Fem tips för homestyling

Inredning

Nästan hälften av svenskarna tror att homestyling kan öka slutpriset med tio procent eller mer vid en bostadsförsäljning. Här får du fem tips på hur du kan styla ditt hem inför en visning.

I en Sifo-undersökningen, som gjorts på uppdrag av Länsförsäkringar Fastighetsförmedling, svarade 65 procent av svenskarna att de är dåliga på homestyling. Samtidigt tror 47 procent att insatser för att visa bostaden från sin bästa sida kan öka slutpriset med tio procent eller mer. Totalt har 1 000 svenskar i varierande åldrar svarat.

Så stylar du inför visning

Anna Wallin, grundare av företaget Homesthlm, delar med sig av fem tips som får din bostad att ge ett bra intryck.

 

1. Snygga upp. För mycket saker på en visning kan ge ett rörigt intryck. Försök att minimera antalet möbler och prylar utan att det ser alltför tomt ut. Måla över eventuella skavanker, spika fast lister och se till att bostaden är ordentligt städad.

 

2. Var neutral. På en visning är det viktigt att så många som möjligt ska kunna känna sig hemma i din bostad. Alla har vi olika stilar och inredningsfavoriter. Därför är det bra att ge en neutral känsla. Använd exempelvis vitt, grått, svart och beige framför mer grälla färger.

 

3. Lys upp på rätt ställen. Genom många lampor med dämpat sken får bostaden ett mysigare intryck utan att kännas murrigt. I sovrum och vardagsrum kan belysningen gärna vara svagare än i exempelvis kök och hall.

 

4. Tänk på första intrycket. I hallen kan det vara bra att lägga lite extra krut. Tänd några ljus och ställ fram gröna växter om det passar. Med en välkomnande hall får visningsbesökaren en bra första känsla som han eller hon tar med sig in i resten av bostaden.

 

5. Var vaksam på lukter. Det är hög tid att avliva myten om att kanelbulledoft eller badkaret fullt av paprikor skulle få spekulanterna att lägga ett extra bud på din bostad. Var dock vaksam på andra lukter. Vädra ut och se till att städa kyl, frys och andra förvaringsutrymmen – dessa kommer garanterat att öppnas under visningen.

01 februari 2018
 
Mer om Inredning

Trender 2018 – svenskt hantverk och det digitala hemmet

Inredning Drinkvagnar, sidobord och sittpuffar – 2017 var året då vi svenskar frossade i prydnadsmöbler. Vi i Villa bad Linnéa Aguero, Blockets presschef, sia om 2018 års trender. 

7 alla hjärtans dag-pyssel

Inredning Fingerfärg, kulörta papper och en dos kreativitet. Här är sju enkla pynt som passar bra att göra med barnen.

Julpyssel: Smällkarameller!

Inredning Klä granen extra fint med hemmagjorda smällkarameller i glada färger. I Jan-Öjvind Swahns Stora julboken hittar du godbitar som dessa!

7 roliga julklappsidéer

Inredning Slut på bra julklappsidéer? Här är 7 roliga prylar att ge någon du tycker om - eller att önska till dig själv. 

VIDEO: Smarta tejpknepet

Inredning Trött på tejpkrånglet? Med det här enkla knepet blir det så mycket enklare när det är dags att slå in julklapparna!

Så gör du egna julkort

Inredning Vem blir inte glad över ett hemmagjort julkort? Knåpa ihop ett par stycken med granar på, från Karin Anderssons bok Kreativa Karins jul för barn!

VIDEO: Så slår du in julklappar i tyg

Inredning Här är ett miljövänligare tips när det är dags att slå in dina julklappar. 

Årets julklapp 2017

Inredning VR-glasögon, robotdammsugare och matkasse har tidigare varit årets julklapp. Så vad handlar vi gärna i år? Här är årets julklapp!

6 rum med galen inredning

Inredning Låt dig inspireras – eller kanske bara förfäras – av dessa rum. Här är inredningen som får dig att tappa hakan!