Annons

Byta och köpa blandare och diskho

Läcker din gamla blandare? Eller vill du uppdatera köket med en ny snygg blandare? Här får du tips på vad du kan tjäna in i kostnader för varm- och kallvatten när du ska installera en ny blandare. Du får också hjälp att välja rätt diskho, tips på hur du rensar avlopp och hur du går tillväga för att underhålla din diskho. Hitta rätt i den stora djungeln av köksblandare och diskhoar med hjälp av Vi i Villas samlade artiklar.

Att välja modell och att underhålla blandare

En ny snygg blandare kan ge ditt kök en lyxig och uppdaterad känsla. Idag finns det många spännande blandare på köksmarknaden. Du kan välja en läcker blandare i guld, krom eller borstad mässing. Det finns moderna modeller, stilrena blandare eller blandare i lantlig gammaldags stil.

Vissa blandare är utrustade med smarta funktioner. Kanske vill du lyxa till det med kolsyrat eller kokande vatten direkt ur kranen? En köksblandare som är kombinerad med en fjäderupphängd avsköljningsdusch? En timerstyrd blandare, en energisnål, en som är inbyggd i väggen eller kanske en smart och smidig blandare med utdragbar dusch?

Eller funderar du på en beröringsfri blandare, en elektronisk eller batteridriven, som känner av när du placerar händerna under den? Här får du koll på de olika blandarna, vad en blandare kostar och vilka material och märken som finns.

Du kan också läsa om hur du får koll på blandarens vattenflöde och se hur mycket pengar du kan spara genom att byta till klimatsmarta energieffektiva vattenarmaturer, eller hur du kan rengöra din blandare så att garantin håller. Här får du experternas bästa tips om allt från att få bort svår smuts till kalkavlagringar.

Välja diskho

Att köpa diskho är kanske inget du gör så ofta, men när det väl är dags är det värt att tänka igenom ditt köp ordentligt. Diskhoar finns i många olika prisklasser och till priset kommer arbetskostnader beroende på om diskhon ska vara inbyggd, svetsad, underlimmad eller planlimmad. Diskhoar finns också i olika material, som rostfritt, sten och porslin. Här kan du läsa mer om olika sorters diskhoar och få tips om vilken diskho du ska välja beroende på dina behov.

Att rensa avloppet

Det finns även mindre trevliga saker som kan uppstå i en diskho, som otrevlig lukt, stopp eller dålig avrinning i avloppet. Lugn, Vi i Villa guidar dig till hur du rensar avloppet, steg för steg. Lär dig rengöring med vaskrensare, rensning med rensband och mekanisk rengöring. Med våra husmorstips för stopp i avloppet kan du dessutom slippa besvären framöver.

Avfallskran under diskbänken

Har du funderat på en avfallskran? Med en avfallskran under diskbänken kan du slippa hantera hushållsavfall och ta hand om kompostering. Lär dig mer om avfallskranen och få reda på fördelarna och nackdelarna med en avfallskvarn.

Läs mer Göm
Sortera på:
Filtrera efter typ:
Annons
Kök
0
Här är vanligaste tecknen på fukt i huset, och tipsar om hur du som villaägare kan förebygga fuktskador.
Köksinspiration
1
Smart belysning, bänk med förvaring, inbyggt kaffeskåp och rymlig köksö. Spana in de här 9 smarta läsaridéerna för köket.
Bygga och renovera kök
0
Drömmer du om att bygga ett nytt kök? Kom igång med köksbygget redan i dag – här är vår stora guide med checklistor, köksmått och smarta tips på...
Kök
0
Smarta teknikprylar som gör ditt kök high tech! Vad sägs om att fjärrstyra kaffebryggaren, koppla upp ugnen eller kunna surfa fram bästa receptet?
Kök
1
Med en helkaklad vägg kan du få ett nytt kök med trendig industrikänsla. I vår artikelserie visar vår inredare Tone hur du med enkla medel kan få ett...
Kök
1
Vi fortsätter vår artikelserie med att kolla på hur du förnyar en sliten bänkskiva på bästa sätt. Vår inredare Tone Rörseth guidar.
Dusch
11
Stopp, otrevlig lukt eller dålig avrinning i avloppet är besvärligt, men ofta ganska enkelt att åtgärda. Här visar vi dig hur du gör när du ska rensa...
Köksblandare och diskho
3
Byta diskho? Välja diskho till det nya köket och plötsligt står du inför ett djungelstort utbud. Rostfritt, porslin, sten, runda, rektangulära, skarpa...
Köksblandare och diskho
4
Kolsyrat eller kokande vatten direkt ur kranen, eller en snygg designblandare i färg? Här är några av vårens hetaste köksblandare.
Köksblandare och diskho
4
En gammal blandare som läcker finns det egentligen inte någon anledning att behålla. Det är bättre att installera en ny, du tjänar in det snabbt på...
Köksblandare och diskho
2
Har du funderat på en beröringsfri blandare? Allt ser ut som vanligt. Men under ytan döljer sig den elektroniska finessen. Nu kommer de elektroniska...
Köksblandare och diskho
2
En bra blandare i köket underlättar arbetet betydligt, och jobbet med att montera den kan du oftast göra själv. Dessutom kan du spara mycket pengar...
Vi i Villas policy
Avbryt

Här kan du bli medlem i Vi i Villa genom att logga in med ett befintligt konto från sociala medier eller genom att skapa ett nytt konto, kopplat till din e-postadress nedan.

Som medlem får du tillgång till erbjudande och rabatter från våra leverantörer. Du kan också enkelt deltaga i våra tävlingar och forum när du är inloggad som medlem på webbplatsen.

Läs mer om medlemskapet och hur vi hanterar dina personuppgifter.

 

Annons