Tips på roliga dekorationer till kräftskivan? Spana in de här fina idéerna!
Tips på roliga dekorationer till kräftskivan? Spana in de här fina idéerna!

Roliga dekorationer för en lyckad kräftskiva

Köksinspiration

Leta du efter fina och roliga dekorationer till din kräftskiva? Här är 10 roliga idéer du enkelt kan fixa själv – från bordsplaceringar till servering, pynt och hattar.

Annons

1. Servera kräftorna på ett roligare vis

Varför inte servera kräftorna i mindre burkar, så att varje gäst får sin egen burk? Häng en enkel namnlapp runt burken så har du bordsplaceringen fixad i ett.

Foto: Pinterest

Kräftor i glasburk är ju också ett dekorativt inslag på bordet.

Foto: Ikea (glasburk Ensidig, 29 kr.)

 

2. Rolig bordsplacering

Använd maten som dekoration – som att "nypa" fast bordsplaceringskortet.

Foto: Weranna's

 

3. Servera kräftorna på en hög ställning

Ernst Kirchsteiger har ett både udda och vackert tips för att servera kräftorna med stil, nämligen genom att bygga ett nät av hönsnät, och sedan hänga kräftorna i det.

Annons

Foto: Äntligenmamma

Ernst instruktion. Videoinstruktion och guide för hur du gör, steg för steg, hittar du här.

 

4. Gör egna lyktor till kräftskivan

Tillverka enkla små lyktor med glasburkar som kläs med papper. Instruktionen hittar du här.

 

5. Mer plats på bordet – servera på höjden

Att servera på tårtfat är inte bara vackert, det är också smart för att göra plats för alla tallrikar, glas och annat som ska rymmas på bordet.

Foto: Sebastian Niemi-Carlsson

 

6. Gör egna kräfthattar och pompoms

Kräfthattar är ett måste på kräftskivan! Testa att göra egna – det är superenkelt och instruktionen hittar du här. Varför inte matcha med festliga pompoms i röda färger?

Foto: Daniela Sundblom

Instruktion till egna partyhattar hittar du här.

 

7. Gör egna bordsplaceringar

Med lite rött papper och en sax kan du klippa i ordning så här fin bordsdekorationer, som dessutom funkar fint som bordsplaceringskort. Lägg en sten som tyngd för att de inte ska blåsa bort.

Foto: Marthastewart.com

 

8. Gör egna pappersdekorationer

Det är inte svårt att knåpa ihop enkla pappersdekorationer själv och de blir jättefina mot såväl husväggen som hängande i ett träd. Instruktion hittar du här.

 

9. Snyggt med citroner

Citroner hör kräfttider till, och de är dessutom väldigt vackra att dekorera bordet med. Skiva några citroner och lägg ner i en vas med vatten, så har du enkel bordsdekoration – och blommorna sägs faktiskt hålla sig fina lite längre av citronen med.

Foto: Brittany Janelle Photography

 

10. Servera drycken snyggt

Snaps, saft eller bara vatten! Oavsett vilken dryck du väljer att bjuda på blir den mycket festligare i en vacker glasflaska.

Foto: Et simpelt liv

Emelie Åberg
3 augusti 2015

0 Kommentarer

1

Läsarnas smarta köksideer

Smart belysning, bänk med förvaring, inbyggt kaffeskåp och rymlig köksö. Spana in de här 9 smarta läsaridéerna för köket.

0

Piffa till tedrickandet

Vi har samlat fyra DIY-tips att inspireras av till dina tebjudningar. Här hittar du egengjorda tepåsar, de tjusigaste kakorna och handmålade tekoppar.

0

Köken som alla älskar – köksinspiration med 11 fina kök just nu

Lantlig köksdröm, rustikt modernt, retrorätt kök i 1950-talsstil eller varför inte pasteller i köket? Här är 11 fina kök att inspireras av just nu!

0

Charmiga och skräddarsydda kök

I vårt stora köksreportage visar vi både nyheterna från köksleverantörerna och två personligt inredda kök i olika stil. Massor av flärd och funktion...

0

3 nya kök - lantlig charm i grönt

Ett nytt kök behöver inte kosta en förmögenhet. Det går att få ett både funktionellt och snyggt kök under 50 000 kronor.

0

3 nya kök - fräckt i vitt

Ett nytt kök behöver inte kosta en förmögenhet. Det går att få ett både funktionellt och snyggt kök under 50 000 kronor.

0

3 nya kök - flott i grått

Ett nytt kök behöver inte kosta en förmögenhet. Med kreativitet och stilkänsla kan du få ett både funktionellt, personligt och snyggt kök för under 50...

0

Smarta idéer för härligare kök

Helrenovera, fixa lite lagom eller bara drömma en stund om det perfekta köket? I vår stora köksspecial får du de tips och idéer du behöver.

0

Köksdrömmar - för både vardag och fest

Här visar vi några nya kök som låter dig inspireras till ett personligt val som fungerar i alla lägen.