Foto: Pinterest

8 fantastiska våfflor att inspireras av

Kök

Våffeldagen är här! Vi på redaktionen älskar en klassisk våffla med sylt och grädde, men det finns andra tillbehör som gör en minst lika god våffla. Här är 8 variationer på våfflor att inspireras av.

  • Doppade chokladvåfflor med strössel 

    Smält choklad och skär en våffla i fyra delar. Doppa bitarna i chokladen och häll sedan på valfritt strössel. Kul och fiffig idé för både stora som små!

    Källa

  • Våffel-drömmen! 

     
    Älskar du nutella? Då kommer du älska den här varianten med våfflor, bananskivor, nutella och grädde på toppen.

    Källa

  • Chokladvåfflor


    Chokladvåfflor med jordgubbar, grädde och chokladsås ­– ja tack!

    Källa

  • Klassiska amerikanska våfflor 

     

    Sirap och smör på toppen – en smaskig kombination av sött och salt.

    Källa

  • Hjärtformade rosa våfflor 

     

    Rosa minivåfflor med strössel, godis och bär. Vill du inte använda karamellfärg kan du t.ex. färga grädde istället och breda ut på våfflorna. Häll i några ekologiska hallon medan du vispar grädden så får den en rosa fin färg.

    Källa

  • Päron och brynt smör

     

    Häll i brynt smör i grundreceptet på våfflorna och lägg på kokta päron ovan på den gräddade våfflan. Glöm inte bort att sockra päronen!

    Källa

  • Blåbärsvåfflor

    Koka ihop blåbär och syltsocker så får du en härlig sylt att ha på våfflorna. Servera med blåbärsglass!

    Källa

  •  Våffel-tårta

    Kanske fyller någon år? Eller så har du något att fira? Då är den här våffel-tårtan perfekt!

    Källa 

Visa allt innehåll
Sara Åhlström
24 mars 2017
Mer om Kök

Koka egen jordgubbssylt

Kök När du ska koka sylt gör det inget om jordgubbarna är tryckskadade, fula eller övermogna, det blir gott ändå. Här är ett enkelt recept från My Feldts nya bakbok. 

Konditorn som vill väcka vår kärlek till naturen

Kök Hon valde restaurangskolan för att hon gillade att vika servetter. Idag börjar hon varje dag med en bulle. Nu släpper konditorn My Feldt sin första...

Recept på läskande syrensaft

Kök Fullt av blommande syrener i trädgården? Passa på att kapsla in smaken av sommar och gör syrensaft. Här är ett recept från My Feldts bok Blåbärssnår,...

Sveriges Mästerkock om kycklingfötter, tävlingsnerver och Frankrike...

Kök Erik Hammar är Sveriges Mästerkock 2018. Här delar han med sig av sina bästa tips till hemmakocken, berättar om sin passion för matlagning och varför han knaprat kycklingfötter i Kina. Dessutom får du ta del av recept från hans rykande färska kokbok med tema Frankrike.

Årets hetaste kökstrender

Kök Mörkare stensorter, tvåfärgad inredning och fler prydnadsföremål. Inredningsbloggaren och journalisten Maria Soxbo berättar om årets kökstrender.

Laga mat utan socker med stjärnkockens hjälp

Kök När Björn Frantzéns dotter Leiah fick diabetes tvingades familjen förändra sina matvanor. Nu vill stjärnkocken hjälpa andra att kunna laga god...

Medlems-
innehåll

Bästa bubblet till nyår – 7 vintips

Kök Varför är Champagne så glamorös och dyr? Och vad är skillnaden mellan Cava, Prosecco och Crémant? Stefan Saidac på Vinbetyget.se berättar om olika typer av mousserande viner och ger 7 prisvärda vintips till nyår.

Medlems-
innehåll

Godare helg: 7 mat- och vintips!

Kök Vad ska man äta för gott i helgen? Och vilka viner passar bäst till? Här är sju middagar med matchade viner – alla prisvärda och med högsta...

Annons

Ta grillningen till nästa nivå

Kök Är det verkligen sämre med elgrill och gasol? Borde jag satsa på kol eller briketter? Varför är alltid glödbädden som bäst när jag grillat färdigt?...