Annons
Populär prylletare, Charlotte Frey Svidén.
Populär prylletare, Charlotte Frey Svidén.

Svar från Vi i Villas prylletare på Hem & Villa!

Inredningsinspiration

På mässan Hem & Villa i Stockholm första veckan i oktober hade besökarna möjlighet att ställa frågor till experterna på Gör det självtorget. Vår prylletare Charlotte Frey Svidén fick många frågor och här är några av hennes svar.

Annons

I Vi i Villas stora monter på mässan Hem & Villa i början av oktober i Stockholm fanns ett Gör det självtorg där besökarna bland annat kunde prova på att tapetsera och kakla. De kunde också ställa frågor till våra experter. Vår prylletare Charlotte Frey Svidén var populär och här är några av de svar som hon gav mässans besökare.

Speciell salladstång

Fråga: Hej! Jag söker en salladstång i teak och rostfritt som min svärfar hade för många herrans år sedan. Den var i mycket sval design och cirka 30 cm lång. Jag vill inte ha något klumpligt och stort. /Kerstin
Svar: Hej Kerstin! Tyvärr har jag inte hittat exakt en sådan salladstång som du söker men jag har hittat några andra svala varianter i rostfritt respektive trä. Design House Stockholm har designat en fin variant helt i trä. De har även en supertunn och enkel variant. Bruka har en lite större och kraftigare sort och Rösle har en tång med lite extra snits. Från BodaNova kan man hitta en salladstång i serien Flow. Hoppas någon kan passa! Lycka till!

Vuxenvarianten av Svinga från Ikea

Fråga: Jag försöker hitta gungan Svinga från Ikea (vuxenvarianten). Den har slutat säljas på Ikea i Sverige men jag har sett att den finns i USA. På säljsajter på internet hittar jag bara barnvarianten. Jag vill ha den svarta för vuxna som man kan sitta två i. /Anna
Svar: Tyvärr har vuxenvarianten även slutat säljas i USA och Ikea i Sverige låter även meddela att även om den funnits där så skickar de inte över landsgränserna utan då hade man själv fått åka till (i det här fallet) USA och köpa den. Tipset från Ikea samt mitt eget blir helt enkelt att hålla utkik på Blocket.se och Tradera.com. Kanske kan det vara en idé att sätta upp en efterlysning i mataffären eller på någon av de tidigare nämnda sidorna? Lycka till!

Barnsäng med förvaring

Fråga: Jag söker en barnsäng med lådor under. Den ska vara 90 cm bred men fungera bra i ett barnrum. Stilren på själva gaveln ska vara ganska enkel och vanlig, ingen dagbädd. /Maja
Svar: På Ilva kan man hitta två varianter. Den första heter Emma och på den är allt i vitt. Den andra heter Nova och har vit stomme men lådor i starka färger. Även Micki har en mysig variant med lådor som finns i vitt eller grönt. Den kan man bland annat köpa på Ellos. Och slutligen på Halens finns en rosa som både har sänglådor och en bokhylla. Just på Halens har de även flera varianter på barnsänger med "matchande", separata sänglådor.

Kristallkrona i taggtråd

Fråga: Jag såg för några år sedan en kristallkrona som var gjord i taggtråd. Jag tror att det var någon designer som höll till i Norrtälje./Jacob
Svar: Kristallkronan i taggtråd är tillverkad av Tove Adman. Den finns fortfarande att köpa och kostar 4 200 kr. Du kan läsa mer om henne och hitta inköpsställen på Toveadman.se.

En liten segelbåt för fönstret

Fråga: Jag letar efter en liten segelbåt att ha i fönstret i ett rum som jag håller på att göra om i lite marin stil. Den får inte vara för stor och ska helst inte vara för dyr./Hans
Svar: Den 35 cm breda träbåten Kryssa från EM tror jag kan vara något för dig. Den kostar 119 kr.

Annons

Galvbänk till sängen

Fråga: Jag söker en såndär sittbänk att vid fotänden av sängen. Inte med förvaring utan bara att sitta på. Så bred som möjligt. /Alexander
Svar: En sådanhär typ av bänk kallas gavelbänk. På Kila möbler kan du hitta en. Mavis har tre fina varianter. På Ellos finns en variant för den som gillar mörkt trä. På EM kan du hitta den enkla sängbänken Soho. Från GAD kommer härliga fårskinnspallen Fårö och från Asplund kommer bänken Air på Furnish.se fungerar utmärkt som gavelbänk i ett avskalad sovrum. Gavelbänkar är även något som brukar finnas på de flesta ställen där det säljs sänggavlar så har du någon lokal butik som gör det så kan det vara en idé att svänga in där. Slutligen har Ikea en väldig snygg variant som heter Hemnes. Den har visserligen förvaring men jag tipsar om den ändå. Lycka till!

Soffbordet Lövet från Ikea

Fråga: Jag söker ett soffbord som lanserades på Ikea på 50-talet. Det heter Lövet och är helt enkelt format som ett löv. /Malin
Svar: Tyvärr hittar jag inte dett någonstans och får därför tipsa dig om att sätta ut en annons på Blocket eller Tradera och efterlysa det. Det står säkert något exemplar på någon vind någonstans och väntar på en ny ägare. Senast för två veckor sedan var ett Lövet-bord ute till försäljning på Blocket.se för fyndpriset 500 kr. Ett annat tips är en vintagesida som har mycket 50-talsmöbler. Den hittar du på Got2get.se. Där känns det inte helt osannolikt att Lövet skulle dyka upp.

Björn Johansson form & produktion?

Fråga: Jag söker fler av ett par stolar som jag har hemma. Det är barstolar som jag köpt på Akeba i Norrtälje. Under dem står det att de kommer från Björn Johansson form & produktion. De är i ek med låg rygg och ihåliga ben i rostfritt. /Lena
Svar: Det här var en knivig fråga. Björn Johansson verkar nämligen ha försvunnit totalt. Björn Johansson form & produktion avvecklades tidigare i år och 2006 startade han företaget Björn Johansson form & homestaging. Informationen man kan hitta om båda företagen är dock ytterst knapphändig, mailen man skickar studsar tillbaka och ringer man telefonnumret får man meddelandet att numret upphört utan hänvisning. Företaget är registrerat på två olika adresser i Göteborg. Tyvärr kommer jag nog inte längre än såhär. Ledsen att jag inte kunde hjälpa dig mer!

Cool vägglampa

Fråga: Jag letar efter en vägglampa som ser ut lite som en plafond. Gärna med någon kul design och ungefär 50 cm i diameter. Jag vill helst inte att den ska vara för dyr. /Anna-Lena
Svar: Jag skulle rekommendera ett roligt företag som heter Different design. De har ett antal olika "platta" vägglampor i roliga och lite annorlunda utseende. Bland annat den här lite mer stilrena med blad samt en för den som vågar lite mer. Du hittar alla varianterna under Belysning på deras hemsida på Differentdesign.se. I pris ligger de mellan 500 och 1 000 kr ungefär.

Fällbar fåtölj i fårskinn

Fråga: Jag har sett en recliner (fällbar fåtölj) med fårskinnsklädsel som jag gillade väldigt mycket. Den kostade dock 15 000 kr. Jag undrar om du kan hitta någon billigare? /Anders
Svar: Nu är jag riktigt stolt för jag har faktiskt hittat en för 3 495 kr och det är inklusive fotpall. Ett fynd pris i sammanhanget! Ni hittar den hos postordetföraget Cellbes.

Billiga pärlspontskök

Fråga: Jag undrar om du vet var man kan hitta ett billigt pärlspontskök? /Mona
Svar: Ikea har ett mycket förmånligt kök som de kallar Duvbo och hos Marbodal, som ligger i prisklassen precis över Ikea, kan du hitta de vackra köken Loge och Koster.

Ljus, modern soffa med kort sittdjup

Fråga: Jag letar efter en ljus, stabil och modern soffa med kort sittdjup. /Albert
Svar: Jag har hittat några varianter som har från 77 cm upp till 88 cm i sittdjup. Hos Designonline kan du hitta en variant från Offecct, Norrgavel har en variant, danska Ilva har också en och slutligen kan du hitta en från David design hos Furnish.se.

Länsförsäkringar shop?

Fråga: Jag har sett en produkt från ett företag som hette Umbra i en reklam för Länsförsäkringar. Men jag förstod inte var man kunde köpa den?
Svar: Länsförsäkringar har sedan något år tillbaka butiker under namnet Länsförsäkringar shop. Där säljer de roliga produkter under olika teman. Än så länge finns deras shoppar bara i Stockholm (Stureplan, St Eriksplan, Mörby, Vällingby, Sickla, Solna och Gärdet) men vi hoppas att de snart sprider sig över landet.

Oregelbunden bokhylla

Fråga: Jag söker en vit bokhylla där hyllorna är oregelbundna, alltså inte helt lodräta eller helt vågräta. Jag har sett en i en inredningstidning. Var kan jag hitta en sådan? /Ulla
Svar: Svensson i Lammhult säljer en hylla som heter Randsom och kommer från MDF Italia, på Mio finns en rolig variant som heter Fura och slutligen säljer Nordiska galleriet ett antal varianter från olika märken. Ett exempel är Sign Komb 10.

Burk som ser ut som en cupcake

Fråga: Jag har sett en burk på en blogg som ser ut som en cupcake och sett att de fanns att köpa i någon butik i Skåne men jag undrar om du vet var de finns mer? Gärna i Stockholmsområdet? /Alva
Svar: De söta burkarna i olika färger och med olika "topping" finns bland annat att hitta på Stockhome på Kungsgatan. Dessutom kan man hitta en annan typ av tätslutande burk som ser ut som en cupcake på Shoppinggatan.se.

Riktigt stora kuddar

Fråga: Jag är på jakt efter riktigt stora kuddar (minst 80 x 100 cm)/Pernilla
Svar: På Bolia (som säljer både på nätet och i butiker) kan du hitta en kudde som de kallar Mega golvkudde för 1 999 kr. Den går lika bra att använda som vanlig kudde och den är 120 x 120 cm. Den finns i en mängd olika färger och mönster. Ett annat tips är att välja ett tyg som du gillar och lämna in det till en sömmerska och be denne sy ett fodral och sedan stoppa det. Det blir nog billigare. Lycka till!

Köpinfo

Design House Stockholm, www.rum21.se

Verner & Verner, http://webshop.verner-verner.se

Lyckas med mat, www.lyckasmedmat.se

Torebrings, www.torebrings.se

Blocket.se, www.blocket.se

Tradera, www.tradera.com

Ilva.se, www.ilva.se

Ellos, www.ellos.se

Halens, www.halens.se

Tove Adman, http://toveadman.se

EM, www.em.se

Kila möbler, www.kilamobler.se

Mavis, www.mavis.se

Furnish.se, http://furnish.se/

Got2get, www.got2get.se

Different design, www.differentdesign.se

Cellebes, www.cellebes.se

Designonline, www.designonline.se

Norrgavel, www.norrgavel.se

Svenssons i Lammhult, www.svenssonsilammhult.se

Mio, www.mio.se

Nordiska galleriet, www.nordiskagalleriet.se

Shoppinggatan.se, www.shoppinggatan.se

Bolia, www.bolia.com

6 oktober 2009

0 Kommentarer

0

Årets julklapp 2009-2013

Idag presenterades årets julklapp 2013 av Handelns Utredningsinstitut (HUI). Klappen kan ses som ett tecken i tiden. Minns du förgående års julklappar?

0

Gör vackra julkransar

Gör en vacker granboll eller krans till jul! Karin Almström från Hemmafixarna visar hur du går tillväga.

0

Pyssla i påsk – här är 4 roliga påskpyssel

Att pyssla hör påsken till! Marmorera ägg med nagellack, fixa fint påskris eller gör fina äggkrukor – här är 4 vackra pyssel i påsk!

0

Julfint

Så snart man kommit in i julmånaden är det roligt att höja stämningen lite extra, både ute och inne. Här är några roliga och tacksamma pyssel där du...

0

Hitta hem på mässan!

Startskottet för dina puttrande höstprojekt! Hem Villa – Nordens största mässa för hemmafixare – slår åter upp portarna på Svenska Mässan!

0

Sillas hus – sött som lakritskonfekt

Prickigt och blommigt. Rosa och rött. Färg och mönster. Hemma hos Dick och Silla är inget heligt. Här görs det om hela tiden. Nya fondtapeter, en liten...

0

Lätt att inreda rätt

Vill du förnya hemma, men känner dig osäker på hur du ska göra för att skapa en trendig miljö? Var inte det - allt är rätt!

0

Köpinformation ViV nr 10/2010

Här hittar du kontaktuppgifter till alla köpställen i våra artiklar i ViV nr 10/2010.

0

Köpinformation nr 9/2010

Här hittar du kontaktuppgifter till alla köpställen i våra artiklar i ViV nr 9/2010.

Vi i Villas policy
Avbryt

Villkor för Vi i Villas tävlingar och policy

Användarvillkor som medlem på Viivilla.se 

Som medlem i Vi i Villa-klubben får du tillgång till exklusiva artiklar, tävlingar och quiz samt kan ta del av unika erbjudanden från våra samarbetspartners. Du kan även diskutera i forumet där du får tips och råd från andra villaägare.

Allt om användarvillkoren som medlem, som vett och etikett samt hur ditt uppladdade material behandlas kan du läsa här.

 

Tävlingsvillkor

Tänk på att ange en giltig e-postadress för att kunna kontaktas vid eventuella tävlingsvinster, få erbjudanden och nyhetsutskick. För att vara med i tävlingar behöver du vara inloggad och ange adress och telefonnummer i din profil, så att vi kan kontakta dig vid en eventuell vinst. När du fyllt i denna information första gången behöver du bara logga in nästa gång du vill vara med i en ny tävling, så finns dina kontaktuppgifter sparade.

Anställda inom Vi i Villa/Bonnier Publications AB och företag som utgör samarbetspartners i aktuell tävling kan inte delta i Vi i Villas tävlingar.

Vid alla tävlingar gäller 18 års åldersgräns för att delta - alternativt målsmans medgivande.

Endast ett pris per familj/hushåll och tävling.

Vinnaren kan inte byta ut vinsten mot ekonomisk ersättning eller överlåta vinsten till någon annan.

Alla eventuella avgifter och/eller skatter som uppstår i samband med vinstutdelning betalas av vinnaren. Om inte annat anges, ansvarar Vi i Villa/Bonnier Publications AB inte för extra kostnader i samband med vinsten.

Vi i Villa/Bonnier Publications AB är inte ansvariga för tekniska fel rörande webb, telefon, e-post eller brev.

Vinnarens namn, ort och motivering kan komma att användas i marknadsföringssyfte på Vi i Villas hemsida, sponsorernas hemsidor eller annan annonsplats.

Om inte Vi i Villa har fått tag på vinnaren genom de kontaktuppgifter som lämnats av deltagaren i tävlingen inom 20 dagar kommer juryn att utse en ny vinnare. Deltagaren i tävlingen ansvarar själv för att kontaktuppgifterna är korrekta. 

Juryn består av representanter från Vi i Villa/Bonnier Publications AB om inte annat anges. Juryns beslut kan inte överklagas. Bonnier Publications AB ansvarar inte för extraordinära händelser och omständigheter som ligger utanför vår kontroll, till exempel konkurser eller förändringar hos våra samarbetspartners i tävlingen.

Tävlingsbidrag med stötande innehåll som till exempel personliga påhopp eller som inte följer tävlingstemat kan komma att raderas utan förvarning.

  

Behandling av personuppgifter 

Bonnier Publications AB ( 556105-0351)  är ansvarig för personuppgiftsbehandlingen för Vi i Villa. Personuppgifter kan lämnas ut till Vi i Villas samarbetspartners, efter ditt samtycke i varje enskilt fall. Personuppgifter lämnas ut till myndighet endast där så krävs med stöd av lag eller myndighetsbeslut.

Företagen inom Bonnierkoncernen driver ett gemensamt kund- och användarregister. Genom att samtycka till Vi i Villas villkor samtycker du till personuppgiftsbehandling inom Bonnierkoncernen. Läs mer på www.kunddata.bonnier.se.

Du har rätt att utan kostnad återkalla samtycke, begära rättelse/radering av eventuellt felaktiga uppgifter eller skriftligen begära ett registerutdrag.

 

Kontakt

Kontakta i första hand kundtjänsten för Vi i Villa på e-post [email protected] 

Bonniers personuppgiftsombud kan nås via brev till ”Personuppgiftsombudet, Bonnier AB, 11390 Stockholm”, eller E-post [email protected]

 

Annons