Annons

Designa ditt eget duschdraperi

Textil

Har du svårt att hitta det perfekta duschdraperiet till badrummet? Designa ditt eget duschdraperi.

Annons


Med en stänksäker baksida av billigt, genomskinligt duschdraperi kan favorittyget bli ett personligt duschdraperi du är ensam om.

Om du har en ovanlig färgsättning i ditt badrum, eller helt enkelt tycker att det är trist med ett vanligt standarddraperi - designa ditt eget! Med baksida av ett billigt genomskinligt plastdraperi - endast 15 kronor på Ikea - får du både stänkskydd och kan välja tyg nästan utskillningslöst. Det är klart, ett sidendraperi kanske inte är att rekommendera, men allt som ändå tål lite vatten fungerar.

Har du aldrig provat att göra hål med öljetter rekommederar jag att du provar en eller två innan du ger dig på originaltyget, det kan var lite pilligt att få det snyggt. Plastdraperiet från Ikea är 150 centimeter brett, tänk på att ditt tyg måste vara minst cirka 5 cm bredare om du ska kunna vika ut plast som skydd på sidorna också. Lycka till!

Detta behöver du:

Tyg, ungefär 2,5 meter på cirka 130 bredd bredd.
Jag har använt en färdigsydd gardinlängd från Hemtex, 250x130 cm, 499 kronor.
Plastdraperi från ikea,15 kronor.
Set med öljetter, 10 stycken, cirka 110 kronor.
Sytråd, tejp/nålar, penna, hammare.

Gör så här för att designa ditt eget duschdraperi:

1. Börja med att tejpa/nåla fast plastdraperiets överdel (där hålen för draperikrokarna sitter alltså) på baksidan av tyget.

2. Rita igenom hålen i plastdraperiet och markera för öljetthålen på tyget. Kontrollera att de kommer på samma höjd.

3. Banka fast öljetterna enligt anvisningarna på förpackningen. Prova gärna först på ett tyg vid sidan om så att du får in tekniken.

4. Sy ihop tyget och plastdraperiet upptill. Syr du på maskin blir det bäst om du har stor steglängd Var stadig på hand, plasten glider lätt.

Annons

5. Klipp plastdraperiet och tyget till önskad längd. Låt plasten vara cirka 5 cm längre än tyget för avrinningens skull. Fålla tyget.

6. För att skydda kanterna på tyget bör du vika ut överskottet av plasten på sidorna och sy eller limma fast med osynligt textillim.

 

Söker du köpinformation, klicka här för att komma till Vi i Villas Köpguide!
Söker du hantverkare, klicka här för att komma till Vi i Villas hantverksguide!
18 februari 2005

0 Kommentarer

0

Nybäddat med härliga sängkläder

Fina sängkläder att bädda skönt med. Nya lakan till sängen. Tillåt dig lite extra sovtid i höstmörkret.

2

6 frågor om textilåtervinning

Textilåtervinning eller klädinsamling? Vi är många som vill ta till vara på de textilier vi förbrukar, men vet inte hur. Här reder Johan Tell ut vad...

0

Inred i höst!

Så här efter sommaren är det kul att fundera lite på hur det ser ut inomhus. Men alla inredningstips ska man kanske inte ta efter. Det visar den här...

0

Göm röran!

Inget nytt under solen, men det här billiga och snabba knepet för att få hemmet att se prydligare ut glöms lätt bort. Dölj helt enkelt röran bakom ett...

0

Sängkläder - Bädda för god sömn

Sov med rätt kudde och täcke. Vintermörkret tillåter oss att ligga kvar lite längre i sänghalmen! Vi har tagit reda på allt du behöver veta om dina...

0

Sy gardinerna själv

Så här mäter du dina fönster och syr gardiner själv.

0

Gardiner - så får du till det!

Gardiner - det kan vara som en hel vetenskap. Men här är de vanligaste utgångspunkterna. Stylisten Camilla Julner ger sina bästa råd.

0

Så fixar du stilen med färg

Färg, serier och minnen är genomgående teman i Annas hem, men också mattorna. Här är hennes tips för ett hem med personlighet!

0

Frottera dig i vårens färger!

De flesta väljer fortfarande vitt som bas i badrummet. Pigga upp med vårens färgglada handdukar och badrockar!

Vi i Villas policy
Avbryt

Här kan du bli medlem i Vi i Villa genom att logga in med ett befintligt konto från sociala medier eller genom att skapa ett nytt konto, kopplat till din e-postadress nedan.

Som medlem får du tillgång till erbjudande och rabatter från våra leverantörer. Du kan också enkelt deltaga i våra tävlingar och forum när du är inloggad som medlem på webbplatsen.

Läs mer om medlemskapet och hur vi hanterar dina personuppgifter.

 

Annons