Tips på roliga dekorationer till kräftskivan? Spana in de här fina idéerna!
Tips på roliga dekorationer till kräftskivan? Spana in de här fina idéerna!

Roliga dekorationer för en lyckad kräftskiva

Köksinspiration

Leta du efter fina och roliga dekorationer till din kräftskiva? Här är 10 roliga idéer du enkelt kan fixa själv – från bordsplaceringar till servering, pynt och hattar.

Annons

1. Servera kräftorna på ett roligare vis

Varför inte servera kräftorna i mindre burkar, så att varje gäst får sin egen burk? Häng en enkel namnlapp runt burken så har du bordsplaceringen fixad i ett.

Foto: Pinterest

Kräftor i glasburk är ju också ett dekorativt inslag på bordet.

Foto: Ikea (glasburk Ensidig, 29 kr.)

 

2. Rolig bordsplacering

Använd maten som dekoration – som att "nypa" fast bordsplaceringskortet.

Foto: Weranna's

 

3. Servera kräftorna på en hög ställning

Ernst Kirchsteiger har ett både udda och vackert tips för att servera kräftorna med stil, nämligen genom att bygga ett nät av hönsnät, och sedan hänga kräftorna i det.

Annons

Foto: Äntligenmamma

Ernst instruktion. Videoinstruktion och guide för hur du gör, steg för steg, hittar du här.

 

4. Gör egna lyktor till kräftskivan

Tillverka enkla små lyktor med glasburkar som kläs med papper. Instruktionen hittar du här.

 

5. Mer plats på bordet – servera på höjden

Att servera på tårtfat är inte bara vackert, det är också smart för att göra plats för alla tallrikar, glas och annat som ska rymmas på bordet.

Foto: Sebastian Niemi-Carlsson

 

6. Gör egna kräfthattar och pompoms

Kräfthattar är ett måste på kräftskivan! Testa att göra egna – det är superenkelt och instruktionen hittar du här. Varför inte matcha med festliga pompoms i röda färger?

Foto: Daniela Sundblom

Instruktion till egna partyhattar hittar du här.

 

7. Gör egna bordsplaceringar

Med lite rött papper och en sax kan du klippa i ordning så här fin bordsdekorationer, som dessutom funkar fint som bordsplaceringskort. Lägg en sten som tyngd för att de inte ska blåsa bort.

Foto: Marthastewart.com

 

8. Gör egna pappersdekorationer

Det är inte svårt att knåpa ihop enkla pappersdekorationer själv och de blir jättefina mot såväl husväggen som hängande i ett träd. Instruktion hittar du här.

 

9. Snyggt med citroner

Citroner hör kräfttider till, och de är dessutom väldigt vackra att dekorera bordet med. Skiva några citroner och lägg ner i en vas med vatten, så har du enkel bordsdekoration – och blommorna sägs faktiskt hålla sig fina lite längre av citronen med.

Foto: Brittany Janelle Photography

 

10. Servera drycken snyggt

Snaps, saft eller bara vatten! Oavsett vilken dryck du väljer att bjuda på blir den mycket festligare i en vacker glasflaska.

Foto: Et simpelt liv

Emelie Åberg
3 augusti 2015

0 Kommentarer

3

Tidstroget kök

Huset från 1924 har bytt kök förr. Men nu är det kanske bytt för sista gången, eftersom det helt har anpassats efter husets förutsättningar och tiden...

2

Framtidens kök

Världen är i ständig förändring, och våra hem med den. Vi har tagit en titt in i framtidens kök - kanske blir det verklighet, kanske inte. Spännande är...

2

Köket - husets hjärta

Köket är hemmets mest använda rum och hela familjens samlingsplats. Att bygga om köket är ett stort och krävande – men också roligt – projekt!

0

Matskribentens kök

Stort, öppet och med många rejäla arbetsytor. Så inreder matexperten sitt eget kök.

0

En svensk kökshistoria

Köket är allas älsklingsrum! Här umgås vi och här lagar vi mat. Men hur köken har sett ut, och hur vi har umgåtts i dem har varierat mycket under de...

0

Framtidens design?

Mjuka genomskinliga kylskåp, digitala tallriksunderlägg och tofflor som suger upp damm när vi strosar runt på golvet. Förslagen på hur framtidens hushål...

1

3 Kök 3 prislägen - lyx

Integrerade lösningar. Det här köket har väl genomtänkta finesser – inget behöver ligga framme och skräpa. Följ med och se!

1

3 kök 3 prislägen - mellan

Våga välja rött! Köket känns både ombonat och mysigt. Rostfria detaljer och bänkar i ek bryter av, men sedan är det bara en färg som dominerar. Röd!

2

3 kök 3 prislägen - budget

Pastelliga detaljer. Vitt är basen. Kryddorna går i grönt, rosa och turkos. Detaljerna är som vackra smycken – och sprider glädje i hela köket.