Annons

Snyggaste kökslamporna...

Köksbelysning

Bra belysning är ett måste, särskilt i köket där det ofta pågår många olika sorters aktiviteter. Här har vi gjort ett urval av både fräcka nyheter och klassiska favoriter passande för allt från köksbordet till arbetsbänken...

Annons

Tidlös takpendel från serien "Solid", som även innehåller golv-, vägg och bordslampor. Finns även i vitt, brunt och svart. cirka 1900 kr, LampGustaf.

Ett stort matbord kräver två lampor, den klassiska takpendeln "Stereo" från Belid ger ett mjukt, behagligt ljus med reflektorlampor. Finns i olika material och färger för cirka 800 kr.

Söt liten lampa med trådskärm för fönsterbrädan eller skänken. "Threads" finns för cirka 300 kr inklusive lampfot i metall på Åhléns.

Modernt och färgglatt blir det med den tuffa "Xenia". Finns i färgerna grön, orange och grå. Pris cirka 1400 kr på exempelvis Ljusonline.

Annorlunda och fräck pendelarmatur "Verano" i aluminium med orange insida. Fungerar bra med lågenergilampa. Pris cirka 1000 kr på exempelvis Lampgrossisten.

Lysande lampor i fönstret minskar insyn. "Bella" från Markslöjd är 12 cm bred och 21 cm hög och finns även i vitt. Pris cirka 300 kr.

Snyggt mönstrad fönsterpendel, "Sorunda" från Markslöjd. 8,5 cm bred, 17 cm hög. Pris cirka 400 kr.

Bra bänkbelysning med tre infällda halogenlampor för montering under köksskåpen. "Grundtal" kan kopplas ihop till ett system med upp till tio enheter. Finns i svart, vitt och rött och kostar 399 kr på Ikea.

Romantiska storsäljaren "Lovedinner" med både levande ljus och 4 st infällda halogenlampor på vardera10 watt finns nu även i svart. Övriga färger är ek, valnöt, mattkrom och vitt. Pris cirka 2.200 kr, LampGustaf.

En färgklick över köksbordet får man med Ikeas "365+ Brasa" i rött, men den finns även i svart och vitt om du vill vara mer diskret. Armaturen fungerar bra med lågenergilampa på 10 W och en inre plastkåpa minskar risken för bländning. 60 centimeter i diameter, 699 kronor, Ikea. 

Designklassikern "Flowerpot" från den danske designern Verner Panton finns i flera storlekar och mängder av olika färger, samt numera även i putsat stål. Denna variant med 23 cm i diameter kostar cirka 1600 kr.

Effektfull och dramatisk är den läckra "Mir" i krom med 15 halogenlampor. 70 cm i diameter, höjd 70 cm. Pris cirka 1400 kr, Herstal.

Flexibla och prisbelönta multifunktionslampan "Sketch" i polypropylen fungerar bra över matbordet. 54 cm i diameter, design Basander Lundin. Pris cirka 420 kr på exempelvis ljusonline.se

Klassisk matbordslampa "Concord" med bra avbländning från Belid. Finns i tre olika färger. Pris cirka 1300 kr.

Dölj sladdtrassel och fula upphängningskrokar med en smart lamptopp som slutet tätt mot taket. Kåpan finns i flera färger och två olika modeller och kostar cirka 300 kr, Dezall.
26. januari 2009
 
Annons
Mer om Köksbelysning
Medlems-
innehåll

Så lyckas du med köksbelysningen

Köksbelysning Belysning hamnar antagligen ganska långt ned på prioriteringslistan när de flesta ska renovera sitt kök. Det finns däremot många skäl till varför vi bör lägga ned mer tid och energi åt att välja rätt belysning. Vi guidar dig genom köksbelysningsdjungeln.

Belysa köket med rätt belysning

Köksbelysning Rätt ljus gör hela rummet. Och i ett kök behöver man flera olika sorters belysning. Här får du expertråd om vilken belysning som passar var i köket.

Lys upp i köket (fler lampor)

Köksbelysning Lys upp köket (här får du fler tips till artikeln Belysa köket)

Bästa belysningen över köksbordet

Köksbelysning God köksbelysning bäddar för trivsel. Mjukt men ljust - så skall det vara - i alla fall vid matbordet. Här får du tips om köksbelysning.

Bättre ljus i köket

Köksbelysning Med många ljuspunkter kan du förändra kökets karaktär och göra det mysigt och ombonat. Här behövs både effektivt arbetsljus, allmänljus och kanske...

Vi i Villas policy
Avbryt

Villkor för Vi i Villas tävlingar och policy

Användarvillkor som medlem på Viivilla.se 

Som medlem i Vi i Villa-klubben får du tillgång till exklusiva artiklar, tävlingar och quiz samt kan ta del av unika erbjudanden från våra samarbetspartners. Du kan även diskutera i forumet där du får tips och råd från andra villaägare.

Allt om användarvillkoren som medlem, som vett och etikett samt hur ditt uppladdade material behandlas kan du läsa här.

 

Tävlingsvillkor

Tänk på att ange en giltig e-postadress för att kunna kontaktas vid eventuella tävlingsvinster, få erbjudanden och nyhetsutskick. För att vara med i tävlingar behöver du vara inloggad och ange adress och telefonnummer i din profil, så att vi kan kontakta dig vid en eventuell vinst. När du fyllt i denna information första gången behöver du bara logga in nästa gång du vill vara med i en ny tävling, så finns dina kontaktuppgifter sparade.

Anställda inom Vi i Villa/Bonnier Publications AB och företag som utgör samarbetspartners i aktuell tävling kan inte delta i Vi i Villas tävlingar.

Vid alla tävlingar gäller 18 års åldersgräns för att delta - alternativt målsmans medgivande.

Endast ett pris per familj/hushåll och tävling.

Vinnaren kan inte byta ut vinsten mot ekonomisk ersättning eller överlåta vinsten till någon annan.

Alla eventuella avgifter och/eller skatter som uppstår i samband med vinstutdelning betalas av vinnaren. Om inte annat anges, ansvarar Vi i Villa/Bonnier Publications AB inte för extra kostnader i samband med vinsten.

Vi i Villa/Bonnier Publications AB är inte ansvariga för tekniska fel rörande webb, telefon, e-post eller brev.

Vinnarens namn, ort och motivering kan komma att användas i marknadsföringssyfte på Vi i Villas hemsida, sponsorernas hemsidor eller annan annonsplats.

Om inte Vi i Villa har fått tag på vinnaren genom de kontaktuppgifter som lämnats av deltagaren i tävlingen inom 20 dagar kommer juryn att utse en ny vinnare. Deltagaren i tävlingen ansvarar själv för att kontaktuppgifterna är korrekta. 

Juryn består av representanter från Vi i Villa/Bonnier Publications AB om inte annat anges. Juryns beslut kan inte överklagas. Bonnier Publications AB ansvarar inte för extraordinära händelser och omständigheter som ligger utanför vår kontroll, till exempel konkurser eller förändringar hos våra samarbetspartners i tävlingen.

Tävlingsbidrag med stötande innehåll som till exempel personliga påhopp eller som inte följer tävlingstemat kan komma att raderas utan förvarning.

  

Behandling av personuppgifter 

Bonnier Publications AB ( 556105-0351)  är ansvarig för personuppgiftsbehandlingen för Vi i Villa. Personuppgifter kan lämnas ut till Vi i Villas samarbetspartners, efter ditt samtycke i varje enskilt fall. Personuppgifter lämnas ut till myndighet endast där så krävs med stöd av lag eller myndighetsbeslut.

Företagen inom Bonnierkoncernen driver ett gemensamt kund- och användarregister. Genom att samtycka till Vi i Villas villkor samtycker du till personuppgiftsbehandling inom Bonnierkoncernen. Läs mer på www.kunddata.bonnier.se.

Du har rätt att utan kostnad återkalla samtycke, begära rättelse/radering av eventuellt felaktiga uppgifter eller skriftligen begära ett registerutdrag.

 

Kontakt

Kontakta i första hand kundtjänsten för Vi i Villa på e-post [email protected] 

Bonniers personuppgiftsombud kan nås via brev till ”Personuppgiftsombudet, Bonnier AB, 11390 Stockholm”, eller E-post [email protected]

 

Annons