Annons
Den smala hyllan över sängen tar mindre plats än ett nattygsbord och den infällda belysningen ger ledljus om natten. Samtliga textilier från Himla.
Den smala hyllan över sängen tar mindre plats än ett nattygsbord och den infällda belysningen ger ledljus om natten. Samtliga textilier från Himla.

Det innersta rummet

Sovrum

Fundera igenom de praktiska funktionerna för sovrummet och lägg till de färger, tyger och föremål som du tycker om.

Annons

Rummet

Upp med solen - Ett sovrum bör helst ligga i öster - eller söderläge eftersom vi vaknar bättre med ljuset.

Vilsamt - Tystaste rummet i huset. Dämpa ljuden med textilier.

Väggarna - Färgerna sätter stämningen och avgör om det ska kännas svalt och luftigt eller varmt och ombonat. Med naturliga färgtoner skapar du ett vilsamt sovrum.

Golvet - Ska kännas skönt att gå barfota på. Hårda golv mjukas upp av en matta. Viktigt att rummet är lättstädat eftersom alla textiler gör att sovrum snabbt blir dammiga.

Sänk värmen - Sov bättre och spara pengar. 18-20 grader är lagom.

Möblerna

Sängen - Du tillbringar en tredjedel av ditt liv i sängen. Investera i en säng med en skön madrass som formar sig efter kroppen. Provligg och tänk också på att sängen ska vara lätt att hålla ren och bädda. Möblera gärna så att sängen har fotänden eller en sida mot dörren så du ser vem som kommer in när du ligger ner.

Förvaringen - Unna dig en egen rymlig garderob, där du kan förvara dina kläder överskådligt, gärna med belysning. Till underkläder, nattplagg och t-shirts är en rejäl byrå bra. Rensa ett par gånger per år. Häng undan det du inte använder för säsongen.

Belysningen - Bör kunna varieras för städning eller vila. Placera gärna stämningsbelysningen lågt, så förstärks känslan av lugn och ro. Se till att sänglampan har rörlig arm och väl avskärmad ljuskälla.

Rensa - vila ögonen genom att plocka undan småsaker. Ett nattygsbord eller skåp underlättar. Se till att ha möjlighet att hänga upp kläder som du ska använda igen på krokar eller en herrbetjänt.


Häng upp kläderna! Herrbetjänt 399 kronor. Ellos.

Detaljerna

Sängkläderna - bör vara av mjuka naturmaterial som andas. Titta efter Öko-tex-märkning som innebär att tillverkaren garanterar att produkten är fri från skadliga ämnen.

Gardinerna - Tänk på hur dina fönster öppnas innan du väljer modell på gardinerna. För att stänga ute ljuset kan du antingen välja helfodrade gardiner eller kombinera tunna transparenta gardiner med persienner eller mörkläggande rullgardiner.

Annons

På väggen - Se till att ha något vackert att titta på innan du somnar. Välj bilder som du blir glad av till ditt sovrum.

Bästa tipset!
Ställ in en tvättkorg i sovrummet så blir det lättare att få bort smutstvätten varje dag.

Köpinformation

Ellos, www.ellos.se
Himla, www.himla.se

 

Söker du köpinformation, klicka här för att komma till Vi i Villas Köpguide!
Söker du hantverkare, klicka här för att komma till Vi i Villas hantverksguide!
03. september 2012
 
Annons
Mer om Sovrum

Sängguide: Så väljer du rätt säng

Sovrum Dags att köpa ny säng? Det finns mycket att tänka på när du ska välja madrass, säng och kudde. Här är en stor sängguide som hjälper dig att välja rätt. 

Vika dra-på-lakan: här är knepet

Sovrum Tycker du att det är svårt att vika dra-på-lakan? Inte längre! Här är nämligen knepet som fixar den perfekta vikningen.

Familjens Ikea-hack: En säng för hela familjen

Sovrum För att både föräldrarna och de fem barnen skulle få så bra sömn som möjligt hittade Elizabeth en smart lösning – ett Ikeahack med Kura-sängar.

Smarta förvaringstips som ger harmoni i sovrummet

Sovrum Hitta lugnet i ett sovrum med hög mysfaktor utan onödiga prylar. Här är förvaringstipsen som gör ditt sovrum snyggt, smart och mysigt!

Förnya sovrummet under 500 kr!

Sovrum Sovrummet är en plats där du ska kunna koppla av och vara dig själv. Skärma av världen utifrån och skapa en liten oas som gör dig lugn och trygg. Med...

Sovrum med plats för studier

Sovrum Ett sovrum används idag sällan enbart till att sova i. Ofta måste det även fungera som arbetsrum eller som här, till studierum.

Vi i Villas policy
Avbryt

Villkor för Vi i Villas tävlingar och policy

Användarvillkor som medlem på Viivilla.se 

Som medlem i Vi i Villa-klubben får du tillgång till exklusiva artiklar, tävlingar och quiz samt kan ta del av unika erbjudanden från våra samarbetspartners. Du kan även diskutera i forumet där du får tips och råd från andra villaägare.

Allt om användarvillkoren som medlem, som vett och etikett samt hur ditt uppladdade material behandlas kan du läsa här.

 

Tävlingsvillkor

Tänk på att ange en giltig e-postadress för att kunna kontaktas vid eventuella tävlingsvinster, få erbjudanden och nyhetsutskick. För att vara med i tävlingar behöver du vara inloggad och ange adress och telefonnummer i din profil, så att vi kan kontakta dig vid en eventuell vinst. När du fyllt i denna information första gången behöver du bara logga in nästa gång du vill vara med i en ny tävling, så finns dina kontaktuppgifter sparade.

Anställda inom Vi i Villa/Bonnier Publications AB och företag som utgör samarbetspartners i aktuell tävling kan inte delta i Vi i Villas tävlingar.

Vid alla tävlingar gäller 18 års åldersgräns för att delta - alternativt målsmans medgivande.

Endast ett pris per familj/hushåll och tävling.

Vinnaren kan inte byta ut vinsten mot ekonomisk ersättning eller överlåta vinsten till någon annan.

Alla eventuella avgifter och/eller skatter som uppstår i samband med vinstutdelning betalas av vinnaren. Om inte annat anges, ansvarar Vi i Villa/Bonnier Publications AB inte för extra kostnader i samband med vinsten.

Vi i Villa/Bonnier Publications AB är inte ansvariga för tekniska fel rörande webb, telefon, e-post eller brev.

Vinnarens namn, ort och motivering kan komma att användas i marknadsföringssyfte på Vi i Villas hemsida, sponsorernas hemsidor eller annan annonsplats.

Om inte Vi i Villa har fått tag på vinnaren genom de kontaktuppgifter som lämnats av deltagaren i tävlingen inom 20 dagar kommer juryn att utse en ny vinnare. Deltagaren i tävlingen ansvarar själv för att kontaktuppgifterna är korrekta. 

Juryn består av representanter från Vi i Villa/Bonnier Publications AB om inte annat anges. Juryns beslut kan inte överklagas. Bonnier Publications AB ansvarar inte för extraordinära händelser och omständigheter som ligger utanför vår kontroll, till exempel konkurser eller förändringar hos våra samarbetspartners i tävlingen.

Tävlingsbidrag med stötande innehåll som till exempel personliga påhopp eller som inte följer tävlingstemat kan komma att raderas utan förvarning.

  

Behandling av personuppgifter 

Bonnier Publications AB ( 556105-0351)  är ansvarig för personuppgiftsbehandlingen för Vi i Villa. Personuppgifter kan lämnas ut till Vi i Villas samarbetspartners, efter ditt samtycke i varje enskilt fall. Personuppgifter lämnas ut till myndighet endast där så krävs med stöd av lag eller myndighetsbeslut.

Företagen inom Bonnierkoncernen driver ett gemensamt kund- och användarregister. Genom att samtycka till Vi i Villas villkor samtycker du till personuppgiftsbehandling inom Bonnierkoncernen. Läs mer på www.kunddata.bonnier.se.

Du har rätt att utan kostnad återkalla samtycke, begära rättelse/radering av eventuellt felaktiga uppgifter eller skriftligen begära ett registerutdrag.

 

Kontakt

Kontakta i första hand kundtjänsten för Vi i Villa på e-post [email protected] 

Bonniers personuppgiftsombud kan nås via brev till ”Personuppgiftsombudet, Bonnier AB, 11390 Stockholm”, eller E-post [email protected]

 

Annons