Annons

Sätt färg på möblerna!

Måla och färg

Så enkelt att man nästan glömmer bort det. Färg kan verkligen göra underverk med det mesta!

Annons

Finare än nytt! Tidningsstället fick helt ny status hemma med guldkostym, liksom metalljusstaken som är målad i metallkulören "Ocean 17". Byrålådorna är målade i kulörerna (uppifrån) Ocean (metall), Guld (metall), Högtryck, Vit (blank), Azurit samt Högtryck. Samtliga färger är Svanenmärkta Aqua Lackfärg Elegant från Beckers.

Man behöver inte alltid köpa nytt. Många gånger räcker det med att pigga upp det man redan har, eller fynda något billigt begagnat som man sätter personlig prägel på.

Tvätta och slipa

Viktigt, som vid allt målningsarbete, är underarbetet. Givetvis beror det på vilken ambitionsnivå man har, men att tvätta ordentligt, gärna med målartvätt, samt sandpappra lite lätt, särskilt på redan målade eller lackade möbler, för att få färgen att fästa bra, är ett måste. Givetvis måste du även torka bort allt slipdamm efteråt. Vill du vara mer ambitiös och satsa på något som verkligen ska bli perfekt och hålla länge, bör du grundmåla först, samt eventuellt spackla och slipa ojämnheter. Nytt trä kan behöva lite kvistlack på kvistmärken.

Torka långsamt

Det är skönt att sitta ute i solen och måla, men är det väldigt varmt och soligt finns det risk för att färgen torkar alltför snabbt och blir svår att måla med. Likaså kan det fastna flygfän eller småskräp i färgen. Det är också lätt att ha för bråttom med att måla andra gången. Oftast behövs två eller tre strykningar, men om färgen inte hinner torka ordentligt mellan kan det bli knottrigt och fult. Läs på färgburken vad som gäller för just din färg.

Möblerna är målade med Beckers vattenlösliga och Svanenmärkta Aqua Lackfärg, "Elegant". Till den, som till all vattenlöslig färg, passar det bäst med en mjuk pensel, gärna med syntetborst.


Före

Tips vid rinningar

Undvik rinningar genom att inte ta för mycket färg i penseln och stryka färgen även en gång tvärs över högst upp på stora, släta ytor. Har du ändå fått rinningar, vänta tills färgen torkat ordentligt, slipa sedan försiktigt bort ojämnheterna och måla över på nytt.

Köpinformation

Beckers www.beckers.se

Annons
13 oktober 2008

0 Kommentarer

0

"Måla på klinkers – går det?"

Går det att måla på klinker, undrar en av våra läsare. Läs Ken Kennards, Vi i Villas målarexpert, svar här.

0

Färg uppåt väggarna

Trenden håller i sig. Ljusa kulörer som vitt, ljust beige och ljusgrått dominerar. Och färgstarka fondväggar bryter av.

0

Vilken färg ska huset ha?

Den målningstid nu kommer… Hur ska man tänka när man väljer kulör till fasaden?

0

Proffsens bästa målningstips

Satsa på kvalitet och var noga med underarbetet. Så här får du bästa finishen när du ska måla!

0

Färgsätt ditt hem på webben

Visst kan man ta det säkra före det osäkra och satsa på vitt när man ska måla om hemma, men vore det inte kul att våga lite mer, i alla fall någonstans...

0

Måla om inomhus? – Här är verktygen du behöver

Dags att fräscha upp inomhus med lite färg? Ken Kennard, Vi i Villas målarexpert, tipsar om verktygen du inte klarar dig utan.

0

Stora husmålarskolan: Utrustningen du behöver

Här är en lista på de viktigaste sakerna du behöver när du ska måla om.

0

Stora husmålarskolan: Grundarbetet – steg-för-steg

Så här gör du det viktiga grundarbetet innan du målar.

Vi i Villas policy
Avbryt

Här kan du bli medlem i Vi i Villa genom att logga in med ett befintligt konto från sociala medier eller genom att skapa ett nytt konto, kopplat till din e-postadress nedan.

Som medlem får du tillgång till erbjudande och rabatter från våra leverantörer. Du kan också enkelt deltaga i våra tävlingar och forum när du är inloggad som medlem på webbplatsen.

Läs mer om medlemskapet och hur vi hanterar dina personuppgifter.

 

Annons