Annons
Den smala hyllan över sängen tar mindre plats än ett nattygsbord och den infällda belysningen ger ledljus om natten. Samtliga textilier från Himla.
Den smala hyllan över sängen tar mindre plats än ett nattygsbord och den infällda belysningen ger ledljus om natten. Samtliga textilier från Himla.

Det innersta rummet

Sovrum

Fundera igenom de praktiska funktionerna för sovrummet och lägg till de färger, tyger och föremål som du tycker om.

Annons

Rummet

Upp med solen - Ett sovrum bör helst ligga i öster - eller söderläge eftersom vi vaknar bättre med ljuset.

Vilsamt - Tystaste rummet i huset. Dämpa ljuden med textilier.

Väggarna - Färgerna sätter stämningen och avgör om det ska kännas svalt och luftigt eller varmt och ombonat. Med naturliga färgtoner skapar du ett vilsamt sovrum.

Golvet - Ska kännas skönt att gå barfota på. Hårda golv mjukas upp av en matta. Viktigt att rummet är lättstädat eftersom alla textiler gör att sovrum snabbt blir dammiga.

Sänk värmen - Sov bättre och spara pengar. 18-20 grader är lagom.

Möblerna

Sängen - Du tillbringar en tredjedel av ditt liv i sängen. Investera i en säng med en skön madrass som formar sig efter kroppen. Provligg och tänk också på att sängen ska vara lätt att hålla ren och bädda. Möblera gärna så att sängen har fotänden eller en sida mot dörren så du ser vem som kommer in när du ligger ner.

Förvaringen - Unna dig en egen rymlig garderob, där du kan förvara dina kläder överskådligt, gärna med belysning. Till underkläder, nattplagg och t-shirts är en rejäl byrå bra. Rensa ett par gånger per år. Häng undan det du inte använder för säsongen.

Belysningen - Bör kunna varieras för städning eller vila. Placera gärna stämningsbelysningen lågt, så förstärks känslan av lugn och ro. Se till att sänglampan har rörlig arm och väl avskärmad ljuskälla.

Rensa - vila ögonen genom att plocka undan småsaker. Ett nattygsbord eller skåp underlättar. Se till att ha möjlighet att hänga upp kläder som du ska använda igen på krokar eller en herrbetjänt.


Häng upp kläderna! Herrbetjänt 399 kronor. Ellos.

Detaljerna

Sängkläderna - bör vara av mjuka naturmaterial som andas. Titta efter Öko-tex-märkning som innebär att tillverkaren garanterar att produkten är fri från skadliga ämnen.

Gardinerna - Tänk på hur dina fönster öppnas innan du väljer modell på gardinerna. För att stänga ute ljuset kan du antingen välja helfodrade gardiner eller kombinera tunna transparenta gardiner med persienner eller mörkläggande rullgardiner.

Annons

På väggen - Se till att ha något vackert att titta på innan du somnar. Välj bilder som du blir glad av till ditt sovrum.

Bästa tipset!
Ställ in en tvättkorg i sovrummet så blir det lättare att få bort smutstvätten varje dag.

Köpinformation

Ellos, www.ellos.se
Himla, www.himla.se

 

Söker du köpinformation, klicka här för att komma till Vi i Villas Köpguide!
Söker du hantverkare, klicka här för att komma till Vi i Villas hantverksguide!
3 september 2012
0

Sängguide: Så väljer du rätt säng

Dags att köpa ny säng? Det finns mycket att tänka på när du ska välja madrass, säng och kudde. Här är en stor sängguide som hjälper dig att välja rätt.

2

Vika dra-på-lakan: här är knepet

Tycker du att det är svårt att vika dra-på-lakan? Inte längre! Här är nämligen knepet som fixar den perfekta vikningen.

0

Familjens Ikea-hack: En säng för hela familjen

För att både föräldrarna och de fem barnen skulle få så bra sömn som möjligt hittade Elizabeth en smart lösning – ett Ikeahack med Kura-sängar.

1

Skapa ett harmoniskt sovrum med feng shui

Gör ditt sovrum till en vilsam plats där du kan samla kraft och energi. Här är experterns bästa tips om hur du inreder med Feng Shui.

0

Smarta förvaringstips som ger harmoni i sovrummet

Hitta lugnet i ett sovrum med hög mysfaktor utan onödiga prylar. Här är förvaringstipsen som gör ditt sovrum snyggt, smart och mysigt!

0

Förnya sovrummet under 500 kr!

Sovrummet är en plats där du ska kunna koppla av och vara dig själv. Skärma av världen utifrån och skapa en liten oas som gör dig lugn och trygg. Med...

0

Sovrum med plats för studier

Ett sovrum används idag sällan enbart till att sova i. Ofta måste det även fungera som arbetsrum eller som här, till studierum.

Vi i Villas policy
Avbryt

Här kan du bli medlem i Vi i Villa genom att logga in med ett befintligt konto från sociala medier eller genom att skapa ett nytt konto, kopplat till din e-postadress nedan.

Som medlem får du tillgång till erbjudande och rabatter från våra leverantörer. Du kan också enkelt deltaga i våra tävlingar och forum när du är inloggad som medlem på webbplatsen.

Läs mer om medlemskapet och hur vi hanterar dina personuppgifter.

 

Annons