Annons

Kolla in kulörerna (Låt hemmet bekänna färg)

Måla och färg

Att välja kulör kan vara rejält knepigt och kanske framför allt att få flera olika kulörer att passa ihop. Därför finns kulörkollektionerna. Här visar vi prover på hur kulörkollektioner sätter prägel på husets rum. 

Annons


I köket har man ofta små väggytor eftersom skåpinredning och hyllor ofta tar stor plats. Här passar enfärgat eller småmönstrat. För den riktigt vågade kanske Tandoori från Alcro Designers är det perfekta färgvalet?


Hallen välkomnar dig och dina gäster och borde vara ett kul och trevligt rum som symboliserar dig och din familj. Ofta är det dåligt med både plats och ljus men med ljusa kulörer och bra belysning kompenserar du mörkret. Testa gärna armatur med både upp- och nedljus.

Vardagsrum


Vilken färgskala du väljer att ha i vardagsrummet beror nog helt och hållet på tycke och smak, vilka möbler du har och vilken stil du vill skapa omkring dig. Vill du förnya dig ofta kan en fondvägg ganska enkelt målas om i mer eller mindre vågade kulörer.


Rosa är fräscht och helrätt just nu. Här som en fondvägg i färgen Lace ur Perfekta färger, Nordsjö.

Sovrum


I sovrummet får du din vila men även då du sover påverkas du av intryck. Vilka färger du väljer beror på vilken miljö du vill skapa omkring dig. Vackert vilsamt eller ett rum som stimulerar dig? Mörkt eller ljust? Inom färghealing används blått ofta för att ge vila, svalka och för att lugna. Den här härliga blå kulören heter Anemone från kollektionen Perfekta färger från Nordsjö.


Härligt auberginefärgad är Granada i kollektionen Hemma från Beckers. Lila står ofta för andlighet men kan enligt färghealingsläran skapa depression om den används för frekvent. Guld balanserar det negativa.

Barnrum

Barnens rum ska vara en kul plats! Visuell stimulans kan skapas genom till exempel roliga mönster, starka färger och olika effekter. Tänk på att barn både tål och gillar mer färger och former än vad vi vuxna oftast trivs med.


Skojiga schabloner till barnrummet är ett alternativ till mönstrade tapeter, som till exempel någon ur Roliga rum-kollektionen från Beckers.

 

Söker du köpinformation, klicka här för att komma till Vi i Villas Köpguide!
Söker du hantverkare, klicka här för att komma till Vi i Villas hantverksguide!
Annons
1 oktober 2003

0 Kommentarer

0

"Måla på klinkers – går det?"

Går det att måla på klinker, undrar en av våra läsare. Läs Ken Kennards, Vi i Villas målarexpert, svar här.

0

Färg uppåt väggarna

Trenden håller i sig. Ljusa kulörer som vitt, ljust beige och ljusgrått dominerar. Och färgstarka fondväggar bryter av.

0

Vilken färg ska huset ha?

Den målningstid nu kommer… Hur ska man tänka när man väljer kulör till fasaden?

0

Proffsens bästa målningstips

Satsa på kvalitet och var noga med underarbetet. Så här får du bästa finishen när du ska måla!

0

Färgsätt ditt hem på webben

Visst kan man ta det säkra före det osäkra och satsa på vitt när man ska måla om hemma, men vore det inte kul att våga lite mer, i alla fall någonstans...

0

Måla om inomhus? – Här är verktygen du behöver

Dags att fräscha upp inomhus med lite färg? Ken Kennard, Vi i Villas målarexpert, tipsar om verktygen du inte klarar dig utan.

0

Stora husmålarskolan: Utrustningen du behöver

Här är en lista på de viktigaste sakerna du behöver när du ska måla om.

0

Stora husmålarskolan: Grundarbetet – steg-för-steg

Så här gör du det viktiga grundarbetet innan du målar.

Vi i Villas policy
Avbryt

Här kan du bli medlem i Vi i Villa genom att logga in med ett befintligt konto från sociala medier eller genom att skapa ett nytt konto, kopplat till din e-postadress nedan.

Som medlem får du tillgång till erbjudande och rabatter från våra leverantörer. Du kan också enkelt deltaga i våra tävlingar och forum när du är inloggad som medlem på webbplatsen.

Läs mer om medlemskapet och hur vi hanterar dina personuppgifter.

 

Annons