11 galet mysiga hembibliotek för alla bokälskare

Inredning

Här dömer vi boken efter omslaget! Eller snarare bokens omgivning… Ett vackert hembibliotek är det många bokmalar som drömmer om. Låt dig avundas – och inspireras av – dessa galet mysiga rum fullproppade med böcker!

Annons

1. Stairway to (book)heaven

Överdrivet högt i tak? Så här utnyttjas det på bästa sätt.

Källa 

 

2. Som i svunna tider

Ett perfekt krypin för den som hoppas på en revival för det brittiska 1700-talet. 

Källa 

3. Från träd till papper

Det här hemmabiblioteket är verkligen ett med naturen. När man blickar ut över vyerna blir det lätt att drömma sig bort i "Djungelboken" eller "Robinson Crusoe". 

Källa 

 

Annons

4. Filmiskt snyggt

Kunde man förvänta sig att Star Wars-skaparen George Lucas privata läshörna skulle vara någonting annat än extravagant? 

Källa 

 

5. Antikt nytänk 

Böcker kan ju lätt betraktas som dammigt antika – men i en miljö inspirerad av den industriella stilen blir även gamla luntor hur moderna som helst. 

Källa  

 

6. Färgkoordinerat

Att helt enkelt använda sig av bokryggarnas nyanser kan skapa ett vackert och färgstarkt hembibliotek. Hur du ska lyckas hitta rätt bok i hyllan förtäljer dock inte historien…

Källa 

 

7. En resa i tiden

Det här osannolikt häftiga privata biblioteket, som tillhör uppfinnaren Jay Walker, är en hyllning till människans fantasi. Förutom 30 000 böcker innehåller det också ett komplett dinosaurieskelett och en Sputnik-satellit i original från 1957. 

Källa 

 

8. Som en godnattsaga

Inspireras av denna kompakta lösning: sovrum och bibliotek i ett! 

Källa

 

9. Borta på vinden

Snedtak och takbjälkar behöver inte vara ett hinder för att inreda ett loft. Med platsbyggda bokhyllor kan det istället bli platsen för ett mysigt läskrypin! 

Källa

 

10. Wow-faktor deluxe

Inget privat bibliotek kan väl jämföra sig med tidningsmagnaten William Randolph Hearsts "Gothic study". I detta rum huserar hela 3000 böcker – medan 4000 andra står i bostadens andra bibliotek. Det blir dock kanske svårt att efterapa denna litterära dröm, han bodde ju i ett slott… 

Källa 

 

11. Att läsa är att resa

I denna antikt inspirerade vrå kan du titta upp från din bok och drömma dig bort till fjärran platser…

Källa

 

14 november 2017
 
Annons
Mer om Inredning

Årets julklapp 2017

Inredning VR-glasögon, robotdammsugare och matkasse har tidigare varit årets julklapp. Så vad handlar vi gärna i år? Här är årets julklapp! 

6 rum med galen inredning

Inredning Låt dig inspireras – eller kanske bara förfäras – av dessa rum. Här är inredningen som får dig att tappa hakan!

17 perfekta lönnrum!

Inredning Gör slag i saken – dölj extrarummet bakom en hemlig dörr!

Kika på Ikeas julnyheter 2017

Inredning Längtar du, precis som vi, redan till julafton? Spana in Ikeas julnyheter och dröm dig bort till hur du ska inreda hemmet i december!

10 fantastiska pysseltips

Inredning Sugen på att pyssla något kul till hemmet? Vi har samlat våra bästa pyssel-artiklar så att du enkelt ska kunna navigera och hitta ett roligt pyssel som...

10 helt otroliga källare

Inredning Vill du göra något roligt med din källare som bara står där och samlar damm? Här är 10 helt otroliga tips på hur du kan fixa den coolaste källaren i...

Lär dig att sticka

Inredning  När du inte vill vara ute i kylan och frysa finns det betydligt mysigare saker att göra i villan – som att sticka sig en varm kofta. Författaren Maja Karlsson tipsar dig om hur du ska gå till väga.

VIDEO: Så fixar du ordning bland presentpappret

Inredning Har du kaos bland presentpappret? Här är superenkla knepet som fixar ordning och reda.

Här är Vi i Villa-läsarnas bästa målartips!

Inredning Luftbubblor i tapeten, pensel som torkat – för att inte glömma bråken med din partner som ofta uppstår i samband med en renovering. Här är Vi i Villa-lä...