Annons

Allt för ditt kök – gammalt som nytt

Har du en dröm om att bygga ett nytt kök, eller ska du renovera eller fräscha upp ditt gamla kök? Vi i Villa samlar allt du bör tänka på när ska göra om köket – allt från guider och steg för steg-tips från våra experter till inspirationsbilder på kök i olika stilar oavsett om du har ett stort eller litet kök.

Inspireras av olika köksstilar

Här finns också mängder med köksinspiration. Kanske drömmer du om ett lantligt kök med vita spegelluckor, en blandare i klassisk stil, rutigt golv och rustik köksinredning, eller är det snarare ett modernt och stilrent kök med släta luckor i svart eller vitt du har tänkt dig? Planerar du för ett kök som är öppet mot vardagsrummet vill du kanske ha en köksö eller en matplats som markerar övergången till köket, eller så letar du bara smarta idéer som får ditt mindre kök att få plats med så mycket förvaring som möjligt. Vi samlar både snygga och funktionella idéer för kök i flera olika stilar.

Välja och byta köksinredning

Letar du efter en praktisk guide inför köksrenoveringen är det också här du hittar den. Vi ger dig handfasta tips och råd för hur du ska välja allt från köksluckor till blandare. Kanske funderar du på vilken stil du vill ha på luckorna: vita luckor som ger ett ljust intryck, ett modernare val i form av högblanka svarta luckor eller rent av öppna kökshyllor i retrostil. Vi guidar dig också genom materialval som trä, laminat eller målade luckor.

Även kring bänkskivor finns det mycket att tänka på när det gäller val av material. Vill du ha granit, komposit, natursten eller kanske massivt trä? Våra experter har checklistorna och visar dig dessutom hur du går tillväga när du ska byta bänkskiva själv, eller hur du ska slipa upp din träbänkskiva på bästa och enklaste sätt.

Sätta snyggt kökskakel

Oavsett om du vill ha avlånga, fyrkantiga, mönstrade, färgstarka eller stilrena kakelplattor i köket har vi många bra tips kring hur du ska tänka när du ska köpa nytt kakel till köket. Här finns också praktiska guider till hur du själv kan sätta kakel i kök, både hur du enklast gör och vilka verktyg du behöver. Här finns knepen för att foga och inspirationen för att hitta ett snyggt kakel!

Möbler och inredning i köket

Här hittar du också mängder med inredningsinspiration för köket. Vi tipsar dig om hur du ska möblera matplatsen för att få plats med många gäster, eller hur du ska tänka med belysning i köket – från funktionell belysning vid köksbänk och köksskåp till bra lampor vid matbordet.

Sist men inte minst samlar vi här också smarta husmorsknep och goda recept som passar hela familjen.

Läs mer Göm
Sortera på:
Filtrera efter typ:
Annons
Kök
0
Vi testar knepet som trollar bort den ingrodda smutsen i mikrovågsugnen på bara några minuter. Allt du behöver är en citron!
Recept
0
Nu är hösten här på riktigt – det firar vi med en extra stor kopp kaffe. Men inte vilken kaffe som helst utan en smaksatt sådan. Här är redaktionens...
Recept
0
Älskar du både snickers och kladdkaka? Då är snickerskladdkaka något för dig! Kladdkakan är dessutom glutenfri.
Recept
0
Rätt redskap och rena burkar är A och O när du tar vara på sommarens bär. Matskribenten Malin Landqvist ger sina knep och recept för att sylta och...
Recept
0
Låt en långfrukost med pannkakor sätta guldkant på höstmorgonen! Här är konditorn Roy Fares favoritrecept.
Recept
2
Håll förkylningen borta i höst med nyttig ingefärsshot. Sara på redaktionen tipsar om sitt bästa recept med smak av citron och grapefrukt.
Kök
I samarbete med NordDesign Production AB
Vi byter luckor & lådor på ALLA kök - Ett smart val för plånbok & miljö Vi tillverkar nya luckor och lådor till alla kök! Oavsett om man vill byta...
Recept
0
Att göra egen äppelmos är både enkelt och gott. Elin på redaktionen tipsar om sitt bästa recept för dig som vill göra mos av höstens äpplen.
Vitvaror kök
0
Trött på att ta isär alla delar när du ska diska mixern? Vi har testat smarta knepet som gör rent maskinen på 30 sekunder!
Recept
1
En god tårtbotten på recept “3 lika” – det vill säga lika delar ägg, mjöl och socker, gör du enkelt själv. Här är Caroline Ahlqvist bästa tårtrecept.
Recept
0
Är du sugen på en nyttig variant av hamburgare? Denna avokadoburgare är inte bara jättegod, den är dessutom glutenfri och enkel att göra själv.
Städa och hygien
0
Har du några citroner över hemma? Citroner inte bara gott att ha i maten, de är även perfekta att ha till hands när du vill städa köket – helt giftfri...
Vi i Villas policy
Avbryt

Här kan du bli medlem i Vi i Villa genom att logga in med ett befintligt konto från sociala medier eller genom att skapa ett nytt konto, kopplat till din e-postadress nedan.

Som medlem får du tillgång till erbjudande och rabatter från våra leverantörer. Du kan också enkelt deltaga i våra tävlingar och forum när du är inloggad som medlem på webbplatsen.

Läs mer om medlemskapet och hur vi hanterar dina personuppgifter.

 

Annons