Annons

Lampa med personlighet

Belysning

Här visar vi hur du enkelt gör din egen högst personliga lampa. Hur enkel som helst att göra och en verkligt personlig och annorlunda detalj i inredningen.

Annons


En perfekt julklapp eller kanske något att lysa upp det egna hemmet med. Använd olika tyger - tunna sidentyger, jeanstyg eller bomull - variationerna bestämmer du själv.Foto Magnus Selander

Du behöver:

2 runda plywoodskivor (vi har använt 30x30 cm) varav den ena ska ha ett hål för lampkontakten

Lampkontakt (exempelvis en lamphållare med skärmringar) med sladd

Tyg (du räknar åtgång genom att multiplicera plywoodskivans diameter med 3,14)

Sax

Textillim

Nubb eller häftpistol

Gör så här:

1. Fålla tyget på långsidorna om det är fransigt, antingen med söm eller textillim.
2. Fäst lampkontakten i hålet på plywoodskivan och fäst sedan tygets kortändor runt skivorna med nubb eller med en häftpistol.
3. Låt tyget gå omlott en liten bit. Sy inte ihop långsidorna - då kan du inte byta glödlampa.
4. Låt tyget sticka upp ett par centimeter på ovansidan av den övre plywoodskivan och limma eller häfta fast överskottstyget.


Fålla tyget på långsidorna om det är fransigt, antingen med söm eller textillim. Fäst lampkontakten i hålet på plywoodskivan.


Fäst tygets kortändor runt skivorna med nubb eller med häftpistol. Låt tyget gå omlott en liten bit. Sy inte ihop långsidorna - då kan du inte byta glödlampa. Låt tyget sticka upp ett par centimeter på ovansidan av den övre plywoodskivan och limma eller häfta fast överskottstyget.

Annons

Tips!

Genom att använda färgade glödlampor kan du få vackra ljuseffekter genom tyget. Välj en glödlampa med lågt watt-antal så att tyget inte riskerar att brännas. Om du gör en kortare lampa vars botten kommer att synas underifrån, blir det snyggast om du täcker plywoodskivan med tyg på undersidan.

 

Söker du köpinformation, klicka här för att komma till Vi i Villas Köpguide!
Söker du hantverkare, klicka här för att komma till Vi i Villas hantverksguide!

Redaktionen rekommenderar

17 september 2002

0 Kommentarer

0

Gör en egen bokstavslampa

Bokstavslampor kan vara lika dyra som de är snygga, men det är superenkelt att göra en egen bokstavslampa – så här gör du, steg för steg.

0

Julhus 2003

Hus dekorerade i bästa Kalle Anka-anda! Kul, glittrande och helt inne.

0

Nu är det jul här i vårt hus

Hus dekorerade i bästa Kalle Anka-anda! Kul, glittrande och helt inne.

0

Ljus i mörkret

Lyskraft! Utebelysing är vackert och välkomnande när det skymmer. Välj en lampa som passar stilen på huset.

0

Taklampor jagar bort höstmörkret

Höst. Höga, klara, kyliga dagar – eller kanske ihållande regn. Oavsett vilket, blir det ännu mysigare att sitta inne med en bra bok eller en god måltid...

0

Låt ditt hem lysa

Spotlights i taket och lampa över matbordet - ser du ut så hemma hos dig också? Men se här vad man kan göra med lite ljus!

0

Mer ljus inne

Ljus är ett redskap och det ska användas för att skapa en miljö. Rätt belysning kan verkligen ge hemtrevnad – men dåligt ljus kan få allt att se gammalt...

0

Nytt ljus med fiberoptik

Varför bara tänka i traditionell belysning? Med fiberoptik finns helt andra möjligheter än vad vi är vana vid, både ute och inne.

0

Gör en slinga av lampskärmar

En lampslinga av lampskärmar är ett enkelt och roligt diy-pyssel för dig som vill fixa mysig belysning.

Vi i Villas policy
Avbryt

Här kan du bli medlem i Vi i Villa genom att logga in med ett befintligt konto från sociala medier eller genom att skapa ett nytt konto, kopplat till din e-postadress nedan.

Som medlem får du tillgång till erbjudande och rabatter från våra leverantörer. Du kan också enkelt deltaga i våra tävlingar och forum när du är inloggad som medlem på webbplatsen.

Läs mer om medlemskapet och hur vi hanterar dina personuppgifter.

 

Annons