Annons
Rostfritt är rätt. Blandare Mora Inxx A5, rostfri bänkskiva Marbodal är fint till köksluckorna Torö Cappucino, Marbodal. Foto Marbodal.
Rostfritt är rätt. Blandare Mora Inxx A5, rostfri bänkskiva Marbodal är fint till köksluckorna Torö Cappucino, Marbodal. Foto Marbodal.

Bländande blandare

Köksblandare och diskho

En gammal blandare som läcker finns det egentligen inte någon anledning att behålla. Det är bättre att installera en ny, du tjänar in det snabbt på lägre kostnader för varm- och kallvatten.

Annons
Nu finns det många roliga blandare på marknaden med olika ytbehandlingar som krom, guld, stainless steal, borstad mässing. Några modeller är strama och supermoderna, andra i gammal stil och vissa utrustade med en praktisk dusch. Du kan själv byta din blandare - så länge du kommer ihåg att stänga av vattnet. Det är också bra att förvissa sig om att man verkligen har alla delar till installationen innan man sätter igång. Känner du dig osäker - rådfråga en fackman.

Utdragbar dusch och kran i krom. Rados – S från cirka 5 056 kronor. Blanco.

Flexibel. Till blandaren Garda kan man välja mellan fyra olika pipvarianter. Denna är förkromad med diskmaskinsavstängning och kostar cirka 2 000 kronor. FM Matsson.

Sandfärgad kran, Zenox med granitkänsla. Cirka 2 985 kronor. Blanco.

Duscha disken. Här har man kombinerat en köksblandare med hög pip och en fjäderupphängd avsköljningsdusch, Mora Inxx Profi kostar cirka 5 915 kronor. Mora Armaturer.

Står stadigt på bänken gör den här rejäla kökskranen för bänkmontage. Här i krom 5 950 kronor. Järnbutiken Kök.

Bra pris. Bågvik, förkromad engreppsblandare, 875 kronor, Ikea

Dubbelpipig. En pip för vanligt vatten och den andra för filtrerat eller kolsyrat vatten. Observera att filter eller kolsyreanläggning ingår inte i priset. 4 750 kronor. Järnbutiken Kök.

Klassisk kökskran här i borstad mässing, finns även i krom eller borstad krom. Cooler Classic 21, 5 750 kronor, Freese & Bruno.

Köpinformation

Blanco Sverige 0495-302 40
www.blancosverige.com
FM Mattsson
www.fmmattsson.com
Freese & Bruno Collection 011-17 10 30
www.f-bruno.com
Ikea 020-43 90 50
www.ikea.se
Järnbutiken kök 011-17 00 75
www.jbkok.com
Mora Armatur 0250-940
www.moraarmatur.se

 

Söker du köpinformation, klicka här för att komma till Vi i Villas Köpguide!
Söker du hantverkare, klicka här för att komma till Vi i Villas hantverksguide!
Annons

Redaktionen rekommenderar

4 december 2007

4 Kommentarer

2008-01-16
Henrik
2010-08-08
Jonas
2014-07-06
thomas
2016-01-13
Köksblandare mässing
3

Välj rätt diskho

Byta diskho? Välja diskho till det nya köket och plötsligt står du inför ett djungelstort utbud. Rostfritt, porslin, sten, runda, rektangulära, skarpa...

4

Smarta blandare

Kolsyrat eller kokande vatten direkt ur kranen, eller en snygg designblandare i färg? Här är några av vårens hetaste köksblandare.

2

Beröringsfria blandare

Har du funderat på en beröringsfri blandare? Allt ser ut som vanligt. Men under ytan döljer sig den elektroniska finessen. Nu kommer de elektroniska...

2

Kräma på med ny kran!

En bra blandare i köket underlättar arbetet betydligt, och jobbet med att montera den kan du oftast göra själv. Dessutom kan du spara mycket pengar om...

4

Bra med avfallskvarn!

Med en avfallskvarn monterad under diskbänken slipper du både hanteringen av geggigt hushållsavfall och jobbet med kompostering.

Vi i Villas policy
Avbryt

Här kan du bli medlem i Vi i Villa genom att logga in med ett befintligt konto från sociala medier eller genom att skapa ett nytt konto, kopplat till din e-postadress nedan.

Som medlem får du tillgång till erbjudande och rabatter från våra leverantörer. Du kan också enkelt deltaga i våra tävlingar och forum när du är inloggad som medlem på webbplatsen.

Läs mer om medlemskapet och hur vi hanterar dina personuppgifter.

 

Annons