Vilket är ditt skämsrum hemma?

Inredning

Läsarna berättar om rummen de knappt törs gå in i längre.

Annons
 • ”Två förstörda gräsklippare och ett vällande kaos”

  — Bilden som sammanfattar ett förråd med brist av förvaring. Resultatet? Två förstörda gräsklippare och ett vällande kaos när dörren öppnas medger Vi i Villas chefredaktör Maria Sognefors.

  Vad är erat skämsrum hemma? Vi har låtit några läsare berätta. Bläddra nertill.

 • ”Vi har en throw-in closet”

  — Vi har en skrubb som går under namnet helvetesskrubben. Den gjorde vi i ordning när vi tog över gården för 14 år sedan. Den skulle ha kunnat bli en fin liten walk-in closet, men så blev det nu inte – den blev en throw-in closet i stället. Golvet syns inte längre. Men jag vet att det finns där, för jag såg det för 14 år sedan …

  Britta Carlstorp bor med man, barn och hund 
  i en Hälsingegård från 1700-talet i Edsbyn

 • ”Kartongerna blev kvar”

  — När vi köpte vårt hus var rummet innanför garaget en verkstad. Där fanns redan en arbetsbänk som till en början blev en uppställningsplats för alla kartonger från flytten som vi inte packat upp. Snart fyra år senare är det fortfarande fyllt av dessa kartonger, samt allt som inte får plats inne i huset. Vid behov kan man komma åt en tredjedel av arbetsbänken efter att ha flyttat om ett par barnvagnar. Inte riktigt som jag tänkt. Men en dag ska jag städa där — jag lovar. 

  Christian Höglund bor med sin familj i ett enplanshus i Häggeby, Skokloster

 • ”Jag ger upp så fort jag öppnar dörren”

  — Vi köpte huset 2005. Från början var rummet på ca 16 kvm ett kontor. Det kändes dock trevligare att sitta vid köksbordet och jobba, så med tiden har rummet förvandlats till ett stökrum. Allt som inte fått plats någon annanstans har hamnat härinne. I en enda röra! Det är ett stort rum som behöver omtanke och rensning. Drömmen är ett gästrum, men jag ger upp röjartankarna så fort jag öppnar dörren. Ett riktigt skämsrum!

  Katarina Hansson bor med man och dotter i en villa i Bollnäs

 • ”Mäklaren sa bara: OJ!”

  — Vi har ett förråd som egentligen ska vara en tvättstuga eller ett sovrum. Det är 21 kvm och där finns julsaker, flyttlådor, trasiga lampor, en soffa, däck, barnkläder, flytvästar, en motorsåg och en gammal madrass. Det har varit kaos sedan vi flyttade in för 3,5 år sedan, men nu är det bortom all kontroll. När en mäklare kom och värderade huset och fick se förrådet, sa han bara: OJ. Jag skämdes och lovade mig själv att städa, men än har det inte hänt. Det var ett år sedan. 

  Rebecca Jusmo bor med man
  och tre barn i villa i Rinkabyholm

Visa allt innehåll
19 september 2014
 
Annons
Mer om Inredning

17 perfekta lönnrum!

Inredning Gör slag i saken – dölj extrarummet bakom en hemlig dörr!

10 roliga saker till hemmet du inte visste att du behöver

Inredning Visste du att det finns speciella lökbrillor man ska ha när man hackar lök? Här är prylarna du inte visste att du behöver förrän nu.

11 galet mysiga hembibliotek för alla bokälskare

Inredning Här dömer vi boken efter omslaget! Eller snarare bokens omgivning… Ett vackert hembibliotek är det många bokmalar som drömmer om. Låt dig avundas – och...

6 inredningstrender vi gillar inför 2017

Inredning Från senapsgult till smarta utemöbler – Vi i Villa-redaktionen åkte till möbelmässan Salone del Mobile i Milano och spanade in kommande inredningstrender.

Smygkika på Ikeas februarinyheter

Inredning Mönstrade textilier, en rustik köksnyhet, piedestaler för växter och mycket mer – vi ger dig en förhandstitt på Ikeas härliga februarinyheter.

Bloggarens guide till mellandagsfynden

Inredning Inredningsbloggaren Jenny Martinsson om fynden du bör hålla extra utkik efter på mellandagsrean.

Så shoppar du inredning på nätet – checklista och butiker

Inredning Med några klick kan du i dag fynda inredningsfavoriter och designklassiker direkt hemifrån soffan. Kom igång och nätshoppa med den här smarta checklistan och våra favoritbutiker!

Vår sminkhörna med storstadspuls! - Min idé

Inredning Här har mor och dotter skapat rum för smink, hårprylar och smycken som med enkla medel samlats på ett ställe!

Så får du perfekt ljus i ditt hus – rum för rum

Inredning Alla rum fyller olika funktioner och kräver olika slags belysning för att fungera optimalt. Här är guiden till hela husets belysning (och de bästa...