Ny bänkskiva med ny ho gör underverk för det slitna köket.
Ny bänkskiva med ny ho gör underverk för det slitna köket.

Så monterar du disklådan

Bänkskivor

Dags att renovera bänkskivan? Så här monterar du disklådan.

Annons

Nu är det dags att sätta disklådan på plats. Om vattenrören är försedda med stoppventiler kan du själv ansluta kranen. Om inte ska du ringa en rörmokare och be honom montera kranen eller koppla in stoppkranar så att du själv kan sätta kranen på plats.

Disklådan monteras precis som hålkällisterna med klar silikonfogmassa och de spännskruvar som sitter på disklådan. Silikonmassan ska hindra vatten från att tränga in under kanterna på disklådan. När lådan sitter på plats ska skivan strykas med olja och slipas, så att den mättas och skyddas mot fukt.1. Montera kranen i disklådan. Det är mycket enklare nu, innan disklådan sätts på plats. Förläng rören om de inte når ner till stoppventilerna.2. Lägg en ordentlig sträng silikon-fogmassa längs kanten på disklådan – hela vägen runt.

3. Sätt disklådan på plats. Skruva fast den med medföljande skruvar eller spänn de beslag som sitter på den. Du ska ha lagt på så mycket silikon att det kommer ut längs kanten när du drar åt skruvarna. Torka genast bort överflödig massa.

Annons
7 september 2011

0 Kommentarer

1

Så lägger du dit den nya bänkskivan

Nu har du gjort klart för läggning och montering av den nya bänkskivan. Om den är lång så är den också tung och då bör du ha en medhjälpare.

3

Byt bänkskiva

Ett snabbt sätt att ge köket ett lyft är att byta ut bänkskivan. Här visar vi steg för steg hur du går tillväga.

0

Stenkoll på sten

Sten är ett populärt material i våra kök. Och enligt indikationerna från modelandet Italien går trenden mot ännu mer, och dyrare, sten.

0

Byta bänkskivan - bänkskivan är basen i köket

Funderar du på att byta bänkskivan köket? Bänkskivan är central i köket. Det är ju här huvuddelen av matlagningen äger rum, nämligen allt hackande,...

1

Bänkskivan – hemmets främsta arbetsplats

Arbetsytan mellan diskbänk och spis är kanske den del av köket som utsätts för allra mest slitage. Beroende på vad plånboken tillåter och hur mycket...

0

Nytt kök med små medel

Tröttnat på köket - vad gör man då? En ny bänkskiva och nya kakelplattor kan göra underverk. Vår snickare Ohlis visar hur du gör.

0

Lyft köket med ny bänkskiva

Bänkskivan är viktig i ett kök, dels för att den fungerar som din främsta arbetsplats, dels för att den syns så väl. Se här hur du kan byta ut bänkskiva...

1

Ny bänkskiva – lätt och billigt

Den gamla, slitna träskivan i köket kan lätt fräschas upp. Se här hur du med en blygsam insats och enkla medel ger bänkskivan en snygg och slitstark...