Baka sommarens godaste bärpaj

Kök

Alla älskar en god paj. Den här bärpajen är enkel att göra och kommer förmodligen att bli den godaste smulpajen du smakat. 

Annons

Du behöver:
150 gr smör
1 dl strösocker
3 dl vetemjöl
1/tsk bakpulver
1 liten nypa kardemumma
½ lime
2 dl jordgubbar
2 dl hallon
2 dl blåbär


Så här gör du:
1. Smält smöret i en kastrull. Blanda strösocker, kardemumma, vetemjöl och bakpulver i en skål. Häll i smöret och pressa ur saften ur limen. Blanda ihop till en deg.
2. Smöra en pajform och häll i bären.
3. Smula degen och strö över bären.
4. Sätt in pajen i ugnen på 200 grader och grädda i 20-25 minuter.

Servera pajen med vaniljglass eller vaniljvisp

30 juni 2015
 
Annons
Mer om Kök

VIDEO: Så gör du strykjärns-toast!

Kök Sugen på toast men brödrosten har gått sönder? Lugn, här är lösningen!

(Avslutad) Quiz: Frukt eller grönsak?

Kök Har du koll på vad som är en grönsak och vad som är en frukt? Gör vårt snabba quiz här och tävla om två biobiljetter!

VIDEO: Så här undviker du att pastavattnet kokar över

Kök Är du trött på att pastavattnet alltid kokar över? Med det här superenkla knepet slipper du det.

VIDEO: Så gör du rent ugnsplåten

Kök Smutsig plåt? Så här får du bort den ingrodda smutsen på ugnsplåten med ett superenkelt knep!

VIDEO: Knep för smart påsförvaring!

Kök Trött på kaoset med alla påsar i kökslådan? Vi i Villa har testat supersmarta knepet som skapar ordning och reda. Allt du behöver är en kartong!

Har huset gjort mig huslig? Krönika Annika Marklund

Kök Oj – plötsligt står hon där och syltar och saftar! Eller är det hela bara ett skådespel? Vår krönikör Annika Marklund är mån om att husligheten inte...

Jul på traditionellt vis

Kök Julen är en högtid som många föredrar att fira på ett traditionellt vis. I årets juldekoration är svensk tradition ett viktigt ledord...

Kalender för en skönare jul

Kök I december är det mycket som ska hinnas med. Julmat, julhandling, städning och allt annat som behöver göras och ses över. Men med en dag-för-dagkalender...

Ledaren: Tack alla härliga läsare!

Kök Ni bidrar verkligen med att göra vår tidning. I det här numret mer än någonsin.