Annons

Inred både ute och inne med rottingmöbler

Möbler

Det börjar bli dags att inreda uteplatsen inför den kommande utesäsongen. För dig som vill satsa på nya trendiga möbler är ledorden lounge-känsla och konstrotting.

Annons
Satsa på en soffgrupp i konstrotting utomhus! Serien Savannah är formgiven av Johannes Foersom och Peter Hiort-Lorenzen och ska inspirera till en mer avslappnad livsstil. Serien består av moduler som kan kombineras på olika sätt. Priset för alla

Gränsen mellan inne- och uteliv blir allt mer hårfin. Vi glasar in altaner och skapar uterum och möblerar som i vardagsrummet. Samtidigt råder ekotrenden som resulterar i fler möbler i naturmaterial. En klassiker som gjort stark comeback är rottingmöbeln. Och den fungerar numera lika bra att inreda med ute som inne.

Lounge-känsla och multifunktion
I år ska utemöblerna ge dig en lounge-känsla med stora bekväma soffgrupper som du kan sjunka ned i. Möbeltillverkarna satsar på en mer avslappnad livsstil där designen ska ge oss lugn och harmoni. Att du själv kan kombinera ihop olika möbelmoduler ligger också i tiden. En hörnsoffa ska lätt kunna göras om till en soffa och en fåtölj, eller en fotpall förvandlas till ett bord.

Konstrotting allt vanligare
Den klassiska rottingen tillverkas av vissa palmarter och ger vackra och uthärdiga möbler, men bör inte utsättas för väta. De passar därför bäst till inomhusbruk, eller som utemöbler på inglasade uteplatser. Däremot har möbler i så kallad konstrotting blivit vanligare de senaste åren. De är tillverkade i olika syntetmaterial med har aluminiumstomme och ger möbler som är enkla att underhålla och hålla rena. De riskerar heller inte att spricka och riva upp kläder.

Härdigt och miljövänligt
Det finns olika typer av material som man tillverkar konstrottingmöblerna av, och de är av skiftande kvalité. Den dyraste är hularo-fibern som tål skiftande klimat och både sol och vatten. Den är dessutom miljövänlig eftersom den är giftfri och återvinningsbar. Viro och Solana är material som tillhör mellanprisklassen och om du vill satsa på lågbudget är det kinesisk standard som du ska titta efter.

Nedan ger vi dig lite inspiration till nya fräscha rottingmöbler för inne- och utebruk.


Ge hemmet en exotisk prägel med soffmöbler i naturrotting. Sorrento modulsoffa från Tropik Möbelfabrik, pris cirka 11 990 kronor, samt bord för cirka 1 900 kronor.

Loungesoffa samt fåtöljer och bord i konstrotting i inbjudande runda former. Serie Baltimore från Mellbygården, Limited Collection, pris cirka 25 000 kronor för alla fyra modulerna.

Koppla av i en skön fåtölj i naturrotting. Celia, Bra sommarmöbler i Göteborg AB. Pris för fåtöljen med dyna 2 195 kronor, fotpall med dyna 1 145 kronor och sidobordet 1 095 kronor.

Snygg konstrottinggrupp i tre delar som kan omformas till soffgrupp med bord eller stor divan. Coconut, Holmgrens AB, pris cirka 46 250 kronor för två soffor, pall, dynor samt kuddar.

Varför inte satsa på några riktigt häftiga stolar bredvid poolkanten? Gungstolen Explore från Cane-line är formgiven av Johannes Foersom och Peter Hiort-Lorenzen. Cirka 3 500 kronor.

Vacker traditionell trädgårdsgrupp i vit naturrotting. Bridge från EM, pris 8 495 kronor.

Smart stapelbart konstrottingset med bort och två fåtöljer i trendigt svart. Finns även i vitt. Wyoming, Limited Collection, Mellbygården. Pris cirka 5 000 kronor.

 

Söker du köpinformation, klicka här för att komma till Vi i Villas Köpguide!
Söker du hantverkare, klicka här för att komma till Vi i Villas hantverksguide!
Annons
26 mars 2008

0 Kommentarer

0

Så målar du dina rottingmöbler

Har du trasiga gamla rottingmöbler hemma? Ge dem nytt liv genom att måla om dem.

2

Till gröna fingrar - bygg ett arbetsbord

Av ett och samma underrede kan man bygga två olika bord som antingen kan användas till krukväxter och trädgårdsjobb, eller till tillredning av lättare...

0

Höstens nya möbler

När hösten närmar sig vill man göra fint inne! Blickarna riktas mot nya kuddar, en matta eller kanske en härlig soffa. Här visar vi ett smakprov på...

0

Ett underrede - två bord

Bygg ett arbetsbord. Pelargonier och astrar eller rött vin och plankstek? När du har snickrat underredet bestämmer du själv vad bordet skall användas...

0

Fräscha upp kökssoffan

Den gamla kökssoffan blev som ny med modernt tyg och lite färg.

0

Bygg garderober

Ordning och reda förenklar vardagen. Här visar vi hur man monterar ett färdigt förvaringssystem.

1

Bygg din egen förvaringsbänk

Att ha en förvaringsbänk i trädgården eller på uteplatsen är både praktiskt och snyggt. I förvaringsbänken kan du förvara allt från dynor till trädgårds...

0

Bygg ett bord på en dag!

Ett par brädor och några få verktyg är allt som behövs för att snickra detta charmiga och stabila utebord.

1

Snickra med dold sammansättning

En riktigt proffsig hopfogning av trä gör du lätt med ett hålmarkeringsset. Det finns på byggvaruhus och består av borr, trätappar och hålmarkeringsspet...

Vi i Villas policy
Avbryt

Här kan du bli medlem i Vi i Villa genom att logga in med ett befintligt konto från sociala medier eller genom att skapa ett nytt konto, kopplat till din e-postadress nedan.

Som medlem får du tillgång till erbjudande och rabatter från våra leverantörer. Du kan också enkelt deltaga i våra tävlingar och forum när du är inloggad som medlem på webbplatsen.

Läs mer om medlemskapet och hur vi hanterar dina personuppgifter.

 

Annons