Annons

Framtidens videobutiker är redan här

Elektronik

Den traditionella turen till videobutiken är snart ett minne blott. Allt fler filmtjänster lanseras på internet, där man enkelt och för en billig peng kan ladda ner filmer och TV-serier direkt till datorn.

Annons

Hyrfilm på nätet

  • Filmerna är alltid tillgängliga
  • Du behöver inte lämna tillbaka dem
  • Inga avgifter för sena filmer
  • Ofta billigare än i videobutiken

Vid det här laget har de allra flesta skaffat sig en PC. Har man dessutom en stabil bredbandsanslutning med normalt hög kapacitet så kan man titta på film från nätet. De flesta tjänster använder sig av Windows Media Player för att visa filmen, men i vissa fall kan man behöva installera ett särskilt filmprogram. Detta finns i så fall på tjänstens hemsida. Mac- och Linux-användare kan råka ut för att vissa tjänster inte stöds av alla operativsystem ännu.

PC:n måste ha högtalare eller ljudutgångar, eller åtminstone kunna koppla in hörlurar, annars blir det inget ljud! Har man en bärbar dator är hörlurar ett bra alternativ eftersom man då inte stör de som sitter i närheten, till exempel på tåget eller bussen.

Köpa eller hyra?

Vi vill påpeka att ladda ned en film till datorn inte är samma sak som att köpa den. Det syns ofta på priset om man bara hyr filmen eller om man kan behålla den och göra vad man vill med den. Streaming är en vanlig metod för filmuthyrning, där sätter man igång ett slags fjärravspelning av filmen. Man laddar i ett par minuter, sedan kan man börja titta. Filmen använder datorns hårddisk för mellanlagring (buffring) av information, men när man tittat färdigt finns ingenting kvar på datorn.

Testet

När vi undersöker de olika tjänsterna tittar vi närmare på pris, utbud och användning. Valmöjligheter som att köpa eller hyra, samt hur enkel betalningen är, är avgörande om kunderna ska återvända. I sortimentet bör det finnas en hel del nyheter samt ett bra utbud av klassiker som man gärna kan titta på gång till. Användarvänligheten beror på hur enkelt det är att hitta rätt titel, samt hur man gör när man laddar ned och startar filmen, väljer ljud och textning.


Film2home.se

Tvättäkta videobutik!

Fler än 2 000 titlar och filmer i många genrer innebär att det inte saknas valmöjlighet på Film2home!

Film2home är en av våra klara favoriter. Mycket film för varje smak och problemfri avspelning tack vare Silverlight. Webbsidan är ganska så användarvänlig och har bra sökningar efter genre, samt utförlig information om varje film.

Priserna är inte avskräckande, och även om de inte är de lägsta som finns så är det värt att betala lite extra för det fina utbudet. Kundservice svarade snabbt på telefon och kunde svara på alla våra frågor på ett utomordentligt sätt.

Bra!

Annons

SFAnytime.se

Mest hyrfilm från SF

SF Anytime håller mest på med filmuthyrning. Vissa titlar går att köpa, men billigt är det inte!

Det är ingen tvekan om att SF Anytime har ett av de bästa utbuden av kvalitetstitlar. Man får betala lite mer än hos de allra billigaste, men å andra sidan finns alla filmer inte hos alla konkurrenter. Det saknas lite när det gäller information och vi efterlyser guider för hur man går till väga när man hyr/köper samt kopplar datorn till TV:n. Webbplatsen är lite trög och det tar tid att ladda en del sidor på grund av många länkar och bilder. Sökmotorn där man söker på titlar och skådespelare fungerar lysande och de aktiva länkarna till skådespelare och regissörer gör det enkelt att hitta andra filmer som kan vara sevärda.

Sammantaget är SF Anytime en strålande filmtjänst som främst fokuserar på uthyrning och som har många och bra titlar i sortimentet.


Headweb.se

Vass utmanare

Här är ytterligare en stor aktör som ska slåss om filmsugna kunder. Och Headweb har definitivt sina fördelar.

Det saknas lite innehåll för att Headweb ska kunna konkurrera ut de allra bästa när det gäller antalet titlar. Men vi gillar tjänsten, både vad gäller den ungdomliga tanken med Facebook och Twitter, och att man kan betala med SMS. Mest av allt gillar vi frånvaron av DRM, som är den detalj det rings mest om till kundservicen hos andra filmtjänster. Man får en bättre känsla av att äga filmerna när man kan flytta dem och bränna dem på DVD. Dessvärre är Headweb främst en filmuthyrningstjänst och bara en knapp tiondel av filmerna går att köpa.


Läs testet i sin helhet på Bild & Ljud Hemmas hemsida!

23. april 2010
 
Annons
Mer om Elektronik
Annons

Fiber – allt du behöver veta (och lite till)

Elektronik Vilka är fördelarna med fiber, vad kostar det att installera – och höjer fiber värdet på huset? Boxer har svaren på dina frågor!

VIDEO: Så gör du en enkel mobilhållare

Elektronik Trött på att hela tiden hålla i en varm mobil när du tittar på Netflix? Så här gör du en enkel mobilhållare – allt du behöver är ett gem!

Annons

Ta med tv:n på semestern!

Elektronik Glöm inte det viktigaste när du ska på Sverigesemester i sommar: solstol, badkläder – och dina tv-kanaler! Med tv från Boxer kan du titta på...

Smarta hemmet: Styr ditt hem via din mobil

Elektronik Dagarna när du var tvungen att sätta i gång tvättmaskinen manuellt och vattna blommorna för hand är över. Nu kan du styra det mesta i hemmet via din mobil. 

Välkommen på auktionspremiär!

Elektronik Nu är det premiär för viivilla.se auktion.

Julklappstips från Bild & Ljud Hemma

Elektronik Här är julklapparna som är så bra att du helst vill ha dem själv. Men man måste ge bort saker också, även om vi vet att det gör ont ibland. Om du ger...

Koll på nya tekniken!

Elektronik Trådlösa högtalare, 3D-teve, surfplattor… Nya produkter och lösningar för hemma-underhållningen lanseras hela tiden och varje val leder till ytterligare val. Var ska man börja?

Vår tids hemmaunderhållning – ett litet lexikon!

Elektronik Hur ser framtidens tevetittande ut och vad betyder alla termer? Det reder vi ut här.

Annons vinterspecial

Elektronik Passa på! Här nedan följer nio st specialerbjudanden till dig som är Vi i Villa läsare. Mycket nöje önskar vi er.

Vi i Villas policy
Avbryt

Villkor för Vi i Villas tävlingar och policy

Användarvillkor som medlem på Viivilla.se 

Som medlem i Vi i Villa-klubben får du tillgång till exklusiva artiklar, tävlingar och quiz samt kan ta del av unika erbjudanden från våra samarbetspartners. Du kan även diskutera i forumet där du får tips och råd från andra villaägare.

Allt om användarvillkoren som medlem, som vett och etikett samt hur ditt uppladdade material behandlas kan du läsa här.

 

Tävlingsvillkor

Tänk på att ange en giltig e-postadress för att kunna kontaktas vid eventuella tävlingsvinster, få erbjudanden och nyhetsutskick. För att vara med i tävlingar behöver du vara inloggad och ange adress och telefonnummer i din profil, så att vi kan kontakta dig vid en eventuell vinst. När du fyllt i denna information första gången behöver du bara logga in nästa gång du vill vara med i en ny tävling, så finns dina kontaktuppgifter sparade.

Anställda inom Vi i Villa/Bonnier Publications AB och företag som utgör samarbetspartners i aktuell tävling kan inte delta i Vi i Villas tävlingar.

Vid alla tävlingar gäller 18 års åldersgräns för att delta - alternativt målsmans medgivande.

Endast ett pris per familj/hushåll och tävling.

Vinnaren kan inte byta ut vinsten mot ekonomisk ersättning eller överlåta vinsten till någon annan.

Alla eventuella avgifter och/eller skatter som uppstår i samband med vinstutdelning betalas av vinnaren. Om inte annat anges, ansvarar Vi i Villa/Bonnier Publications AB inte för extra kostnader i samband med vinsten.

Vi i Villa/Bonnier Publications AB är inte ansvariga för tekniska fel rörande webb, telefon, e-post eller brev.

Vinnarens namn, ort och motivering kan komma att användas i marknadsföringssyfte på Vi i Villas hemsida, sponsorernas hemsidor eller annan annonsplats.

Om inte Vi i Villa har fått tag på vinnaren genom de kontaktuppgifter som lämnats av deltagaren i tävlingen inom 20 dagar kommer juryn att utse en ny vinnare. Deltagaren i tävlingen ansvarar själv för att kontaktuppgifterna är korrekta. 

Juryn består av representanter från Vi i Villa/Bonnier Publications AB om inte annat anges. Juryns beslut kan inte överklagas. Bonnier Publications AB ansvarar inte för extraordinära händelser och omständigheter som ligger utanför vår kontroll, till exempel konkurser eller förändringar hos våra samarbetspartners i tävlingen.

Tävlingsbidrag med stötande innehåll som till exempel personliga påhopp eller som inte följer tävlingstemat kan komma att raderas utan förvarning.

  

Behandling av personuppgifter 

Bonnier Publications AB ( 556105-0351)  är ansvarig för personuppgiftsbehandlingen för Vi i Villa. Personuppgifter kan lämnas ut till Vi i Villas samarbetspartners, efter ditt samtycke i varje enskilt fall. Personuppgifter lämnas ut till myndighet endast där så krävs med stöd av lag eller myndighetsbeslut.

Företagen inom Bonnierkoncernen driver ett gemensamt kund- och användarregister. Genom att samtycka till Vi i Villas villkor samtycker du till personuppgiftsbehandling inom Bonnierkoncernen. Läs mer på www.kunddata.bonnier.se.

Du har rätt att utan kostnad återkalla samtycke, begära rättelse/radering av eventuellt felaktiga uppgifter eller skriftligen begära ett registerutdrag.

 

Kontakt

Kontakta i första hand kundtjänsten för Vi i Villa på e-post [email protected] 

Bonniers personuppgiftsombud kan nås via brev till ”Personuppgiftsombudet, Bonnier AB, 11390 Stockholm”, eller E-post [email protected]

 

Annons