Röda prylar som sätter färg på ditt hem

Inredningsinspiration

Rött må höra julen till, men det är även en utmärkt färg för att lysa upp de skalor i svart, vitt och natur som är så populära just nu. Här är 15 röda prylar som sätter färg på ditt hem.

Rött är rätt. Kanske inte i övermått, men i lagom doser lyser det upp det vilket rum som helst. Inte minst kan det behövas röda prylar för att skapa lite liv bland det svarta, vita och naturfärgade som har varit inne ett tag nu. Och vad du än är ute efter finns det förmodligen i rött - se bara på våra 15 tips, som täcker allt från kastrullunderlägg till diskmaskiner.


1) Skydda snyggt

Varför inte skydda bord och köksbänkar mot värme och repor på ett snyggt sätt? Underlägget Pastill från KG Design är i silikon och finns i två storlekar: 18 cm i diameter för kastruller och annat (cirka 69 kronor), samt 10 cm för glas och liknande (cirka 19 kronor). Gillar du inte rött finns Pastill även i svart, vitt, grått, lime, rosa, turkos och orange.


2) Dubbelt läckert?

Huvuduppgiften för en kakform är visserligen att göra läckra kakor, men det gör absolut ingenting om formen ser läcker ut också. Kakformen Emma har non-stick-beläggning inuti och mäter 24x24x10 cm. Finns hos Duka och kostar 249 kronor.


3) Sitt annorlunda

Jellyfish liknar ingen annan stol du sett. Den är gjord i lycra och har en uppblåsbar boll inuti, vilket ger dig en garanterat annorlunda sittkänsla. I större variant (höjd 57 cm, diameter 57 cm) kostar den 499 kronor och i mindre (höjd 51 cm, diameter 47 cm) 399 kronor hos Ilva. Finns även i lime, orange och svart.


4) Vas med färg

Vaser och skålar är saker som gärna får sticka ut lite färgmässigt. Och det gör serien Events från Herstal, som bland annat finns i rött med vita kontraster. Vasen är 23 cm hög och 13 cm i diameter och kostar cirka 399 kronor. Serien innehåller även skålar i olika storlekar samt värmeljusstakar.


5) Mjukt och tidlöst

Barbapapa-figurerna ser mjuka och sköna ut och är det också, när de som i det här fallet är gjorda av nylontyg och fyllda med polypropylenkulor. Dessutom har de magneter i händerna. Figurerna finns i tre storlekar - 50 cm hög för cirka 579 kronor, 30 cm för cirka 349 kronor och 16 cm för cirka 145 kronor - och kommer från Edberg & Co. Och självklart är det Barbastark som gäller; det är ju han som är röd.


6) Hitta den röda tråden

Att hitta den röda tråden är inte svårt när det rör sig om Herstals nya lampa Cape. Denna bordlampa med unik design finns i tre storlekar: 18, 27 eller 40 cm hög. De två större har dimmer på sladden. Priset ligger på cirka 699, 1 399 respektive 1 899 kronor.


7) Stjärna i rött

Fling från Bsweden kom i fjol men är redan en klassiker. Denna pendel finns i fyra storlekar - 33, 50, 78 och 120 cm i diameter - och förutom i röd- även i svart- eller vitlackerad plåt. Till 50-varianten medföljer en fot som gör att pendeln kan användas som bordslampa. Fling kostar från cirka 995 kronor.


8) Ljusbord

Tycker du att bordslampor är opraktiska? Etoile från Ilva är ett sidobord med inbyggd belysning (lämpligen en lågenergilampa). Ljusbordet mäter 40x48x35 cm (hxdxb), finns i flera olika färger, bland annat rött, och kostar 1 249 kronor. Har du ont om plats finns en mindre variant, 30x42x30 cm, för 999 kronor.


9) Skön kub

Skön att vila ögonen på, trevlig att hålla i och kul att umgås med. Det handlar om PAL från Tivoli Audio. En 9x9x16 cm liten radio med stort ljud och möjlighet att koppla in hörlurar, CD- eller MP3-spelare. Du kan driva den med sladd eller batteri; det senare laddas automatiskt. PAL är gummibelagd och finns i åtta olika färger, inklusive Sunset Red. Pris cirka 2 190 kronor. Skräddarsydd axelremsväska finns som tillbehör.


10) Häng rätt

Sticks är en serie klädhängare i lackerat stål från SMD Design. Golv- och väggmodellerna har fot respektive fäste i silver, samt hängardel i röd, vit, grön eller mörkgrå strukturlack. Golvmodellen är 190 cm hög och kostar omkring 2 575 kronor; för väggmodellen gäller 102 cm och cirka 1 725 kronor. I serien finns även kroklist, kroklist med spegel samt galge.


11) Fett och trendigt

Fatboy fick sin form för nio år sedan. Eller förresten, poängen är ju att det är du själv som formar den. Vill du vara lite trendig väljer du varianten Fatboy Marimekko Unikko Original Red. Sedan kan du vräka dig på den 140x180 cm stora säcken framför teven i stil. Pris cirka 2 990 kronor.


12) Prinsar och prinsessor

Har du en prinsessa eller en prins därhemma? Då ska hon eller han självklart ha en matta som anstår en sådan. Karin Mannerståls mattor Prins och Prinsessa finns båda i bland annat rött, är handtuftade i ull och mäter 120x180 cm. Mattorna kommer från Kateha och kostar omkring 3 000 kronor.


13) Klassiker i ny färg

Poul Henningsens PH5-lampa fyller 50 år i år. Det firar Louis Poulsen genom att släppa PH50, en specialversion som finns i fem olika färger, från Chili Red till Wasabi Green. Till skillnad från originalet har de en högglanspolerad yta. 4 995 kronor kostar det att vara klassiskt modern.


14) Röda vitvaror

Letar du efter en vitvara med annan färg än vitt eller rostfritt (och annan form än strikt fyrkantigt) kan du ta en titt på Smegs produkter. Vad sägs till exempel om den röda BLV1R-1, en diskmaskin i 50-talsstil? Den är 60 cm bred, rymmer 14 kuvert och kostar cirka 13 895 kronor. Kyl/frys finns som matchar.


15) Rädda livet

Till sist... När det handlar om röda prylar till hemmet, är det omöjligt att inte ta med en brandsläckare. Finns i olika storlekar hos exempelvis Clas Ohlson. En tvåkilos pulversläckare kostar 298 kronor, en sexkilos dito 395 kronor och en nioliters skumsläckare 995 kronor. En billig livförsäkring.

 Köpinformation

Bsweden, www.bsweden.se
Clas Ohlson, www.clasohlson.se
Duka, www.duka.se
Edberg & Co, www.edberg-co.se
Fatboy, www.fatboysverige.se
Herstal, www.herstal.dk
Ilva, www.ilva.se
Kateha, www.kateha.se
KG Design, www.kgdesign.nu
Louis Poulsen, www.louispoulsen.com/sv
SMD Design, www.smddesign.se
Smeg, www.smeg.se
Tivoli Audio, www.tivoliaudio.se

 
15 juli 2011
Mer om Inredningsinspiration

9 fina saker du kan gjuta i betong

Inredningsinspiration Att gjuta i betong är ett sätt att göra unika och personliga inredningsdetaljer. Leta efter lite passande former och blanda betongen enligt anvisningarna på påsen, sedan är det bara att gjuta på! Låt fantasin flöda!

Inred källaren – så gör du

Inredningsinspiration Dags att inreda källaren? Här är expertens bästa tips!

Inred med datorn - gratis hjälp på Internet

Inredningsinspiration Brukar du också sitta med papper och penna när du ska göra om hemma? Du kan få mycket hjälp med heminredningen på Internet.

Roliga husdjursmöbler du kan göra själv

Inredningsinspiration Det finns många roliga och kreativa sätt att bygga möbler till din hund eller katt. Här 12 exempel.

Årets julklapp 2009-2013

Inredningsinspiration Idag presenterades årets julklapp 2013 av Handelns Utredningsinstitut (HUI). Klappen kan ses som ett tecken i tiden. Minns du förgående års julklappar?

Dukat för fest!

Inredningsinspiration Nu börjar snart årets sista fester radas upp. Men de är inte bara de sista – de är också årets största! Här följer tips och råd för ett dukat nyårsbord!

Budget och lyx på nyårsfesten

Inredningsinspiration Året börjar lida mot sitt slut och det är dags att fira in 2011. Avlägg nyårslöften, skåla i bubbel och slå klackarna i taket på en krispigt vit nyårsfest. Vi har allt som behövs – både för stor och liten plånbok.

Du är alltid rätt någon gång!

Inredningsinspiration Det finns många stunder då jag önskat att allt i mitt hus hängde ihop. I färger, stilar, tavlor.

Köpinformation ViV nr 1/2011

Inredningsinspiration Här hittar du kontaktuppgifter till alla köpställen i Vi i Villa nr 1/2011.

Vi i Villas policy
Avbryt

Användarvillkor och medlemskap i Vi i Villa-klubben

Som medlem i Vi i Villa-klubben får du tillgång till en mängd olika förmåner. Du kan bland annat ta del av exklusiva artiklar, instruktioner och guider, generösa erbjudanden, experthjälp, tävlingar och mycket mer. Du får även våra nyhetsutskick samt kan diskutera i forumet.

 

Användarvillkor

1. Allmänna riktlinjer och regler

 1. Var trevlig, ha roligt och respektera varandra. Dela gärna med dig av erfarenheter, tips och råd i våra artiklar eller i forum.
 2. Det är inte tillåtet att annonsera på Viivilla.se (utan att betala).
 3. De erbjudanden och förmåner du erhåller i ditt medlemskap är personliga och får ej delas vidare.
 4. Du får inte publicera länkar till din blogg på viivilla.se.

2. Etikett

 1. Var artiga och positiva mot varandra samt använd ett vårdat språk.
 2. Beskriv din profil med hjälp av trevliga bilder och sakliga texter. Inga former av pornografi, våld, rasism, annat stötande eller irrelevant material är tillåtet.
 3. Undvik att använda versaler eftersom det uppfattas som om du skriker. Var även försiktig med att använda ironi. Det kan lätt missuppfattas.
 4. Det är inte tillåtet att uppge andra personers namn, kontaktuppgifter eller annan känslig information.

 

3. Upprätta en profil

 1. När du upprättar en profil på Viivilla.se godkänner du automatiskt Vi i Villas policy och villkor, som du kan läsa här. När du använder någon av de andra tjänsterna på Viivilla.se godkänner du också villkoren.
 2. Viivilla.se och sajtens administratörer förbehåller oss rätten att blockera och/eller radera din profil samt allt innehåll du har laddat upp till Viivilla.se, inklusive foton, videor, ljud och texter, inlägg i gästböcker, foruminlägg, kommentarer, blogginlägg, personliga meddelanden etc. Detta kan ske utan förvarning.
 3. Innehåll du publicerar på Viivilla.se är offentligt och ligger kvar som publicerat på sajten. Du kan inte själv ta bort materialet. Om du av exempelvis personliga skäl behöver ta bort innehåll, kontakta [email protected]
 4. När du upprättar en profil på Viivilla.se godkänner du att eventuella krav och/eller straffrättsligt ansvar för material du har laddat upp, inklusive upphovsrätt, överförs till dig. Du godkänner också att Bonnier Publications AB inte hålls ansvariga för dina handlingar på Viivilla.se så långt möjligt enligt svensk lagstiftning.
 5. Viivilla.se förbehåller sig rätten att när som helst ändra eller redigera villkoren och du godkänner att efterfölja alla tillägg och revideringar. Vi rekommenderar att du håller dig uppdaterad med våra villkor. Du hittar dem alltid längst ned på webbsidan.

4. Din profil

 1. Du måste vara 18 år för att upprätta en profil på Viivilla.se.
 2. Du är skyldig att lämna korrekta kontaktuppgifter.
 3. Var respektfull gentemot andra användare och administratörer. De lägger mycket tid och ansträngning på Viivilla.se av egen fri vilja. Viivilla.se är avsedd att vara en positiv och trevlig upplevelse för alla.
 4. Viivilla.se registrerar din IP-adress i den händelse villkoren missbrukas och/eller material polisanmäls.
 5. Var dig själv! Du bestämmer själv om du vill vara anonym på Viivilla.se (vi uppger inte ditt riktiga namn, kontaktuppgifter, e-postadress och liknande information utan ditt godkännande). Identitetsstölder är inte tillåtna, oavsett om identiteten tillhör en annan användare på Viivilla.se eller en verklig person.
 6. Din inloggning och ditt lösenord är personliga. Lämna inte ut dina uppgifter till någon annan, då du kan hållas ansvarig för andras handlingar.
 7. Det är inte tillåtet att länka till andra sidor från din profil (Facebook, bloggar, din personliga webbshop osv.). Länkar till olagliga, pornografiska, diskriminerande, rasistiska eller på annat sätt stötande material är inte tillåtna. Det kan leda till att din profil och dess innehåll raderas.

5. Uppladdning av och länkar till material

 1. Viivilla.se och Bonnier Publications är inte ansvariga (under kriminal- eller civilrätt) för material som våra användare laddar upp. Detta ansvar bär användaren.
 2. Det är inte tillåtet att ladda upp material (text, bilder, videor, ljud etc.) som du inte innehar rättigheter till. Uppladdat material till Viivilla.se klassas som spridning, vilket är olagligt såvida inte:
  1. Du själv har producerat materialet.
  2. Du har fått i uppdrag att sprida materialet av den ursprungliga upphovsmannen.
  3. Materialet har en öppen licens, som till exempel GNU, Creative Commons osv.
 3. Alla åsikter faller under svensk lagstiftning, inklusive lagen om diskriminering, material av våldsam eller rasistisk natur, ärekränkning och uppmuntran till olagliga handlingar. Överträdelser beivras.
 4. Det är tillåtet att länka till material från andra webbplatser, inklusive bilder, videor (Youtube etc.) ljud och text, så länge materialet inte inkräktar på upphovsrätten och innehållet inte är av stötande/olaglig natur. Du behöver inte ha rättigheter till spridning för att länka till material.
 5. Genom att ladda upp material till Viivilla.se godkänner du att vi kan återanvända det på Viivilla.se. Dina personuppgifter förblir konfidentiella. Om du inte godkänner dessa villkor ber vi dig radera din profil. Det uppladdade materialet kommer fortfarande att vara tillgängligt på Viivilla.se och tillgängligt för återanvändning enligt ovan.
 6. Det är inte tillåtet att ladda upp material med kommersiellt innehåll, inkl. logotyper och länkar. Om du vill annonsera på Viivilla.se ber vi dig att läsa mer på Viivilla.com.

6. Åsikter

 1. Viivilla.se tar inte ansvar för åsikter som framförs av användare. Uppladdat material är alltid ett uttryck för användarens egna åsikter.
 2. Inga former av pornografiskt, diskriminerande, våldsamt, rasistiskt och på andra sätt stötande material är tillåtna. Detta inkluderar text, bilder, ljud och video.

7. E-post- och mobil-aviseringar

 1. När du upprättar en profil på Viivilla.se tackar du ja till att prenumerera på vårt nyhetsbrev, vilket kan innehålla annonser. Du kan när som helst avbeställa nyhetsbrevet genom att klicka på ’Avanmäl’ längst ned i nyhetsbrevet.
 2. När du upprättar en profil på Viivilla.se godkänner du att vi skickar aviseringar till dig via e-post och/eller sms, när du mottar personliga meddelanden, någon har börjat följa dig, någon har svarat på något av dina inlägg etc. Du kan när som helst avbeställa aviseringarna i inställningarna på din profil.

8. Personuppgiftsbehandling

 1. När du skapar en profil på Viivilla.se samtycker du till att vi kontaktar dig med marknadsföring, som exempelvis erbjudanden från våra samarbetspartners inom allt från bygg till trädgård och inredning via brev, telefon och elektroniska medier (d.v.s. e-post, sms). Du kan även komma att mottaga marknadsföring för vin. Du kan när som helst avregistrera dig från ett specifikt utskick genom att klicka på länken i botten av mejlet, och återkalla samtycket genom att kontakta oss. Bonnier Publications AB (556105-0351) är ansvarig för personuppgiftsbehandlingen. Personuppgifter kan lämnas ut till våra samarbetspartners. Personuppgifter lämnas ut till myndighet endast där så krävs med stöd av lag eller myndighetsbeslut. Läs mer här om Vi i Villas policy och villkor. All kundinformation såsom namn- och adressuppgifter m.m lagras i ett koncerngemensamt kund- och användarregister hos Bonnier AB som äger Vi i Villa. När du upprättar en profil samtycker du samtidigt till personuppgiftsbehandling inom Bonnierkoncernen. Läs mer om det här.

Tänk på att dessa regler är till för att alla ska tycka att det är intressant och underhållande att besöka Viivilla.se - mycket nöje!

Viivilla.se publiceras av Bonnier Publications, Tegnérgatan 8, 113 58 Stockholm.

Villkoren uppdaterades den 17 november 2017.