Baka sommarens godaste bärpaj

Kök

Alla älskar en god paj. Den här bärpajen är enkel att göra och kommer förmodligen att bli den godaste smulpajen du smakat. 

Annons

Du behöver:
150 gr smör
1 dl strösocker
3 dl vetemjöl
1/tsk bakpulver
1 liten nypa kardemumma
½ lime
2 dl jordgubbar
2 dl hallon
2 dl blåbär


Så här gör du:
1. Smält smöret i en kastrull. Blanda strösocker, kardemumma, vetemjöl och bakpulver i en skål. Häll i smöret och pressa ur saften ur limen. Blanda ihop till en deg.
2. Smöra en pajform och häll i bären.
3. Smula degen och strö över bären.
4. Sätt in pajen i ugnen på 200 grader och grädda i 20-25 minuter.

Servera pajen med vaniljglass eller vaniljvisp

30 juni 2015

0 Kommentarer

0

VIDEO: Knep för smart påsförvaring!

Trött på kaoset med alla påsar i kökslådan? Vi i Villa har testat supersmarta knepet som skapar ordning och reda. Allt du behöver är en kartong!

15

20 smarta saker du kan använda kaffefilter till

Ett kaffefilter är briljant! Använd filtret för att borsta dina skor, som muffinsform eller för att ta bort korken från vinet. Här är 20 smarta tips på...

3

VIDEO: Så gör du rent ugnsplåten

Smutsig plåt? Så här får du bort den ingrodda smutsen på ugnsplåten med ett superenkelt knep!

I samarbete med Ica

5 smarta mattips för en enklare vardag

Storhandlar du också alltid hem fel saker? Eller köper för mycket mat som till slut hamnar i papperskorgen? Här är fem tips för en enklare matvardag!

0

Johanna Westman: "Inspirera barnen att våga i köket"

Höstlovet är här – dags att göra roliga aktiviteter! Vi frågade författaren Johanna Westman, som skrivit flera kokböcker för barn, om hennes bästa...

0

VIDEO: Så rengör du mikron på 4 minuter

Vi testar knepet som trollar bort den ingrodda smutsen i mikrovågsugnen på bara några minuter. Allt du behöver är en citron!

1

Har huset gjort mig huslig? Krönika Annika Marklund

Oj – plötsligt står hon där och syltar och saftar! Eller är det hela bara ett skådespel? Vår krönikör Annika Marklund är mån om att husligheten inte...

0

Kalender för en skönare jul

I december är det mycket som ska hinnas med. Julmat, julhandling, städning och allt annat som behöver göras och ses över. Men med en dag-för-dagkalender...

0

Ledaren: Tack alla härliga läsare!

Ni bidrar verkligen med att göra vår tidning. I det här numret mer än någonsin.