Annons

Göm röran!

Textil

Inget nytt under solen, men det här billiga och snabba knepet för att få hemmet att se prydligare ut glöms lätt bort. Dölj helt enkelt röran bakom ett draperi!

Annons

Göm röran!

Lugnt och harmoniskt för ögat blir det med ett draperi som döljer innehållet i hyllan. Tyget kommer från Hemtex och heter PB Camino, 199 kronor.

En bit tyg, en gardinvajer och skruvar, mer behövs inte för att fixa ett förlåtande draperi som fungerar lika bra på hemmakontoret som för barnens leksakshyllor eller röran under arbetsbänken. Snabbt gjort är det också. Allra smidigast är det om du hittar färdigsydda, ganska smala kanallängder eller vepor, då behöver du inte sy så mycket och får lagom breda längder. Två längder, 45 centimeter breda och 3 meter långa, klippta i sex bitar, räckte precis till den här hyllan som är två meter lång och cirka 70 centimeter hög. Det är viktigt för tillgängligheten att längderna inte är för breda, då blir det jobbigt att komma åt det som finns bakom.

Vill du göra det extra enkelt skippar du även symaskinen och köper så kallat sömfix/strykband, klisterremsor som strykes fast mellan tyget som ett slags klistersöm.

Före - även om man har hyfsad ordning i hyllorna ger blandningen av prylar lätt ett lite rörigt intryck som inte känns harmoniskt.

Tips!

Tänk på att inte välja ett alltför brokigt tyg,
då ser det genast rörigt ut igen!

 

Söker du köpinformation, klicka här för att komma till Vi i Villas Köpguide!
Söker du hantverkare, klicka här för att komma till Vi i Villas hantverksguide!
Annons
16 januari 2007

0 Kommentarer

0

Julinspiration – textilier för jul och nyår

Snart är det dags att sätta upp julgardiner och börja julpynta hemma. Vi har samlat vinterns finaste jultextilier som hjälper dig att skapa en fin...

0

Guide: Välja rätt matta för alla rum

Att inreda med mattor är både praktiskt och snyggt. Så här hittar du rätt matta till husets alla rum.

0

Nytt i fönstret

Det där med gardiner är inte helt lätt. Ska de vara eller inte? Och om, hur ska det då vara. Hissgardin, panelgardin eller en kappa? Här följer goda...

0

Förändringens vind!

På samma gata i Stockholm låg inte mindre än tre skräddare. De konkurrerade naturligtvis sinsemellan – men var ändå rätt nöjda med att ligga i närheten...

1

Minneskuddar

Släng inte turisttröjorna bara för att semesterkänslan försvunnit. Gör kuddar fulla med minnen av dem istället!

0

Snabba inredningstips

Att snabbt skapa trivsel med enkla medel är inte svårt. Blommor, ljus och nya textilier är bra tillbehör som snabbt ger effekt.

0

Mjuka sittdynor

Korgstolar, pallar, bänkar och gamla kökssoffor... många hårdamöbler kan bli både mjukare och bekvämare med en tygklädd dyna.

0

Stilbyte med små medel

Att byta stil hemma behöver inte vara bli ett stort projekt, om man jobbar med detaljerna.

0

Solskydd på insidan

Ibland vill man faktiskt stänga ljuset ute. Här får du smarta tips på vad som avskärmar solljuset inne.

Vi i Villas policy
Avbryt

Här kan du bli medlem i Vi i Villa genom att logga in med ett befintligt konto från sociala medier eller genom att skapa ett nytt konto, kopplat till din e-postadress nedan.

Som medlem får du tillgång till erbjudande och rabatter från våra leverantörer. Du kan också enkelt deltaga i våra tävlingar och forum när du är inloggad som medlem på webbplatsen.

Läs mer om medlemskapet och hur vi hanterar dina personuppgifter.

 

Annons