Annons
Bloggen Lilla Blanka
Bloggen Lilla Blanka

Lantligt på nätet

Inredningsinspiration

Aldrig har väl en lantlig och gammaldags stil varit mer populär än nu. Vi vet exakt vilka ställen du behöver besöka för att få såväl inspiration som de rätta grejerna - och du når dem alla direkt från soffan.

Annons

Lantliga bloggar

 

Lilla Blanka

Lillablanka.blogspot.com

Hos Mia i Alingsås som skriver Lilla Blanka är vintage kung. Det är ett svalt hem med mycket detaljer och tydlig inspiration från Danmark vi får besöka i alla de många, härliga foton bloggen fylls med. Vi får dessutom följa med till butiker och mässor som dokumenteras noggrant. Många av inläggen inspirerar till härliga utflykter. Mia har byggt sitt eget växthus och visar ofta upp blommor i bloggen men även bakverksrecept får plats i denna riktigt somriga blogg.

 


Bloggen Underbara Klara

Underbara Klara

Folkbladet.nu/?cat=89

Underbara Clara bloggar om sitt liv - sitt hem, sina kläder, funderingar, utflykter, sin religion, bakning och matlagning. Hennes blogg är mycket uppskattat, väluppdaterad och bilderna är alltid inspirerande. I Claras hem är det Västerbottnisk idyll med gott om färg och hantverkskänsla. Och vi får titta in i det fantastiska lilla dockskåp som är hennes liv.

 


Lundagård

Lundagård

Lundagard.blogspot.com

På bloggen Lundagård är kategorierna byggnadsvård, butiken (shop.lundagard.fi/se), familjeliv, gamla prylar, hemma hos, husbygget, inredning, inspiration, loppis/auktion och trädgård. Den skrivs från Österbotten i Finland och Lundagård är namnet på familjen bakom bloggens timrade hus från 1860 och numera även familjeföretaget. När familjen renoverar får vi ta del av detaljerade och inspirerande beskrivningar av såväl fönsterrenovering som skafferibyggande.

Annons

Fyra årstider - mitt liv på landet

Julias vita drömmar

Julias vita drömmar

Juliasvitadrommar.blogspot.com

Även hos Julia får vi följa med i renoveringen av ett fantastiskt hus på landet. Julia, som också driver en inredningsbutik med samma namn, visar sina vackra och unika inredningsmiljöer och sin blomstrande trädgård. Det är vitt och vacker med detaljer i svala, naturliga material såväl som färgklickar.

Fyra årstider - mitt liv på landet

Mittlivplandet.blogspot.com

Mitt liv på landet skrivs från Östergötland. Den är fylld med härliga bilder från Anne-Charlottes liv. Hon visar frikostigt upp sitt vackra hem, nyheter och fina lösningar såväl som vackra naturbilder och blomsterarrangemang. Dessutom får vi följa med hennes familj på utflykter. Perfekt för dig som gillar den vita, lantliga stilen med New England-inspiration. Att Anne-Charlotte även jobbar som fotograf är lätt att förstå och det är verkligen inte svårt att bli avundsjuk på hennes fantastiska hem - med bland annat ett ljuvligt utekök och mysig pool.

Lantliga webbshoppar

Gysinge.nu

I det lilla samhället Gysinge hittar man Sveriges byggnadsvårdsmecka med både kurser, råd, inspirationsutställningar och ett stort butikssortiment. De har även en butik i Stockholm en på nätet. På Gysinge.nu kan du hitta allt som behövs för renovering i gammaldags stil - färg, tapeter, verktyg och penslar såväl som lås, lampor och vissa möbler. Göran Gudmundsson som driver Gysinge byggnadsvård är en välkänd person inom byggnadsvårdsområdet och har bland annat skrivit flera böcker på området.

Countrystyle.se

Detta är webbutiken för dig som gillar det färgglatt lantliga hemmet. Här finns väl utvalda inredningsdetaljer såväl som mode. Countrystyle.se är dessutom den butik som du ska besöka om du gillar Cath Kidston - de har nämligen allt från badprodukter till väskor från det populära, engelska märket.

Byggfabriken.com

Byggfabriken, har precis som Gysinge, fokus på byggnadsvård och bevarande av tidernas olika stilar. De erbjuder även renoverings- och snickerihjälp och har bland annat byggt ett antal retrokök i 40-talsstil runt om i Sverige. Byggfabriken är också det perfekta stället för dig som renoverar i gammaldags stil. De har bland annat dörrhandtag, ventiler, beslag, kakel, blandare, golv, dörrar och eldetaljer.

Countrybymail.se

Längtar du efter en sommar i Provence? Gillar du vit inredning, småslitna möbler och oxiderade material? Då ska du surfa in på Countrybymail.se som förutom inredning med fokus på det vita även har handgjordpapper, handkviltade lapptäcken, smycken, trådslöjd och ljusstakar. Enkel romantik.

Broarne.se

På Broarne.se hittar du ett stort utbud av inredningsdetaljer - inte bara lantliga. Men för det lantliga hemmet finns gott om färg och mönster. De har tyger i naturmaterial, gott om trädgårdstillbehör, hängare, brickor, förvaring, vaxdukar och keramik för köket. De har dessutom två enskilda kategorier som de kallar Fransk lantstil och Shabby chic.

Bloominghome.se

För dig som gillar franskt, shabby chic och mycket vitt i hemmet är Bloominghome.se ett ställe på nätet du inte får missa. De har ett stort utbud och de ljusa färgerna kompletterade med naturmaterial dominerar. Det finns gott om fynd för dig som gillar vintagekänsla och saker som fått naturlig slitning.


De små, omkring 100 år gamla apoteksflaskorna med tillhörande glasproppar från ett nedlagt apotek och är 11 cm höga. De hittas på Countrybymail.se för 149 kr/st.

Bordslampa med kotteskärm som har 14 cm i diameter från Alvashus.se, 1 695 kr.

Lantliga detaljer finns såklart även att hitta på andra webbshoppar än de specialiserade. Den här sängkappan med volang i tunn bomullsvoile är 45 cm hög och passar madrassbädd 90 och 120 cm. Den kommer från H&M home och kostar 299 kr.

Kuddvar från H&M home, 99 kr.

Kammarlås i 1700-talstyp med nattregel, Gysinge.nu, 6 600 kr.

På nätet kan man även hitta husleverantörer som säljer hela hus byggda i gammal stil - från vasstak till lantkök. Det här huset kommer från Landsbygdenshus. Läs mer på Landsbygdenshus.se.

Bland annat många olika elektriska tillbehör i både vitt och svart kan hittas hos Byggfabriken - perfekt för den som renoverar ett gammalt hus. Infälld ströbrytare med vred från Byggfabriken.com, 550 kr.

Gårdspumpen Kronan hittar man hos Gysinge byggnadsvård på Gysinge.nu för 3 490 kr.

Denna lilla, prickiga och ugnsfasta terrin som rymmer 2,5 dl hittar du på Broarne.se för 85 kr.

Emaljskylt från Byggfabriken.com, 150 kr.

Förvaringskorg från House doctor/Countrystyle.se, 189 kr.

Lantlig textil från Gudrunsjoden.se.Gardinen heter Dala-Floda och kostar 495 kr, den broderade ullpläden har samma namn och kostar 995 kr, överkastet 1 150 kr och den randiga mattan Rättvik 495 kr.

Ekologiskt diskmedel från Cath Kidston/Countrystyle.se, 109 kr.

Handmålad, italiensk soppskål i porslin från Rice/Broarne.se, 153 kr.

Franskinspirerad badkarshylla som kan justeras i storlek (64-84 cm), Bloominghome.se, 1 195 kr.
30 juni 2010

0 Kommentarer

0

6 heta inredningstrender i höst

Gediget hantverk, modekänsla och bling-bling är hett i höstens inredning. Vi har trendspanat på inredningsmässorna i Stockholm, Frankfurt och Milano.

0

Vi ser ikat överallt

Ikat är en gammal vävteknik som kännetecknas av att färgen flyter ut lite i kanten på mönstret.

0

UnderbaraClaras inredningsfavoriter

Bloggerskan och författaren Clara "UnderbaraClara" Lidström berättar om sin syn på inredning, trender och tipsar om sitt bästa husmorstips.

0

Boktips - Ny läsning om gamla ting

Boosta dig själv med inspiration från nya kreativa böcker inom inredning och antikens värld. Lekfullt, spännande och lärorikt!

1

Gör fint inför halloween

Vid halloween kan pumporna inte bli för många. De kan användas i dekorationer, på kransar, som ljuslyktor och på många andra sätt. Pumporna skapar...

0

Dina bästa ideér - oktober

Här är läsarnas tips för att göra huslivet lättare.

0

Saker vi gillar till hemmet

Stokke barnstol, stänkskydd för grytan, snygg taklampa. Här hittar du smarta och snygga nyttigheter för huset.

0

Villaägarens bästa julklappar

Äntligen dags för lite presenter! Här har vi plockat ihop lite tips som vi tror du har både nytta och glädje av.

0

Prylarna som ger dig städlust

Städning är väl knappast något man förknippar med glädje och entusiasm. Men det finns faktiskt knep att ta till för att göra det nödvändiga skojigare...

Vi i Villas policy
Avbryt

Villkor för Vi i Villas tävlingar och policy

Användarvillkor som medlem på Viivilla.se 

Som medlem i Vi i Villa-klubben får du tillgång till exklusiva artiklar, tävlingar och quiz samt kan ta del av unika erbjudanden från våra samarbetspartners. Du kan även diskutera i forumet där du får tips och råd från andra villaägare.

Allt om användarvillkoren som medlem, som vett och etikett samt hur ditt uppladdade material behandlas kan du läsa här.

 

Tävlingsvillkor

Tänk på att ange en giltig e-postadress för att kunna kontaktas vid eventuella tävlingsvinster, få erbjudanden och nyhetsutskick. För att vara med i tävlingar behöver du vara inloggad och ange adress och telefonnummer i din profil, så att vi kan kontakta dig vid en eventuell vinst. När du fyllt i denna information första gången behöver du bara logga in nästa gång du vill vara med i en ny tävling, så finns dina kontaktuppgifter sparade.

Anställda inom Vi i Villa/Bonnier Publications AB och företag som utgör samarbetspartners i aktuell tävling kan inte delta i Vi i Villas tävlingar.

Vid alla tävlingar gäller 18 års åldersgräns för att delta - alternativt målsmans medgivande.

Endast ett pris per familj/hushåll och tävling.

Vinnaren kan inte byta ut vinsten mot ekonomisk ersättning eller överlåta vinsten till någon annan.

Alla eventuella avgifter och/eller skatter som uppstår i samband med vinstutdelning betalas av vinnaren. Om inte annat anges, ansvarar Vi i Villa/Bonnier Publications AB inte för extra kostnader i samband med vinsten.

Vi i Villa/Bonnier Publications AB är inte ansvariga för tekniska fel rörande webb, telefon, e-post eller brev.

Vinnarens namn, ort och motivering kan komma att användas i marknadsföringssyfte på Vi i Villas hemsida, sponsorernas hemsidor eller annan annonsplats.

Om inte Vi i Villa har fått tag på vinnaren genom de kontaktuppgifter som lämnats av deltagaren i tävlingen inom 20 dagar kommer juryn att utse en ny vinnare. Deltagaren i tävlingen ansvarar själv för att kontaktuppgifterna är korrekta. 

Juryn består av representanter från Vi i Villa/Bonnier Publications AB om inte annat anges. Juryns beslut kan inte överklagas. Bonnier Publications AB ansvarar inte för extraordinära händelser och omständigheter som ligger utanför vår kontroll, till exempel konkurser eller förändringar hos våra samarbetspartners i tävlingen.

Tävlingsbidrag med stötande innehåll som till exempel personliga påhopp eller som inte följer tävlingstemat kan komma att raderas utan förvarning.

  

Behandling av personuppgifter 

Bonnier Publications AB ( 556105-0351)  är ansvarig för personuppgiftsbehandlingen för Vi i Villa. Personuppgifter kan lämnas ut till Vi i Villas samarbetspartners, efter ditt samtycke i varje enskilt fall. Personuppgifter lämnas ut till myndighet endast där så krävs med stöd av lag eller myndighetsbeslut.

Företagen inom Bonnierkoncernen driver ett gemensamt kund- och användarregister. Genom att samtycka till Vi i Villas villkor samtycker du till personuppgiftsbehandling inom Bonnierkoncernen. Läs mer på www.kunddata.bonnier.se.

Du har rätt att utan kostnad återkalla samtycke, begära rättelse/radering av eventuellt felaktiga uppgifter eller skriftligen begära ett registerutdrag.

 

Kontakt

Kontakta i första hand kundtjänsten för Vi i Villa på e-post info@viivilla.se. 

Bonniers personuppgiftsombud kan nås via brev till ”Personuppgiftsombudet, Bonnier AB, 11390 Stockholm”, eller E-post kunddata@bonnier.se