Annons

Inred både ute och inne med rottingmöbler

Möbler

Det börjar bli dags att inreda uteplatsen inför den kommande utesäsongen. För dig som vill satsa på nya trendiga möbler är ledorden lounge-känsla och konstrotting.

Annons
Satsa på en soffgrupp i konstrotting utomhus! Serien Savannah är formgiven av Johannes Foersom och Peter Hiort-Lorenzen och ska inspirera till en mer avslappnad livsstil. Serien består av moduler som kan kombineras på olika sätt. Priset för alla

Gränsen mellan inne- och uteliv blir allt mer hårfin. Vi glasar in altaner och skapar uterum och möblerar som i vardagsrummet. Samtidigt råder ekotrenden som resulterar i fler möbler i naturmaterial. En klassiker som gjort stark comeback är rottingmöbeln. Och den fungerar numera lika bra att inreda med ute som inne.

Lounge-känsla och multifunktion
I år ska utemöblerna ge dig en lounge-känsla med stora bekväma soffgrupper som du kan sjunka ned i. Möbeltillverkarna satsar på en mer avslappnad livsstil där designen ska ge oss lugn och harmoni. Att du själv kan kombinera ihop olika möbelmoduler ligger också i tiden. En hörnsoffa ska lätt kunna göras om till en soffa och en fåtölj, eller en fotpall förvandlas till ett bord.

Konstrotting allt vanligare
Den klassiska rottingen tillverkas av vissa palmarter och ger vackra och uthärdiga möbler, men bör inte utsättas för väta. De passar därför bäst till inomhusbruk, eller som utemöbler på inglasade uteplatser. Däremot har möbler i så kallad konstrotting blivit vanligare de senaste åren. De är tillverkade i olika syntetmaterial med har aluminiumstomme och ger möbler som är enkla att underhålla och hålla rena. De riskerar heller inte att spricka och riva upp kläder.

Härdigt och miljövänligt
Det finns olika typer av material som man tillverkar konstrottingmöblerna av, och de är av skiftande kvalité. Den dyraste är hularo-fibern som tål skiftande klimat och både sol och vatten. Den är dessutom miljövänlig eftersom den är giftfri och återvinningsbar. Viro och Solana är material som tillhör mellanprisklassen och om du vill satsa på lågbudget är det kinesisk standard som du ska titta efter.

Nedan ger vi dig lite inspiration till nya fräscha rottingmöbler för inne- och utebruk.


Ge hemmet en exotisk prägel med soffmöbler i naturrotting. Sorrento modulsoffa från Tropik Möbelfabrik, pris cirka 11 990 kronor, samt bord för cirka 1 900 kronor.

Loungesoffa samt fåtöljer och bord i konstrotting i inbjudande runda former. Serie Baltimore från Mellbygården, Limited Collection, pris cirka 25 000 kronor för alla fyra modulerna.

Koppla av i en skön fåtölj i naturrotting. Celia, Bra sommarmöbler i Göteborg AB. Pris för fåtöljen med dyna 2 195 kronor, fotpall med dyna 1 145 kronor och sidobordet 1 095 kronor.

Snygg konstrottinggrupp i tre delar som kan omformas till soffgrupp med bord eller stor divan. Coconut, Holmgrens AB, pris cirka 46 250 kronor för två soffor, pall, dynor samt kuddar.

Varför inte satsa på några riktigt häftiga stolar bredvid poolkanten? Gungstolen Explore från Cane-line är formgiven av Johannes Foersom och Peter Hiort-Lorenzen. Cirka 3 500 kronor.

Vacker traditionell trädgårdsgrupp i vit naturrotting. Bridge från EM, pris 8 495 kronor.

Smart stapelbart konstrottingset med bort och två fåtöljer i trendigt svart. Finns även i vitt. Wyoming, Limited Collection, Mellbygården. Pris cirka 5 000 kronor.

 

Söker du köpinformation, klicka här för att komma till Vi i Villas Köpguide!
Söker du hantverkare, klicka här för att komma till Vi i Villas hantverksguide!
Annons
26 mars 2008

0 Kommentarer

0

Så målar du dina rottingmöbler

Har du trasiga gamla rottingmöbler hemma? Ge dem nytt liv genom att måla om dem.

0

Prylarna som sålde bäst på Blocket förra året

Vilka prylar såldes snabbast på Blocket år 2015, och vilka varumärken och möbler var mest eftersökta? Här är topplistan bland de miljontals sökningar...

0

Maxa matplatsen – så inreder du smart

Vill du ha en flexibel matplats som fyller flera funktioner? Här är tipsen som maxar matplatsen, och 11 fina matbord till köket.

0

Fynda på auktion

Skojiga tips hur du förvandlar sommarens auktionsfynd till egendesignade, personliga möbler.

0

Tre sorters sängar

Åtta timmar varje natt blir många timmar i ett liv. Välj din säng med omsorg - goda råd på vägen kommer här.

0

Möbler med porslin

Förnya möblerna med porslinmosaik. Här visar vi hur brickbordet får gammeldags charm med hjälp av gammalt kantstött proslin.

0

Sitt fint!

I mörka november får man, utan att ha dåligt samvete, sitta och hänga inomhus hur mycket som helst. Snacka livet i timmar vid matbordet, halvligga på...

0

Festkläder till stolarna

Ny volangklädsel gör stolarna som nya.

0

Äppelplockarbro

Bygg en liten enkel bro eller spång invid ett fruktträd så blir det lättare att njuta av blommorna och nå frukten!

Vi i Villas policy
Avbryt

Här kan du bli medlem i Vi i Villa genom att logga in med ett befintligt konto från sociala medier eller genom att skapa ett nytt konto, kopplat till din e-postadress nedan.

Som medlem får du tillgång till erbjudande och rabatter från våra leverantörer. Du kan också enkelt deltaga i våra tävlingar och forum när du är inloggad som medlem på webbplatsen.

Läs mer om medlemskapet och hur vi hanterar dina personuppgifter.

 

Annons