Annons

Inred både ute och inne med rottingmöbler

Möbler

Det börjar bli dags att inreda uteplatsen inför den kommande utesäsongen. För dig som vill satsa på nya trendiga möbler är ledorden lounge-känsla och konstrotting.

Annons
Satsa på en soffgrupp i konstrotting utomhus! Serien Savannah är formgiven av Johannes Foersom och Peter Hiort-Lorenzen och ska inspirera till en mer avslappnad livsstil. Serien består av moduler som kan kombineras på olika sätt. Priset för alla

Gränsen mellan inne- och uteliv blir allt mer hårfin. Vi glasar in altaner och skapar uterum och möblerar som i vardagsrummet. Samtidigt råder ekotrenden som resulterar i fler möbler i naturmaterial. En klassiker som gjort stark comeback är rottingmöbeln. Och den fungerar numera lika bra att inreda med ute som inne.

Lounge-känsla och multifunktion
I år ska utemöblerna ge dig en lounge-känsla med stora bekväma soffgrupper som du kan sjunka ned i. Möbeltillverkarna satsar på en mer avslappnad livsstil där designen ska ge oss lugn och harmoni. Att du själv kan kombinera ihop olika möbelmoduler ligger också i tiden. En hörnsoffa ska lätt kunna göras om till en soffa och en fåtölj, eller en fotpall förvandlas till ett bord.

Konstrotting allt vanligare
Den klassiska rottingen tillverkas av vissa palmarter och ger vackra och uthärdiga möbler, men bör inte utsättas för väta. De passar därför bäst till inomhusbruk, eller som utemöbler på inglasade uteplatser. Däremot har möbler i så kallad konstrotting blivit vanligare de senaste åren. De är tillverkade i olika syntetmaterial med har aluminiumstomme och ger möbler som är enkla att underhålla och hålla rena. De riskerar heller inte att spricka och riva upp kläder.

Härdigt och miljövänligt
Det finns olika typer av material som man tillverkar konstrottingmöblerna av, och de är av skiftande kvalité. Den dyraste är hularo-fibern som tål skiftande klimat och både sol och vatten. Den är dessutom miljövänlig eftersom den är giftfri och återvinningsbar. Viro och Solana är material som tillhör mellanprisklassen och om du vill satsa på lågbudget är det kinesisk standard som du ska titta efter.

Nedan ger vi dig lite inspiration till nya fräscha rottingmöbler för inne- och utebruk.


Ge hemmet en exotisk prägel med soffmöbler i naturrotting. Sorrento modulsoffa från Tropik Möbelfabrik, pris cirka 11 990 kronor, samt bord för cirka 1 900 kronor.

Loungesoffa samt fåtöljer och bord i konstrotting i inbjudande runda former. Serie Baltimore från Mellbygården, Limited Collection, pris cirka 25 000 kronor för alla fyra modulerna.

Koppla av i en skön fåtölj i naturrotting. Celia, Bra sommarmöbler i Göteborg AB. Pris för fåtöljen med dyna 2 195 kronor, fotpall med dyna 1 145 kronor och sidobordet 1 095 kronor.

Snygg konstrottinggrupp i tre delar som kan omformas till soffgrupp med bord eller stor divan. Coconut, Holmgrens AB, pris cirka 46 250 kronor för två soffor, pall, dynor samt kuddar.

Varför inte satsa på några riktigt häftiga stolar bredvid poolkanten? Gungstolen Explore från Cane-line är formgiven av Johannes Foersom och Peter Hiort-Lorenzen. Cirka 3 500 kronor.

Vacker traditionell trädgårdsgrupp i vit naturrotting. Bridge från EM, pris 8 495 kronor.

Smart stapelbart konstrottingset med bort och två fåtöljer i trendigt svart. Finns även i vitt. Wyoming, Limited Collection, Mellbygården. Pris cirka 5 000 kronor.

 

Söker du köpinformation, klicka här för att komma till Vi i Villas Köpguide!
Söker du hantverkare, klicka här för att komma till Vi i Villas hantverksguide!
Annons
26. mars 2008
 
Annons
Mer om Möbler

Så målar du dina rottingmöbler

Möbler Har du trasiga gamla rottingmöbler hemma? Ge dem nytt liv genom att måla om dem.

Maxa matplatsen – så inreder du smart

Möbler Vill du ha en flexibel matplats som fyller flera funktioner? Här är tipsen som maxar matplatsen, och 11 fina matbord till köket.

Prylarna som sålde bäst på Blocket förra året

Möbler Vilka prylar såldes snabbast på Blocket år 2015, och vilka varumärken och möbler var mest eftersökta? Här är topplistan bland de miljontals sökningar...

Ett brickbord med konst - Hur tänkte du?

Möbler Lisa Ling, en av konstnärerna i Young designers på Formex 2012, Nordens största fackmässa för inredning, som skapat brickbordet Where have all the flowers gone.

Krönika: Naturmöbler

Möbler När våren kom, hasseln blommade och isen försvann från vår sjö fiskade jag upp en trädgårdsstol som legat på bottnen hela vintern. Under förra årets...

Bygg en långbänk

Möbler Med en väggfast långbänk löser du smidigt sittplatsbekymmer i smala utrymmen!

Smarta tips för hemmet - Förnya möblerna!

Möbler Lågkonjunktur och miljömedvetenhet – ändå kastar vi mer än någonsin. Släng inte bort dina gamla möbler – förnya dem!

Hängande köksträdgård

Möbler Här är kryddträdgården som får plats nästan överallt. Växterna har satts i små krukor och dessa står stadigt i en hylla som hänger på väggen.

Ordning och reda i barnrummet

Möbler Det är härligt med ungars kreativitet och uppfinningsrikedom - men spåren efter deras lekar är inte alltid lika roliga att tampas med. Här får du tips...

Vi i Villas policy
Avbryt

Villkor för Vi i Villas tävlingar och policy

Användarvillkor som medlem på Viivilla.se 

Som medlem i Vi i Villa-klubben får du tillgång till exklusiva artiklar, tävlingar och quiz samt kan ta del av unika erbjudanden från våra samarbetspartners. Du kan även diskutera i forumet där du får tips och råd från andra villaägare.

Allt om användarvillkoren som medlem, som vett och etikett samt hur ditt uppladdade material behandlas kan du läsa här.

 

Tävlingsvillkor

Tänk på att ange en giltig e-postadress för att kunna kontaktas vid eventuella tävlingsvinster, få erbjudanden och nyhetsutskick. För att vara med i tävlingar behöver du vara inloggad och ange adress och telefonnummer i din profil, så att vi kan kontakta dig vid en eventuell vinst. När du fyllt i denna information första gången behöver du bara logga in nästa gång du vill vara med i en ny tävling, så finns dina kontaktuppgifter sparade.

Anställda inom Vi i Villa/Bonnier Publications AB och företag som utgör samarbetspartners i aktuell tävling kan inte delta i Vi i Villas tävlingar.

Vid alla tävlingar gäller 18 års åldersgräns för att delta - alternativt målsmans medgivande.

Endast ett pris per familj/hushåll och tävling.

Vinnaren kan inte byta ut vinsten mot ekonomisk ersättning eller överlåta vinsten till någon annan.

Alla eventuella avgifter och/eller skatter som uppstår i samband med vinstutdelning betalas av vinnaren. Om inte annat anges, ansvarar Vi i Villa/Bonnier Publications AB inte för extra kostnader i samband med vinsten.

Vi i Villa/Bonnier Publications AB är inte ansvariga för tekniska fel rörande webb, telefon, e-post eller brev.

Vinnarens namn, ort och motivering kan komma att användas i marknadsföringssyfte på Vi i Villas hemsida, sponsorernas hemsidor eller annan annonsplats.

Om inte Vi i Villa har fått tag på vinnaren genom de kontaktuppgifter som lämnats av deltagaren i tävlingen inom 20 dagar kommer juryn att utse en ny vinnare. Deltagaren i tävlingen ansvarar själv för att kontaktuppgifterna är korrekta. 

Juryn består av representanter från Vi i Villa/Bonnier Publications AB om inte annat anges. Juryns beslut kan inte överklagas. Bonnier Publications AB ansvarar inte för extraordinära händelser och omständigheter som ligger utanför vår kontroll, till exempel konkurser eller förändringar hos våra samarbetspartners i tävlingen.

Tävlingsbidrag med stötande innehåll som till exempel personliga påhopp eller som inte följer tävlingstemat kan komma att raderas utan förvarning.

  

Behandling av personuppgifter 

Bonnier Publications AB ( 556105-0351)  är ansvarig för personuppgiftsbehandlingen för Vi i Villa. Personuppgifter kan lämnas ut till Vi i Villas samarbetspartners, efter ditt samtycke i varje enskilt fall. Personuppgifter lämnas ut till myndighet endast där så krävs med stöd av lag eller myndighetsbeslut.

Företagen inom Bonnierkoncernen driver ett gemensamt kund- och användarregister. Genom att samtycka till Vi i Villas villkor samtycker du till personuppgiftsbehandling inom Bonnierkoncernen. Läs mer på www.kunddata.bonnier.se.

Du har rätt att utan kostnad återkalla samtycke, begära rättelse/radering av eventuellt felaktiga uppgifter eller skriftligen begära ett registerutdrag.

 

Kontakt

Kontakta i första hand kundtjänsten för Vi i Villa på e-post [email protected] 

Bonniers personuppgiftsombud kan nås via brev till ”Personuppgiftsombudet, Bonnier AB, 11390 Stockholm”, eller E-post [email protected]

 

Annons