Test: Bästa knepen för att inte avokadon ska bli brun
Test: Bästa knepen för att inte avokadon ska bli brun

Knep för att avokadon inte ska bli brun

Kök

Trött på att avokado eller guacamole blir brun efter att du sparat den i kylen? Här är knepen som gör att avokadon håller sig fräsch.

Avokado är både gott och innehåller massor med nyttiga fetter – men visst är det trist när man gör en guacamole till middagsbjudningen och den är brun när man serverar den, eller när man vill spara lite av en avokado i kylen för att äta senare.

Anledningen till att avokado blir brun är att den oxiderar snabbt när den utsätts för syre. Detta finns det förstås mängder med knep för att förhindra – alla olika effektiva.

Spana in det här testet av olika knep för att avokadon inte ska bli brun och se vilken metod som funkar bäst!

 

 

17 oktober 2014
 
Mer om Kök

Sveriges Mästerkock om kycklingfötter, tävlingsnerver och Frankrike...

Kök Erik Hammar är Sveriges Mästerkock 2018. Här delar han med sig av sina bästa tips till hemmakocken, berättar om sin passion för matlagning och varför han knaprat kycklingfötter i Kina. Dessutom får du ta del av recept från hans rykande färska kokbok med tema Frankrike.

Årets hetaste kökstrender

Kök Mörkare stensorter, tvåfärgad inredning och fler prydnadsföremål. Inredningsbloggaren och journalisten Maria Soxbo berättar om årets kökstrender.

Laga mat utan socker med stjärnkockens hjälp

Kök När Björn Frantzéns dotter Leiah fick diabetes tvingades familjen förändra sina matvanor. Nu vill stjärnkocken hjälpa andra att kunna laga god...

Bästa italienska vinerna under 100 kronor

Kök Gillar du italienska viner? Stefan Saidac på Vinbetyget.se tipsar om prosecco, rosévin, röda och vita fyndviner från topplistan. 

Medlems-
innehåll

Bästa bubblet till nyår – 7 vintips

Kök Varför är Champagne så glamorös och dyr? Och vad är skillnaden mellan Cava, Prosecco och Crémant? Stefan Saidac på Vinbetyget.se berättar om...

Medlems-
innehåll

Godare helg: 7 mat- och vintips!

Kök Vad ska man äta för gott i helgen? Och vilka viner passar bäst till? Här är sju middagar med matchade viner – alla prisvärda och med högsta...

Annons

Ta grillningen till nästa nivå

Kök Är det verkligen sämre med elgrill och gasol? Borde jag satsa på kol eller briketter? Varför är alltid glödbädden som bäst när jag grillat färdigt? Frågorna hopar sig samtidigt som grillsäsongen närmar sig – Hornbach och Vi i Villa har svaren du letar efter.

Medlems-
innehåll

Bästa vinerna till julens alla rätter

Kök 8 vintips: Den här tiden på året står mer tid högt upp på önskelistan. Frågetecken kring klappar, maträtter och drycker är många. Vilka...

VIDEO: Så gör du strykjärns-toast!

Kök Sugen på toast men brödrosten har gått sönder? Lugn, här är lösningen!