Annons

Låt ljuset falla rätt

Belysning

Var och hur vi styr belysningen påverkar hur saker och ting uppfattas och ser ut mer än vad vi tror. Här visar dig Ingald Anderson några bra belysningsknep.

Annons

Utan ljus är allt dött, och i mörkret finns inga färger. Genom ljuset får allt liv, och tack vare det kan vi ge karaktär åt våra hem.

För att hitta rätt bör man känna till de olika armaturtypernas egenskaper och i vilka sammanhang de fungerar.

Förhållandena mellan arbetsbelysning och bildskärm på hemdatorn ska vara sådana, att du får bra ljus på dina papper utan att skärmkontrasten försämras. En extra lampa, som lysröret här, är ett bra komplement.

Något att tänka på - hur ögat förändras med åldern och hur behovet av bra ljus därmed ökar.

Med en dimmer kan du reglera ljusstyrkan för rätt stämning när du kombinerar matbordsbelysning och levande ljus.

En enkel lampa, som ger stämning och behagligt ljus, gör du lätt så här.

Vid badrumsspegeln ska lamporna placeras på båda sidorna för att ge den bästa och jämnaste belysningen. Om det inte går är näst bästa lösningen en ramp ovanför spegeln, helst lika bred som denna.

 

Annons
Söker du köpinformation, klicka här för att komma till Vi i Villas Köpguide!
Söker du hantverkare, klicka här för att komma till Vi i Villas hantverksguide!
28 oktober 2002

0 Kommentarer

0

Gör en egen bokstavslampa

Bokstavslampor kan vara lika dyra som de är snygga, men det är superenkelt att göra en egen bokstavslampa – så här gör du, steg för steg.

0

Julhus 2003

Hus dekorerade i bästa Kalle Anka-anda! Kul, glittrande och helt inne.

0

Nu är det jul här i vårt hus

Hus dekorerade i bästa Kalle Anka-anda! Kul, glittrande och helt inne.

0

Ljus i mörkret

Lyskraft! Utebelysing är vackert och välkomnande när det skymmer. Välj en lampa som passar stilen på huset.

0

Taklampor jagar bort höstmörkret

Höst. Höga, klara, kyliga dagar – eller kanske ihållande regn. Oavsett vilket, blir det ännu mysigare att sitta inne med en bra bok eller en god måltid...

0

Låt ditt hem lysa

Spotlights i taket och lampa över matbordet - ser du ut så hemma hos dig också? Men se här vad man kan göra med lite ljus!

0

Mer ljus inne

Ljus är ett redskap och det ska användas för att skapa en miljö. Rätt belysning kan verkligen ge hemtrevnad – men dåligt ljus kan få allt att se gammalt...

0

Lampa med personlighet

Här visar vi hur du enkelt gör din egen högst personliga lampa. Hur enkel som helst att göra och en verkligt personlig och annorlunda detalj i inredning...

0

Nytt ljus med fiberoptik

Varför bara tänka i traditionell belysning? Med fiberoptik finns helt andra möjligheter än vad vi är vana vid, både ute och inne.

Vi i Villas policy
Avbryt

Här kan du bli medlem i Vi i Villa genom att logga in med ett befintligt konto från sociala medier eller genom att skapa ett nytt konto, kopplat till din e-postadress nedan.

Som medlem får du tillgång till erbjudande och rabatter från våra leverantörer. Du kan också enkelt deltaga i våra tävlingar och forum när du är inloggad som medlem på webbplatsen.

Läs mer om medlemskapet och hur vi hanterar dina personuppgifter.

 

Annons