Annons
…äppelskruttar, pasta, morotsblast, köttrester, äggskal…
…äppelskruttar, pasta, morotsblast, köttrester, äggskal…

Nytt & Nyttigt november 09

Inredningsinspiration

Pauline Josephson tipsar om en avfallskvarn som förvandlar matrester till biogas.

Annons
…var hamnar de? En avfallskvarn är ett gott alternativ till en kompost, då innehållet i soppåsen minimeras och matrester förvandlas till ny energi. Installeras på undersidan av diskhon, kopplas till eluttag och ansluts till avloppet. Resterna mals ner av en rivjärnsliknande teknik och forslas sedan till reningsverket där de kan omvandlas till biogas. Från 3 800 kronor.

För mer information se www.insinkerator.se eller ring 0495-302 40.


Skapa ordning bland gamla foton, en gång för alla!

I vår digitala era kan man lätt skapa ordning eller dela med sig av lyckade fotografier med några lätta klick. Detta har nu också blivit möjligt för de gamla pappersfotografierna – som nu kan bli digitala på bara några sekunder – med hjälp av en smart liten fotoscanner. AgfaPhoto AS1110 kostar från 999 kronor. Se vidare www.agfaphoto.com eller ring 0300-56 89 00.


Mycket dusch för lite vatten

EcoSmart är nytt koncept från Hansgrohe som innebär att man med flödesbegränsning, speciella strålar och luftinblandning i vattnet kan spara en hel del energi – då mindre mängd vatten behöver värmas upp. En av produkterna med denna teknologi är handduschen Croma 100 som har ett 100 mm stort duschhuvud. Enligt tillverkarens uppgifter gör den nya tekniken det möjligt att spara upp till 50 procent vatten. Handduschen kostar 430 kronor. Se vidare www.hansgrohe.se


Ta hjälp av klätterapa

Gorilla torch är en fiffig liten ficklampa som kan stå till tjänst i många sammanhang. Det smartaste är troligen inte det intensiva LED-ljuset med steglös dimmer, utan stativet med de tre böjbara benen och magnetfötterna, vilket gör att den kan fästas, hängas, vridas fast och ställas i princip var som helst – i källaren, under motorhuven eller därhelst man behöver ett riktat ljus. Pris cirka 490 kronor. Läs mer på www.gorillatorch.se


Sätt jacka på taket

Nya miljövänliga, underlagstaket Divoroll Top RU från Monier fungerar ungefär som en goretexjacka. Det släpper ut fukt men inte igenom vatten, vilket ger ett tätare tak med mindre värmeförlust. Ett normalstort villatak kräver enligt uppgift ungefär två rullar vilket jämfört med traditionell papp och råspont kan ge stora besparingar. Priset är cirka 45 kronor per kvadratmeter hos välsorterade bygghandlare. Vidare information på www.monier.se eller ring 020-52 95 60.


Våg i låda

Rena ytor i köket är för många en dröm. Ritter har tagit fasta på detta och har en hel serie av köksmaskiner som fiffigt kan fällas in i kökslådorna, bland annat skärmaskin, brödrost och köksvåg. Prisexempel inbyggnadsvåg 1 595 kronor. Mer information på www.adesso.se

Annons

Sladdlöst och fjärrstyrt ljus

En trådlös strömbrytare med dimmer och fjärrkontroll känns som suktande framtidsteknik. Men nu är framtiden här! Brytaren, som kommuncierar via radiosignaler, kan placeras var som helst, på vilka ytor som helst. Med hjälp av fjärrkontrollen kan man förprogrammera olika belysningslägen – för städning, middag eller avkoppling. Dessutom kan man länka samman olika eluttagsanslutna produkter som teve, lampor och till och med utebelysning, vilka därmed kan styras med en och samma knapp. Strömbrytaren kostar 995 kronor, fjärrkontrollen 1 495 kronor. Se vidare www.elko.se eller ring 08-449 27 00.


Lågenergilampa med stämning

Denna nya lampa från Megaman och Lightab har flera bra egenskaper som många väntat på. Förutom ett mjukare, varmvitt ljus finns även en inbyggd 4-stegsdimmer. Genom att tända och släcka upprepade gånger går lampan från 100 procents ljusstyrka vidare till 66, 33 och slutligen till 5 procents ljusstyrka. Innehåller inget flytande kvicksilver. Pris 298 kronor för två lampor på www.lightab.se

Grannaste granen i stan

Blir denna maffiga gran möjligen årets "ljusklapp"? Ljusgranen hissas helt enkelt upp i flaggstången med hjälp av en toppögla och tindrar sedan ljuvt för hela grannskapet! Passar alla flaggstänger och drar sparsamt med ström. Fyra meter ljusgran kostar 799 kronor och 8 meter kostar 1 499 kronor. Se vidare www.montejaur.com

3 november 2009

0 Kommentarer

0

Årets julklapp 2009-2013

Idag presenterades årets julklapp 2013 av Handelns Utredningsinstitut (HUI). Klappen kan ses som ett tecken i tiden. Minns du förgående års julklappar?

0

Gör vackra julkransar

Gör en vacker granboll eller krans till jul! Karin Almström från Hemmafixarna visar hur du går tillväga.

0

Pyssla i påsk – här är 4 roliga påskpyssel

Att pyssla hör påsken till! Marmorera ägg med nagellack, fixa fint påskris eller gör fina äggkrukor – här är 4 vackra pyssel i påsk!

0

Julfint

Så snart man kommit in i julmånaden är det roligt att höja stämningen lite extra, både ute och inne. Här är några roliga och tacksamma pyssel där du...

0

Hitta hem på mässan!

Startskottet för dina puttrande höstprojekt! Hem Villa – Nordens största mässa för hemmafixare – slår åter upp portarna på Svenska Mässan!

0

Sillas hus – sött som lakritskonfekt

Prickigt och blommigt. Rosa och rött. Färg och mönster. Hemma hos Dick och Silla är inget heligt. Här görs det om hela tiden. Nya fondtapeter, en liten...

0

Lätt att inreda rätt

Vill du förnya hemma, men känner dig osäker på hur du ska göra för att skapa en trendig miljö? Var inte det - allt är rätt!

0

Köpinformation ViV nr 10/2010

Här hittar du kontaktuppgifter till alla köpställen i våra artiklar i ViV nr 10/2010.

0

Köpinformation nr 9/2010

Här hittar du kontaktuppgifter till alla köpställen i våra artiklar i ViV nr 9/2010.

Vi i Villas policy
Avbryt

Villkor för Vi i Villas tävlingar och policy

Användarvillkor som medlem på Viivilla.se 

Som medlem i Vi i Villa-klubben får du tillgång till exklusiva artiklar, tävlingar och quiz samt kan ta del av unika erbjudanden från våra samarbetspartners. Du kan även diskutera i forumet där du får tips och råd från andra villaägare.

Allt om användarvillkoren som medlem, som vett och etikett samt hur ditt uppladdade material behandlas kan du läsa här.

 

Tävlingsvillkor

Tänk på att ange en giltig e-postadress för att kunna kontaktas vid eventuella tävlingsvinster, få erbjudanden och nyhetsutskick. För att vara med i tävlingar behöver du vara inloggad och ange adress och telefonnummer i din profil, så att vi kan kontakta dig vid en eventuell vinst. När du fyllt i denna information första gången behöver du bara logga in nästa gång du vill vara med i en ny tävling, så finns dina kontaktuppgifter sparade.

Anställda inom Vi i Villa/Bonnier Publications AB och företag som utgör samarbetspartners i aktuell tävling kan inte delta i Vi i Villas tävlingar.

Vid alla tävlingar gäller 18 års åldersgräns för att delta - alternativt målsmans medgivande.

Endast ett pris per familj/hushåll och tävling.

Vinnaren kan inte byta ut vinsten mot ekonomisk ersättning eller överlåta vinsten till någon annan.

Alla eventuella avgifter och/eller skatter som uppstår i samband med vinstutdelning betalas av vinnaren. Om inte annat anges, ansvarar Vi i Villa/Bonnier Publications AB inte för extra kostnader i samband med vinsten.

Vi i Villa/Bonnier Publications AB är inte ansvariga för tekniska fel rörande webb, telefon, e-post eller brev.

Vinnarens namn, ort och motivering kan komma att användas i marknadsföringssyfte på Vi i Villas hemsida, sponsorernas hemsidor eller annan annonsplats.

Om inte Vi i Villa har fått tag på vinnaren genom de kontaktuppgifter som lämnats av deltagaren i tävlingen inom 20 dagar kommer juryn att utse en ny vinnare. Deltagaren i tävlingen ansvarar själv för att kontaktuppgifterna är korrekta. 

Juryn består av representanter från Vi i Villa/Bonnier Publications AB om inte annat anges. Juryns beslut kan inte överklagas. Bonnier Publications AB ansvarar inte för extraordinära händelser och omständigheter som ligger utanför vår kontroll, till exempel konkurser eller förändringar hos våra samarbetspartners i tävlingen.

Tävlingsbidrag med stötande innehåll som till exempel personliga påhopp eller som inte följer tävlingstemat kan komma att raderas utan förvarning.

  

Behandling av personuppgifter 

Bonnier Publications AB ( 556105-0351)  är ansvarig för personuppgiftsbehandlingen för Vi i Villa. Personuppgifter kan lämnas ut till Vi i Villas samarbetspartners, efter ditt samtycke i varje enskilt fall. Personuppgifter lämnas ut till myndighet endast där så krävs med stöd av lag eller myndighetsbeslut.

Företagen inom Bonnierkoncernen driver ett gemensamt kund- och användarregister. Genom att samtycka till Vi i Villas villkor samtycker du till personuppgiftsbehandling inom Bonnierkoncernen. Läs mer på www.kunddata.bonnier.se.

Du har rätt att utan kostnad återkalla samtycke, begära rättelse/radering av eventuellt felaktiga uppgifter eller skriftligen begära ett registerutdrag.

 

Kontakt

Kontakta i första hand kundtjänsten för Vi i Villa på e-post [email protected] 

Bonniers personuppgiftsombud kan nås via brev till ”Personuppgiftsombudet, Bonnier AB, 11390 Stockholm”, eller E-post [email protected]

 

Annons