Baka sommarens godaste bärpaj

Kök

Alla älskar en god paj. Den här bärpajen är enkel att göra och kommer förmodligen att bli den godaste smulpajen du smakat. 

Annons

Du behöver:
150 gr smör
1 dl strösocker
3 dl vetemjöl
1/tsk bakpulver
1 liten nypa kardemumma
½ lime
2 dl jordgubbar
2 dl hallon
2 dl blåbär


Så här gör du:
1. Smält smöret i en kastrull. Blanda strösocker, kardemumma, vetemjöl och bakpulver i en skål. Häll i smöret och pressa ur saften ur limen. Blanda ihop till en deg.
2. Smöra en pajform och häll i bären.
3. Smula degen och strö över bären.
4. Sätt in pajen i ugnen på 200 grader och grädda i 20-25 minuter.

Servera pajen med vaniljglass eller vaniljvisp

30 juni 2015

0 Kommentarer

0

Grilltips från stjärnkocken Johan Jureskog

Kocken Johan Jureskog driver bland annat köttrestaurangen AG i Stockholm. Här är hans bästa tips för hur du fixar en saftig köttbit på grillen...

0

8 fantastiska våfflor att inspireras av

Våffeldagen är här! Vi på redaktionen älskar en klassisk våffla med sylt och grädde, men det finns andra tillbehör som gör en minst lika god våffla....

0

VIDEO: Så här undviker du att pastavattnet kokar över

Är du trött på att pastavattnet alltid kokar över? Med det här superenkla knepet slipper du det.

Medlems-
innehåll
Kök
0

Knep: Så rengör du mikron på 4 minuter

Vi testar knepet som trollar bort den ingrodda smutsen i mikrovågsugnen på bara några minuter. Allt du behöver är en citron!

1

Har huset gjort mig huslig? Krönika Annika Marklund

Oj – plötsligt står hon där och syltar och saftar! Eller är det hela bara ett skådespel? Vår krönikör Annika Marklund är mån om att husligheten inte...

0

Köket i centrum!

Den här månaden sätter vi fokus på köket. Många av oss tycker att det är villans viktigaste rum. Där träffas vi för både vardagsliv och fest. Men så...

0

Jul på traditionellt vis

Julen är en högtid som många föredrar att fira på ett traditionellt vis. I årets juldekoration är svensk tradition ett viktigt ledord...

0

Ledaren: Tack alla härliga läsare!

Ni bidrar verkligen med att göra vår tidning. I det här numret mer än någonsin.