I familjens stora säng ryms alla sju familjemedlemmar.
I familjens stora säng ryms alla sju familjemedlemmar. Foto: Elizabeth Boyce

Familjens Ikea-hack: En säng för hela familjen

Sovrum

För att både föräldrarna och de fem barnen skulle få så bra sömn som möjligt hittade Elizabeth en smart lösning – ett Ikeahack med Kura-sängar.

När hela familjen hade svårt att sova på egna håll kom Elizabeth Boyce i Texas på lösningen – hon, maken och de fem barnen skulle ha en enda stor gemensam säng, byggd av Ikeas sängar Kura. Ikea-hacket har nu blivit en succé världen över – och enligt Elizabeth själv tog det bara en eftermiddag att bygga den, när hela familjen hjälpte till.

Grunden till att Elizabeth ville bygga sängen berodde på många sömnlösa och oroliga nätter för henne själv, barnen Elijah, 1, Owen, 3, Ben, 7, Izzy, 9 och Zac, 11 år, samt hennes make Tom, som är funktionshindrad efter en olycka. Upp och mata bebisen, hämta vatten, hjälpa till med toalettbesök eller lugna oroliga barn tog hela nätterna. Tillsammans bestämde sig familjen då för att bygga ihop en enda stor säng av Kura-sängar från Ikea.

– Barnen älskar sängen och är glada och utvilade – och det är vi med, säger Elizabeth, som lagt upp en instruktion för hur hon byggde sängen på sin blogg.

Annons

Stommen består av två st Ikea "Kura"-sängar, och sedan byggde familjen ihop dem med en lång bräda och lister i matchande trä som på sängarna från Ikea. De undre sängarna ligger direkt på golvet och rymmer sovplatser för totalt fem personer, de två andra barnen sover uppe.

 

Källa: Huffington Post

 

 

 

Emelie Åberg
22 oktober 2015
Annons
Mer om Sovrum

Sängguide: Så väljer du rätt säng

Sovrum Dags att köpa ny säng? Det finns mycket att tänka på när du ska välja madrass, säng och kudde. Här är en stor sängguide som hjälper dig att välja rätt. 

Här är knepen mot kvalsterallergi

Sovrum Är du eller ditt barn allergisk mot kvalster? Ett knep för att minska kvalstermängden är att dammsuga sängen ofta.

Vika dra-på-lakan: här är knepet

Sovrum Tycker du att det är svårt att vika dra-på-lakan? Inte längre! Här är nämligen knepet som fixar den perfekta vikningen.

Smarta förvaringstips som ger harmoni i sovrummet

Sovrum Hitta lugnet i ett sovrum med hög mysfaktor utan onödiga prylar. Här är förvaringstipsen som gör ditt sovrum snyggt, smart och mysigt!

Förnya sovrummet under 500 kr!

Sovrum Sovrummet är en plats där du ska kunna koppla av och vara dig själv. Skärma av världen utifrån och skapa en liten oas som gör dig lugn och trygg. Med...

Det innersta rummet

Sovrum Fundera igenom de praktiska funktionerna för sovrummet och lägg till de färger, tyger och föremål som du tycker om.

Sovrum med plats för studier

Sovrum Ett sovrum används idag sällan enbart till att sova i. Ofta måste det även fungera som arbetsrum eller som här, till studierum.