Annons

Färg och målning inomhus

Ska du måla innertak, måla golvet, måla om rummet eller måla om en gammal möbel – oavsett vilket måleriprojekt du har på gång där hemma så har vi mängder med tips.

Här får du lära dig om färglära, tips och råd för hur du kan resonera när du ska välja färg för olika rum och hur du med hjälp av målarfärg kan göra dina möbler helt unika. Här finns allt från expertråd till inspiration.

 

Annorlunda sätt att måla väggarna

Vill du måla om rummen med en annorlunda, rolig färg? Vi tipsar om kalklitir, griffelfärg eller magnetfärg som ger dig en snabb och snygg förändring. Är du ute efter att ge väggarna en matt betongkänsla? Då kan du måla med den isländska och miljövänliga målarfärgen kalklitir. 

 

Måla golv

Vill du måla ditt golv? Det finns ett stort utbud av olika golvfärger, om du vill att träet ska synas igenom är lasyr ett bra alternativ. Vi hjälper dig att välja en färg som passar ditt golv. Här kan du läsa allt om torktid, lackering samt hur många gånger du måste måla golvet. 

 

Fräscha upp tak och väggar

Spackla, måla och tapetsera är något som de flesta klarar av. Men få det att se proffsgjort ut kan vara lite klurigare. Tänk på att grundarbetet med spackling och slipning är helt avgörande för slutresultatet.  Vi ger dig de bästa tipsen gällande förarbetet inför att måla eller tapetsera väggar och tak.

 

Sprutmåla innertak

Att måla med färgspruta är något som blivit vanligt att göra. Att måla innertak är vanligtvis en ganska jobbig uppgift, men med en färgspruta blir det mycket enklare. Resultatet efter att ha sprutmålat taket blir ofta snyggare och proffsigare, skillnad mot om du använder en vanlig pensel. Vi i Villa lät en testperson måla med färgspruta. 

 

Måla dina möbler

Ett hem med vita väggar kan behöva addera lite färg. Färg behöver inte innebära färgglada kuddar, gardiner eller tavlor. Du kan med hjälp av lite målarfärg eller tapeter piffa till dina möbler till något helt unikt. Måla möbler behöver inte vara krångligt och tidskrävande, du kan enkelt göra egna schabloner eller spraymåla dina möbler. Vi har samlat massvis av inspiration när det kommer till att måla möbler. 

 

Dekorera väggarna

Det finns flera olika sätt att dekorera dina väggar. Du kan använda annorlunda målarfärger, vackra tapeter, dekorplast eller måla schabloner. Vi i Villa har flera tips och råd när det kommer till att förvandla dina väggar.  

 

Egengjord målarfärg

Du behöver inte alltid köpa målarfärg. Du kan med våra färgrecept göra din egen målarfärg. Du får bland annat lära dig hur du tillverkar din egen täckfärg, lasyr och pigmentfärg. Vi har även samlat tips och råd som får dig att måla som ett riktigt proffs.

Läs mer Göm
Sortera på:
Filtrera efter typ:
Annons
Måla och färg
0
Går det att måla på klinker, undrar en av våra läsare. Läs Ken Kennards, Vi i Villas målarexpert, svar här.
Snickar-Björn
0
Om man tycker att det tar för lång tid att bredspackla, går det att limma gipsskivor i stället? Läs vår byggexpert Björn Christiernssons svar på...
Måla och färg
0
Ska du själv måla om där hemma? Här är målarknep som ger dig lika bra resultat som yrkesmålaren.
Inredningsexperten
0
Att inreda rum med snedtak kan vara knepigt – men här är vår inredningsexpert Jasminas bästa tips.
Köpa och sälja hus
0
Minns du huset med tonad fasadfärg? Nu är det till salu – spana in den originella inredningen här...
Måla och färg
0
Måla om ett helt rum, en vägg eller bara en möbel! Kalklitir, griffelfärg eller magnetfärg – få snabb och snygg förändring där hemma med tre annorlund...
Måla och färg
1
Att måla väggarna med den isländska färgen kalklitir ger en vacker och lite rå betongkänsla med struktur på väggen – det är dessutom miljövänligt....
Inredning
0
Att måla om ger snabb förändring – men det gäller att göra jobbet ordentligt. Här är målarknepen som får dig att måla som ett proffs.
Måla och färg
0
Lär dig tillverka din egen täckfärg, lasyr eller pigmentfärg.
Steg för steg
0
Fräscha upp ditt hem med färgglada detaljer i vår. Ge till exempel pallen nytt liv med lite härlig färg i dip dye- stil.
Måla och färg
1
Svart som sot, läckert chokladbrunt eller sobert grafitgrått? Mörka kulörer har blivit allt mer populära på våra husfasader. Här får du tips om vad...
Måla och färg
1
Tvätta för hand eller med högtryck? Krävs bygglov och får man använda stege? När det är dags att måla om fasaden kan det dyka upp många frågor. Här...
Vi i Villas policy
Avbryt

Här kan du bli medlem i Vi i Villa genom att logga in med ett befintligt konto från sociala medier eller genom att skapa ett nytt konto, kopplat till din e-postadress nedan.

Som medlem får du tillgång till erbjudande och rabatter från våra leverantörer. Du kan också enkelt deltaga i våra tävlingar och forum när du är inloggad som medlem på webbplatsen.

Läs mer om medlemskapet och hur vi hanterar dina personuppgifter.

 

Annons