Annons

Tekniska under

Elektronik

Det är lätt att drabbas av besinningslöst ha-begär när all teknik där ute verkar bättre, snyggare och smartare än det man har hemma. Ändå kan vi inte låta bli att fresta… Här är sakerna som faktiskt hjälper till och underlättar i vardagen.

Annons

<!-- title --> som underlättar vardagen!

Med en fjärrkontroll styr du ljus, värme, persienner med mer i hela huset. Här är ett radiostyrningssystem från Jung som är utvecklat för att göra detta möjligt i ett hus med redan befintlig elinstallation, man behöver alltså inte dra om all el i huset för att få ett smart hus. Pris från cirka 2 900 kronor för den enklaste utrustningen. Treotham.Teve i badet! Fullständigt vattentät med en fjärkontroll som flyter. Tilevision är en högupplöst, 12 volt, lcd-teve med en skärm från Samsung. Teven är bara 75 millimeter djup vilket innebär att den passar in i de flesta väggar och är lätt att installera eller ta bort. Finns att få i två storlekar, 17 tum och 23 tum widescreenformat. Pris från 22 900 kronor. Tilevision.Komplett väderstation. Här en riktig värsting – WMR 100N – men det finns både billigare och enklare modeller. Pris cirka 3 000 kronor. Oregon Scientific.

Allt bättre bild. Här är världens första blu-ray-spelare BD-P1000. Och vad är då det? Jo, det är vad som kommer efter dvd. Ännu bättre bild och ännu fler möjligheter utlovas, en enda skiva rymmer 50 gigabyte. Pris cirka 12 995 kronor. Samsung.Släpp musiken fri i hela huset. Genom att bygga in högtalare i vägg och tak får man diskreta lösningar på ställen där man vanligtvis inte har plats för högtalare. Octupus heter systemet som har fyra ljudzoner komplett med högtalare, kontrollpanel och fjärrkontroll kostar 23 000 kronor. Altavox.Med ett komplett ljudsystem för hela huset kan man via en display i varje rum styra cd-spelare, radio, teve-boxar, musik-datorer med mera. Man kan också ansluta en iPod, göra den tillgänglig i hela huset och i varje rum navigera mellan olika låtar och spellistor. MODE kontrollpanel ingår i SpeakerCrafts så kallade multiroom-system. För fyra zoner (rum) inklusive fyra kontrollpaneler kostar det 41 000 kronor. Altavox.

Köpinformation

Altavox, www.altavox.se
Oregon Scientific, www.oregonscientific.se  
Samsung, www.samsung.se   
Tilevision, www.tilevision.se
Treotham, www.treotham.se

 

Söker du köpinformation, klicka här för att komma till Vi i Villas Köpguide!
Söker du hantverkare, klicka här för att komma till Vi i Villas hantverksguide!
Annons
7 februari 2007

0 Kommentarer

0

Smarta webbverktyg för dig som villaägare

Det finns mängder med smarta verktyg för dig som villaägare. Här är tre nyheter som hjälper dig med allt från solceller till byggplanering och fiber.

0

Smarta teknikprylar och trender för hemmet

Numera vimlar det av smart teknik i vår vardag, allt från mobilappar och smart-tv till trådlöst ljud. Vi bad teknikproffset Erik Börjesson förklara de...

0

Nu blir gillestugan hemmabio

En komplett anläggning för hemmabio kan kosta allt från 5 000 till många hundra tusen kronor. Du kan också utgå ifrån det du har och byta upp dig efter...

0

Viivilla.se nominerad till Årets Tidskrift - nya medier

Den 26 oktober delar Sveriges Tidskrifter ut årets tidskriftspriser på Cirkus i Stockholm.

0

Välkommen på premiär!

Har man någonsin varit i nöjesbranschen finns det inget mer magiskt ord än – premiär! Så fullt av förväntan, spänning, förhoppning och skräckblandad...

0

Välkommen till nya viivilla.se!

Nu är det premiär för nya viivilla.se och gillar du tidningen Vi i Villa kan jag garantera att du också kommer att tycka om vår nya tidning på nätet.

0

Viivilla.se bäst på gör-det-själv!

I nummer 6/04 av PC för Alla blev viivilla.se utsedd till månadens sajt.

0

Skaffa bredband och surfa snabbare

Kbit? Mbit? Gbit? På internet råder inga hastighetsbegränsningar. Här reder vi ut begreppen och fördelarna med bredband.

0

Välkommen till nya viv.se

Välkommen till oss! Vi har dukat upp ett fantastiskt smörgåsbord och nu är det bara att ta för sig.

Vi i Villas policy
Avbryt

Här kan du bli medlem i Vi i Villa genom att logga in med ett befintligt konto från sociala medier eller genom att skapa ett nytt konto, kopplat till din e-postadress nedan.

Som medlem får du tillgång till erbjudande och rabatter från våra leverantörer. Du kan också enkelt deltaga i våra tävlingar och forum när du är inloggad som medlem på webbplatsen.

Läs mer om medlemskapet och hur vi hanterar dina personuppgifter.

 

Annons