Annons
Maxmatic 500 kan den händige montera själv. Låg ljudnivå, gjuten i rostfritt med tungt rivverk som ger bra finfördelning, 5 300 kronor, Avfallskvarn AB.
Maxmatic 500 kan den händige montera själv. Låg ljudnivå, gjuten i rostfritt med tungt rivverk som ger bra finfördelning, 5 300 kronor, Avfallskvarn AB.

Bra med avfallskvarn!

Köksblandare och diskho

Med en avfallskvarn monterad under diskbänken slipper du både hanteringen av geggigt hushållsavfall och jobbet med kompostering.

Annons

Kvarnen maler ner matresterna som sköljs iväg med avloppsvattnet till speciella rötkamrar och där används till biogas. Restprodukter kan också användas till jordförbättring.

En fördel med avfallskvarnen är att det inte uppstår metangas, som det gör vid kompostering.

En nackdel kan vara att det kan följa med till exempel rester av mediciner och kemikalier som man ju inte vill ska hamna som jordförbättring på åkrar.

Avfallskvarnar är i dag tillåtna i många kommuner men långt ifrån alla. Är du intresserad, kolla vad som gäller där du bor.

Annons
12 juli 2010

4 Kommentarer

2011-01-29
Nisse
2011-08-03
Bosse
2013-05-05
Stefan
3

Välj rätt diskho

Byta diskho? Välja diskho till det nya köket och plötsligt står du inför ett djungelstort utbud. Rostfritt, porslin, sten, runda, rektangulära, skarpa...

4

Smarta blandare

Kolsyrat eller kokande vatten direkt ur kranen, eller en snygg designblandare i färg? Här är några av vårens hetaste köksblandare.

4

Bländande blandare

En gammal blandare som läcker finns det egentligen inte någon anledning att behålla. Det är bättre att installera en ny, du tjänar in det snabbt på...

2

Beröringsfria blandare

Har du funderat på en beröringsfri blandare? Allt ser ut som vanligt. Men under ytan döljer sig den elektroniska finessen. Nu kommer de elektroniska...

2

Kräma på med ny kran!

En bra blandare i köket underlättar arbetet betydligt, och jobbet med att montera den kan du oftast göra själv. Dessutom kan du spara mycket pengar om...

Vi i Villas policy
Avbryt

Här kan du bli medlem i Vi i Villa genom att logga in med ett befintligt konto från sociala medier eller genom att skapa ett nytt konto, kopplat till din e-postadress nedan.

Som medlem får du tillgång till erbjudande och rabatter från våra leverantörer. Du kan också enkelt deltaga i våra tävlingar och forum när du är inloggad som medlem på webbplatsen.

Läs mer om medlemskapet och hur vi hanterar dina personuppgifter.

 

Annons