Annons

Snabba inredningstips

Textil

Att snabbt skapa trivsel med enkla medel är inte svårt. Blommor, ljus och nya textilier är bra tillbehör som snabbt ger effekt.

Annons


En grundregel när det gäller inredning är att inte använda sig av för många färger. Ju mer sparsmakad man är och istället håller ihop färgerna desto lättare blir det att njuta av rummet. Ibland behövs bara ett tyg på väggen istället för att måla om en hel vägg.

Till synes onödiga ting kan användas på nytt sätt.Varför inte fylla det ärvda silverskålen med dekorativ frukt eller ha den som godisskål, istället för att gömma den i skåpet? Här får du åtta inspirerande tips på hur du snabbt, billigt och utan större ansträngning skapar ett väl linrett hem.


Gardiner passar inte i alla fönster. En enkel rullgardin som skyddar mot ljus och insyn finns hos välsorterade varuhus. en trähylla målad i fönstersnickeriernas färg ramar in fönstret. Att snabbt kunna byta ut föremål och "skylta om" allt efter årstid och humör ger den där personliga stilen. Här är det silverföremål som bildar ett vackert stilleben. Passar bra till ljuskronan Sirlig 179kr från IKEA.


En silverskål, ärvd eller inropad på auktion behöver nödvändigtvis inte gömmas i ett skåp. Använd den både i vardagslag och till fest. Fyll den med till exempel dekorativa frukter och ställ den på middagsbordet istället för blommor. 


Med blommor, ljus och frukt i olika sammansättningar skapar du snabbt den rätta stämningen. Stumpastaken rymmer många ljus och är gjord i återvunnet aluminium, 595 kr Designtorget. Den passar lika bra till stearinljus som till värmeljus. Blanda med blommor och lägg som på bilden, äpplen direkt på bordet som bordsdekoration.Att ösa på med blommor förhöjer den romantiska stämningen.

En cylindervas i klarglas blir mer spännande om man fyller den med marmorkross i botten. Dessutom så står snittblommorna snyggare i vasen. Blommor som ser ut att vara handplockade ger en mer naturligt intryck. Här har vi blandat charmiga ranunklar i olika nyanser.

Finns det något mer välkomnande än en öppen spis? Finns det en ledig yta, som här på spiskroken, är den lämplig till att exempelvis hänga en vacker krans och i kransen en silverstjärna. Ett stort utbud av dekorativa kransar finns i blomster och presentaffärer. Vita majestätiska amaryllis passar fint mot den vitslammade spisen. Har man ingen spis passar en krans lika bra på en tom vägg.

Ett burspråk inrett i ett och samma tyg ger ett effektfullt intryck. Blanda med inbjudande kuddar och färgmatchade blommor. Väljer du samma färger i en hörna av rummet blir det skönare för ögat och helheten förstärks.
Hissgardinerna och kuddarna är sydda i stadig bomull broderat med sirliga rankor i vitt. Tyget Alice finns i olka färgställningar 300 kr/ m 137 cm bredd hos www.astrid.se. Företaget finns på nätet och tar emot beställningar och syr upp efter önskat mått.


Klä in en vägg i tyg istället för att tapetsera. Det räcker ibland med en tygvåd , som här 150 cm bred som har längden från golv till tak. Att måla om tar längre tid och kan bli till ett jätteprojekt till skillnad mot den här enkla idéen. Vill man göra det riktigt snyggt fäster man tyget med häftpistol runt en kvartsstav i vardera änden. Det blir ett snyggare"fall" på tyget. DEt här tyget heter Glimminge, 275 kr/ m på 150 cm bredd Borås Cotton.


Förnya badrummet med ett dekorativt duschdraperi. Har du ett badrum i i fräscht vitt som bas är det genast så mycket lättare att förändra med färg i accessoarer. Handdukar, muggar , korgar etc eller varför inte som här, ett färgstarkt duschdraperi. Mönstret heter Unikko, 425 kr/ m mått 180 x 200 cm Marimekko.

Köpinformation

IKEA 0476 816 00
Designtorget 08 462 35 20
Www.astrid.se 08 667 15 33
Marimekko 08 794 07 26
Borås Cotton 033 17 03 01

Annons

 

Söker du köpinformation, klicka här för att komma till Vi i Villas Köpguide!
Söker du hantverkare, klicka här för att komma till Vi i Villas hantverksguide!
28 oktober 2004

0 Kommentarer

0

Nybäddat med härliga sängkläder

Fina sängkläder att bädda skönt med. Nya lakan till sängen. Tillåt dig lite extra sovtid i höstmörkret.

2

6 frågor om textilåtervinning

Textilåtervinning eller klädinsamling? Vi är många som vill ta till vara på de textilier vi förbrukar, men vet inte hur. Här reder Johan Tell ut vad...

0

Inred i höst!

Så här efter sommaren är det kul att fundera lite på hur det ser ut inomhus. Men alla inredningstips ska man kanske inte ta efter. Det visar den här...

0

Göm röran!

Inget nytt under solen, men det här billiga och snabba knepet för att få hemmet att se prydligare ut glöms lätt bort. Dölj helt enkelt röran bakom ett...

0

Sängkläder - Bädda för god sömn

Sov med rätt kudde och täcke. Vintermörkret tillåter oss att ligga kvar lite längre i sänghalmen! Vi har tagit reda på allt du behöver veta om dina...

0

Sy gardinerna själv

Så här mäter du dina fönster och syr gardiner själv.

0

Gardiner - så får du till det!

Gardiner - det kan vara som en hel vetenskap. Men här är de vanligaste utgångspunkterna. Stylisten Camilla Julner ger sina bästa råd.

0

Så fixar du stilen med färg

Färg, serier och minnen är genomgående teman i Annas hem, men också mattorna. Här är hennes tips för ett hem med personlighet!

0

Frottera dig i vårens färger!

De flesta väljer fortfarande vitt som bas i badrummet. Pigga upp med vårens färgglada handdukar och badrockar!

Vi i Villas policy
Avbryt

Här kan du bli medlem i Vi i Villa genom att logga in med ett befintligt konto från sociala medier eller genom att skapa ett nytt konto, kopplat till din e-postadress nedan.

Som medlem får du tillgång till erbjudande och rabatter från våra leverantörer. Du kan också enkelt deltaga i våra tävlingar och forum när du är inloggad som medlem på webbplatsen.

Läs mer om medlemskapet och hur vi hanterar dina personuppgifter.

 

Annons