Annons

Göm röran!

Textil

Inget nytt under solen, men det här billiga och snabba knepet för att få hemmet att se prydligare ut glöms lätt bort. Dölj helt enkelt röran bakom ett draperi!

Annons

Göm röran!

Lugnt och harmoniskt för ögat blir det med ett draperi som döljer innehållet i hyllan. Tyget kommer från Hemtex och heter PB Camino, 199 kronor.

En bit tyg, en gardinvajer och skruvar, mer behövs inte för att fixa ett förlåtande draperi som fungerar lika bra på hemmakontoret som för barnens leksakshyllor eller röran under arbetsbänken. Snabbt gjort är det också. Allra smidigast är det om du hittar färdigsydda, ganska smala kanallängder eller vepor, då behöver du inte sy så mycket och får lagom breda längder. Två längder, 45 centimeter breda och 3 meter långa, klippta i sex bitar, räckte precis till den här hyllan som är två meter lång och cirka 70 centimeter hög. Det är viktigt för tillgängligheten att längderna inte är för breda, då blir det jobbigt att komma åt det som finns bakom.

Vill du göra det extra enkelt skippar du även symaskinen och köper så kallat sömfix/strykband, klisterremsor som strykes fast mellan tyget som ett slags klistersöm.

Före - även om man har hyfsad ordning i hyllorna ger blandningen av prylar lätt ett lite rörigt intryck som inte känns harmoniskt.

Tips!

Tänk på att inte välja ett alltför brokigt tyg,
då ser det genast rörigt ut igen!

 

Söker du köpinformation, klicka här för att komma till Vi i Villas Köpguide!
Söker du hantverkare, klicka här för att komma till Vi i Villas hantverksguide!
Annons
16 januari 2007

0 Kommentarer

1

Förnya hemmet med textil

När du vill förnya hemmet utan att renovera är den enkla och snabba lösningen textil. Nya kuddar, gardiner eller mattor gör om ett rum på nolltid – och...

0

Nybäddat med härliga sängkläder

Fina sängkläder att bädda skönt med. Nya lakan till sängen. Tillåt dig lite extra sovtid i höstmörkret.

2

6 frågor om textilåtervinning

Textilåtervinning eller klädinsamling? Vi är många som vill ta till vara på de textilier vi förbrukar, men vet inte hur. Här reder Johan Tell ut vad...

0

Inred i höst!

Så här efter sommaren är det kul att fundera lite på hur det ser ut inomhus. Men alla inredningstips ska man kanske inte ta efter. Det visar den här...

0

Sängkläder - Bädda för god sömn

Sov med rätt kudde och täcke. Vintermörkret tillåter oss att ligga kvar lite längre i sänghalmen! Vi har tagit reda på allt du behöver veta om dina...

0

Sy gardinerna själv

Så här mäter du dina fönster och syr gardiner själv.

0

Gardiner - så får du till det!

Gardiner - det kan vara som en hel vetenskap. Men här är de vanligaste utgångspunkterna. Stylisten Camilla Julner ger sina bästa råd.

0

Så fixar du stilen med färg

Färg, serier och minnen är genomgående teman i Annas hem, men också mattorna. Här är hennes tips för ett hem med personlighet!

0

Frottera dig i vårens färger!

De flesta väljer fortfarande vitt som bas i badrummet. Pigga upp med vårens färgglada handdukar och badrockar!

Vi i Villas policy
Avbryt

Här kan du bli medlem i Vi i Villa genom att logga in med ett befintligt konto från sociala medier eller genom att skapa ett nytt konto, kopplat till din e-postadress nedan.

Som medlem får du tillgång till erbjudande och rabatter från våra leverantörer. Du kan också enkelt deltaga i våra tävlingar och forum när du är inloggad som medlem på webbplatsen.

Läs mer om medlemskapet och hur vi hanterar dina personuppgifter.

 

Annons