Annons

Nytt kök - Gammaldags charm i modern tappning

Köksinspiration

Nytt kök - inriktning gammaldags charm. Det nya köket i den nybyggda villan är skapat helt i en gammaldags stil. Allt från det stora, som skåp och golv till de små detaljerna är noga utvalt för att kännas rätt.

Annons


Ett mysigt inspirerande kök med plats för hela familjen.

Färgerna är ljusa och milda blandat med naturmaterial. Resultatet är ett underbart lantligt kök att trivas i. När det var dags för Anneli och Anders att planera sitt nya kök i villan i Sollentuna utanför Stockholm kände de båda för den lite lantliga gammeldags stilen.

De ville ha ett stort kök med mycket rymd och plats för både barn, kompisar och middagsgäster. De valde köket ’Bretagne’ från Noblessa kök som de tycker har den rätta ’looken’. Resten av inredningen fick gå i samma stil. Väggarna är klädda med cremefärgad pärlspont och kombinerades med ett vackert italienskt handmålat kakel vid spisen och en bit ovanför diskbänken.

- Golvet är en viktig del för helhetsintrycket och vi ville lägga in ett äkta gammalt trägolv, berättar Anneli. De över hundra år gamla golvplanken från ett rivningshus hittade vi hos rivningsfirman Miljörivarna, fortsätter hon.

Det är svårt att tro att man befinner sig i en nybyggd villa i detta kök. Allt är noga utvalt för att passa stilen från förr.

För att bryta av det vita valde de en rejäl 4 centimeter tjock bänkskiva i massiv ek, även den från Noblessa. Detaljer som skapar stilen är även handtag på luckor och lådor samt den praktiska stången där man hänger upp kaffemuggarna, allt från Lundell & Zetterberg. Köket möblerades med vackra möbler gjorda i gammal stil, bord och stolar kommer från S.O Larsson och säljs via Solgården. Även de vita, skira gardinerna som gör att ljuset flödar in kommer från Solgården. Pricken över i:et är de små personliga detaljerna som Anneli skapat. Bland annat har hon själv målat ord som frukost, te och kaffe på vitrinluckorna. - Jag håller ögonen öppna och letar efter roliga småsaker som ger det lilla extra till köket, säger Anneli. Till exempel när jag sprang på den gamla fönsterramen på loppis och fick idén att göra en griffeltavla av den. Den passar perfekt på pärlspontväggen.


Genomtänkta detaljer som handtag till lådor och skåp skapar stilen.


Fynd från loppis. Den gamla fönsterramen fick nytt liv när den fästes på en griffeltavla.


Det charmiga vitrinskåpet med underdel från Solgården är ett fint komplement till den övriga köksinredningen.


Pärlspontväggen matchar perfekt med vägghyllan från Indiska.

Köpinformation:

Indiska 08-670 45 00
Lundell Zetterberg 08-20 41 25
Miljörivarna 08-777 84 62
Noblessa 08-29 04 30
Solgården 08-663 93 60

 

Annons
Söker du köpinformation, klicka här för att komma till Vi i Villas Köpguide!
Söker du hantverkare, klicka här för att komma till Vi i Villas hantverksguide!
21 januari 2005

0 Kommentarer

1

Budget eller lyx: 14 trendiga köksprylar

Sätt guldkant på tillvaron med snygga köksprylar. Budget eller lyx? Du väljer! Här är redaktionens favoriter just nu.

1

Istället för kakel

De flesta av oss väljer kakel som stänkskydd i köket av bara farten, men ibland kan det vara kul att testa något nytt.

0

100 kökstips - Hitta ditt kök, traditionellt och trivsamt

Lantköksromantik, retrovibbar eller trä? Följ ditt hjärta - hitta stilen på ditt nya kök.

0

100 kökstips - Smarta finesser

Med fyra barn i familjen och en matglad pappa så blir det både finess och elegans i det nya köket. Kopiera idéerna du gillar och gör dem till dina!

0

Renovera köket - Vitaste vitt!

Tid för att renovera köket? Vi i Villa tittar in i tre avslutade köksrenoveringsprojekt som alla renoverats med stor entusiasm - och med respekt för...

1

Citronpress - Smarta prylen

Timothy Houle i Michigan i USA hade en idé. Det borde gå att uppfinna en produkt som kan spreja saften direkt ur citronen.

1

Köket som arbetsplats

Maskin som diskar på två minuter och golvbrunn. Detta är inte ett kök som alla andra. Men så är det också ett riktigt proffskök. Här bor och arbetar...

2

Bagarens kök: - Min dröm är en elstenugn

Martin Johansson är formgivaren som började surdegsblogga och blev framgångsrik bakboksförfattare.

0

Ulf och Åse vann ett nytt kök!

”Har du Sveriges fulaste kök? ” Det frågade vi våra läsare i början av året. Många tyckte att de hade det. Juryn valde efter svårt arbete ett hårt...

Vi i Villas policy
Avbryt

Här kan du bli medlem i Vi i Villa genom att logga in med ett befintligt konto från sociala medier eller genom att skapa ett nytt konto, kopplat till din e-postadress nedan.

Som medlem får du tillgång till erbjudande och rabatter från våra leverantörer. Du kan också enkelt deltaga i våra tävlingar och forum när du är inloggad som medlem på webbplatsen.

Läs mer om medlemskapet och hur vi hanterar dina personuppgifter.

 

Annons