Hyllsystem och skjutdörrar från Elfa. Bild: Elfa 1/6
Sidobord, 5 145 kr, Superfront (stomme Ikea). Bild: 2/6
Klädställning, 8 600 kr, Asplund. Bild: 3/6
Sängbord Ray, 1 995 kr, Department/Rum21.se. Bild: 4/6
Skoförvaring, höjd 160 cm, 449 kr, Ellos. Bild: 5/6
Väggvitrinskåp, Nornäs, 399 kr, Ikea. Bild: 6/6

Smarta förvaringstips som ger harmoni i sovrummet

Sovrum

Hitta lugnet i ett sovrum med hög mysfaktor utan onödiga prylar. Här är förvaringstipsen som gör ditt sovrum snyggt, smart och mysigt!

Annons

Ett lugnt och harmoniskt sovrum är inte alltid helt enkelt att skapa. Kanske behöver du bättre förvaring för alla kläder, skor, böcker och andra prylar som kan göra att sovrummet känns stökigt? Kanske funderar du på fördelar med en öppen eller stängd förvaringslösning? Vi listar smarta förvaringstipsen som både ger dig ordning och reda och ett mysigt sovrum.

3 förvaringstips för sovrummet:

  • Ha så lite saker som möjligt framme. Håll golvet rent från saker, du sover sämre om du har böcker, tidningar, kläder utspridda. Det ska vara rent under och runt sängen.
  • Satsa på en hylla över sängen, där du kan ha böcker, doftljus och foton och där du kan lägga ifrån dig smycken och mobiltelefon.
  • Jobba med belysning och textilier för att höja mysfaktorn. En dimmer gör mycket för stämningen. Har du en ”stökig” hörna i sovrummet – ett skrivbord med papper och dator exempelvis – kan den döljas bakom en gardin när det är dags att sova. 

 

Jimmy Schönnings bästa tips för ordning och reda

Jimmy Schönning är mångsysslaren som blivit expert på inredning och styling. Här är hans tre bästa tips för ordning och reda i hemmet:

  1. Fundera över funktioner. Vad ska jag göra i det här rummet? Hur rör jag mig och vilka möbler behövs?
  2. Öppen eller stängd förvaring? En del behöver se sakerna för att inte glömma bort dem, medan andra blir tokiga på prylar som står framme och samlar damm. Vad funkar bäst i ditt hem?
  3. Var sak på sin plats. Ordna ett system, till exempel en färgkodning, och lär familjen var sakerna hör hemma.  

Annons
2 februari 2015

0 Kommentarer

0

Sängguide: Så väljer du rätt säng

Dags att köpa ny säng? Det finns mycket att tänka på när du ska välja madrass, säng och kudde. Här är en stor sängguide som hjälper dig att välja rätt.

2

Vika dra-på-lakan: här är knepet

Tycker du att det är svårt att vika dra-på-lakan? Inte längre! Här är nämligen knepet som fixar den perfekta vikningen.

0

Familjens Ikea-hack: En säng för hela familjen

För att både föräldrarna och de fem barnen skulle få så bra sömn som möjligt hittade Elizabeth en smart lösning – ett Ikeahack med Kura-sängar.

1

Skapa ett harmoniskt sovrum med feng shui

Gör ditt sovrum till en vilsam plats där du kan samla kraft och energi. Här är experterns bästa tips om hur du inreder med Feng Shui.

0

Förnya sovrummet under 500 kr!

Sovrummet är en plats där du ska kunna koppla av och vara dig själv. Skärma av världen utifrån och skapa en liten oas som gör dig lugn och trygg. Med...

2

Det innersta rummet

Fundera igenom de praktiska funktionerna för sovrummet och lägg till de färger, tyger och föremål som du tycker om.

0

Sovrum med plats för studier

Ett sovrum används idag sällan enbart till att sova i. Ofta måste det även fungera som arbetsrum eller som här, till studierum.