Annons

Snabba inredningstips

Textil

Att snabbt skapa trivsel med enkla medel är inte svårt. Blommor, ljus och nya textilier är bra tillbehör som snabbt ger effekt.

Annons


En grundregel när det gäller inredning är att inte använda sig av för många färger. Ju mer sparsmakad man är och istället håller ihop färgerna desto lättare blir det att njuta av rummet. Ibland behövs bara ett tyg på väggen istället för att måla om en hel vägg.

Till synes onödiga ting kan användas på nytt sätt.Varför inte fylla det ärvda silverskålen med dekorativ frukt eller ha den som godisskål, istället för att gömma den i skåpet? Här får du åtta inspirerande tips på hur du snabbt, billigt och utan större ansträngning skapar ett väl linrett hem.


Gardiner passar inte i alla fönster. En enkel rullgardin som skyddar mot ljus och insyn finns hos välsorterade varuhus. en trähylla målad i fönstersnickeriernas färg ramar in fönstret. Att snabbt kunna byta ut föremål och "skylta om" allt efter årstid och humör ger den där personliga stilen. Här är det silverföremål som bildar ett vackert stilleben. Passar bra till ljuskronan Sirlig 179kr från IKEA.


En silverskål, ärvd eller inropad på auktion behöver nödvändigtvis inte gömmas i ett skåp. Använd den både i vardagslag och till fest. Fyll den med till exempel dekorativa frukter och ställ den på middagsbordet istället för blommor. 


Med blommor, ljus och frukt i olika sammansättningar skapar du snabbt den rätta stämningen. Stumpastaken rymmer många ljus och är gjord i återvunnet aluminium, 595 kr Designtorget. Den passar lika bra till stearinljus som till värmeljus. Blanda med blommor och lägg som på bilden, äpplen direkt på bordet som bordsdekoration.Att ösa på med blommor förhöjer den romantiska stämningen.

En cylindervas i klarglas blir mer spännande om man fyller den med marmorkross i botten. Dessutom så står snittblommorna snyggare i vasen. Blommor som ser ut att vara handplockade ger en mer naturligt intryck. Här har vi blandat charmiga ranunklar i olika nyanser.

Finns det något mer välkomnande än en öppen spis? Finns det en ledig yta, som här på spiskroken, är den lämplig till att exempelvis hänga en vacker krans och i kransen en silverstjärna. Ett stort utbud av dekorativa kransar finns i blomster och presentaffärer. Vita majestätiska amaryllis passar fint mot den vitslammade spisen. Har man ingen spis passar en krans lika bra på en tom vägg.

Ett burspråk inrett i ett och samma tyg ger ett effektfullt intryck. Blanda med inbjudande kuddar och färgmatchade blommor. Väljer du samma färger i en hörna av rummet blir det skönare för ögat och helheten förstärks.
Hissgardinerna och kuddarna är sydda i stadig bomull broderat med sirliga rankor i vitt. Tyget Alice finns i olka färgställningar 300 kr/ m 137 cm bredd hos www.astrid.se. Företaget finns på nätet och tar emot beställningar och syr upp efter önskat mått.


Klä in en vägg i tyg istället för att tapetsera. Det räcker ibland med en tygvåd , som här 150 cm bred som har längden från golv till tak. Att måla om tar längre tid och kan bli till ett jätteprojekt till skillnad mot den här enkla idéen. Vill man göra det riktigt snyggt fäster man tyget med häftpistol runt en kvartsstav i vardera änden. Det blir ett snyggare"fall" på tyget. DEt här tyget heter Glimminge, 275 kr/ m på 150 cm bredd Borås Cotton.


Förnya badrummet med ett dekorativt duschdraperi. Har du ett badrum i i fräscht vitt som bas är det genast så mycket lättare att förändra med färg i accessoarer. Handdukar, muggar , korgar etc eller varför inte som här, ett färgstarkt duschdraperi. Mönstret heter Unikko, 425 kr/ m mått 180 x 200 cm Marimekko.

Köpinformation

IKEA 0476 816 00
Designtorget 08 462 35 20
Www.astrid.se 08 667 15 33
Marimekko 08 794 07 26
Borås Cotton 033 17 03 01

Annons

 

Söker du köpinformation, klicka här för att komma till Vi i Villas Köpguide!
Söker du hantverkare, klicka här för att komma till Vi i Villas hantverksguide!
28 oktober 2004

0 Kommentarer

0

Förnya hemmet med textilier

Att byta textilier ger stor effekt för liten peng. Inredaren Andrea Brodin lär dig hur du uppdaterar hemmet med gardiner och kuddar.

0

Julinspiration – textilier för jul och nyår

Snart är det dags att sätta upp julgardiner och börja julpynta hemma. Vi har samlat vinterns finaste jultextilier som hjälper dig att skapa en fin...

0

Guide: Välja rätt matta för alla rum

Att inreda med mattor är både praktiskt och snyggt. Så här hittar du rätt matta till husets alla rum.

0

Sängkläder - Bädda för god sömn

Sov med rätt kudde och täcke. Vintermörkret tillåter oss att ligga kvar lite längre i sänghalmen! Vi har tagit reda på allt du behöver veta om dina...

0

Sy gardinerna själv

Så här mäter du dina fönster och syr gardiner själv.

0

Gardiner - så får du till det!

Gardiner - det kan vara som en hel vetenskap. Men här är de vanligaste utgångspunkterna. Stylisten Camilla Julner ger sina bästa råd.

0

Så fixar du stilen med färg

Färg, serier och minnen är genomgående teman i Annas hem, men också mattorna. Här är hennes tips för ett hem med personlighet!

0

Fixa & förändra: Tacksamt med tyg

Enklaste sättet att förnya hemma! Med nya kuddar eller gardiner känns rummet som nytt.

0

Mycket tyg i fönstren i vår

Mycket tyg, ljusa färger och grafiska mönster blandat med knalliga pasteller och blommor. Vårens gardinnyheter präglas av längd och bredd på våderna....

Vi i Villas policy
Avbryt

Villkor för Vi i Villas tävlingar och policy

Användarvillkor som medlem på Viivilla.se 

Som medlem i Vi i Villa-klubben får du tillgång till exklusiva artiklar, tävlingar och quiz samt kan ta del av unika erbjudanden från våra samarbetspartners. Du kan även diskutera i forumet där du får tips och råd från andra villaägare.

Allt om användarvillkoren som medlem, som vett och etikett samt hur ditt uppladdade material behandlas kan du läsa här.

 

Tävlingsvillkor

Tänk på att ange en giltig e-postadress för att kunna kontaktas vid eventuella tävlingsvinster, få erbjudanden och nyhetsutskick. För att vara med i tävlingar behöver du vara inloggad och ange adress och telefonnummer i din profil, så att vi kan kontakta dig vid en eventuell vinst. När du fyllt i denna information första gången behöver du bara logga in nästa gång du vill vara med i en ny tävling, så finns dina kontaktuppgifter sparade.

Anställda inom Vi i Villa/Bonnier Publications AB och företag som utgör samarbetspartners i aktuell tävling kan inte delta i Vi i Villas tävlingar.

Vid alla tävlingar gäller 18 års åldersgräns för att delta - alternativt målsmans medgivande.

Endast ett pris per familj/hushåll och tävling.

Vinnaren kan inte byta ut vinsten mot ekonomisk ersättning eller överlåta vinsten till någon annan.

Alla eventuella avgifter och/eller skatter som uppstår i samband med vinstutdelning betalas av vinnaren. Om inte annat anges, ansvarar Vi i Villa/Bonnier Publications AB inte för extra kostnader i samband med vinsten.

Vi i Villa/Bonnier Publications AB är inte ansvariga för tekniska fel rörande webb, telefon, e-post eller brev.

Vinnarens namn, ort och motivering kan komma att användas i marknadsföringssyfte på Vi i Villas hemsida, sponsorernas hemsidor eller annan annonsplats.

Om inte Vi i Villa har fått tag på vinnaren genom de kontaktuppgifter som lämnats av deltagaren i tävlingen inom 20 dagar kommer juryn att utse en ny vinnare. Deltagaren i tävlingen ansvarar själv för att kontaktuppgifterna är korrekta. 

Juryn består av representanter från Vi i Villa/Bonnier Publications AB om inte annat anges. Juryns beslut kan inte överklagas. Bonnier Publications AB ansvarar inte för extraordinära händelser och omständigheter som ligger utanför vår kontroll, till exempel konkurser eller förändringar hos våra samarbetspartners i tävlingen.

Tävlingsbidrag med stötande innehåll som till exempel personliga påhopp eller som inte följer tävlingstemat kan komma att raderas utan förvarning.

  

Behandling av personuppgifter 

Bonnier Publications AB ( 556105-0351)  är ansvarig för personuppgiftsbehandlingen för Vi i Villa. Personuppgifter kan lämnas ut till Vi i Villas samarbetspartners, efter ditt samtycke i varje enskilt fall. Personuppgifter lämnas ut till myndighet endast där så krävs med stöd av lag eller myndighetsbeslut.

Företagen inom Bonnierkoncernen driver ett gemensamt kund- och användarregister. Genom att samtycka till Vi i Villas villkor samtycker du till personuppgiftsbehandling inom Bonnierkoncernen. Läs mer på www.kunddata.bonnier.se.

Du har rätt att utan kostnad återkalla samtycke, begära rättelse/radering av eventuellt felaktiga uppgifter eller skriftligen begära ett registerutdrag.

 

Kontakt

Kontakta i första hand kundtjänsten för Vi i Villa på e-post [email protected] 

Bonniers personuppgiftsombud kan nås via brev till ”Personuppgiftsombudet, Bonnier AB, 11390 Stockholm”, eller E-post [email protected]

 

Annons