Bloggen Lilla Blanka
Bloggen Lilla Blanka

Lantligt på nätet

Inredningsinspiration

Aldrig har väl en lantlig och gammaldags stil varit mer populär än nu. Vi vet exakt vilka ställen du behöver besöka för att få såväl inspiration som de rätta grejerna - och du når dem alla direkt från soffan.


Lantliga bloggar

 

Lilla Blanka

Lillablanka.blogspot.com

Hos Mia i Alingsås som skriver Lilla Blanka är vintage kung. Det är ett svalt hem med mycket detaljer och tydlig inspiration från Danmark vi får besöka i alla de många, härliga foton bloggen fylls med. Vi får dessutom följa med till butiker och mässor som dokumenteras noggrant. Många av inläggen inspirerar till härliga utflykter. Mia har byggt sitt eget växthus och visar ofta upp blommor i bloggen men även bakverksrecept får plats i denna riktigt somriga blogg.

 


Bloggen Underbara Klara

Underbara Klara

Folkbladet.nu/?cat=89

Underbara Clara bloggar om sitt liv - sitt hem, sina kläder, funderingar, utflykter, sin religion, bakning och matlagning. Hennes blogg är mycket uppskattat, väluppdaterad och bilderna är alltid inspirerande. I Claras hem är det Västerbottnisk idyll med gott om färg och hantverkskänsla. Och vi får titta in i det fantastiska lilla dockskåp som är hennes liv.

 


Lundagård

Lundagård

Lundagard.blogspot.com

På bloggen Lundagård är kategorierna byggnadsvård, butiken (shop.lundagard.fi/se), familjeliv, gamla prylar, hemma hos, husbygget, inredning, inspiration, loppis/auktion och trädgård. Den skrivs från Österbotten i Finland och Lundagård är namnet på familjen bakom bloggens timrade hus från 1860 och numera även familjeföretaget. När familjen renoverar får vi ta del av detaljerade och inspirerande beskrivningar av såväl fönsterrenovering som skafferibyggande.


Fyra årstider - mitt liv på landet

Julias vita drömmar

Julias vita drömmar

Juliasvitadrommar.blogspot.com

Även hos Julia får vi följa med i renoveringen av ett fantastiskt hus på landet. Julia, som också driver en inredningsbutik med samma namn, visar sina vackra och unika inredningsmiljöer och sin blomstrande trädgård. Det är vitt och vacker med detaljer i svala, naturliga material såväl som färgklickar.

Fyra årstider - mitt liv på landet

Mittlivplandet.blogspot.com

Mitt liv på landet skrivs från Östergötland. Den är fylld med härliga bilder från Anne-Charlottes liv. Hon visar frikostigt upp sitt vackra hem, nyheter och fina lösningar såväl som vackra naturbilder och blomsterarrangemang. Dessutom får vi följa med hennes familj på utflykter. Perfekt för dig som gillar den vita, lantliga stilen med New England-inspiration. Att Anne-Charlotte även jobbar som fotograf är lätt att förstå och det är verkligen inte svårt att bli avundsjuk på hennes fantastiska hem - med bland annat ett ljuvligt utekök och mysig pool.

Lantliga webbshoppar

Gysinge.nu

I det lilla samhället Gysinge hittar man Sveriges byggnadsvårdsmecka med både kurser, råd, inspirationsutställningar och ett stort butikssortiment. De har även en butik i Stockholm en på nätet. På Gysinge.nu kan du hitta allt som behövs för renovering i gammaldags stil - färg, tapeter, verktyg och penslar såväl som lås, lampor och vissa möbler. Göran Gudmundsson som driver Gysinge byggnadsvård är en välkänd person inom byggnadsvårdsområdet och har bland annat skrivit flera böcker på området.

Countrystyle.se

Detta är webbutiken för dig som gillar det färgglatt lantliga hemmet. Här finns väl utvalda inredningsdetaljer såväl som mode. Countrystyle.se är dessutom den butik som du ska besöka om du gillar Cath Kidston - de har nämligen allt från badprodukter till väskor från det populära, engelska märket.

Byggfabriken.com

Byggfabriken, har precis som Gysinge, fokus på byggnadsvård och bevarande av tidernas olika stilar. De erbjuder även renoverings- och snickerihjälp och har bland annat byggt ett antal retrokök i 40-talsstil runt om i Sverige. Byggfabriken är också det perfekta stället för dig som renoverar i gammaldags stil. De har bland annat dörrhandtag, ventiler, beslag, kakel, blandare, golv, dörrar och eldetaljer.

Countrybymail.se

Längtar du efter en sommar i Provence? Gillar du vit inredning, småslitna möbler och oxiderade material? Då ska du surfa in på Countrybymail.se som förutom inredning med fokus på det vita även har handgjordpapper, handkviltade lapptäcken, smycken, trådslöjd och ljusstakar. Enkel romantik.

Broarne.se

På Broarne.se hittar du ett stort utbud av inredningsdetaljer - inte bara lantliga. Men för det lantliga hemmet finns gott om färg och mönster. De har tyger i naturmaterial, gott om trädgårdstillbehör, hängare, brickor, förvaring, vaxdukar och keramik för köket. De har dessutom två enskilda kategorier som de kallar Fransk lantstil och Shabby chic.

Bloominghome.se

För dig som gillar franskt, shabby chic och mycket vitt i hemmet är Bloominghome.se ett ställe på nätet du inte får missa. De har ett stort utbud och de ljusa färgerna kompletterade med naturmaterial dominerar. Det finns gott om fynd för dig som gillar vintagekänsla och saker som fått naturlig slitning.


De små, omkring 100 år gamla apoteksflaskorna med tillhörande glasproppar från ett nedlagt apotek och är 11 cm höga. De hittas på Countrybymail.se för 149 kr/st.

Bordslampa med kotteskärm som har 14 cm i diameter från Alvashus.se, 1 695 kr.

Lantliga detaljer finns såklart även att hitta på andra webbshoppar än de specialiserade. Den här sängkappan med volang i tunn bomullsvoile är 45 cm hög och passar madrassbädd 90 och 120 cm. Den kommer från H&M home och kostar 299 kr.

Kuddvar från H&M home, 99 kr.

Kammarlås i 1700-talstyp med nattregel, Gysinge.nu, 6 600 kr.

På nätet kan man även hitta husleverantörer som säljer hela hus byggda i gammal stil - från vasstak till lantkök. Det här huset kommer från Landsbygdenshus. Läs mer på Landsbygdenshus.se.

Bland annat många olika elektriska tillbehör i både vitt och svart kan hittas hos Byggfabriken - perfekt för den som renoverar ett gammalt hus. Infälld ströbrytare med vred från Byggfabriken.com, 550 kr.

Gårdspumpen Kronan hittar man hos Gysinge byggnadsvård på Gysinge.nu för 3 490 kr.

Denna lilla, prickiga och ugnsfasta terrin som rymmer 2,5 dl hittar du på Broarne.se för 85 kr.

Emaljskylt från Byggfabriken.com, 150 kr.

Förvaringskorg från House doctor/Countrystyle.se, 189 kr.

Lantlig textil från Gudrunsjoden.se.Gardinen heter Dala-Floda och kostar 495 kr, den broderade ullpläden har samma namn och kostar 995 kr, överkastet 1 150 kr och den randiga mattan Rättvik 495 kr.

Ekologiskt diskmedel från Cath Kidston/Countrystyle.se, 109 kr.

Handmålad, italiensk soppskål i porslin från Rice/Broarne.se, 153 kr.

Franskinspirerad badkarshylla som kan justeras i storlek (64-84 cm), Bloominghome.se, 1 195 kr.
30 juni 2010
 
Mer om Inredningsinspiration

9 fina saker du kan gjuta i betong

Inredningsinspiration Att gjuta i betong är ett sätt att göra unika och personliga inredningsdetaljer. Leta efter lite passande former och blanda betongen enligt anvisningarna på påsen, sedan är det bara att gjuta på! Låt fantasin flöda!

Roliga husdjursmöbler du kan göra själv

Inredningsinspiration Det finns många roliga och kreativa sätt att bygga möbler till din hund eller katt. Här 12 exempel.

Årets julklapp 2009-2013

Inredningsinspiration Idag presenterades årets julklapp 2013 av Handelns Utredningsinstitut (HUI). Klappen kan ses som ett tecken i tiden. Minns du förgående års julklappar?

Julfint

Inredningsinspiration Så snart man kommit in i julmånaden är det roligt att höja stämningen lite extra, både ute och inne. Här är några roliga och tacksamma pyssel där du direkt får resultat.

Dukat för fest!

Inredningsinspiration Nu börjar snart årets sista fester radas upp. Men de är inte bara de sista – de är också årets största! Här följer tips och råd för ett dukat nyårsbord!

Budget och lyx på nyårsfesten

Inredningsinspiration Året börjar lida mot sitt slut och det är dags att fira in 2011. Avlägg nyårslöften, skåla i bubbel och slå klackarna i taket på en krispigt vit nyårsfe...

Lätt att inreda rätt

Inredningsinspiration Vill du förnya hemma, men känner dig osäker på hur du ska göra för att skapa en trendig miljö? Var inte det - allt är rätt!

Du är alltid rätt någon gång!

Inredningsinspiration Det finns många stunder då jag önskat att allt i mitt hus hängde ihop. I färger, stilar, tavlor.

Köpinformation ViV nr 1/2011

Inredningsinspiration Här hittar du kontaktuppgifter till alla köpställen i Vi i Villa nr 1/2011.

Vi i Villas policy
Avbryt

Användarvillkor och medlemskap i Vi i Villa-klubben

Som medlem i Vi i Villa-klubben får du tillgång till en mängd olika förmåner. Du kan bland annat ta del av exklusiva artiklar, instruktioner och guider, generösa erbjudanden, experthjälp, tävlingar och mycket mer. Du får även våra nyhetsutskick samt kan diskutera i forumet.

 

Användarvillkor

1. Allmänna riktlinjer och regler

 1. Var trevlig, ha roligt och respektera varandra. Dela gärna med dig av erfarenheter, tips och råd i våra artiklar eller i forum.
 2. Det är inte tillåtet att annonsera på Viivilla.se (utan att betala).
 3. De erbjudanden och förmåner du erhåller i ditt medlemskap är personliga och får ej delas vidare.
 4. Du får inte publicera länkar till din blogg på viivilla.se.

2. Etikett

 1. Var artiga och positiva mot varandra samt använd ett vårdat språk.
 2. Beskriv din profil med hjälp av trevliga bilder och sakliga texter. Inga former av pornografi, våld, rasism, annat stötande eller irrelevant material är tillåtet.
 3. Undvik att använda versaler eftersom det uppfattas som om du skriker. Var även försiktig med att använda ironi. Det kan lätt missuppfattas.
 4. Det är inte tillåtet att uppge andra personers namn, kontaktuppgifter eller annan känslig information.

 

3. Upprätta en profil

 1. När du upprättar en profil på Viivilla.se godkänner du automatiskt Vi i Villas policy och villkor, som du kan läsa här. När du använder någon av de andra tjänsterna på Viivilla.se godkänner du också villkoren.
 2. Viivilla.se och sajtens administratörer förbehåller oss rätten att blockera och/eller radera din profil samt allt innehåll du har laddat upp till Viivilla.se, inklusive foton, videor, ljud och texter, inlägg i gästböcker, foruminlägg, kommentarer, blogginlägg, personliga meddelanden etc. Detta kan ske utan förvarning.
 3. Innehåll du publicerar på Viivilla.se är offentligt och ligger kvar som publicerat på sajten. Du kan inte själv ta bort materialet. Om du av exempelvis personliga skäl behöver ta bort innehåll, kontakta [email protected]
 4. När du upprättar en profil på Viivilla.se godkänner du att eventuella krav och/eller straffrättsligt ansvar för material du har laddat upp, inklusive upphovsrätt, överförs till dig. Du godkänner också att Bonnier Publications AB inte hålls ansvariga för dina handlingar på Viivilla.se så långt möjligt enligt svensk lagstiftning.
 5. Viivilla.se förbehåller sig rätten att när som helst ändra eller redigera villkoren och du godkänner att efterfölja alla tillägg och revideringar. Vi rekommenderar att du håller dig uppdaterad med våra villkor. Du hittar dem alltid längst ned på webbsidan.

4. Din profil

 1. Du måste vara 18 år för att upprätta en profil på Viivilla.se.
 2. Du är skyldig att lämna korrekta kontaktuppgifter.
 3. Var respektfull gentemot andra användare och administratörer. De lägger mycket tid och ansträngning på Viivilla.se av egen fri vilja. Viivilla.se är avsedd att vara en positiv och trevlig upplevelse för alla.
 4. Viivilla.se registrerar din IP-adress i den händelse villkoren missbrukas och/eller material polisanmäls.
 5. Var dig själv! Du bestämmer själv om du vill vara anonym på Viivilla.se (vi uppger inte ditt riktiga namn, kontaktuppgifter, e-postadress och liknande information utan ditt godkännande). Identitetsstölder är inte tillåtna, oavsett om identiteten tillhör en annan användare på Viivilla.se eller en verklig person.
 6. Din inloggning och ditt lösenord är personliga. Lämna inte ut dina uppgifter till någon annan, då du kan hållas ansvarig för andras handlingar.
 7. Det är inte tillåtet att länka till andra sidor från din profil (Facebook, bloggar, din personliga webbshop osv.). Länkar till olagliga, pornografiska, diskriminerande, rasistiska eller på annat sätt stötande material är inte tillåtna. Det kan leda till att din profil och dess innehåll raderas.

5. Uppladdning av och länkar till material

 1. Viivilla.se och Bonnier Publications är inte ansvariga (under kriminal- eller civilrätt) för material som våra användare laddar upp. Detta ansvar bär användaren.
 2. Det är inte tillåtet att ladda upp material (text, bilder, videor, ljud etc.) som du inte innehar rättigheter till. Uppladdat material till Viivilla.se klassas som spridning, vilket är olagligt såvida inte:
  1. Du själv har producerat materialet.
  2. Du har fått i uppdrag att sprida materialet av den ursprungliga upphovsmannen.
  3. Materialet har en öppen licens, som till exempel GNU, Creative Commons osv.
 3. Alla åsikter faller under svensk lagstiftning, inklusive lagen om diskriminering, material av våldsam eller rasistisk natur, ärekränkning och uppmuntran till olagliga handlingar. Överträdelser beivras.
 4. Det är tillåtet att länka till material från andra webbplatser, inklusive bilder, videor (Youtube etc.) ljud och text, så länge materialet inte inkräktar på upphovsrätten och innehållet inte är av stötande/olaglig natur. Du behöver inte ha rättigheter till spridning för att länka till material.
 5. Genom att ladda upp material till Viivilla.se godkänner du att vi kan återanvända det på Viivilla.se. Dina personuppgifter förblir konfidentiella. Om du inte godkänner dessa villkor ber vi dig radera din profil. Det uppladdade materialet kommer fortfarande att vara tillgängligt på Viivilla.se och tillgängligt för återanvändning enligt ovan.
 6. Det är inte tillåtet att ladda upp material med kommersiellt innehåll, inkl. logotyper och länkar. Om du vill annonsera på Viivilla.se ber vi dig att läsa mer på Viivilla.com.

6. Åsikter

 1. Viivilla.se tar inte ansvar för åsikter som framförs av användare. Uppladdat material är alltid ett uttryck för användarens egna åsikter.
 2. Inga former av pornografiskt, diskriminerande, våldsamt, rasistiskt och på andra sätt stötande material är tillåtna. Detta inkluderar text, bilder, ljud och video.

7. E-post- och mobil-aviseringar

 1. När du upprättar en profil på Viivilla.se tackar du ja till att prenumerera på vårt nyhetsbrev, vilket kan innehålla annonser. Du kan när som helst avbeställa nyhetsbrevet genom att klicka på ’Avanmäl’ längst ned i nyhetsbrevet.
 2. När du upprättar en profil på Viivilla.se godkänner du att vi skickar aviseringar till dig via e-post och/eller sms, när du mottar personliga meddelanden, någon har börjat följa dig, någon har svarat på något av dina inlägg etc. Du kan när som helst avbeställa aviseringarna i inställningarna på din profil.

8. Personuppgiftsbehandling

 1. När du skapar en profil på Viivilla.se samtycker du till att vi kontaktar dig med marknadsföring, som exempelvis erbjudanden från våra samarbetspartners inom allt från bygg till trädgård och inredning via brev, telefon och elektroniska medier (d.v.s. e-post, sms). Du kan även komma att mottaga marknadsföring för vin. Du kan när som helst avregistrera dig från ett specifikt utskick genom att klicka på länken i botten av mejlet, och återkalla samtycket genom att kontakta oss. Bonnier Publications AB (556105-0351) är ansvarig för personuppgiftsbehandlingen. Personuppgifter kan lämnas ut till våra samarbetspartners. Personuppgifter lämnas ut till myndighet endast där så krävs med stöd av lag eller myndighetsbeslut. Läs mer här om Vi i Villas policy och villkor. All kundinformation såsom namn- och adressuppgifter m.m lagras i ett koncerngemensamt kund- och användarregister hos Bonnier AB som äger Vi i Villa. När du upprättar en profil samtycker du samtidigt till personuppgiftsbehandling inom Bonnierkoncernen. Läs mer om det här.

Tänk på att dessa regler är till för att alla ska tycka att det är intressant och underhållande att besöka Viivilla.se - mycket nöje!

Viivilla.se publiceras av Bonnier Publications, Tegnérgatan 8, 113 58 Stockholm.

Villkoren uppdaterades den 17 november 2017.