Annons

Kräma på med ny kran!

Köksblandare och diskho

En bra blandare i köket underlättar arbetet betydligt, och jobbet med att montera den kan du oftast göra själv. Dessutom kan du spara mycket pengar om du byter till en ny, energisnål modell.

Annons

Tänk på det här innan köpet:

  • Välj rätt modell. En bra blandare ska vara lätt att öppna och stänga, samt enkel att rengöra. Diskar ni ofta ur stora grytor, höga vaser eller djupa skålar? Då kan det vara bra med en blandare med hög pip. Har ni små barn? Då känns skållningsskydd tryggt. Är någon i familjen känslig för metall/nickel? Välj en blandare med lackat ytskikt. Funktionen är A och O, men tänk också på designen. I ett gammaldags lantkök passar det kanske inte så bra med en toppmodern blandare.
  • Spar energi. En familj med fyra personer kan spara upp till 3 000 kronor per år genom att byta till tre klimatsmarta och energieffektiva vattenarmaturer. Värms vattnet med el betyder det 2,5 ton mindre koldioxidutsläpp, lika mycket utsläpp som från en bensindriven personbil som kört 1 300 mil. Keramisk tätning är vanligast och minskar risken för dropp och läckage, men är ditt vatten mycket kalkhaltigt kan det vara bättre med gummipackningar.
  • Sköt om blandaren. Rengör med mjuk trasa och vanligt rengöringsmedel/tvål. Spruta medlet på trasan, inte på blandaren. Använd inte stålull eller skurmedel. Är kranen mycket smutsig eller har fått kalkavlagringar, rengör med vinäger. Eftertorka med torr trasa. De flesta blandare har fem års garanti om de sköts korrekt.

 

Sugen på bubbel direkt i kranen?

Splitter nya Mora Izzy C+ från Mora Armatur. 6 990 kronor.

 

 

 

 


 

Ny på Ikea

Produktnamn: Oxskär
Tillverkare/distributör: Ikea
Typ av blandare: Engreppsblandare för bänk-montage.
Material: Förkromad mässing.
Höjd: 225 mm.
Övrigt: Kan användas i högtryckssystem. Svängbar pip.
Cirkapris: 1 795 kronor.

 


 

Miljöfokus

Produktnamn: Eco Safe EI 9000
Tillverkare/distributör: FM Mattsson
Typ av blandare: Engreppsblandare för bänk-montage.
Material: Förkromad.
Mått: Höjd 387 mm, piputsprång 233 mm.
Övrigt: Ingår i en serie blandare utformade och tillverkade med minimal miljöpåverkan. Temperaturspärr och flödesbegränsningar. Mjukstängande. Finns även med diskmaskinsavstängning. Svängbar pip.
Cirkapris: 2 200 kronor.

 


 

Rostfritt stål

Produktnamn: Toro 1001
Tillverkare/distributör: Sento/Strand
Typ av blandare: Engreppsblandare för bänkmontage.
Material: Borstat, rostfritt specialstål.
Mått: Höjd 363 mm, piputsprång 200 mm.
Övrigt: Rostfritt är dubbelt så hårt som mässing och innehåller inget bly. Fyrkantig pip.
Cirkapris: 2 300 kronor.

 

Annons

 

Timerstyrd

Produktnamn: Cubista
Tillverkare/distributör: Oras
Typ av blandare: Engreppsblandare för bänkmontage.
Material: Krom.
Mått: Höjd 355 mm, piputsprång 205 mm.
Övrigt: Utrustad med batteridriven, timerstyrd, självstängande diskmaskinsventil för flöde till diskmaskinen 3 eller 12 timmar. Svängbar pip.
Cirkapris: 3 900 kronor (2 700 kronor utan timerstyrd diskmaskinsventil).

 


 

Stilren elegans

Produktnamn: Mora Rexx K6
Tillverkare/distributör: Mora Armatur
Typ av blandare: Engreppsblandare för bänk-montage.
Material: Krom.
Mått: Höjd 240 mm, piputsprång 180 mm.
Övrigt: Energi- och vattenbesparande strålsamlare. Finns med tre olika typer av vridbar pip samt även i rostfritt utseende samt krom/svart.
Cirkapris: 4 000 kronor (4 500 kronor med diskmaskinsavstängning).

 


 

Inbyggd i väggen

Produktnamn: Tradition 37702
Tillverkare/distributör: Damixa
Typ av blandare: Inbyggd, väggmonterad tvågreppsblandare.
Material: Krom.
Mått: Bredd 100 mm, höjd 890 mm, piputsprång 235-270 mm.
Övrigt: Eco-funktion för begränsning av flöde. Finns även för bänkmontage.
Cirkapris: 4 300 kronor.

 


 

Med handdusch

Produktnamn: Axor Starck köksblandare
Tillverkare/distributör: Hansgrohe
Typ av blandare: Engreppsblandare för bänk-montage.
Material: Krom.
Mått: Höjd 656 mm, piputsprång 270 mm.
Övrigt: Semi-Pro med utdragbar handdusch. Designad av Philippe Starck.
Cirkapris: 11 000 kronor.

 

 


 

Fransk romantik

Produktnamn: De Dion 11
Tillverkare/distributör: Freese & Bruno Collection
Typ av blandare: Engrepps för väggmontage.
Material: Blank koppar och mässing.
Mått: Höjd 255 mm, piputsprång 280 mm.
Övrigt: Handgjord. Finns även i exempelvis krom, borstad nickel, solibass och lackad oxiderad. Även för bänkmontage samt med handdusch.
Cirkapris: 13 000 kronor.

Fotnot: alla uppgifter kommer från de medverkande företagen.

08. december 2008
 
Annons
Mer om Köksblandare och diskho

Välj rätt diskho

Köksblandare och diskho Byta diskho? Välja diskho till det nya köket och plötsligt står du inför ett djungelstort utbud. Rostfritt, porslin, sten, runda, rektangulära, skarpa hörn eller rundade, liten renslåda, stor eller ingen alls. Men en sak är säker, det som är trendigt är sällan det mest praktiska.

Smarta blandare

Köksblandare och diskho Kolsyrat eller kokande vatten direkt ur kranen, eller en snygg designblandare i färg? Här är några av vårens hetaste köksblandare.

Bländande blandare

Köksblandare och diskho En gammal blandare som läcker finns det egentligen inte någon anledning att behålla. Det är bättre att installera en ny, du tjänar in det snabbt på...

Beröringsfria blandare

Köksblandare och diskho Har du funderat på en beröringsfri blandare? Allt ser ut som vanligt. Men under ytan döljer sig den elektroniska finessen. Nu kommer de elektroniska beröringsfria blandarna för privat bruk.

Bra med avfallskvarn!

Köksblandare och diskho Med en avfallskvarn monterad under diskbänken slipper du både hanteringen av geggigt hushållsavfall och jobbet med kompostering.

Vi i Villas policy
Avbryt

Villkor för Vi i Villas tävlingar och policy

Användarvillkor som medlem på Viivilla.se 

Som medlem i Vi i Villa-klubben får du tillgång till exklusiva artiklar, tävlingar och quiz samt kan ta del av unika erbjudanden från våra samarbetspartners. Du kan även diskutera i forumet där du får tips och råd från andra villaägare.

Allt om användarvillkoren som medlem, som vett och etikett samt hur ditt uppladdade material behandlas kan du läsa här.

 

Tävlingsvillkor

Tänk på att ange en giltig e-postadress för att kunna kontaktas vid eventuella tävlingsvinster, få erbjudanden och nyhetsutskick. För att vara med i tävlingar behöver du vara inloggad och ange adress och telefonnummer i din profil, så att vi kan kontakta dig vid en eventuell vinst. När du fyllt i denna information första gången behöver du bara logga in nästa gång du vill vara med i en ny tävling, så finns dina kontaktuppgifter sparade.

Anställda inom Vi i Villa/Bonnier Publications AB och företag som utgör samarbetspartners i aktuell tävling kan inte delta i Vi i Villas tävlingar.

Vid alla tävlingar gäller 18 års åldersgräns för att delta - alternativt målsmans medgivande.

Endast ett pris per familj/hushåll och tävling.

Vinnaren kan inte byta ut vinsten mot ekonomisk ersättning eller överlåta vinsten till någon annan.

Alla eventuella avgifter och/eller skatter som uppstår i samband med vinstutdelning betalas av vinnaren. Om inte annat anges, ansvarar Vi i Villa/Bonnier Publications AB inte för extra kostnader i samband med vinsten.

Vi i Villa/Bonnier Publications AB är inte ansvariga för tekniska fel rörande webb, telefon, e-post eller brev.

Vinnarens namn, ort och motivering kan komma att användas i marknadsföringssyfte på Vi i Villas hemsida, sponsorernas hemsidor eller annan annonsplats.

Om inte Vi i Villa har fått tag på vinnaren genom de kontaktuppgifter som lämnats av deltagaren i tävlingen inom 20 dagar kommer juryn att utse en ny vinnare. Deltagaren i tävlingen ansvarar själv för att kontaktuppgifterna är korrekta. 

Juryn består av representanter från Vi i Villa/Bonnier Publications AB om inte annat anges. Juryns beslut kan inte överklagas. Bonnier Publications AB ansvarar inte för extraordinära händelser och omständigheter som ligger utanför vår kontroll, till exempel konkurser eller förändringar hos våra samarbetspartners i tävlingen.

Tävlingsbidrag med stötande innehåll som till exempel personliga påhopp eller som inte följer tävlingstemat kan komma att raderas utan förvarning.

  

Behandling av personuppgifter 

Bonnier Publications AB ( 556105-0351)  är ansvarig för personuppgiftsbehandlingen för Vi i Villa. Personuppgifter kan lämnas ut till Vi i Villas samarbetspartners, efter ditt samtycke i varje enskilt fall. Personuppgifter lämnas ut till myndighet endast där så krävs med stöd av lag eller myndighetsbeslut.

Företagen inom Bonnierkoncernen driver ett gemensamt kund- och användarregister. Genom att samtycka till Vi i Villas villkor samtycker du till personuppgiftsbehandling inom Bonnierkoncernen. Läs mer på www.kunddata.bonnier.se.

Du har rätt att utan kostnad återkalla samtycke, begära rättelse/radering av eventuellt felaktiga uppgifter eller skriftligen begära ett registerutdrag.

 

Kontakt

Kontakta i första hand kundtjänsten för Vi i Villa på e-post [email protected] 

Bonniers personuppgiftsombud kan nås via brev till ”Personuppgiftsombudet, Bonnier AB, 11390 Stockholm”, eller E-post [email protected]

 

Annons