till de små detaljerna är noga utvalt för att kännas rätt.

Annons


Ett mysigt inspirerande kök med plats för hela familjen.

Färgerna är ljusa och milda blandat med naturmaterial. Resultatet är ett underbart lantligt kök att trivas i. När det var dags för Anneli och Anders att planera sitt nya kök i villan i Sollentuna utanför Stockholm kände de båda för den lite lantliga gammeldags stilen.

De ville ha ett stort kök med mycket rymd och plats för både barn, kompisar och middagsgäster. De valde köket ’Bretagne’ från Noblessa kök som de tycker har den rätta ’looken’. Resten av inredningen fick gå i samma stil. Väggarna är klädda med cremefärgad pärlspont och kombinerades med ett vackert italienskt handmålat kakel vid spisen och en bit ovanför diskbänken.

- Golvet är en viktig del för helhetsintrycket och vi ville lägga in ett äkta gammalt trägolv, berättar Anneli. De över hundra år gamla golvplanken från ett rivningshus hittade vi hos rivningsfirman Miljörivarna, fortsätter hon.

Det är svårt att tro att man befinner sig i en nybyggd villa i detta kök. Allt är noga utvalt för att passa stilen från förr.

För att bryta av det vita valde de en rejäl 4 centimeter tjock bänkskiva i massiv ek, även den från Noblessa. Detaljer som skapar stilen är även handtag på luckor och lådor samt den praktiska stången där man hänger upp kaffemuggarna, allt från Lundell & Zetterberg. Köket möblerades med vackra möbler gjorda i gammal stil, bord och stolar kommer från S.O Larsson och säljs via Solgården. Även de vita, skira gardinerna som gör att ljuset flödar in kommer från Solgården. Pricken över i:et är de små personliga detaljerna som Anneli skapat. Bland annat har hon själv målat ord som frukost, te och kaffe på vitrinluckorna. - Jag håller ögonen öppna och letar efter roliga småsaker som ger det lilla extra till köket, säger Anneli. Till exempel när jag sprang på den gamla fönsterramen på loppis och fick idén att göra en griffeltavla av den. Den passar perfekt på pärlspontväggen.


Genomtänkta detaljer som handtag till lådor och skåp skapar stilen.


Fynd från loppis. Den gamla fönsterramen fick nytt liv när den fästes på en griffeltavla.


Det charmiga vitrinskåpet med underdel från Solgården är ett fint komplement till den övriga köksinredningen.


Pärlspontväggen matchar perfekt med vägghyllan från Indiska.

Köpinformation:

Indiska 08-670 45 00
Lundell Zetterberg 08-20 41 25
Miljörivarna 08-777 84 62
Noblessa 08-29 04 30
Solgården 08-663 93 60

 

Annons
Söker du köpinformation, klicka här för att komma till Vi i Villas Köpguide!
Söker du hantverkare, klicka här för att komma till Vi i Villas hantverksguide!
21 januari 2005

0 Kommentarer

1

Budget eller lyx: 14 trendiga köksprylar

Sätt guldkant på tillvaron med snygga köksprylar. Budget eller lyx? Du väljer! Här är redaktionens favoriter just nu.

3

Tidstroget kök

Huset från 1924 har bytt kök förr. Men nu är det kanske bytt för sista gången, eftersom det helt har anpassats efter husets förutsättningar och tiden...

1

Köket som arbetsplats

Maskin som diskar på två minuter och golvbrunn. Detta är inte ett kök som alla andra. Men så är det också ett riktigt proffskök. Här bor och arbetar...

1

3 Kök 3 prislägen - lyx

Integrerade lösningar. Det här köket har väl genomtänkta finesser – inget behöver ligga framme och skräpa. Följ med och se!

1

3 kök 3 prislägen - mellan

Våga välja rött! Köket känns både ombonat och mysigt. Rostfria detaljer och bänkar i ek bryter av, men sedan är det bara en färg som dominerar. Röd!

2

3 kök 3 prislägen - budget

Pastelliga detaljer. Vitt är basen. Kryddorna går i grönt, rosa och turkos. Detaljerna är som vackra smycken – och sprider glädje i hela köket.

2

Kök som förr i tiden

Varsam renovering. Behåll stilen i köket eller återskapa vilket årtionde du vill med stilrena detaljer.

0

Kökshetta!

Vad är nytt, vad känns kul och hur ska vi ha det i köket till hösten? Här är några härliga kök och en knippe snygga smarta detaljer att inspireras av!

2

Bagarens kök: - Min dröm är en elstenugn

Martin Johansson är formgivaren som började surdegsblogga och blev framgångsrik bakboksförfattare.

Vi i Villas policy
Avbryt

Villkor för Vi i Villas tävlingar och policy

Användarvillkor som medlem på Viivilla.se 

Som medlem i Vi i Villa-klubben får du tillgång till exklusiva artiklar, tävlingar och quiz samt kan ta del av unika erbjudanden från våra samarbetspartners. Du kan även diskutera i forumet där du får tips och råd från andra villaägare.

Allt om användarvillkoren som medlem, som vett och etikett samt hur ditt uppladdade material behandlas kan du läsa här.

 

Tävlingsvillkor

Tänk på att ange en giltig e-postadress för att kunna kontaktas vid eventuella tävlingsvinster, få erbjudanden och nyhetsutskick. För att vara med i tävlingar behöver du vara inloggad och ange adress och telefonnummer i din profil, så att vi kan kontakta dig vid en eventuell vinst. När du fyllt i denna information första gången behöver du bara logga in nästa gång du vill vara med i en ny tävling, så finns dina kontaktuppgifter sparade.

Anställda inom Vi i Villa/Bonnier Publications AB och företag som utgör samarbetspartners i aktuell tävling kan inte delta i Vi i Villas tävlingar.

Vid alla tävlingar gäller 18 års åldersgräns för att delta - alternativt målsmans medgivande.

Endast ett pris per familj/hushåll och tävling.

Vinnaren kan inte byta ut vinsten mot ekonomisk ersättning eller överlåta vinsten till någon annan.

Alla eventuella avgifter och/eller skatter som uppstår i samband med vinstutdelning betalas av vinnaren. Om inte annat anges, ansvarar Vi i Villa/Bonnier Publications AB inte för extra kostnader i samband med vinsten.

Vi i Villa/Bonnier Publications AB är inte ansvariga för tekniska fel rörande webb, telefon, e-post eller brev.

Vinnarens namn, ort och motivering kan komma att användas i marknadsföringssyfte på Vi i Villas hemsida, sponsorernas hemsidor eller annan annonsplats.

Om inte Vi i Villa har fått tag på vinnaren genom de kontaktuppgifter som lämnats av deltagaren i tävlingen inom 20 dagar kommer juryn att utse en ny vinnare. Deltagaren i tävlingen ansvarar själv för att kontaktuppgifterna är korrekta. 

Juryn består av representanter från Vi i Villa/Bonnier Publications AB om inte annat anges. Juryns beslut kan inte överklagas. Bonnier Publications AB ansvarar inte för extraordinära händelser och omständigheter som ligger utanför vår kontroll, till exempel konkurser eller förändringar hos våra samarbetspartners i tävlingen.

Tävlingsbidrag med stötande innehåll som till exempel personliga påhopp eller som inte följer tävlingstemat kan komma att raderas utan förvarning.

  

Behandling av personuppgifter 

Bonnier Publications AB ( 556105-0351)  är ansvarig för personuppgiftsbehandlingen för Vi i Villa. Personuppgifter kan lämnas ut till Vi i Villas samarbetspartners, efter ditt samtycke i varje enskilt fall. Personuppgifter lämnas ut till myndighet endast där så krävs med stöd av lag eller myndighetsbeslut.

Företagen inom Bonnierkoncernen driver ett gemensamt kund- och användarregister. Genom att samtycka till Vi i Villas villkor samtycker du till personuppgiftsbehandling inom Bonnierkoncernen. Läs mer på www.kunddata.bonnier.se.

Du har rätt att utan kostnad återkalla samtycke, begära rättelse/radering av eventuellt felaktiga uppgifter eller skriftligen begära ett registerutdrag.

 

Kontakt

Kontakta i första hand kundtjänsten för Vi i Villa på e-post [email protected] 

Bonniers personuppgiftsombud kan nås via brev till ”Personuppgiftsombudet, Bonnier AB, 11390 Stockholm”, eller E-post [email protected]

 

Annons