Att göra egna påskägg av gips är superenkelt!
Att göra egna påskägg av gips är superenkelt!

Vips – gör ett påskägg i gips!

Inredningsinspiration

Gör egna krukor till påskens blommor – så här enkelt pysslar du ihop gipsägg av ballonger. Ett roligt påskpyssel för både stora och små!

 • Du behöver:

  • Gipsförband (finns att köpa i hobbyaffärer och på Apoteket). En rulle på ca 3 meter räcker till ett stort ägg.
  • Ballonger.
  • Sax.
  • Vatten.
 • Steg 1:

  Fyll de ouppblåsta ballongerna med lite vatten.

 • Steg 2:

  Fyll en bunke med ljummet vatten. Blås upp ballongerna till önskad storlek.

 • Steg 3:

  Klipp gipsremsor i önskad längd. De ska inte täcka hela vägen upp på ballongen. Ett tips är också att klippa dem snett, så kanten blir lite ojämn.

 • Steg 4:

  Doppa en gipsremsa i vattnet och sätt sedan fast på ballongen. Börja under ballongen och jobba dig uppåt.

 • Steg 5:

  Upprepa detta med resten av gipsremsorna och låt dem överlappa varandra runt hela ballongen. Låt ägget torka ordentligt (cirka 20—30 min).

 • Steg 6:

  Klipp hål i ballongerna och ta ut dem ur "krukorna".

 • Steg 7:

  Färdigt! Nu behöver du bara ställa i en fin krukväxt! Ett tips är att ställa växterna i en plastpåse innan du sätter dem i gipsäggen – gips tål inte vatten så bra.

  Tips: När du ska hälla ut vattnet ur bunken, låt det stå en stund tills gipset sjunker till botten. Häll sedan ut vattnet och släng gipset.

Visa allt innehåll
Emelie Åberg
30 mars 2015
 
Mer om Inredningsinspiration

9 fina saker du kan gjuta i betong

Inredningsinspiration Att gjuta i betong är ett sätt att göra unika och personliga inredningsdetaljer. Leta efter lite passande former och blanda betongen enligt anvisningarna på påsen, sedan är det bara att gjuta på! Låt fantasin flöda!

Roliga husdjursmöbler du kan göra själv

Inredningsinspiration Det finns många roliga och kreativa sätt att bygga möbler till din hund eller katt. Här 12 exempel.

Årets julklapp 2009-2013

Inredningsinspiration Idag presenterades årets julklapp 2013 av Handelns Utredningsinstitut (HUI). Klappen kan ses som ett tecken i tiden. Minns du förgående års julklappar?

Julfint

Inredningsinspiration Så snart man kommit in i julmånaden är det roligt att höja stämningen lite extra, både ute och inne. Här är några roliga och tacksamma pyssel där du direkt får resultat.

Dukat för fest!

Inredningsinspiration Nu börjar snart årets sista fester radas upp. Men de är inte bara de sista – de är också årets största! Här följer tips och råd för ett dukat nyårsbord!

Budget och lyx på nyårsfesten

Inredningsinspiration Året börjar lida mot sitt slut och det är dags att fira in 2011. Avlägg nyårslöften, skåla i bubbel och slå klackarna i taket på en krispigt vit nyårsfe...

Lätt att inreda rätt

Inredningsinspiration Vill du förnya hemma, men känner dig osäker på hur du ska göra för att skapa en trendig miljö? Var inte det - allt är rätt!

Du är alltid rätt någon gång!

Inredningsinspiration Det finns många stunder då jag önskat att allt i mitt hus hängde ihop. I färger, stilar, tavlor.

Köpinformation ViV nr 1/2011

Inredningsinspiration Här hittar du kontaktuppgifter till alla köpställen i Vi i Villa nr 1/2011.