Annons

Matt och blankt - ger väggarna en ny dimension

Måla och färg

Det är "inne" att designa och måla väggarna i stället för att tapetsera. Här visar vi ett spännande spel mellan matt och blankt!

Annons

Röd vägg: "The red room" - ett rum för aktivitet, design Joel Degermark och Stina Sandwall. Sju gånger var vi tvungna att måla denna starka färg för att den skulle täcka; latexfärg glans 7 S 1080-R. En blank mönstereffekt har uppnåtts genom att måla en lackfärg S 1580-R genom en spetsgardin. Provmåla genom en sådan några gånger innan du ger dig på en hel vägg!

Det har blivit "inne" att designa och måla sina väggar, för att få en speciell upplevelse och en egen stil, i stället för att tapetsera dem.
Nya trender inspirerar och det har kommit en mängd olika nya färgmaterial. Metallicfärger kombineras med sandliknande ytor, blanka lackade ytor med matta och glittrande med matt kalk. Färgen, mönstret och ytor i olika glans samspelar med ljuset och ger väggarna en helt ny dimension.

För att få ett gott resultat så bör dina väggar vara helt släta innan den dekorativa behandlingen. Läs också de olika färgfabrikanternas instruktioner noga för att få ett optimalt resultat. En duktig målare rekommenderas alltid vid svårare tekniker.


Pärlemorfärg i en stor cirkel på en supermatt vägg, målad med latexfärg glans 2, S 0502-Y50R. Ett rum för vila och meditation. Design Cecilia Falk.


Tre "nästanvita" helmatta latexfärger i kombination med skimrande pärlemorfärg: S 0502-Y50R, S 1000-N, S 0502-G50Y. Design: Monica Dare.


En dramatisk matt svart fondvägg med geometrisk schablon i blank lackfärg. Design Karin Lindstedt. Foto Patrik Engqvist.

Foto: Patrik Engqvist Samtliga designer är gjorda för Målaremästarnas Måleritrend

 

Söker du köpinformation, klicka här för att komma till Vi i Villas Köpguide!
Söker du hantverkare, klicka här för att komma till Vi i Villas hantverksguide!
Annons
14 januari 2002

1 Kommentarer

2013-04-12
Lee
0

"Måla på klinkers – går det?"

Går det att måla på klinker, undrar en av våra läsare. Läs Ken Kennards, Vi i Villas målarexpert, svar här.

0

Färg uppåt väggarna

Trenden håller i sig. Ljusa kulörer som vitt, ljust beige och ljusgrått dominerar. Och färgstarka fondväggar bryter av.

0

Vilken färg ska huset ha?

Den målningstid nu kommer… Hur ska man tänka när man väljer kulör till fasaden?

0

Proffsens bästa målningstips

Satsa på kvalitet och var noga med underarbetet. Så här får du bästa finishen när du ska måla!

0

Färgsätt ditt hem på webben

Visst kan man ta det säkra före det osäkra och satsa på vitt när man ska måla om hemma, men vore det inte kul att våga lite mer, i alla fall någonstans...

0

Måla om inomhus? – Här är verktygen du behöver

Dags att fräscha upp inomhus med lite färg? Ken Kennard, Vi i Villas målarexpert, tipsar om verktygen du inte klarar dig utan.

0

Stora husmålarskolan: Utrustningen du behöver

Här är en lista på de viktigaste sakerna du behöver när du ska måla om.

0

Stora husmålarskolan: Grundarbetet – steg-för-steg

Så här gör du det viktiga grundarbetet innan du målar.

Vi i Villas policy
Avbryt

Här kan du bli medlem i Vi i Villa genom att logga in med ett befintligt konto från sociala medier eller genom att skapa ett nytt konto, kopplat till din e-postadress nedan.

Som medlem får du tillgång till erbjudande och rabatter från våra leverantörer. Du kan också enkelt deltaga i våra tävlingar och forum när du är inloggad som medlem på webbplatsen.

Läs mer om medlemskapet och hur vi hanterar dina personuppgifter.

 

Annons