Annons

Snyggaste kökslamporna...

Köksbelysning

Bra belysning är ett måste, särskilt i köket där det ofta pågår många olika sorters aktiviteter. Här har vi gjort ett urval av både fräcka nyheter och klassiska favoriter passande för allt från köksbordet till arbetsbänken...

Annons

Tidlös takpendel från serien "Solid", som även innehåller golv-, vägg och bordslampor. Finns även i vitt, brunt och svart. cirka 1900 kr, LampGustaf.

Ett stort matbord kräver två lampor, den klassiska takpendeln "Stereo" från Belid ger ett mjukt, behagligt ljus med reflektorlampor. Finns i olika material och färger för cirka 800 kr.

Söt liten lampa med trådskärm för fönsterbrädan eller skänken. "Threads" finns för cirka 300 kr inklusive lampfot i metall på Åhléns.

Modernt och färgglatt blir det med den tuffa "Xenia". Finns i färgerna grön, orange och grå. Pris cirka 1400 kr på exempelvis Ljusonline.

Annorlunda och fräck pendelarmatur "Verano" i aluminium med orange insida. Fungerar bra med lågenergilampa. Pris cirka 1000 kr på exempelvis Lampgrossisten.

Lysande lampor i fönstret minskar insyn. "Bella" från Markslöjd är 12 cm bred och 21 cm hög och finns även i vitt. Pris cirka 300 kr.

Snyggt mönstrad fönsterpendel, "Sorunda" från Markslöjd. 8,5 cm bred, 17 cm hög. Pris cirka 400 kr.

Bra bänkbelysning med tre infällda halogenlampor för montering under köksskåpen. "Grundtal" kan kopplas ihop till ett system med upp till tio enheter. Finns i svart, vitt och rött och kostar 399 kr på Ikea.

Romantiska storsäljaren "Lovedinner" med både levande ljus och 4 st infällda halogenlampor på vardera10 watt finns nu även i svart. Övriga färger är ek, valnöt, mattkrom och vitt. Pris cirka 2.200 kr, LampGustaf.

En färgklick över köksbordet får man med Ikeas "365+ Brasa" i rött, men den finns även i svart och vitt om du vill vara mer diskret. Armaturen fungerar bra med lågenergilampa på 10 W och en inre plastkåpa minskar risken för bländning. 60 centimeter i diameter, 699 kronor, Ikea. 

Designklassikern "Flowerpot" från den danske designern Verner Panton finns i flera storlekar och mängder av olika färger, samt numera även i putsat stål. Denna variant med 23 cm i diameter kostar cirka 1600 kr.

Effektfull och dramatisk är den läckra "Mir" i krom med 15 halogenlampor. 70 cm i diameter, höjd 70 cm. Pris cirka 1400 kr, Herstal.

Flexibla och prisbelönta multifunktionslampan "Sketch" i polypropylen fungerar bra över matbordet. 54 cm i diameter, design Basander Lundin. Pris cirka 420 kr på exempelvis ljusonline.se

Klassisk matbordslampa "Concord" med bra avbländning från Belid. Finns i tre olika färger. Pris cirka 1300 kr.

Dölj sladdtrassel och fula upphängningskrokar med en smart lamptopp som slutet tätt mot taket. Kåpan finns i flera färger och två olika modeller och kostar cirka 300 kr, Dezall.
26 januari 2009

6 Kommentarer

2009-02-04
Besviken
2009-02-10
nöjd ändå
2009-11-12
Janne
0

Belysa köket med rätt belysning

Rätt ljus gör hela rummet. Och i ett kök behöver man flera olika sorters belysning. Här får du expertråd om vilken belysning som passar var i köket.

0

Lys upp i köket (fler lampor)

Lys upp köket (här får du fler tips till artikeln Belysa köket)

1

Bästa belysningen över köksbordet

God köksbelysning bäddar för trivsel. Mjukt men ljust - så skall det vara - i alla fall vid matbordet. Här får du tips om köksbelysning.

0

Bättre ljus i köket

Med många ljuspunkter kan du förändra kökets karaktär och göra det mysigt och ombonat. Här behövs både effektivt arbetsljus, allmänljus och kanske...

Vi i Villas policy
Avbryt

Här kan du bli medlem i Vi i Villa genom att logga in med ett befintligt konto från sociala medier eller genom att skapa ett nytt konto, kopplat till din e-postadress nedan.

Som medlem får du tillgång till erbjudande och rabatter från våra leverantörer. Du kan också enkelt deltaga i våra tävlingar och forum när du är inloggad som medlem på webbplatsen.

Läs mer om medlemskapet och hur vi hanterar dina personuppgifter.

 

Annons