Annons

Smarta och snygga mediamöbler

Möbler

Filmtravar, sladdhärvor och apparater överallt… Ditt vardagsrum behöver en bra och snygg mediamöbel. Här är tretton idéer som bringar ordning och reda bland alla prylar!

Annons

I takt med att nya tekniker kommer till, blir våra högar med apparater allt större. För 30 år sedan var teven det enda som fanns i vardagsrummet. Genom åren har den fått sällskap av video, DVD-spelare, spelkonsoler, hemmabiosystem, digitalbox, bredbandsmodem och mycket mer. Och nu är blu-ray-spelare på ingång...

Hur vi angriper detta problem varierar. Oftast hamnar apparaterna där de får plats, vilket för med sig sladdar kors och tvärs. Så varför inte satsa på en mediamöbel, som antingen låter dig placera apparaterna synligt men snyggt, eller låter dig gömma undan dem så mycket som möjligt? Den trendkänslige finner mycket vitt, svart, högblankt, valnöt och/eller ek i utbudet, medan den modige kan hitta många möbler som står ut från mängden.

1) In med teven i hörnet

Har du ont om plats och en stor "tjock-teve" kan du gömma den i ett hörn med hjälp av Ikeas hörntevemöbel Hensvik. För 995 kronor får du även plats med filmer, skivor, digitalbox, DVD-spelare med mera på flyttbara hyllplan. Hensvik är 110 cm bred, 56 cm djup och 161 cm hög.

2) Kombinera själv

Hide-Fi är en mediamöbel som kommer från Bolia och som du kan kombinera på olika sätt. Den mäter 100x50x23 cm (bxdxh), finns i vitt, svart eller faner samt i två varianter. Den ena har en utdragbar lådinsats för förvaring av exempelvis filmer och skivor. Den andra har en lucka som glider upp och en utdragbar hylla för apparater så att man lätt kommer åt kablarna baktill. Skåpen har gummifötter och kan staplas på varandra (ben kan köpas separat). Pris från 2 475 kronor; finns även i 150 cm bredd.

3) Högblank retro

Opod är en tevebänk från TechLink som kombinerar en högblank modern överdel med en kromad retrounderdel. Den finns i tre färger - pianosvart eller läppstiftsrött med borttagbar mellanhylla i klarglas, eller klarvitt med svart glas. Bänken är vridbar, tål 60 kg, mäter 80x40x50 cm (bxdxh), passar teveapparater upp till 32 tum och kostar cirka 2 490 kronor. Behöver du något större finns andra modeller i liknande stil. Svensk distributör är Order Hemelektronik och bänkarna finns i hemelektronikaffärer över hela landet.

4) Inte så strikt

Allt annat än fyrkantig och strikt är tevebänken Mondo från Ilva. Den är i högglansvitt utanpå och valnöt inuti, mäter 150x45x30 cm (bxdxh) och kostar 2 499 kronor. Mondo finns även som runt soffbord i två storlekar.

5) Häng allt på väggen

Vad gör man om man vill hänga teven på väggen och samtidigt lösa det här med digitalboxen etc på ett snyggt sätt? Köper vägghyllan MWFS från Omnimount, till exempel. Den har två 61 cm breda glashyllor som tål 18 kg vardera. Vill man ha fler hyllsektioner kan man köpa till sådana. Ryggen är i espressofärgad wengé och det finns plats att gömma såväl kablage som en grendosa. MWFS kostar cirka 3 449 kronor och distribueras i Sverige av Selek.

Annons

6) Möbel som lyfter

Fly-serien från EM har en sido-/överdel som till synes svävar fritt. Teve-/musikbänken finns i 125, 180 eller 234 cm bredd, med två, tre respektive fyra lådor. Djupet är 46 cm och höjden 50 cm. Materialet är vitlack, svartbets, valnötsfaner eller ekfaner. Pris från 3 600 kronor (modellen på bilden kostar 6 295 kronor).

7) Både bänk och hylla

Visby från Mio, i valnötsfaner med lådor i vit högglanslack, finns som både tevebänk och vägghylla. Tevebänken håller för 80 kg, mäter 172x40x45 cm (bxdxh) och kostar 3 900 kr. Vägghyllan är lika bred, 20 cm djup och 26 cm hög och kostar 1 950 kronor.

8) Sätt färg på elektroniken

Multibrackets serie Envy sticker garanterat ut med sin kombination av glaspolerat trä och aluminium. Speciellt i färgen eldrött, men även i vintervitt eller jetsvart. De tre modellerna är 140 cm breda, 55 cm djupa och 31 alternativt 39 cm höga, och rymmer allt du behöver inom ljud och bild. Modellen Envy II har en utdragbar låda i mitten och kostar cirka 3 995 kronor. Envy I har två dörrar och Envy III två lådor; samtliga har tre års garanti. Finns hos fackhandeln, bland annat hos Dustin Home.

9) Trapetsoid design

Mediebänken Prism50 från Omnimount förenar form och funktion på ett tilltalande sätt. Den trapetsoidformade bänken är skapad av designern Karim Rashid och finns i helsvart samt i vitt med svart insida, båda med högglansfinish. Den övre hyllan rymmer platta teveapparater upp till 55 tum och klarar 68 kg, medan mellanhyllan tål 18 kg. Prism50 har en bottenyta på 151x51 cm, är 47 cm hög och kostar cirka 4 990 kronor.

10) TV-bänk med inbyggt surroundljud

Sony Bravias nya tevebänk RHT-G500 har all teknik inbyggd. Inga kablar och högtalare behöver placeras ut i rummet - bänken levererar 3.1-kanalsljud via inbyggda centrum- och sidohögtalare plus en subwoofer. Via sync-teknik kan du sköta allt - DVD, Blu-ray, teve och surroundljud - med en enda fjärrkontroll. RHT-G500 är avsedd för teveapparater i storlekarna 32 till 40 tum och har tre HDMI-ingångar och en monitorutgång. Priset ligger på omkring 7 000 kronor.

11) Fjärrstyrt undangömt

I Skovbys danskdesignade stilrena sideboard kan du gömma undan alla apparater för ljud och bild. Loggan uppe i det högra hörnet fungerar nämligen som en mottagare/sändare som skickar vidare signalen från dina fjärrkontroller till de infraröda mottagarna på apparaterna. Bakom översta luckorna finns hyllor och under dessa finns förvaringslådor för DVD, video med mera. Möbeln finns i två storlekar, SM87 som mäter 190x47x51 cm och SM86 som mäter 95x47x51cm, och kostar cirka 12 975 respektive 7 995 kronor. Materialet är massiv såpad ek eller bok, alternativt valnöts-, wengé-, ek-, teak- eller körsbärsfaner. Finns hos Danskdesign.nu.

12) Fyll väggen, göm teven

Ikeas nya serie Stiby innehåller en tevepanel som mäter 156x52x220 cm och rymmer såväl öppna hyllor som lådhurtsar för exempelvis mediaförvaring. Den kan du kombinera med 78 cm breda sidopaneler med lådhurts och 3 eller 4 hyllplan. Vill du kunna gömma teven köper du till skenor och skjutdörrar. Stiby finns i askfaner eller svart och den här kombinationen, med en tevepanel, två sidopaneler och skjutdörrar, är 312 cm bred och kostar 10 895 kronor.

13) Annorlunda arbetsplats

Välkommen ombord på @-space! Denna mediastol från Beeb har inbyggda högtalare och fördragna kablar för dator, skärm och tangentbord. Inuti finns plats för en stationär dator; har du en bärbar finns en knäbräda som tillbehör. Koppla in en skärm samt trådlöst tangentbord och mus så har du en allt i ett-lösning som inte skäms för sig. @-space mäter 130x56x114 cm (hxbxd), väger 40 kg och tål 150 kg belastning. Den görs mot beställning och har en utsida i ren ull, men kan även fås i läder eller annat material. Grundpris 37 375 kronor plus frakt; hjul och gungstolsmedar i krom finns som tillbehör.

Köpinformation

Beeb, www.beeb.se
Bolia, www.bolia.com
EM, www.em.com
Ikea, www.ikea.se
Ilva, www.ilva.se
Mio, www.mio.se
Multibrackets, www.multibrackets.com
Omnimount, www.omnimount.com, www.selek.com
Skovby, www.skovby.dk, www.danskdesign.nu
Sony, www.sony.se
TechLink, www.techlink.uk.com, www.order.se


Vi i villa tipsar dig

30 oktober 2008

3 Kommentarer

2010-03-25
sdfghjkl
0

Så målar du dina rottingmöbler

Har du trasiga gamla rottingmöbler hemma? Ge dem nytt liv genom att måla om dem.

0

Maxa matplatsen – så inreder du smart

Vill du ha en flexibel matplats som fyller flera funktioner? Här är tipsen som maxar matplatsen, och 11 fina matbord till köket.

0

Prylarna som sålde bäst på Blocket förra året

Vilka prylar såldes snabbast på Blocket år 2015, och vilka varumärken och möbler var mest eftersökta? Här är topplistan bland de miljontals sökningar...

0

Ett brickbord med konst - Hur tänkte du?

Lisa Ling, en av konstnärerna i Young designers på Formex 2012, Nordens största fackmässa för inredning, som skapat brickbordet Where have all the...

0

Krönika: Naturmöbler

När våren kom, hasseln blommade och isen försvann från vår sjö fiskade jag upp en trädgårdsstol som legat på bottnen hela vintern. Under förra årets...

1

Bygg en långbänk

Med en väggfast långbänk löser du smidigt sittplatsbekymmer i smala utrymmen!

1

Smarta tips för hemmet - Förnya möblerna!

Lågkonjunktur och miljömedvetenhet – ändå kastar vi mer än någonsin. Släng inte bort dina gamla möbler – förnya dem!

0

Hängande köksträdgård

Här är kryddträdgården som får plats nästan överallt. Växterna har satts i små krukor och dessa står stadigt i en hylla som hänger på väggen.

2

Ordning och reda i barnrummet

Det är härligt med ungars kreativitet och uppfinningsrikedom - men spåren efter deras lekar är inte alltid lika roliga att tampas med. Här får du tips...

Vi i Villas policy
Avbryt

Villkor för Vi i Villas tävlingar och policy

Användarvillkor som medlem på Viivilla.se 

Som medlem i Vi i Villa-klubben får du tillgång till exklusiva artiklar, tävlingar och quiz samt kan ta del av unika erbjudanden från våra samarbetspartners. Du kan även diskutera i forumet där du får tips och råd från andra villaägare.

Allt om användarvillkoren som medlem, som vett och etikett samt hur ditt uppladdade material behandlas kan du läsa här.

 

Tävlingsvillkor

Tänk på att ange en giltig e-postadress för att kunna kontaktas vid eventuella tävlingsvinster, få erbjudanden och nyhetsutskick. För att vara med i tävlingar behöver du vara inloggad och ange adress och telefonnummer i din profil, så att vi kan kontakta dig vid en eventuell vinst. När du fyllt i denna information första gången behöver du bara logga in nästa gång du vill vara med i en ny tävling, så finns dina kontaktuppgifter sparade.

Anställda inom Vi i Villa/Bonnier Publications AB och företag som utgör samarbetspartners i aktuell tävling kan inte delta i Vi i Villas tävlingar.

Vid alla tävlingar gäller 18 års åldersgräns för att delta - alternativt målsmans medgivande.

Endast ett pris per familj/hushåll och tävling.

Vinnaren kan inte byta ut vinsten mot ekonomisk ersättning eller överlåta vinsten till någon annan.

Alla eventuella avgifter och/eller skatter som uppstår i samband med vinstutdelning betalas av vinnaren. Om inte annat anges, ansvarar Vi i Villa/Bonnier Publications AB inte för extra kostnader i samband med vinsten.

Vi i Villa/Bonnier Publications AB är inte ansvariga för tekniska fel rörande webb, telefon, e-post eller brev.

Vinnarens namn, ort och motivering kan komma att användas i marknadsföringssyfte på Vi i Villas hemsida, sponsorernas hemsidor eller annan annonsplats.

Om inte Vi i Villa har fått tag på vinnaren genom de kontaktuppgifter som lämnats av deltagaren i tävlingen inom 20 dagar kommer juryn att utse en ny vinnare. Deltagaren i tävlingen ansvarar själv för att kontaktuppgifterna är korrekta. 

Juryn består av representanter från Vi i Villa/Bonnier Publications AB om inte annat anges. Juryns beslut kan inte överklagas. Bonnier Publications AB ansvarar inte för extraordinära händelser och omständigheter som ligger utanför vår kontroll, till exempel konkurser eller förändringar hos våra samarbetspartners i tävlingen.

Tävlingsbidrag med stötande innehåll som till exempel personliga påhopp eller som inte följer tävlingstemat kan komma att raderas utan förvarning.

  

Behandling av personuppgifter 

Bonnier Publications AB ( 556105-0351)  är ansvarig för personuppgiftsbehandlingen för Vi i Villa. Personuppgifter kan lämnas ut till Vi i Villas samarbetspartners, efter ditt samtycke i varje enskilt fall. Personuppgifter lämnas ut till myndighet endast där så krävs med stöd av lag eller myndighetsbeslut.

Företagen inom Bonnierkoncernen driver ett gemensamt kund- och användarregister. Genom att samtycka till Vi i Villas villkor samtycker du till personuppgiftsbehandling inom Bonnierkoncernen. Läs mer på www.kunddata.bonnier.se.

Du har rätt att utan kostnad återkalla samtycke, begära rättelse/radering av eventuellt felaktiga uppgifter eller skriftligen begära ett registerutdrag.

 

Kontakt

Kontakta i första hand kundtjänsten för Vi i Villa på e-post [email protected] 

Bonniers personuppgiftsombud kan nås via brev till ”Personuppgiftsombudet, Bonnier AB, 11390 Stockholm”, eller E-post [email protected]

 

Annons