Nytt & Nyttigt oktober 09

Köksinspiration

Pauline Josephson tipsar om det allra senaste. Som hur du får reda på vad husen i ditt drömområde kostar.

Mycket kök för lite pengar

Nya köket Udden från Ikea hade arbetsnamnet "Busskök" när det togs fram. Det uppges nämligen vara så flexibelt att du kan ta med det på bussen när du flyttar – om du nu skulle ha lust för det. Ugnen har barnlås och keramisk häll. Kylen har frysfack och tillhör energiklass A, fläktkåpa i rostfritt stål. Billigt är det också – hela köket inklusive vitvaror och skåp kostar 15 895 kronor. För mer information se www.ikea.se eller ring 020-43 90 50.


 

Simon och Tomas för Reijmyre

Designerduon från London W8, Simon Davies och Tomas Cederlund, har tagit fram en ny elegant glaskollektion för Reijmyre, Sveriges äldsta glasbruk. Kupol heter serien och består av frukostskålar från 665 kronor och karaffer från 1 690 kronor. Se vidare www.reijmyre.se eller ring 011-871 85.


 

Häng på balkongen

Nu finns den svenska Lindesbergskrukan även för balkongen. Krukan tillverkas av ett material som skyddar växternas känsliga rötter mot såväl köldknäppar som värmeböljor. Materialet är lätt, stöttåligt och kan återvinnas. Växten behöver inte heller vattnas lika ofta. Finns i svart eller ljusgrått. Pris cirka 198 kronor. För mer information, se www.madeinlindesberg.com eller ring 0581-835 00.

 


 

Färska villapriser till mobilen

Har du hittat drömläget och undrar vad prislappen kan tänkas bli? Nu lanserar Fastighetsbyrån en tjänst där du via mobilen kan få uppgifter om de fem senaste försäljningarna i det område där du befinner dig, vilket lokaliseras via GPS i mobilen. Du får då information om adress, bostädernas storlek och pris. Övningen är enkel och sker via sms: skicka SÅLD till nummer 72456, så får du svar direkt. Du betalar endast normal sms-kostnad och eventuell kostnad för mobil uppkoppling. För mer information, se www.fastighetsbyran.se


 

Zara Home i Sverige

Zara är för många svenskar en välbekant klädkedja. Nu har portarna även slagits upp för kedjans heminredningssortiment – åtminstone på nätet. På Ellos onlinebutik finns från och med nu Zaras konceptbutik för textil och accessoarer till sov-, bad-, barn- och vardagsrum. Ljusstake Dundee i mässing med svart reptilprägling, 259 kronor. Se vidare Zara Home på www.ellos.se eller ring 033-330 00.

 

 


 

Flexibel blandare

Vare sig man står med matlagning eller disk, så har blandaren Styxx goda chanser att snart bli en uppskattad medhjälpare i köket. Här är alla funktioner samlade, så att man med ena handen kan rikta strålen samt styra både vattentryck och temperatur. Installeras med elektronikbox under diskbänken och ansluts till elnät med stickpropp. Cirkapris 12 125 kronor.

Se vidare www.moraarmatur.se eller ring 0250-940 00.


 

Sommargrönt på bricka

Låt den blomstrande årstiden dröja sig kvar – med detta söta svensktillverkade brickbord formgivet av Bengt Hjertén. Mönstret Stensöta är tyg som "bakats" in i brickorna. Hopfällbara ben, höjd 60 cm, brickor 31 cm i diameter. Pris 2 045 kronor på www.houseofhedda.com telefon 08-442 60 06.

 

 


 

Naturlig uppläggning

Finsnickare Jonas Henrik Hansson har hämtat inspiration från grova slaktarbänkar och gamla industrigolv och skapat en ny serie serverings- och uppläggningsfat i vacker ek. Finns på bland annat Designtorget. Pris från 295 kronor. Se vidare www.designtorget.se

 


 

Ånga bort gamla mönster

Tapetborttagare Cotech tar bort gamla tapeter av alla de slag med stor ångplatta och utan kemikalier. 299 kronor på Clas Ohlson. Se vidare www.clasohlson.se eller ring 0247-445 00.


 

Energisnål torka

Det svenska torkskåpet Eco Dryer är det första i sitt slag som stänger av automatiskt då innehållet är torrt. Detta sker med särskilda sensorer och ger enligt tillverkaren resultatet att man kan spara upp till 40 procents ström jämfört med manuell tidsinställning. Eco Dryer förbrukar i snitt max två kilowattimmar per torktillfälle och kostar cirka 6 870 kronor. Se vidare www.nimoverken.com eller ring 0506-488 00.


 

Pedant till sista smulan

Electrolux smarta sladdlösa dammsugare Ergorapido har nu blivit ännu mer nitisk. Med LED-ljus i munstycket kan man tydligare se damm och smulor och fånga in oönskade partiklar även under soffan. Ergorapido Plus är en ny, extra kraftfull variant som bland annat har mer sugkraft, snabbare uppladdning och längre driftstid. Pris 2 225 kronor.

Se www.electrolux.se eller ring 0771-87 12 12.


 

Användarvänliga bergvärmepumpar

Gillar du manualer? Nej, tänkte väl det. Förutom sänkt energiförbrukning och kapacitet för mer varmvatten är Nibes nya generation bergvärmepumpar avsedda att bli enklare för just användaren. En ny lättförstådd kontrollpanel med självförklarande ikoner, som visar värden, drifttid och förbrukning, är en av nyheterna. En annan att den är lättplacerad utan synliga rör i ett 60 cm utrymme i till exempel ett kök. Pris för NIBE F1245 från 6-12 kW från 62 500 kronor. För mer information, se www.nibe.se eller ring 0433-730 00.

01 oktober 2009
Mer om Köksinspiration

12 steg till ett nytt kök

Köksinspiration Trött på ditt gamla kök? Är det för mörkt, för trångt, för opraktiskt eller bara för fult? Köket är (efter badrummet) det mest populära rummet att renovera! Vi guidar dig hela vägen med 12 smarta tips.

Snabbare mikromat för flera - smarta prylen

Köksinspiration Zennivå2 MICRO II Plus är ett köksredskap i två plan som gör det möjligt att värma två tallrikar samtidigt. Dessutom hindras stänk som annars smutsar...

3 trivsamma trendkök, del 3

Köksinspiration Vitt tröttnar man inte på i första taget, det är ju så lätt att pigga upp med färgglada detaljer.

3 trivsamma trendkök del 2

Köksinspiration I en nybyggd villa med inslag av sekelskiftresromantik valde den här familjen att satsa rejält på köket.

Citronpress - Smarta prylen

Köksinspiration Timothy Houle i Michigan i USA hade en idé. Det borde gå att uppfinna en produkt som kan spreja saften direkt ur citronen.

Köket som arbetsplats

Köksinspiration Maskin som diskar på två minuter och golvbrunn. Detta är inte ett kök som alla andra. Men så är det också ett riktigt proffskök. Här bor och arbetar...

Kökshetta!

Köksinspiration Vad är nytt, vad känns kul och hur ska vi ha det i köket till hösten? Här är några härliga kök och en knippe snygga smarta detaljer att inspireras av!

Bagarens kök: - Min dröm är en elstenugn

Köksinspiration Martin Johansson är formgivaren som började surdegsblogga och blev framgångsrik bakboksförfattare.

Ulf och Åse vann ett nytt kök!

Köksinspiration ”Har du Sveriges fulaste kök? ” Det frågade vi våra läsare i början av året. Många tyckte att de hade det. Juryn valde efter svårt arbete ett hårt...

Vi i Villas policy
Avbryt

Användarvillkor och medlemskap i Vi i Villa-klubben

Som medlem i Vi i Villa-klubben får du tillgång till en mängd olika förmåner. Du kan bland annat ta del av exklusiva artiklar, instruktioner och guider, generösa erbjudanden, experthjälp, tävlingar och mycket mer. Du får även våra nyhetsutskick samt kan diskutera i forumet.

 

Användarvillkor

1. Allmänna riktlinjer och regler

 1. Var trevlig, ha roligt och respektera varandra. Dela gärna med dig av erfarenheter, tips och råd i våra artiklar eller i forum.
 2. Det är inte tillåtet att annonsera på Viivilla.se (utan att betala).
 3. De erbjudanden och förmåner du erhåller i ditt medlemskap är personliga och får ej delas vidare.
 4. Du får inte publicera länkar till din blogg på viivilla.se.

2. Etikett

 1. Var artiga och positiva mot varandra samt använd ett vårdat språk.
 2. Beskriv din profil med hjälp av trevliga bilder och sakliga texter. Inga former av pornografi, våld, rasism, annat stötande eller irrelevant material är tillåtet.
 3. Undvik att använda versaler eftersom det uppfattas som om du skriker. Var även försiktig med att använda ironi. Det kan lätt missuppfattas.
 4. Det är inte tillåtet att uppge andra personers namn, kontaktuppgifter eller annan känslig information.

 

3. Upprätta en profil

 1. När du upprättar en profil på Viivilla.se godkänner du automatiskt Vi i Villas policy och villkor, som du kan läsa här. När du använder någon av de andra tjänsterna på Viivilla.se godkänner du också villkoren.
 2. Viivilla.se och sajtens administratörer förbehåller oss rätten att blockera och/eller radera din profil samt allt innehåll du har laddat upp till Viivilla.se, inklusive foton, videor, ljud och texter, inlägg i gästböcker, foruminlägg, kommentarer, blogginlägg, personliga meddelanden etc. Detta kan ske utan förvarning.
 3. Innehåll du publicerar på Viivilla.se är offentligt och ligger kvar som publicerat på sajten. Du kan inte själv ta bort materialet. Om du av exempelvis personliga skäl behöver ta bort innehåll, kontakta [email protected]
 4. När du upprättar en profil på Viivilla.se godkänner du att eventuella krav och/eller straffrättsligt ansvar för material du har laddat upp, inklusive upphovsrätt, överförs till dig. Du godkänner också att Bonnier Publications AB inte hålls ansvariga för dina handlingar på Viivilla.se så långt möjligt enligt svensk lagstiftning.
 5. Viivilla.se förbehåller sig rätten att när som helst ändra eller redigera villkoren och du godkänner att efterfölja alla tillägg och revideringar. Vi rekommenderar att du håller dig uppdaterad med våra villkor. Du hittar dem alltid längst ned på webbsidan.

4. Din profil

 1. Du måste vara 18 år för att upprätta en profil på Viivilla.se.
 2. Du är skyldig att lämna korrekta kontaktuppgifter.
 3. Var respektfull gentemot andra användare och administratörer. De lägger mycket tid och ansträngning på Viivilla.se av egen fri vilja. Viivilla.se är avsedd att vara en positiv och trevlig upplevelse för alla.
 4. Viivilla.se registrerar din IP-adress i den händelse villkoren missbrukas och/eller material polisanmäls.
 5. Var dig själv! Du bestämmer själv om du vill vara anonym på Viivilla.se (vi uppger inte ditt riktiga namn, kontaktuppgifter, e-postadress och liknande information utan ditt godkännande). Identitetsstölder är inte tillåtna, oavsett om identiteten tillhör en annan användare på Viivilla.se eller en verklig person.
 6. Din inloggning och ditt lösenord är personliga. Lämna inte ut dina uppgifter till någon annan, då du kan hållas ansvarig för andras handlingar.
 7. Det är inte tillåtet att länka till andra sidor från din profil (Facebook, bloggar, din personliga webbshop osv.). Länkar till olagliga, pornografiska, diskriminerande, rasistiska eller på annat sätt stötande material är inte tillåtna. Det kan leda till att din profil och dess innehåll raderas.

5. Uppladdning av och länkar till material

 1. Viivilla.se och Bonnier Publications är inte ansvariga (under kriminal- eller civilrätt) för material som våra användare laddar upp. Detta ansvar bär användaren.
 2. Det är inte tillåtet att ladda upp material (text, bilder, videor, ljud etc.) som du inte innehar rättigheter till. Uppladdat material till Viivilla.se klassas som spridning, vilket är olagligt såvida inte:
  1. Du själv har producerat materialet.
  2. Du har fått i uppdrag att sprida materialet av den ursprungliga upphovsmannen.
  3. Materialet har en öppen licens, som till exempel GNU, Creative Commons osv.
 3. Alla åsikter faller under svensk lagstiftning, inklusive lagen om diskriminering, material av våldsam eller rasistisk natur, ärekränkning och uppmuntran till olagliga handlingar. Överträdelser beivras.
 4. Det är tillåtet att länka till material från andra webbplatser, inklusive bilder, videor (Youtube etc.) ljud och text, så länge materialet inte inkräktar på upphovsrätten och innehållet inte är av stötande/olaglig natur. Du behöver inte ha rättigheter till spridning för att länka till material.
 5. Genom att ladda upp material till Viivilla.se godkänner du att vi kan återanvända det på Viivilla.se. Dina personuppgifter förblir konfidentiella. Om du inte godkänner dessa villkor ber vi dig radera din profil. Det uppladdade materialet kommer fortfarande att vara tillgängligt på Viivilla.se och tillgängligt för återanvändning enligt ovan.
 6. Det är inte tillåtet att ladda upp material med kommersiellt innehåll, inkl. logotyper och länkar. Om du vill annonsera på Viivilla.se ber vi dig att läsa mer på Viivilla.com.

6. Åsikter

 1. Viivilla.se tar inte ansvar för åsikter som framförs av användare. Uppladdat material är alltid ett uttryck för användarens egna åsikter.
 2. Inga former av pornografiskt, diskriminerande, våldsamt, rasistiskt och på andra sätt stötande material är tillåtna. Detta inkluderar text, bilder, ljud och video.

7. E-post- och mobil-aviseringar

 1. När du upprättar en profil på Viivilla.se tackar du ja till att prenumerera på vårt nyhetsbrev, vilket kan innehålla annonser. Du kan när som helst avbeställa nyhetsbrevet genom att klicka på ’Avanmäl’ längst ned i nyhetsbrevet.
 2. När du upprättar en profil på Viivilla.se godkänner du att vi skickar aviseringar till dig via e-post och/eller sms, när du mottar personliga meddelanden, någon har börjat följa dig, någon har svarat på något av dina inlägg etc. Du kan när som helst avbeställa aviseringarna i inställningarna på din profil.

8. Personuppgiftsbehandling

 1. När du skapar en profil på Viivilla.se samtycker du till att vi kontaktar dig med marknadsföring, som exempelvis erbjudanden från våra samarbetspartners inom allt från bygg till trädgård och inredning via brev, telefon och elektroniska medier (d.v.s. e-post, sms). Du kan även komma att mottaga marknadsföring för vin. Du kan när som helst avregistrera dig från ett specifikt utskick genom att klicka på länken i botten av mejlet, och återkalla samtycket genom att kontakta oss. Bonnier Publications AB (556105-0351) är ansvarig för personuppgiftsbehandlingen. Personuppgifter kan lämnas ut till våra samarbetspartners. Personuppgifter lämnas ut till myndighet endast där så krävs med stöd av lag eller myndighetsbeslut. Läs mer här om Vi i Villas policy och villkor. All kundinformation såsom namn- och adressuppgifter m.m lagras i ett koncerngemensamt kund- och användarregister hos Bonnier AB som äger Vi i Villa. När du upprättar en profil samtycker du samtidigt till personuppgiftsbehandling inom Bonnierkoncernen. Läs mer om det här.

Tänk på att dessa regler är till för att alla ska tycka att det är intressant och underhållande att besöka Viivilla.se - mycket nöje!

Viivilla.se publiceras av Bonnier Publications, Tegnérgatan 8, 113 58 Stockholm.

Villkoren uppdaterades den 17 november 2017.