Löpare Herbert, blåmix. Pris ca 180 kronor. Bild: Nyblom Kollén 1/8
Metervara Ditte randigt. Pris från ca 185 kronor/meter. Bild: Nyblom kollén 2/8
Kuddfodral Herbert, blåmix. Pris ca 185 kronor. Bild: Nyblom Kollén 3/8
Kuddfodral Ditte i färgen Krasse. Pris ca 185 kronor. Bild: Nyblom Kollén 4/8
Matta Mira. Pris ca 660 kronor. Bild: Nyblom Kollén 5/8
Kuddfodral Ditte. Pris från ca 185 kronor. Bild: Nyblom Kollén 6/8
Kuddfodral Marit med tofs. Pris ca 215 kronor. Bild: Nyblom Kollén 7/8
Metervara Marit, blårandig. Pris ca 185 kronor/meter. Bild: Nyblom Kollén 8/8

UnderbaraClaras inredningsfavoriter

Inredningsinspiration

Bloggerskan och författaren Clara "UnderbaraClara" Lidström berättar om sin syn på inredning, trender och tipsar om sitt bästa husmorstips.

Annons

Clara Lidström är författare och driver en av Sveriges största bloggar, UnderbaraClaras. I bloggen skriver Clara om inredning för både en ekonomisk och miljömässigt hållbar livsstil.

UnderbaraClara sammarbetar just nu med det lilla textilföretaget Nyblom Kollén och har valt ut sina favoriter ur vårens kollektion. Vi pratade med Clara om hennes syn på inredning, trender och Nyblom Kolléns nya vårkollektion.


Foto: Emil Nyström

Hur tänker du kring inredning och inredningstrender?

Jag är egentligen ganska ointresserad av trender. Jag gillar tidlösa ting, eller saker som redan gått ur tiden och blivit omoderna. Att mixa inredningen med sådana detaljer gör hemmet mer levande. Trots mitt ointresse för inredningstrender är jag väldigt intresserad av just inredning och håller alltid på och gör om hemma.

Vad tycker du är det roligaste med inredning?

För mig är mitt hem den plats jag drar mig tillbaks till för att vila och återhämta mig på. Att trivas med hur det ser ut där gör återhämtningen och vilan så mycket större. Jag gillar också att inredning ger en makt. Det är så mycket man inte kan påverka i samhället, fast man önskar att man kunde. Men i sitt eget hem kan man bestämma efter eget huvud och försöka skapa den värld man vill leva i. Både estetiskt men också på ett djupare plan. Värderingsmässigt.

Vilket rum tycker du är roligast att inreda?

Jag gillar köket för att det är där man samlas med både familj och gäster. Köket har så många funktioner som man beroende på val av inredning kan hjälpa och underlätta.

Har du något favoritrum?

Ja, det får bli köket då. För att det mesta umgänget sker där. Och för att jag älskar att laga mat och baka.

Annons

Någon favoritsak?

Svårt att nämna en men jag är väldigt förtjust i vårt piano. Min man är pianist och levande musik är väldigt härligt!

Vilka är dina favoriter i Nyblom Kolléns kollektion?

Jag har ju en hel radda favoriter utplockade på deras sajt. Men av dem gillar jag mattan Ditte och metervaran Marit lite särskilt. Mjuka, glada pasteller som passar in överallt. Metervara är toppen också för att man kan sy gardiner, kuddar eller vad det nu är man är sugen på – med mått som passar i ens eget hem.


Mattan Ditte, finns i fler färger.     Metervaran Marit, finns i fler färger.

 

Kommer du använda dem i din egen inredning?

Det kommer jag absolut att göra - det är det som känns så roligt med vårt samarbete. Jag gillar verkligen estetiken. Nyblom Kollén gör tidlösa produkter som passar fint både i mer lantlig inredning, så väl som modern.

Vilka är dina bästa husmorstips? Vilka använder du dig mest av i vardagen?

Generellt så tycker jag att vi använder för mycket kemikalier i våra hem. Jag städar bara hemmet med såpa och ättika och det blir hur rent som helst. Envisa fläckar kan man prova att strö bikarbonat på och sedan hälla ättika över. Det brukar bita på det mesta!

Vad kommer den kunskapen ifrån?

Jag har lärt mig mycket av mormor. Men sedan har jag från ung ålder tyckt att det är väldigt spännande med husmorstips. Jag läste mormors veckotidningar som alltid hade tipssidor med finurliga knep och de klippte jag ut och sparade. Nu finns ju internet så nu kikar jag gärna där för att lära mig nya knep, och sparar ner allt som verkar intressant.

Har du kommit på något husmorstips själv?

Oj. Det vet jag faktiskt inte. Jag tror att jag lärt mig det mesta av någon, men sedan så förfinar man det med tiden. Det är det som är så roligt – att husmorsknepen går från mun till mun och på det sättet så sprids dem. De är en del av vårt kulturarv!

 

Återförsäljare av Nyblom Kolléns textilier hittar på deras hemsida,
www.nyblomkollen.se

16 januari 2014

0 Kommentarer

0

Gör vackra julkransar

Gör en vacker granboll eller krans till jul! Karin Almström från Hemmafixarna visar hur du går tillväga.

0

Årets julklapp 2009-2013

Idag presenterades årets julklapp 2013 av Handelns Utredningsinstitut (HUI). Klappen kan ses som ett tecken i tiden. Minns du förgående års julklappar?

0

10 snabba inredningstips

Det är kul och även nödvändigt att förnya hemmet då och då. Här får du tips på tio förändringar du kan göra själv och som snabbt ger ditt hem en rejäl...

0

80-talsglamour i höst

På höstens Formex-mässa uppmärksammades 80-talet som en av de stora inspirationskällor inom inredning i höst. Det är disco, glitter och glamour med...

2

Boktips augusti -07

Nu när det börjar bli dags att krypa inomhus igen vill vi gärna tipsa om några nya, inspirerande böcker om inredning och gör-det-själv.

0

Inred som mormor!

Hämta inspiration från mormors tid och köp romantisk inredning med storblommiga mönster i ljusa färger! Bjud in vännerna på kafferep, mys i sköna möbler...

0

Nytt & Nyttigt mars -07

Spännande saker till kök och badrum, snygga tapeter och färgglada skrivare med mera!

0

Nytt & Nyttigt Februari -07

Ångtvättmaskin, kolsyremaskin eller digital fotoram - här hittar du massor med tips och nyheter från vårt senaste Vi i Villa-nummer!

0

Elva svarta prylar för ditt hem

Det ska vara mörkt, lekfullt och personligt i år, säger trendanalytikerna. Med andra ord är det mesta rätt, bara det är svart. Här är elva svarta prylar...