Annons

Designa ditt eget duschdraperi

Textil

Har du svårt att hitta det perfekta duschdraperiet till badrummet? Designa ditt eget duschdraperi.

Annons


Med en stänksäker baksida av billigt, genomskinligt duschdraperi kan favorittyget bli ett personligt duschdraperi du är ensam om.

Om du har en ovanlig färgsättning i ditt badrum, eller helt enkelt tycker att det är trist med ett vanligt standarddraperi - designa ditt eget! Med baksida av ett billigt genomskinligt plastdraperi - endast 15 kronor på Ikea - får du både stänkskydd och kan välja tyg nästan utskillningslöst. Det är klart, ett sidendraperi kanske inte är att rekommendera, men allt som ändå tål lite vatten fungerar.

Har du aldrig provat att göra hål med öljetter rekommederar jag att du provar en eller två innan du ger dig på originaltyget, det kan var lite pilligt att få det snyggt. Plastdraperiet från Ikea är 150 centimeter brett, tänk på att ditt tyg måste vara minst cirka 5 cm bredare om du ska kunna vika ut plast som skydd på sidorna också. Lycka till!

Detta behöver du:

Tyg, ungefär 2,5 meter på cirka 130 bredd bredd.
Jag har använt en färdigsydd gardinlängd från Hemtex, 250x130 cm, 499 kronor.
Plastdraperi från ikea,15 kronor.
Set med öljetter, 10 stycken, cirka 110 kronor.
Sytråd, tejp/nålar, penna, hammare.

Gör så här för att designa ditt eget duschdraperi:

1. Börja med att tejpa/nåla fast plastdraperiets överdel (där hålen för draperikrokarna sitter alltså) på baksidan av tyget.

2. Rita igenom hålen i plastdraperiet och markera för öljetthålen på tyget. Kontrollera att de kommer på samma höjd.

3. Banka fast öljetterna enligt anvisningarna på förpackningen. Prova gärna först på ett tyg vid sidan om så att du får in tekniken.

4. Sy ihop tyget och plastdraperiet upptill. Syr du på maskin blir det bäst om du har stor steglängd Var stadig på hand, plasten glider lätt.

Annons

5. Klipp plastdraperiet och tyget till önskad längd. Låt plasten vara cirka 5 cm längre än tyget för avrinningens skull. Fålla tyget.

6. För att skydda kanterna på tyget bör du vika ut överskottet av plasten på sidorna och sy eller limma fast med osynligt textillim.

 

Söker du köpinformation, klicka här för att komma till Vi i Villas Köpguide!
Söker du hantverkare, klicka här för att komma till Vi i Villas hantverksguide!
18 februari 2005

0 Kommentarer

0

Julinspiration – textilier för jul och nyår

Snart är det dags att sätta upp julgardiner och börja julpynta hemma. Vi har samlat vinterns finaste jultextilier som hjälper dig att skapa en fin...

0

Guide: Välja rätt matta för alla rum

Att inreda med mattor är både praktiskt och snyggt. Så här hittar du rätt matta till husets alla rum.

0

Nytt i fönstret

Det där med gardiner är inte helt lätt. Ska de vara eller inte? Och om, hur ska det då vara. Hissgardin, panelgardin eller en kappa? Här följer goda...

0

Förändringens vind!

På samma gata i Stockholm låg inte mindre än tre skräddare. De konkurrerade naturligtvis sinsemellan – men var ändå rätt nöjda med att ligga i närheten...

1

Minneskuddar

Släng inte turisttröjorna bara för att semesterkänslan försvunnit. Gör kuddar fulla med minnen av dem istället!

0

Snabba inredningstips

Att snabbt skapa trivsel med enkla medel är inte svårt. Blommor, ljus och nya textilier är bra tillbehör som snabbt ger effekt.

0

Mjuka sittdynor

Korgstolar, pallar, bänkar och gamla kökssoffor... många hårdamöbler kan bli både mjukare och bekvämare med en tygklädd dyna.

0

Stilbyte med små medel

Att byta stil hemma behöver inte vara bli ett stort projekt, om man jobbar med detaljerna.

0

Solskydd på insidan

Ibland vill man faktiskt stänga ljuset ute. Här får du smarta tips på vad som avskärmar solljuset inne.

Vi i Villas policy
Avbryt

Här kan du bli medlem i Vi i Villa genom att logga in med ett befintligt konto från sociala medier eller genom att skapa ett nytt konto, kopplat till din e-postadress nedan.

Som medlem får du tillgång till erbjudande och rabatter från våra leverantörer. Du kan också enkelt deltaga i våra tävlingar och forum när du är inloggad som medlem på webbplatsen.

Läs mer om medlemskapet och hur vi hanterar dina personuppgifter.

 

Annons