Nytt & Nyttigt, februari -08

Inredningsinspiration

Brasbakugn i täljsten, proffsigt wireräcke och smart ram för barnens teckningar är några av de nya och nyttiga saker som februari månad bjuder på.

Annons

Ny vernissage varje vecka med Li´l Davinci!


Med dessa praktiska tavelramar kan du lätt byta ut barnens teckningar och samtidigt samla dem på ett och samma ställe i ett eget galleri. Ramen öppnas på framsidan och fungerar som förvaring för de högt värderade små alstren. Den svarta träramen har en vit passepartout och finns i två storlekar från 399 kronor. För mer information se www.abcleksaker.se eller ring 08-444 90 87.

Gör-det-själv du med


Att bygga carport, altan eller bastu kan bli en enkel match också för dig - med hjälp av Skogsindustriernas nya dvd-box Bygg i trä. Dvd-samlingen finns att köpa på Woody för 149 kronor och innehåller 13 timmars snickarskola med olika byggmoment och tips på verktyg och material. För mer information kontakta Skogsindustrierna 08-762 79 68, Woody 042-38 05 50 eller www.woody.se

Putsa bort vinterdammet från rutorna utan kemikalier.


Med mikrofiberpäls och gummiskrapa gör Smart Microfiber fönsterskrapa skinande rent med hjälp av endast vatten. Teleskopskaftet och vinkeltillsatsen gör det enkelt att rengöra svåråtkomliga ställen, såsom duschkabiner. Cirkapris 149 kronor hos exempelvis Järnia och Clas Ohlsson. För mer information se www.smartmicrofiber.se eller ring 08-449 24 70.

Snabblaga läckande rör på 30 minuter


Om det fanns en Första-hjälpen-låda för villan så skulle den definitivt innehålla ett Lockmaster rörreparationskit. Snabblaga ett läckande rör istället för att se förstörelsen breda ut sig innan rörmokaren anländer. Används till vattenrör, kylsystem, toalett, luft-konditionering, swimming-pool och vattenslangar med en diameter upp till 38 millimeter. Pris 199 kronor hos Clas Ohlson. Se www.marifix.se eller ring 0430-791 33.

Japansk vägg som andas


Ecocarat är ett nytt byggmaterial från Japan som inte bara är snyggt - det absorberar fukt och dålig lukt också. Materialet, som finns i en mängd strukturer och färger, kan användas för att klä väggar eller tak. Pris cirka 700 kronor per kvadratmeter. För återförsäljare kontakta www.arma.nu eller 0586-500 26.

Rikligt med ånga med stenar på hög


Med vedeldade och elektriska bastuaggregat från IKI får du ett härligt bastuklimat. Genom att hälla vatten på den stora mängd värmelagrande stenar som omger aggregatet skapas nämligen riklig ånga och en riktigt hög luftfuktighet. Pris från 9 800 kronor. För mer information kontakta Basta! www.bastahelsingborg.com eller 070-953 57 37.

Annons

Montera ett proffsigt wireräcke helt själv


Ett snyggt räcke av wire till trappan eller altanen är något många önskar sig. Nu kan man själv montera ett wireräcke med hjälp av ett nytt system innehållande stolpar, överliggare och ett wirekit. Prisexempel 1 600 kronor per löpmeter. För mer information se www.marifix.se eller ring 0430-791 33.

Brasbakugn för matintresserade


Med denna härliga brasbakugn i täljsten från finska Tulikivi kan du kombinera effektiv uppvärmning av hemmet med att laga riktigt kulinariska måltider! Allt från bakverk, pizzor och stekar tillreds lätt och effektivt. Brasbakugnen TLU 2000/2 kan också användas som en praktisk rumsdelare mellan kök och vardagsrum, genom att bakugnens och brasugnens luckor placeras på olika sidor. Cirkapris hos Bastuspecialisten i Stockholm: 69 000 kronor exklusive montering. För mer information se www.tulikivi.com eller 00358-207 636 000.

Förvandla din fuktiga källare till boyta


Icopal Geoplex är ett smart system som fuktskyddar, isolerar och dränerar din källare så att du på ett billigt sätt kan använda utrymmet till annat än pannrum och tvättstuga. Och inte nog med det, systemet sänker samtidigt din energiförbrukning. Själva produkten består av en fuktskyddsmatta som monteras på cellplastskivor som hindrar fukten i marken att tränga in i väggen och isolerar källaren utvändigt. Cirkapris 89 kronor per kvadratmeter hos Woody. För mer information kontakta Icopal 020-45 11 00 eller se www.icopal.se

Tvätta och torka


4 påslakan, 4 lakan, 4 örngott, 4 frottéhanddukar, 4 bad-lakan, och 4 pyjamasar i ett enda svep!

Detta tvättberg på cirka 10 kilo får nämligen plats i en enda matning i ny supertvättmaskin och ny supertumlare från Bosch. Pris: Logixx10 tvättmaskin 12 990 och Logixx10 torktumlare 9 990 kronor. För mer information se www.bosch-hushall.com eller ring 08-734 12 99.

5 februari 2008

0 Kommentarer

0

Gör en festlig citruslykta

Inredning behöver inte alls vara dyrt och komplicerat. Så här enkelt gör du en lykta av citrusfrukter som du kan dekorera bordet med.

0

5 roliga sätt att slå in personliga julklappar

Vill du slå in dina julklappar på ett lite annorlunda sätt? Här är 5 roliga inslagningar som gör paketen personliga!

0

Gör en egen adventskalender – 11 roliga DIY-idéer

Ska du göra en egen adventskalender i jul? Toarullar, trägrenar, papperspyssel – här är 11 roliga idéer att inspireras av.

5

9 fina saker du kan gjuta i betong

Att gjuta i betong är ett sätt att göra unika och personliga inredningsdetaljer. Leta efter lite passande former och blanda betongen enligt anvisningarn...

3

17 fina diy-projekt med dekorplast

DIY: Det är både enkelt och snyggt att förnya med dekorplast. Här är 17 roliga pyssel du kan göra själv!

0

Vips – gör ett påskägg i gips!

Gör egna krukor till påskens blommor – så här enkelt pysslar du ihop gipsägg av ballonger. Ett roligt påskpyssel för både stora och små!

0

Julpynta – budget eller lyx

Välkomna december med glänsande stjärnor, röda textilier och tända ljus. Kan du gissa vilket av julpynten som du kan spara 4 736 kr på?

0

Tips på fint höstpyssel

Nu under hösten är naturen fylld av vackra färger, så passa på att använd det till olika hemmapyssel. Här tipsar vi om 10 vackra höstdekorationer du...

0

Årets julklapp 2009-2013

Idag presenterades årets julklapp 2013 av Handelns Utredningsinstitut (HUI). Klappen kan ses som ett tecken i tiden. Minns du förgående års julklappar?