Foto: Ikea

Barnlampa indragen efter dödsolycka

Belysning

Tragisk dödsolycka med barnlampa från Ikea:
- Oerhört viktigt att följa bruksanvisningar!

Annons

Barnlampan Smila finns i var och varannan barnfamiljs hem och är även vanlig på exempelvis förskolor. Efter en tragisk dödsolycka i Skottland då lampan var felmonterad, har produkten nu tagits bort från försäljning medan Ikea utreder hur de kan förbättra informationen och säkerhetsinstruktionerna.

- Alla Smila vägglampor är säkra när de är monterade utan lösa kablar, på det sätt som visas i monteringsanvisningen, säger Sara Paulsson, pressansvarig på Ikea.

- Vi vill gärna ta det här tillfället och informera om hur oerhört viktigt det är att följa monteringsanvisningar. Alla lösa sladdar, kablar och liknande föremål är en potentiell fara inte bara i barnens rum, utan i hela hemmet. Det är därför viktigt att vuxna är medvetna om den potentiella faran och ser till att inga sladdar är inom räckhåll för små barn.

Annons
28 juni 2013
 
Annons
Mer om Belysning

60-wattaren förbjuds

Belysning Utfasningen av glödlampan fortsätter. Nu är det 60-wattarens tur att försvinna.

Lysande nyheter

Belysning Höstens nya lampor bjuder på härligt ljus och strålande humor!

10 elsmarta tips som ger din familj en säker jul

Belysning Julstjärnor, ljusslingor och julgransbelysning kan vara minst lika farliga som levande ljus under julen. Här är bästa tipsen för att elsäkra ditt hem i...

Möblera för ljus

Belysning I dessa energibesparingstider är det dagsljus som gäller. Belysning inkluderar därför i högsta grad en smart möblering och ljus färgsättning, säger Monica Säter, Vi i Villas belysningsexpert.

Ljus inomhus

Belysning Med ljusets hjälp kan du bestämma atmosfären i ett rum. Så rusta dig för den mörka årstiden med bra belysning!

Slingrande ljuskällor – inomhus

Belysning När mörkret sänker sig vill vi ha ljus i vårt hus. Ljusslingor skapar mys och passar lika bra i fönster som i gran som virade runt trappräcket.

Nu är det jul här i vårt hus

Belysning Hus dekorerade i bästa Kalle Anka-anda! Kul, glittrande och helt inne.

Nytt ljus med fiberoptik

Belysning Varför bara tänka i traditionell belysning? Med fiberoptik finns helt andra möjligheter än vad vi är vana vid, både ute och inne.

Hur tänkte du...

Belysning Nils Bjelk står bakom Wirefreelight – trådlös led-belysning.