Annons

Krönika: Turistens klagan

Garderober

Shoppa är kul, är det billigt blir det förstås extra roligt. Men hur mycket ska man egentligen pruta utomlands?

Annons

Har tillbringat ett par veckor runt det nya året i svenskparadiset Thailand. Hade aldrig varit där förut, men nu förstår jag verkligen varför det är så populärt. Skönt klimat, varmt, men inte hett (men jag tror vi hade tur där!) maten däremot med all hetta man kan önska. Vänliga människor (jag trodde det var en myt och turistklyscha men det är sant, möjligen med undantag för någon enstaka ur hotellpersonalen som jobbar för ungefär 75 kronor från fem på morgonen till ett på natten - varje dag - men de är verkligen ursäktade tycker jag! Otrevliga är de verkligen aldrig.)

En annan stor bonus med Thailand är förstås också de låga priserna. En fräsch, vällagad lunch för fyra med öl och läsk för 125 kronor, eller cirka 500 bath kan ingen klaga på. Eller, det kan man visst göra upptäcker jag när jag träffar den rutinerade Thaliandsresenären vid poolrestaurangen en morgon.

- De har verkligen höjt priserna efter tsunamin, berättar han. Nästan oförskämt mycket, förut kunde man köpa en Singha/öl för 40 bath. Nu kostar det 60, i alla fall här!

- Oj då, säger jag lite försynt och ser mig om i den helt nybyggda restaurangen, nu i tegel istället för den bambubyggnad som spolades bort när vågen kom. Menar du att den kostar ungefär 15 kronor istället för 10 kronor? Det var verkligen stor skillnad! Rena rånet!

- Jo minsann, konstaterar han förtrytsamt och kliar sig på den stora västerländska, ilsket solröda magen, medan den unge pojken från baren tar undan hans tomma ölburk och sopar lite på golvet framför våra fötter med ett ursäktande leende. Har du shoppat något då? Frågar han sedan. Du vet väl att du aldrig ska betala mer än hälften av vad de börjar på?

Jo jag har shoppat berättar jag stolt, och talar om att jag prutat ned en fin, nästan äkta Diortröja från 350 till 200 bath (cirka 50 kr)

- Jaså, ja där gjorde du ingen vidare affär, de försöker alltid lura nykomlingarna, säger han och sneglar på min bleka hud. Mer än 150 bath ska du aldrig ge för en t-shirt! Själv brukar jag få ned dem till ungefär 100, jag är stenhård, säger han med ett överlägset leende och det ser ut som om han väntar sig beundrande utrop från mig. Men jag ursäktar mig och går därifrån.


Nej Diortrojan ar inte akta, och jo, jag är visst solbrand!

Okej, jag betalade 50 och inte 25 kronor för t-shirten, men hur jag än vrider och vänder på det tycker jag att jag gjort ett fynd. Jag är nöjd. Mina två levande, välvuxna, välutbildade och friska barn från vår villa på stabila urbergs-grund långt ifrån upprört hav är också nöjda när de lyckats pruta ned Qvicksilver-shortsen till 75 kronor, och Piketröjan med Lacostekrokodilen till 50 kronor. De är inte äkta vara, det vet vi ju, men de är snygga och sköna och det är kul att shoppa, till och med mina 10 och 13åriga grabbar har kommit till den insikten numera.

Visst ska man pruta, det ingår i kulturen här, men någonstans kan jag tycka att det är skamligt att hålla på och tjafsa om en femma eller tia hit eller dit, som för oss inte betyder någonting annat än en kick och maktkänsla när man har vunnit. Det har vi ju redan gjort, långt innan vi kom hit.

Annons
7 januari 2009

0 Kommentarer

0

Vi i Villa gillar: 7 snygga garderober till sovrummet

Drömmer du om ordning och reda bland dina kläder? En snygg och praktisk garderob till sovrummet fixar problemet. Här är våra favoriter just nu!

2

Fixa smart förvaring – expertens tips

Behöver du tips på bra förvaring för hall, kök eller vardagsrum? Förvaringsdrottningen Paulina Draganja ger sin bästa förvaringsknep.

0

Guide: Bli av med röran

Hallen går knappt att städa för alla grejer och skor, i garderoben hänger det paltor du inte använt på flera år och vinden och källaren vill man inte...

0

Smarta lösningar för liten hall

Hallen är nog hemmets svåraste rum att inreda. Den är ofta för liten, knepigt formad och sönderhackad av dörrar.

Vi i Villas policy
Avbryt

Villkor för Vi i Villas tävlingar och policy

Användarvillkor som medlem på Viivilla.se 

Som medlem i Vi i Villa-klubben får du tillgång till exklusiva artiklar, tävlingar och quiz samt kan ta del av unika erbjudanden från våra samarbetspartners. Du kan även diskutera i forumet där du får tips och råd från andra villaägare.

Allt om användarvillkoren som medlem, som vett och etikett samt hur ditt uppladdade material behandlas kan du läsa här.

 

Tävlingsvillkor

Tänk på att ange en giltig e-postadress för att kunna kontaktas vid eventuella tävlingsvinster, få erbjudanden och nyhetsutskick. För att vara med i tävlingar behöver du vara inloggad och ange adress och telefonnummer i din profil, så att vi kan kontakta dig vid en eventuell vinst. När du fyllt i denna information första gången behöver du bara logga in nästa gång du vill vara med i en ny tävling, så finns dina kontaktuppgifter sparade.

Anställda inom Vi i Villa/Bonnier Publications AB och företag som utgör samarbetspartners i aktuell tävling kan inte delta i Vi i Villas tävlingar.

Vid alla tävlingar gäller 18 års åldersgräns för att delta - alternativt målsmans medgivande.

Endast ett pris per familj/hushåll och tävling.

Vinnaren kan inte byta ut vinsten mot ekonomisk ersättning eller överlåta vinsten till någon annan.

Alla eventuella avgifter och/eller skatter som uppstår i samband med vinstutdelning betalas av vinnaren. Om inte annat anges, ansvarar Vi i Villa/Bonnier Publications AB inte för extra kostnader i samband med vinsten.

Vi i Villa/Bonnier Publications AB är inte ansvariga för tekniska fel rörande webb, telefon, e-post eller brev.

Vinnarens namn, ort och motivering kan komma att användas i marknadsföringssyfte på Vi i Villas hemsida, sponsorernas hemsidor eller annan annonsplats.

Om inte Vi i Villa har fått tag på vinnaren genom de kontaktuppgifter som lämnats av deltagaren i tävlingen inom 20 dagar kommer juryn att utse en ny vinnare. Deltagaren i tävlingen ansvarar själv för att kontaktuppgifterna är korrekta. 

Juryn består av representanter från Vi i Villa/Bonnier Publications AB om inte annat anges. Juryns beslut kan inte överklagas. Bonnier Publications AB ansvarar inte för extraordinära händelser och omständigheter som ligger utanför vår kontroll, till exempel konkurser eller förändringar hos våra samarbetspartners i tävlingen.

Tävlingsbidrag med stötande innehåll som till exempel personliga påhopp eller som inte följer tävlingstemat kan komma att raderas utan förvarning.

  

Behandling av personuppgifter 

Bonnier Publications AB ( 556105-0351)  är ansvarig för personuppgiftsbehandlingen för Vi i Villa. Personuppgifter kan lämnas ut till Vi i Villas samarbetspartners, efter ditt samtycke i varje enskilt fall. Personuppgifter lämnas ut till myndighet endast där så krävs med stöd av lag eller myndighetsbeslut.

Företagen inom Bonnierkoncernen driver ett gemensamt kund- och användarregister. Genom att samtycka till Vi i Villas villkor samtycker du till personuppgiftsbehandling inom Bonnierkoncernen. Läs mer på www.kunddata.bonnier.se.

Du har rätt att utan kostnad återkalla samtycke, begära rättelse/radering av eventuellt felaktiga uppgifter eller skriftligen begära ett registerutdrag.

 

Kontakt

Kontakta i första hand kundtjänsten för Vi i Villa på e-post [email protected] 

Bonniers personuppgiftsombud kan nås via brev till ”Personuppgiftsombudet, Bonnier AB, 11390 Stockholm”, eller E-post [email protected]

 

Annons