Annons

Nytt & Nyttigt oktober 09

Köksinspiration

Pauline Josephson tipsar om det allra senaste. Som hur du får reda på vad husen i ditt drömområde kostar.

Annons
Mycket kök för lite pengar

Nya köket Udden från Ikea hade arbetsnamnet "Busskök" när det togs fram. Det uppges nämligen vara så flexibelt att du kan ta med det på bussen när du flyttar – om du nu skulle ha lust för det. Ugnen har barnlås och keramisk häll. Kylen har frysfack och tillhör energiklass A, fläktkåpa i rostfritt stål. Billigt är det också – hela köket inklusive vitvaror och skåp kostar 15 895 kronor. För mer information se www.ikea.se eller ring 020-43 90 50.


 

Simon och Tomas för Reijmyre

Designerduon från London W8, Simon Davies och Tomas Cederlund, har tagit fram en ny elegant glaskollektion för Reijmyre, Sveriges äldsta glasbruk. Kupol heter serien och består av frukostskålar från 665 kronor och karaffer från 1 690 kronor. Se vidare www.reijmyre.se eller ring 011-871 85.


 

Häng på balkongen

Nu finns den svenska Lindesbergskrukan även för balkongen. Krukan tillverkas av ett material som skyddar växternas känsliga rötter mot såväl köldknäppar som värmeböljor. Materialet är lätt, stöttåligt och kan återvinnas. Växten behöver inte heller vattnas lika ofta. Finns i svart eller ljusgrått. Pris cirka 198 kronor. För mer information, se www.madeinlindesberg.com eller ring 0581-835 00.

 


 

Färska villapriser till mobilen

Har du hittat drömläget och undrar vad prislappen kan tänkas bli? Nu lanserar Fastighetsbyrån en tjänst där du via mobilen kan få uppgifter om de fem senaste försäljningarna i det område där du befinner dig, vilket lokaliseras via GPS i mobilen. Du får då information om adress, bostädernas storlek och pris. Övningen är enkel och sker via sms: skicka SÅLD till nummer 72456, så får du svar direkt. Du betalar endast normal sms-kostnad och eventuell kostnad för mobil uppkoppling. För mer information, se www.fastighetsbyran.se


 

Zara Home i Sverige

Zara är för många svenskar en välbekant klädkedja. Nu har portarna även slagits upp för kedjans heminredningssortiment – åtminstone på nätet. På Ellos onlinebutik finns från och med nu Zaras konceptbutik för textil och accessoarer till sov-, bad-, barn- och vardagsrum. Ljusstake Dundee i mässing med svart reptilprägling, 259 kronor. Se vidare Zara Home på www.ellos.se eller ring 033-330 00.

 

 

Annons

 

Flexibel blandare

Vare sig man står med matlagning eller disk, så har blandaren Styxx goda chanser att snart bli en uppskattad medhjälpare i köket. Här är alla funktioner samlade, så att man med ena handen kan rikta strålen samt styra både vattentryck och temperatur. Installeras med elektronikbox under diskbänken och ansluts till elnät med stickpropp. Cirkapris 12 125 kronor.

Se vidare www.moraarmatur.se eller ring 0250-940 00.


 

Sommargrönt på bricka

Låt den blomstrande årstiden dröja sig kvar – med detta söta svensktillverkade brickbord formgivet av Bengt Hjertén. Mönstret Stensöta är tyg som "bakats" in i brickorna. Hopfällbara ben, höjd 60 cm, brickor 31 cm i diameter. Pris 2 045 kronor på www.houseofhedda.com telefon 08-442 60 06.

 

 


 

Naturlig uppläggning

Finsnickare Jonas Henrik Hansson har hämtat inspiration från grova slaktarbänkar och gamla industrigolv och skapat en ny serie serverings- och uppläggningsfat i vacker ek. Finns på bland annat Designtorget. Pris från 295 kronor. Se vidare www.designtorget.se

 


 

Ånga bort gamla mönster

Tapetborttagare Cotech tar bort gamla tapeter av alla de slag med stor ångplatta och utan kemikalier. 299 kronor på Clas Ohlson. Se vidare www.clasohlson.se eller ring 0247-445 00.


 

Energisnål torka

Det svenska torkskåpet Eco Dryer är det första i sitt slag som stänger av automatiskt då innehållet är torrt. Detta sker med särskilda sensorer och ger enligt tillverkaren resultatet att man kan spara upp till 40 procents ström jämfört med manuell tidsinställning. Eco Dryer förbrukar i snitt max två kilowattimmar per torktillfälle och kostar cirka 6 870 kronor. Se vidare www.nimoverken.com eller ring 0506-488 00.


 

Pedant till sista smulan

Electrolux smarta sladdlösa dammsugare Ergorapido har nu blivit ännu mer nitisk. Med LED-ljus i munstycket kan man tydligare se damm och smulor och fånga in oönskade partiklar även under soffan. Ergorapido Plus är en ny, extra kraftfull variant som bland annat har mer sugkraft, snabbare uppladdning och längre driftstid. Pris 2 225 kronor.

Se www.electrolux.se eller ring 0771-87 12 12.


 

Användarvänliga bergvärmepumpar

Gillar du manualer? Nej, tänkte väl det. Förutom sänkt energiförbrukning och kapacitet för mer varmvatten är Nibes nya generation bergvärmepumpar avsedda att bli enklare för just användaren. En ny lättförstådd kontrollpanel med självförklarande ikoner, som visar värden, drifttid och förbrukning, är en av nyheterna. En annan att den är lättplacerad utan synliga rör i ett 60 cm utrymme i till exempel ett kök. Pris för NIBE F1245 från 6-12 kW från 62 500 kronor. För mer information, se www.nibe.se eller ring 0433-730 00.

1 oktober 2009

0 Kommentarer

1

Budget eller lyx: 14 trendiga köksprylar

Sätt guldkant på tillvaron med snygga köksprylar. Budget eller lyx? Du väljer! Här är redaktionens favoriter just nu.

3

Tidstroget kök

Huset från 1924 har bytt kök förr. Men nu är det kanske bytt för sista gången, eftersom det helt har anpassats efter husets förutsättningar och tiden...

1

Köket som arbetsplats

Maskin som diskar på två minuter och golvbrunn. Detta är inte ett kök som alla andra. Men så är det också ett riktigt proffskök. Här bor och arbetar...

1

3 Kök 3 prislägen - lyx

Integrerade lösningar. Det här köket har väl genomtänkta finesser – inget behöver ligga framme och skräpa. Följ med och se!

1

3 kök 3 prislägen - mellan

Våga välja rött! Köket känns både ombonat och mysigt. Rostfria detaljer och bänkar i ek bryter av, men sedan är det bara en färg som dominerar. Röd!

2

3 kök 3 prislägen - budget

Pastelliga detaljer. Vitt är basen. Kryddorna går i grönt, rosa och turkos. Detaljerna är som vackra smycken – och sprider glädje i hela köket.

2

Kök som förr i tiden

Varsam renovering. Behåll stilen i köket eller återskapa vilket årtionde du vill med stilrena detaljer.

0

Kökshetta!

Vad är nytt, vad känns kul och hur ska vi ha det i köket till hösten? Här är några härliga kök och en knippe snygga smarta detaljer att inspireras av!

2

Bagarens kök: - Min dröm är en elstenugn

Martin Johansson är formgivaren som började surdegsblogga och blev framgångsrik bakboksförfattare.

Vi i Villas policy
Avbryt

Villkor för Vi i Villas tävlingar och policy

Användarvillkor som medlem på Viivilla.se 

Som medlem i Vi i Villa-klubben får du tillgång till exklusiva artiklar, tävlingar och quiz samt kan ta del av unika erbjudanden från våra samarbetspartners. Du kan även diskutera i forumet där du får tips och råd från andra villaägare.

Allt om användarvillkoren som medlem, som vett och etikett samt hur ditt uppladdade material behandlas kan du läsa här.

 

Tävlingsvillkor

Tänk på att ange en giltig e-postadress för att kunna kontaktas vid eventuella tävlingsvinster, få erbjudanden och nyhetsutskick. För att vara med i tävlingar behöver du vara inloggad och ange adress och telefonnummer i din profil, så att vi kan kontakta dig vid en eventuell vinst. När du fyllt i denna information första gången behöver du bara logga in nästa gång du vill vara med i en ny tävling, så finns dina kontaktuppgifter sparade.

Anställda inom Vi i Villa/Bonnier Publications AB och företag som utgör samarbetspartners i aktuell tävling kan inte delta i Vi i Villas tävlingar.

Vid alla tävlingar gäller 18 års åldersgräns för att delta - alternativt målsmans medgivande.

Endast ett pris per familj/hushåll och tävling.

Vinnaren kan inte byta ut vinsten mot ekonomisk ersättning eller överlåta vinsten till någon annan.

Alla eventuella avgifter och/eller skatter som uppstår i samband med vinstutdelning betalas av vinnaren. Om inte annat anges, ansvarar Vi i Villa/Bonnier Publications AB inte för extra kostnader i samband med vinsten.

Vi i Villa/Bonnier Publications AB är inte ansvariga för tekniska fel rörande webb, telefon, e-post eller brev.

Vinnarens namn, ort och motivering kan komma att användas i marknadsföringssyfte på Vi i Villas hemsida, sponsorernas hemsidor eller annan annonsplats.

Om inte Vi i Villa har fått tag på vinnaren genom de kontaktuppgifter som lämnats av deltagaren i tävlingen inom 20 dagar kommer juryn att utse en ny vinnare. Deltagaren i tävlingen ansvarar själv för att kontaktuppgifterna är korrekta. 

Juryn består av representanter från Vi i Villa/Bonnier Publications AB om inte annat anges. Juryns beslut kan inte överklagas. Bonnier Publications AB ansvarar inte för extraordinära händelser och omständigheter som ligger utanför vår kontroll, till exempel konkurser eller förändringar hos våra samarbetspartners i tävlingen.

Tävlingsbidrag med stötande innehåll som till exempel personliga påhopp eller som inte följer tävlingstemat kan komma att raderas utan förvarning.

  

Behandling av personuppgifter 

Bonnier Publications AB ( 556105-0351)  är ansvarig för personuppgiftsbehandlingen för Vi i Villa. Personuppgifter kan lämnas ut till Vi i Villas samarbetspartners, efter ditt samtycke i varje enskilt fall. Personuppgifter lämnas ut till myndighet endast där så krävs med stöd av lag eller myndighetsbeslut.

Företagen inom Bonnierkoncernen driver ett gemensamt kund- och användarregister. Genom att samtycka till Vi i Villas villkor samtycker du till personuppgiftsbehandling inom Bonnierkoncernen. Läs mer på www.kunddata.bonnier.se.

Du har rätt att utan kostnad återkalla samtycke, begära rättelse/radering av eventuellt felaktiga uppgifter eller skriftligen begära ett registerutdrag.

 

Kontakt

Kontakta i första hand kundtjänsten för Vi i Villa på e-post [email protected] 

Bonniers personuppgiftsombud kan nås via brev till ”Personuppgiftsombudet, Bonnier AB, 11390 Stockholm”, eller E-post [email protected]

 

Annons