Leila Lindholm är aktuell med inredningsboken Welcome Home.
Leila Lindholm är aktuell med inredningsboken Welcome Home.

Leila Lindholms inredningstips

Inredningsinspiration

Leila Lindholm, känd från TV-programmet Leila bakar, är aktuell med inredningsboken Welcome Home. En coffeetable-bok fylld med tips, inspiration och idéer.

Annons

     – Inredning är mitt största intresse vid sidan av matlagning. Jag har jobbat mycket som stylist och med inredningen i mina program. Helheten kring miljöerna och maten är väldigt viktig. Vi har också fått så många frågor kring miljöerna att vi förstått att många blivit inspirerade. Welcome Home är en bok som saknas på den svenska marknaden. Det är verkligen en handbok med tips, inspiration och idéer hur man inreder sitt hem på ett tidlöst sätt, hur man skapar atmosfär och får ett levande hem som samtidigt är praktiskt.

Men Leila byter inte inriktning utan kommer fortsätta att vara ”Bak-Leila” med hela svenska folket.
     – Jag kommer ju fortsätta att vara Leila. Jag anser ju att jag är något slags helhetskoncept med många bottnar: Jag är utbildad kock men har också jobbat som restaurangkonditor. Jag älskar att inspirera och vara kreatör! Det finns ganska många grenar i det jag gör men hus och hem är mitt fokus. Jag skulle mycket väl kunna göra en trädgårdsbok i framtiden för det ligger också inom mitt intresseområde. Variation är det bästa – det är tråkigt att bara göra samma sak hela tiden.

 

Arbeta med moodboards

Leilas bästa inredningstips är att arbeta med moodboards. Oftast inreder vi rum för rum, så gör flera moodboards med olika teman. Börja med att välja ett tema du tycker om, det kan vara ett färgtema eller en speciell stil som afrikansk kolonialstil eller vit, fransk, kanske en lantlig stil?

     – Samla saker som du tycker om till rummet. Klipp ut bilder från tidningar, fota själv, gå in på Pinterest, ta tapet- och textilprover. Temat ger en röd tråd att förhålla sig till, så man kan plocka in och ut saker man gillar för att se vad som passar i helheten. Ett vanligt misstag man gör är att åka till Ikea direkt och köpa en soffa som i slutändan inte passar.

Även ljussättningen är viktig. Jobba med många lite svagare ljuspunkter som golvlampor, fönsterlampor och spotlister. Det är fint att punktbelysa möbler och tavlor med hjälp av gallerispotar som går att rikta.

 

"Jag vill inte ha ett visningshem"

Leilas eget hem är ett klassiskt, tidlöst och levande hem med en blandning av gamla och nya saker.
     – Det är inte retro men jag har ändå blandat gamla och nya föremål och möbler, vilket skapar karaktär och en tidlös känsla eftersom det alltid funnits på något vis. Det är prylar med själ som jag samlat på mig genom åren. Många tror nog att jag har väldigt pastelligt hemma, men det har jag inte. Jag har mer svartvitt – gråskala och en blandning mellan kolonialstil och amerikans östkust, typ Hamptons-feeling. Den avskalade stilen är inte riktigt jag. Jag tycker prylar skapar livet och vill inte ha ett visningshem.

Målsättningen är att trivas lika bra i alla rum – och det gör Leila.
     – Jag tror att det lätt blir så att man bara trivs i ett rum, men jag tycker faktiskt om alla rum i mitt hem. Jag kan inte säga vilket jag tycker bäst om.

Finns det något du själv aldrig skulle ha hemma?
     – Gud ja! Det finns mycket…aldrig en massagefåtölj till exempel. Det är inte den snyggaste möbeln direkt.

Annons

Vilken pryl kan du inte leva utan?
     – Jag är prylgalen men inte fäst vid prylar på det viset. Jag har ju köksprylar som är en hjälp och har en funktion som underlättar i vardagen, men annars är det jämnt mellan min köksö och min Howard-fåtölj. Det tog nog 15 år innan jag samlat ihop slantarna till den. Jag hade längtat efter den så länge!

17 oktober 2013

0 Kommentarer

0

Gör vackra julkransar

Gör en vacker granboll eller krans till jul! Karin Almström från Hemmafixarna visar hur du går tillväga.

0

Årets julklapp 2009-2013

Idag presenterades årets julklapp 2013 av Handelns Utredningsinstitut (HUI). Klappen kan ses som ett tecken i tiden. Minns du förgående års julklappar?

0

10 snabba inredningstips

Det är kul och även nödvändigt att förnya hemmet då och då. Här får du tips på tio förändringar du kan göra själv och som snabbt ger ditt hem en rejäl...

0

80-talsglamour i höst

På höstens Formex-mässa uppmärksammades 80-talet som en av de stora inspirationskällor inom inredning i höst. Det är disco, glitter och glamour med...

2

Boktips augusti -07

Nu när det börjar bli dags att krypa inomhus igen vill vi gärna tipsa om några nya, inspirerande böcker om inredning och gör-det-själv.

0

Inred som mormor!

Hämta inspiration från mormors tid och köp romantisk inredning med storblommiga mönster i ljusa färger! Bjud in vännerna på kafferep, mys i sköna möbler...

0

Nytt & Nyttigt mars -07

Spännande saker till kök och badrum, snygga tapeter och färgglada skrivare med mera!

0

Nytt & Nyttigt Februari -07

Ångtvättmaskin, kolsyremaskin eller digital fotoram - här hittar du massor med tips och nyheter från vårt senaste Vi i Villa-nummer!

0

Elva svarta prylar för ditt hem

Det ska vara mörkt, lekfullt och personligt i år, säger trendanalytikerna. Med andra ord är det mesta rätt, bara det är svart. Här är elva svarta prylar...