Annons
Färgstarkt och dramatiskt! Hela sovrummet får ett lyft med nytt sänglinne, härliga kuddar och plädar i trendigt lila/grått. Allt höstnytt från Gant Home. Prisexempel påslakan 1 195 kronor, kuddar 295 kronor.
Färgstarkt och dramatiskt! Hela sovrummet får ett lyft med nytt sänglinne, härliga kuddar och plädar i trendigt lila/grått. Allt höstnytt från Gant Home. Prisexempel påslakan 1 195 kronor, kuddar 295 kronor.

Fixa & förändra: Tacksamt med tyg

Textil

Enklaste sättet att förnya hemma! Med nya kuddar eller gardiner känns rummet som nytt.

Annons
Några fina, nya kuddar i soffan eller på sängen, en färgstark duk på vardagsrumsbordet eller ett nytt duschdraperi med matchande handdukar och mattor – vips kan du förändra eller sätta stilen hemma!

Ny soffklädsel är ett bra knep för att förändra vardagsrummet drastiskt. Har du tröttnat på den småsolkiga vita tygsoffan ger ett stort, läckert tyg svept om hela härligheten ett både sobert eller bohemiskt intryck, beroende på vilken typ av tyg du väljer. Vill du ha lite mer passform har exempelvis företaget Bemz överdrag i massor som passar många av Ikeas möbler.

Glöm inte mattorna! Förutom att de är vackra dämpar de ljud och gör det varmare på golven. Likaså kan ditt sovrum förvandlas från kallt och ogästvänligt till mjukt och mysigt med en fluffig heltäckningsmatta.

Ett riktigt snyggt tyg kan också bli en fin tavla, numera finns färdiga spännramar på Ikea där du enkelt klämmer fast ditt favorittyg.

Fem textiltips

  • Sy själv! En duk, enkla gardiner och kuddöverdrag kan de flesta sy själv och du får så oändligt många fler tyger att välja bland.
  • Tvätta alltid tyget innan du lägger upp det så försäkrar du dig mot oönskad krympning.
  • Investera i en häftpistol. Med den klär du enkelt om de flesta enklare möbler som stolsitsar, kökssoffor och pallar.
  • Tänk även på strukturen och materialet, inte bara färg och mönster, när du väljer tyg. Olika material ger vitt skilda intryck.
  • Fållband som man stryker fast är en bra genväg för den som inte vill använda symaskin.

Färgstarkt och dramatiskt


Härligt handgjort överkast i bomull från Anna O. Pris cirka 1 000 för enkelsäng, 1 700 kronor för dubbelsäng.

Hemtex nya höstkollektion "Fantasy" finns både i kuddar, 179 kronor, och vackra vepor i petrol och purpur 199 kronor.

Sy själv! Här ett urval av Klippans snygga halvlinnetyger, 248 kronor/meter på 150 cm bredd.

Höstnyhet! Nu finns även Marimekkos härliga, färgstarka mönster som överdrag hos Bemz. Prisexempel överdrag "Unni" till barstol Henriksdal, 549 kronor.

Sobert och klassiskt


Vackra mönster med anor hittar du i kollektionen "Classic Prints II" hos Sandbergs. Pris cirka 495 kronor/meter.

Vitt är aldrig fel, möjligen med undantag för barnfamiljen. Kuddar/kuddfodral, pläd, filt samt matta från Ikeas kollektion "Ofelia", fårfäll "Ludde", soffa "Karlstad" med klädsel "Blekinge vit".

Enkla, stilrena kuddar från Gant Home. Pris cirka 895 kronor.

Sköna, klassiska plädar från Hemtex. "Folke" i vitt eller svart 399 kronor.

För naturälskaren


Härligt mjuka textilgolv med fotografiska mönster "Out of Nature" föreställande plankor, stenar eller avkapat trä. Pris cirka 700 kronor/kvadratmeter, Ege Carpet.

Som att sova direkt i spenaten! Bäddset i bomull, 149 kronor, Ellos.

Fint med fjärilar på kuddfodralet. 45x45 cm, 89 kronor, Jotex.

Som att gå på en mjuk bädd av ekblad är mattan i ull från Kateha. 160x230 cm, pris cirka 6 600 kronor.

Lantlig romantik


Vacker, vintervit pläd i bomull. 495 kronor, Åhléns.

Är du lycklig ägare till klassiska 2-sitssoffan "Klippan" från Ikea kan du förnya den med 25 stycken nya klädselöverdrag. Här ett vackert rosmönster "Byvik" 845 kronor.

"Magnolia" är det perfekta sängöverkastet till det romantiska sovrummet. 150x260 cm, 795 kronor, Indiska.

Engelsk romantik i form av kudde från Gant, pris cirka 995 kronor.

Fin paradhandduk för köket "Karin" 99 kronor, finns även som gardin, duk och löpare på Jotex.

Köpinformation

Anna O www.annao.se 08-615 07 20
Bemz www.bemz.com 08-664 62 00
Ege Carpet www.egecarpet.se
Ellos www.ellos.se 033 - 33 000
Gant Home www.gant.se 08-506 760 00
Hemtex www.hemtex.se 033-20 84 00
Ikea www.ikea.se 020-43 90 50.
Indiska www.indiska.se 08-670 45 00
Jotex www.jotex.se 0370-69 33 10
Kateha www.kateha.se 0370-185 20
Klippan www.klippanyllefabrik.se 0435-44 88 80
Sandbergs www.sandbergab.se 0321–53 16 60
Åhlens www.ahlens.se 08-402 80 00

Annons
6 augusti 2009

0 Kommentarer

0

Förnya hemmet med textilier

Att byta textilier ger stor effekt för liten peng. Inredaren Andrea Brodin lär dig hur du uppdaterar hemmet med gardiner och kuddar.

0

Julinspiration – textilier för jul och nyår

Snart är det dags att sätta upp julgardiner och börja julpynta hemma. Vi har samlat vinterns finaste jultextilier som hjälper dig att skapa en fin...

0

Guide: Välja rätt matta för alla rum

Att inreda med mattor är både praktiskt och snyggt. Så här hittar du rätt matta till husets alla rum.

0

Klädbytardag i din stad

Nu på lördag den 20 april anordnar Naturskyddsföreningen en klädbytardag i 68 svenska städer.

0

Sängkläder - Bädda för god sömn

Sov med rätt kudde och täcke. Vintermörkret tillåter oss att ligga kvar lite längre i sänghalmen! Vi har tagit reda på allt du behöver veta om dina...

0

Sy gardinerna själv

Så här mäter du dina fönster och syr gardiner själv.

0

Gardiner - så får du till det!

Gardiner - det kan vara som en hel vetenskap. Men här är de vanligaste utgångspunkterna. Stylisten Camilla Julner ger sina bästa råd.

0

Så fixar du stilen med färg

Färg, serier och minnen är genomgående teman i Annas hem, men också mattorna. Här är hennes tips för ett hem med personlighet!

0

Mycket tyg i fönstren i vår

Mycket tyg, ljusa färger och grafiska mönster blandat med knalliga pasteller och blommor. Vårens gardinnyheter präglas av längd och bredd på våderna....

Vi i Villas policy
Avbryt

Villkor för Vi i Villas tävlingar och policy

Användarvillkor som medlem på Viivilla.se 

Som medlem i Vi i Villa-klubben får du tillgång till exklusiva artiklar, tävlingar och quiz samt kan ta del av unika erbjudanden från våra samarbetspartners. Du kan även diskutera i forumet där du får tips och råd från andra villaägare.

Allt om användarvillkoren som medlem, som vett och etikett samt hur ditt uppladdade material behandlas kan du läsa här.

 

Tävlingsvillkor

Tänk på att ange en giltig e-postadress för att kunna kontaktas vid eventuella tävlingsvinster, få erbjudanden och nyhetsutskick. För att vara med i tävlingar behöver du vara inloggad och ange adress och telefonnummer i din profil, så att vi kan kontakta dig vid en eventuell vinst. När du fyllt i denna information första gången behöver du bara logga in nästa gång du vill vara med i en ny tävling, så finns dina kontaktuppgifter sparade.

Anställda inom Vi i Villa/Bonnier Publications AB och företag som utgör samarbetspartners i aktuell tävling kan inte delta i Vi i Villas tävlingar.

Vid alla tävlingar gäller 18 års åldersgräns för att delta - alternativt målsmans medgivande.

Endast ett pris per familj/hushåll och tävling.

Vinnaren kan inte byta ut vinsten mot ekonomisk ersättning eller överlåta vinsten till någon annan.

Alla eventuella avgifter och/eller skatter som uppstår i samband med vinstutdelning betalas av vinnaren. Om inte annat anges, ansvarar Vi i Villa/Bonnier Publications AB inte för extra kostnader i samband med vinsten.

Vi i Villa/Bonnier Publications AB är inte ansvariga för tekniska fel rörande webb, telefon, e-post eller brev.

Vinnarens namn, ort och motivering kan komma att användas i marknadsföringssyfte på Vi i Villas hemsida, sponsorernas hemsidor eller annan annonsplats.

Om inte Vi i Villa har fått tag på vinnaren genom de kontaktuppgifter som lämnats av deltagaren i tävlingen inom 20 dagar kommer juryn att utse en ny vinnare. Deltagaren i tävlingen ansvarar själv för att kontaktuppgifterna är korrekta. 

Juryn består av representanter från Vi i Villa/Bonnier Publications AB om inte annat anges. Juryns beslut kan inte överklagas. Bonnier Publications AB ansvarar inte för extraordinära händelser och omständigheter som ligger utanför vår kontroll, till exempel konkurser eller förändringar hos våra samarbetspartners i tävlingen.

Tävlingsbidrag med stötande innehåll som till exempel personliga påhopp eller som inte följer tävlingstemat kan komma att raderas utan förvarning.

  

Behandling av personuppgifter 

Bonnier Publications AB ( 556105-0351)  är ansvarig för personuppgiftsbehandlingen för Vi i Villa. Personuppgifter kan lämnas ut till Vi i Villas samarbetspartners, efter ditt samtycke i varje enskilt fall. Personuppgifter lämnas ut till myndighet endast där så krävs med stöd av lag eller myndighetsbeslut.

Företagen inom Bonnierkoncernen driver ett gemensamt kund- och användarregister. Genom att samtycka till Vi i Villas villkor samtycker du till personuppgiftsbehandling inom Bonnierkoncernen. Läs mer på www.kunddata.bonnier.se.

Du har rätt att utan kostnad återkalla samtycke, begära rättelse/radering av eventuellt felaktiga uppgifter eller skriftligen begära ett registerutdrag.

 

Kontakt

Kontakta i första hand kundtjänsten för Vi i Villa på e-post [email protected] 

Bonniers personuppgiftsombud kan nås via brev till ”Personuppgiftsombudet, Bonnier AB, 11390 Stockholm”, eller E-post [email protected]

 

Annons