Annons

Miljönytt: Lättare välja energisnål teve

Elektronik

Inom kort kommer EU att ställa högre energisparkrav på teveapparater, allt enligt det nya ekodesigndirektivet. Troligen kommer även obligatorisk energimärkning införas, liknande den om finns på vitvaror, vilket underlättar för medvetna konsumenter.

Annons

Panasonic TX 32 LED 8F är energisnålast med sina 182 kWh/år. Pris cirka 6500 kronor. Foto Per Westergård.

Men redan nu kan du få hjälp med att välja en teve med låg energiförbrukning. En 32-tums LCD-skärm kan nämligen dra allt mellan 182 och 273 kWh/år om den står påslagen fem timmar per dag, och resten i standbyläge.

Funktioner som oftast, men inte alltid, spar energi är exempelvis inbyggd digitalbox och energisparläge som dämpar bilden när det blir mörkt i rummet. Detta enligt en nyligen genomförd test av tio lika apparater hos Energimyndigheten. Anmärkningsvärt var att en av de energisnålaste modellerna även hade bäst bildkvalitet.

Ta del av hela testet på www.energimyndigheten.se

Annons
20 mars 2009

0 Kommentarer

0

Smarta webbverktyg för dig som villaägare

Det finns mängder med smarta verktyg för dig som villaägare. Här är tre nyheter som hjälper dig med allt från solceller till byggplanering och fiber.

0

Smarta teknikprylar och trender för hemmet

Numera vimlar det av smart teknik i vår vardag, allt från mobilappar och smart-tv till trådlöst ljud. Vi bad teknikproffset Erik Börjesson förklara de...

0

Nu blir gillestugan hemmabio

En komplett anläggning för hemmabio kan kosta allt från 5 000 till många hundra tusen kronor. Du kan också utgå ifrån det du har och byta upp dig efter...

0

Viivilla.se nominerad till Årets Tidskrift - nya medier

Den 26 oktober delar Sveriges Tidskrifter ut årets tidskriftspriser på Cirkus i Stockholm.

0

Välkommen på premiär!

Har man någonsin varit i nöjesbranschen finns det inget mer magiskt ord än – premiär! Så fullt av förväntan, spänning, förhoppning och skräckblandad...

0

Välkommen till nya viivilla.se!

Nu är det premiär för nya viivilla.se och gillar du tidningen Vi i Villa kan jag garantera att du också kommer att tycka om vår nya tidning på nätet.

0

Viivilla.se bäst på gör-det-själv!

I nummer 6/04 av PC för Alla blev viivilla.se utsedd till månadens sajt.

0

Skaffa bredband och surfa snabbare

Kbit? Mbit? Gbit? På internet råder inga hastighetsbegränsningar. Här reder vi ut begreppen och fördelarna med bredband.

0

Välkommen till nya viv.se

Välkommen till oss! Vi har dukat upp ett fantastiskt smörgåsbord och nu är det bara att ta för sig.

Vi i Villas policy
Avbryt

Här kan du bli medlem i Vi i Villa genom att logga in med ett befintligt konto från sociala medier eller genom att skapa ett nytt konto, kopplat till din e-postadress nedan.

Som medlem får du tillgång till erbjudande och rabatter från våra leverantörer. Du kan också enkelt deltaga i våra tävlingar och forum när du är inloggad som medlem på webbplatsen.

Läs mer om medlemskapet och hur vi hanterar dina personuppgifter.

 

Annons